Kitartó fotózó 32038 feltöltött kép
2015. február 26.családjával járt itt 35 Az Almásy étterem honlapja és dekorációja harmóniában van egymással. A tradíciótisztelet, a boldog békeidők iránti nosztalgia lengi át mindkettőt. Jó érzés volt leülni a neves ősök fotóival díszített étteremben. Az étlap hagyományos fogásokból építkezik, és igen rövid, amit mi a pozitív rovatban könyvelünk.
Rövid étlap az sugallja, hogy amit kínálnak, azt frissen készítik. Mivel aznap már torkoskodtunk egy étteremben, hárman rendeltünk két főételt és egy desszertet. A kacsacomb törtburgonyával és párolt almával ízletes volt, korrekt, házias, mindenféle professzionalista hókusz pókusz nélkül. A sült harcsa gombaszósszal és rizzsel pangasiusból készült, ami kiábrándító stikli. A gombaszósz is lehetett volna izgalmasabb. A körtés tejespite élvezhető házias desszert volt. Értékeltük, hogy tartanak kézműves söröket, melyek Gyenge Zsolt keze alól kerülnek ki: a fóti serfőzde valamint a Bigfoot söreit kínálják. Torkos csütörtök lévén, igen kis összeget fizettünk, az amúgy sem drága étteremben: 3600 ft volt a három, felsorolt étel, a szóda és egy Bigfoot búzasör.
2015. február 25.családjával járt itt 55 A Fricska megnyitása óta a célpontlistánkon van, a minap a Torkos Csütörtök másnapján végre sikerült eljutni oda. Csongrádi Csaba neve eleve a minőség garanciája. A Csalogány 26-ban ismerkedtünk meg 2008 táján, utána több ízben is találkoztunk az Olimpiában.
Miután útjaik Takács Lajossal elváltak, a Fricska volt a következő kezdeményezése, s úgy hallani, hogy Takács Lajos mellett edződött a két szakács. A beltér hangulatos, fesztelenül elegáns, déltájban az Olimpia rendszerében lehet rendelni 2 fogást 1750 forintért vagy 3 fogást 1950-ért. Mivel nem sokkal a déli akció vége előtt értünk oda, egyes fogások már elfogytak. Kértünk mindent, ami volt még, a két külön fogást (rákos tésztát 2700-ért illetve valami egyéb fogást 4000 körül) mellőztük költségkímélés végett. Ettünk hallevest, laskagombasalátát, lazacot spenótkrémes rizottóval, rántott csirkét rizzsel és sütőtök panna cottát. Fogásaink az Olimpiában megismert minőség közelében voltak, a lazac egyenesen telitalálat volt, párját ritkítóan finom, szép, friss, a spenót-köret, amit a remek rizottó mellett kaptunk, kifogástalan. Kaltenecker söröket tartanak és kiemelkedően jó borokat. A kiszolgálás olyan szívélyes volt, hogy azt überelni nem lehet. Az is tény, hogy Csongrádi Csabával már a Csalogányban is egyből megtaláltuk a közös hangot, így nem volt meglepő a lefegyverző kedvessége. A 2015-ös év eddigi legizgalmasabb, legjobb élménye volt.
2015. február 25.barátokkal járt itt 55 A Séf utcája alighogy megnyílt máris legendává vált. Benne van Bíró Lajos minden vagánysága, a jóízlés határain belül maradó polgárpukkasztása, minőségorientáltsága. Sokat elárul, hogy a tulaj is ott van jellemzően és részt vesz a kiszolgálásban, irányít, mentorál. Rusztikus, dögös ételeket adnak komoly adagban, olcsón.
1100-1400 forintért ehetünk itt sült kolbászt, hurkát, kacsát, rántott pacalt. Mikor mi voltunk ott a minap, a pho leves és a tom ka ghai leves is a kínálatban szerepelt. A rántott pacal elfogyott, így aztán e két egzotikus leves mellett rendeltünk lecsókolbászt globusmustáros hagymával, és konfitált kacsát. Mivel vezettem, almafröccsöt ittam, de volt aki pezsgőzött. Baromi jó hely a Séf utcája, a magyar fél-street food, a piaci kajálás csúcsa.
2015. február 18.barátokkal járt itt 45 Miután végiggyalogoltunk a Veress Pálné utcában, ahol egyébként felfedeztünk egy rokonszenves japán éttermet a hajdani Csillagánizs helyén, beleakadtunk az utca vége felé a Halkakas magasságában a Mantrába. Nézegettem, hogy menjünk be vagy se, végül az döntött, hogy egy kedves régi ismerőst szúrtunk ki az egyik asztalnál.
Ők épp filteres kávét ittak a nejével egy ínyenc kávézóban. Merthogy ilyesmi is létezhet. A tulaj barrista oklevele, pontosabban valami barrista versenyen elért sikerének dokumentációja ott látható az asztal fölött, ahol helyet foglaltunk. Tény és való: a presszó kávé rendkívül ízletes volt, állaga is kifogástalan, illata is remek. Egy igen jó kávézóval gyarapodott a belváros.
2015. február 17.barátokkal járt itt 55 Egyik nagy adósságom önmagamnak, hogy megnézzem a „Tanú” című klasszikus filmet, valahogy úgy adódott, hogy eddig ez nem jött össze. Így aztán nem tudok valami jó frappáns szöveget írni a film és a hely közötti kapcsolatról, de asztaltársaim, akik persze otthon voltak a Tanú-tematikában jelezték, hogy onnan merített a névadó.
A hely annak dacára, hogy fél kilométeres körzetében annyi a kocsma, mint lyuk a sajtban, tele volt, nem is kaptunk helyet, álldogálnunk kellett a pultnál, amíg ürült egy asztal. Remek söröket tartanak ezek közül próbáltunk ki kettőt, mindkettő megelégedésünkre szolgált. Legközelebb eszünk is valamit. A négy szívecske az ételrovatban az italválasztékot díjazza illetve a szemünk láttára, más asztalokhoz felszolgált étkek becsült értéke.
2015. február 17.barátokkal járt itt 55 Január 22-i, 24 állomásos turnénk egyik legjobb helye a Képzeld el! borbár volt. De megkockáztatható, hogy nem egyik, hanem „a” legjobb volt. Nagyon jó beszélgetés alakult ki az üzletvezetővel, de persze ez nem lett volna elég akkor, ha nem lett volna remek a belső tér dizájnja s kellően széles a borválaszték illetve izgalmasak a borkorcsolyák.
A számunkra ismeretlen tételekből rendeltünk fél-fél decit, merthogy itt azt is lehet, ami igen nemes dolog, továbbá kértünk egy tökmagkrémet. Minden remek volt, minden egyben volt. Megyünk még.
2015. február 17.barátokkal járt itt 45 Nem lehetett ellenállni egy ilyen nevű kocsmának, igaz, nem is tettünk rá kísérletet. Társam nem ivott semmit, kb. 60 bor gyors ütemű megkóstolása után örült, hogy él, jómagam kértem egy pohár Szeplőtelen nevű sört a Kapucinus serfőzdétől. Ízlett.
Nehéz megmondani, hogy ez csak egy szubjektív élmény volt-e, sok bor után jól esik ugyanis a sör, s persze fordítva is, vagy netán javult a sör minősége. Amikor legutóbb kóstoltam, nem hatott meg különösebben. Most egy telt ízű, kesernyés, kellemes lagert ismertem meg e sörben. Még fogom inni. A Hendrinksbe is megyünk még, tartanak több jó sört, nemcsak magyart, belgát is. A négy szívecske a kaja rovatban az italválasztékot díjazza.
2015. február 17.barátokkal járt itt 45 A Loyolába véletlenül estünk be s ott találtuk a rádiózás egyik veteránját, Gecse Gézát. Leültünk mellé, ittunk két deci bort. Egyrészt Varga pincészet által palackozott szekszárdi vörös olyan volt, mint amilyet vártunk: gyenge. De a másik, egy jezsuita kávézóbeli jezsuita tokaji fehér, nos, az csodálatos volt.
Decije 450 ft körül, de minden forintját megéri. Adnak enni is, de mi túl voltunk más három étkezésen. A beltér nem különösebben hangulatos, de rendezett és tiszta. A kiszolgálás pedig kedves. A Loyola café jó szívvel ajánlható hely.
2015. február 17.barátokkal járt itt 25 Valamelyik honlapon olvastam a Vinoliáról. Kívülről már erősen turistacsalogatónak tűnik a hely, bentről s különösen megnézve az itallapot ez a benyomás erősödik. Sebaj, ha már ott vagyunk, iszunk valamit. A borlapon a rosék jellemzően 2013-asak, de a pulton látunk néhány palack Prantner rosét, melyek valamiféle érthetetlen okból nem kerültek be a hűtőbe.
Decije 990 ft. Igen, egy korrekt harmadik vonalbeli szekszárdi pincészet roséjának egy decije 990 ft. Volt kis vita, hogy bontják-e vagy sem, végül a tekintélyesebb pincér véleménye győzött, mondtam is társamnak félhangosan, hogy nem csoda, hogy bontják, hiszen a palack beszerzése ára jó eséllyel a deciár alatt van. Úgyhogy ez volt első és utolsó látogatásunk az ár érték arányra nem figyelő turistákat célba vevő Vinoliában.
2015. február 16.barátokkal járt itt 45 A Kiosk ellentmondásos megítélésű hely. A Gault Millau 8 pontot adott neki, ami bizony nagyon kevés, ehhez képest a neves kalauzzal jellemzően szinkronban levő Dining Guide beválasztotta a 100 legjobb étterem közé 11 ponttal. Mi a szösz? Elmentünk, 5 percet vártunk, nem jött senki sem felénk, pedig elég láthatóak voltunk hatan a terem közepén.
Végül magunk mentünk a pulthoz étlapért. Azt ígérték, hogy 10-15 perc, míg az ételekhez jutunk, ehhez képest fél óra után hozták azokat. Az ételek nem voltak rosszak. A gulyásleves ízletes volt, a sárgaborsórizottó érdekes, a sült paradicsomlevestől többet vártunk, a három minihamburger jól sikerült, a desszertek nagyon jók. 10 pont. A lehetséges 20-ból. A Top100ban biztos nincs helyük, de átlag felettiek. Érdeklődtek a végén, hogy mi hogy ízlett, elmondtam, amit fent leírtam, azzal kiegészítve, hogy a jóbarátunk, aki a rizottót rendelte nem volt megelégedve. Azt mondja a kis hölgy, hogy akkor azt nem írjuk a számlához. A tisztes borravalót többször megköszönték és kedvesen búcsúztak. Az étkezés végét nehéz összeegyeztetni a kezdeti botrányos semmibevételünkkel.