Gyémánt 500
Kitartó fotózó 32038 feltöltött kép
2014. december 29.barátokkal járt itt 55 Hangulatos, aprócska kávézó, az a hely, amiről az ember ezer helyen olvas mielőtt eljut oda. Ezzel együtt nem okozott csalódást. Mert akárhogy is vesszük, a felfokozott várakozások visszafele sülhetnek el. (Jó példa rá a Gyradiko, melyről a Világevő Jókuthy András is azt írta ki a blogjára vagy a Fb-ra, ki tudja már, hogy „háát, ha ez a legjobb gyros”… vagy valami effélét.
Jómagam is így voltam vele. Ha felfedeztem volna magam azzal maradok, hogy egész jó, így egy túlértékelő kritika miatt némi csalódással tévoztam. ) A Tamp and pull olyan volt, amilyenre vártam, ízléses, hangulatos, udvarias a kiszolgálás és remek a kávé. Ez igen! Megyünk még. Az ételrovatban az 5 szívecske természetesen a kávé minőségét díjazza.
2014. december 28.barátokkal járt itt 45 A Kiosk felé igyekeztünk két turnétárssal, amikor az autó ablakából megláttam ezt a helyet, mondtam is nekik, hogy együnk inkább itt, ez kéznél van. A szót tett követte, leparkoltunk a Pollack Mihály mélygarázsban és elsétáltunk a helyre. Bizalomgerjesztő a beltér, megtudjuk, hogy faszénen sütik a húst.
(Elvették a villanyt, mondom erre, mi lesz a hamburgerünkkel, ha villannyal mennek a vaslapok, erre megnyugtattak, hogy a faszenes megoldást nem befolyásolja az áramellátás. ) Igen jó a spárga a burgerben, a burger sem rossz, bár a zsömléje lehetne könnyedebb, a fish and chips kissé túlégett, de élvezetes maradt, a hal friss. A rántott hagymakarika bőséges adag és finom. A sült krumplit túl forró olajban sütötték, kívül megbarnult, belül szinte nyers maradt. De értékeltük, hogy nem mirelit árut adtak. Összességében igényes, jó hely ez, a kisebb hibák dacára szerettük.
2014. december 24.a párjával járt itt 55 A minap luxusvendéglátásban volt részünk Debrecenben, amihez hozzátartozott a város egyik legjobb szállodájában való elszállásolás is. A személyzet rendkívül udvarias, az ételárak barátiak, van szoba-szervíz, nehéz volt ellenállnunk, hogy ne rendeljük az ágyba a nejemmel az ebédet, a fish and chips biztos az egyik rendelés lett volna.
Másik például Quesadilla. De aztán az eredeti forgatókönyv mellett döntöttünk, s mentünk gasztro-turnézni. A szoba elegáns, kényelmes, jól működik a hőmérsékletszabályozás. Van wellness részleg is, de nem éltünk vele, nem volt rá idő. Jó volt ott lenni, visszavágyunk.
2014. december 24.barátokkal járt itt 45 Legutóbbi villányi kiruccanásunk alkalmával az Ottó panzióban nyertünk elszállásolást egy helybéli barátunknak köszönhetően. Kényelmes, szeretnivaló hely volt, ami kellett mindent megkaptunk. A reggeli elsősorban házi felvágottakra épült, amit értékeltünk, mert ipari vackokat nem szoktunk fogyasztani. Kedves volt a házigazdánk is.
Parkoló a belső udvarban, ezt is díjaztuk. Bort is készít a család, vettünk belőle három üveggel, korrekt, élvezhető, nem kiugró minőséget nyújtottak.
2014. december 19.barátokkal járt itt 45 A Burger Marketben nagyon jó volt a hamburger. Úgyszólván kifogástalan. Húst sütni sokfelé tudnak, de itt a zsömle is úgy volt könnyed, hogy nem hajazott a McDonalds-Burger King vonalra. Tartanak kiváló kézműves söröket, amihez műanyagpoharat adnak. A kiscsajtól kérdem, hogy tud üvegpoharat adni, mondja „igen”.
Megdicsérem, majd látva, hogy műanyagba csapol, elkedvetlenedem. Tisztázzuk a félreértést, de rendes poharat nem kapunk. Távozáskor a tisztán hallható köszönésre nem válaszol, pedig össze sem vesztünk. Nem leszünk törzsvendégek, de egy hamburgerre a másik egységbe vélhetően betérek még.
2014. december 16.barátokkal járt itt 45 A Wok barhoz igazság szerint nem főztem nagy reményeket, mind tologattam a meglátogatását. Végül az döntött a javára, hogy autóval elsuhanva előtte kiszúrtam, hogy már phot is kínálnak. Márpedig az fontos hívószó. Úgyhogy be is ültünk, s megrendeltük a szokásos fogásokat: tavaszi tekercs (3 db 600ft), nyári tekercs (2 db 600 ft), kis pho (tán 890, ebben nem vagyok biztos).
Ételeink hamar érkeztek s ütötték is a mércét. Az igazság az, hogy ezekben a műfajokban rosszat meg nem ettem. Úgyhogy a Gold Wokot is ajánlom melegen. Ide alighanem megyünk még, ha a Magyarok Házában lesz dolgunk. Szívesebben eszem pho-t, mint török szabvány-kaját, amit az árkádok alatt adnak.
2014. december 16.barátokkal járt itt 55 Nem kétséges, az ember alaptermészetéhez tartozik, hogy dicsérni szeret inkább vagy bírálni. Jómagam egyértelműen az előbbi kategóriába tartozom. Mindig különleges öröm jár át, amikor leírhatom, hogy egy hely csúcsminőséget képvisel. Sajnos ritkán adatik meg ez az öröm. A Desszert Neked esetében viszont egyértelműen indokolt felsőfok a minősítésben.
A kissé személytelen, de azért szerethető dizájnt leszámítva itt minden tökéletes. A desszertek esztétikai megkomponálása, az állagok és az ízek egyértelműen a magyar élvonalba emelik a helyet. Mint megtudtuk, a főcukrász, Korponay Péter, akit a „látványkonyhában” működés közben is figyelhettünk, együtt dolgozott Nicolas Delgadoval, a Costes korábbi séfjével. (Akinek főztjét volt alkalmunk megkóstolni a Mixben s nem sokkal távozása után a Grafban is, amikor még az új séf nem írta át a kínálatot. ) Van is egy desszertjük Delgado néven. Mondom a kiszolgáló hölgynek, aki egy bűbáj, árad belőle a természetes kedvesség, hogy hadd találjam ki, keserűcsokoládé-mousse van a csokoládékalodában, közepén meg fehércsokoládé mousse. Persze nyertem, bár volt a tippben kis rizikó. Ettünk maracujás desszertet, bazsalikomos citromos tejszíneset, egy tarte-szerűt s öcsém aki eredetileg be sem akart menni rendelt, a kötelező körön túl még egy „Delgado-t”, mert Neki ahhoz még nem volt szerencséje. Pazar hely a Desszert Neked, hamar megállapítottuk a kis pultos hölggyel, hogy a Váci Desszertszalonon és a Gerbeaud-n kívül csak a Zazie veheti fel a versenyt vele.
2014. december 16.barátokkal járt itt 45 A Dining Guide idei kiadványa közli a legjobb pizzázók listáját. Bár nem értek egyet a kalauz minden értékítéletével, de mindig jó tippeket kaptam e kiadványokból. Úgyhogy minden olyan hely, mely bármelyik listán szerepel s még eddig nem volt szerencsém meglátogatni, elsődleges célpont.
Az A presto, amit egy ideje nézegettem a Hajós utcában, csak mindig rohantunk valahová, ezek közé tartozik. Most, a Pannon Borkarácsony alkalmával sikerült ide is eljutni. A beltér kissé sötét, de remek a szeletre adott pizza, van háromféle, kettőt kipróbáltunk. Az árak rendben vannak s értékeltük, hogy a pizzához van három féle ízesített olaj. Magasított székeken csücsül az ember, de ha siet, akkor ez nem annyira bántó. Összességében jó a hely, egy pizza szeletre bármikor érdemes ide beugrani.
2014. december 16.barátokkal járt itt 35 Ha valaki elmegy a Jani Lacikonyhába, mely a VIII kerület egyik mellékutcájában működik, igaz, nem messze a nagycsarnoktól, akkor nehezen fogja elhinni, hogy erről a helyről a Gault Millau kalauz honlapján is lehet olvasni. Igazi külvárosi, ötödosztályú hangulat, magasított asztalok és az egész helységben mindössze három szék van.
Ezeket sikerrel elfoglaltuk. Próbáltam kedélyesnek lenni a kedélyes kiszolgálóval, aki alighanem tulaj is, de arra az egyébként őszinte megjegyzésemre, hogy a számlát ereklyeként elteszem, azt mondta, hogy „azt csinál vele, amit akar”. Innen megszűnt a jó viszony. Sokszor ennyin múlik, hogy az ember visszamegy-e valahova vagy nem. Én, ide: nem. A halászlé 1300 ft, ennyi pénzért ilyen helyen lehetne jobb is. A pörköltek korrektek, háziasak. A fasírt olcsó, 200 ft darabja, méretes, ízletes, bár kissé megégették. A kenyér lehetne frissebb. Az Erőspista baromi sós, de ez nem az ő hibájuk. A savanyúság rendben volt. Összességében nem voltunk elájulva a helytől, nagyjából azt kaptuk, amit vártunk. A jelek szerint a törzsvendégekből élnek, az újakkal nem különösebben érdeklik őket
2014. december 16.barátokkal járt itt 55 A Gere név a minőséggel fonódott össze a kilencvenes évek elejétől fogva. Amikor 2008-ban vendéglőt nyitottak a korábban is első osztályú színvonalat jelentő panzió-borozóban, ismét a csúcsot célozták meg és nem sikertelenül. Azóta több ízben voltunk itt, legutóbb a múlt hónap végén, legtöbbször boroztunk, de volt, hogy kávét ittunk, s persze ettünk is.
Az atmoszféra varázslatos, fesztelenül elegáns, az ember seperc alatt otthon érzi magát. A kiszolgálás kifogástalan, a konyha csúcsokat hódít. Aki biztosra akar menni és meg is tudja fizetni a minőséget, az menjen a Gere Mandula étterembe. Ha már volt, akkor próbálja ki a Halasi pince éttermét vagy a Bock Óbor éttermet.