Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2659 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29148 feltöltött kép
Jó
2014. január 3.családjával járt itt 45 A Speiz feltörekvő étterem Budakeszi központjában, remek dizájnnal, ami persze annak köszönhető, hogy itt működött egy John Bull Pub még régen, s nem sokat változtattak a belső téren, de ezt jól tették.
A hely Fb-oldalát nézve igen bíztató minden, sajnos ottjártunkkor elég lezseren kezelték az étlap ígéreteit, fagylaltot ígértek a somlóihoz, de nem hozták ki, s más fogások esetében is egyes beígért elemek egyszerűen hiányoztak a tányérról. Összességében haladónak szánt magyar konyhát visznek, nem is rosszul, elfogadható árviszonyok mellett, (sőt: a menü zavarba ejtően olcsó), de arra azért ügyelni kéne, hogy ami az étlapon szerepel, az ott legyen a tányéron is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2014. január 3.családjával járt itt 55 A Pad Thai modell remek képviselője. Minden friss, üde, az adagok tisztesek, az árak korrektek, a fűszerezés kiváló, aki szereti a wokban frissen készült ételeket, annak törzshelye lehet. A népszerűsége meglehetős, ottjártunkkor tele volt a hely, örültünk, hogy kaptunk asztalt.
Ettünk két egzotikus levest, tenger gyümölcseiből készült Tom Yum levest, a tintahal, a rák friss volt, a leves is, jól megcsiliztük. A thai tésztaleves sem volt rossz, de azért a phoval nem veszi fel a versenyt, legalábbis szerintünk. De ez nem a hely hibája, pho csak egy van, igaz hogy az meg sokféle. A wokban pirított kacsa üvegtésztával és shi take gombával is remek volt. Elpusztítottunk mindent, jól is laktunk rendesen, mégsem voltunk az ételekkel súlyosan eltelve. Bármikor visszamennénk
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2014. január 3.barátokkal járt itt 35 Évek óta nézem a Tao éttermet a Kálvin téren, vélhető, hogy ha hamarabb benézek és látom, hogy tálcatologatós rendszerben működik, ergo igen hamar ételhez jut az ember, akkor már korábban is meglátogattam volna. Ami az előnye, az a hátránya is, az előre lesütött, bő olajban készült dolgok (panírozott rákszerűség, tavaszi tekercs) bizony állott és hideg.
A raguk jók voltak, pontosabban olyanok, mint a legtöbb helyen. Az árak igen kedvezőek. A Tao azt adja, amit sugall, nem csoda, hogy népszerű. Egyéb híján megteszi. De ott van kicsivel odébb az „egyéb” is, a Yummi Noodles, ahol viszont friss ételt adnak.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. január 3.barátokkal járt itt 45 A Berki csárda a magyar fősodornak szeretnivaló, kellemes, otthonos, barátságos képviselője, ahol az elmúlt fél évszázad kedvelt fogásait korrektül elkészítik, igen komoly adagokat adnak, jól fűszereznek s ahol a hosszú étlap dacára nem futottunk bele állott ételbe.
Fő erősségük a magyar vonal, halászlé-pörkölt-töltött káposzta, kínálnak haltálat is, melyről a pangasiust lefelejthetnék, de mennyivel jobb, hogy nyíltan felvállalják, mintha harcsa helyett adnák. A pangasiust egyébként ki kellene tiltani minden magyar vendéglőből, mi több, az importját is betiltani. De ez egy más kérdés, ha az étlapon e hal a saját nevén szerepel, mint a Berki csárdában, akkor mindenki eldöntheti, hogy kéri, vagy nem kéri. Mi nem kértük, amit meg kértünk az mind rendben volt. A kiszolgálás is kedves volt, az árak pedig korrekt viszonyban vannak a minőséggel és az adaggal.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. december 30.családjával járt itt 55 Méltán került be a szárszói Anno vendéglő a Magyar Konyha balatoni különkiadványába, melybe a „magyar tengerpart” legjobb, legmegbízhatóbb helyeit szedték össze. Az Anno dizájnos, hangulatos, otthonos, hoz valamit a békebeli nyugalomból. Barátságos kiszolgálásban volt részünk, az ízek is rendben voltak.
Vegyes tálat ettünk, ami kifogástalan volt. Az étlap kissé eklektikus, talán jobb lenne egy stílusirányzatot kiválasztani, mint a magyar konyha klasszikus fogásai mellett farfalle-t, spagetti-t és csevapot kínálni. Az árak helyenként mellbeverően alacsonyak, 450-ért már lehet levest kapni (erőlevest tojással), 300 ftért pedig desszertet (lekváros palacsintát). A kétszemélyes tál közel 6000 ft, de három személy jóllakik vele, akkor is, ha nagyétkű, van rajta négy főétel s köretek. Kulináris csodákat ne várjon senki, a magyar fősodor étkeit kínálják itt, de azt korrektül elkészítve. A hely egyébként a honlap szerint télen is nyitva tart.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. december 30.barátokkal járt itt 45 Vannak olyan helyek, melyek részévé váltak a magyar nemzeti mitológiának. Ilyen a Kondorosi csárda, a Kéhli vendéglő, s még sorolhatnánk pár helyet a Kárpát medencéből. Ide illeszteném a Hortobágyi csárdát is, mely nem tudom milyen volt korábban, de most, felújított állapotában gyönyörű.
Saját tenyésztésű bio-húst dolgoznak fel, mikor ügyesebben, mikor kevéssé ügyesen, egy étkezésen belül nagy volt a különbség az egyes ételek elkészítettségi szintjében, de azért egy alapszínvonalat minden fogás teljesített. Ha mindehhez hozzáadjuk a korrekt árakat és a kedves kiszolgálást, továbbá a hely mitológiáját, akkor összességében jó helynek nevezhetjük a csárdát. Némi odafigyelés a konyhán még jobbá tehetné.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. december 28.családjával járt itt 55 12 Gault Millau pont elég ahhoz, hogy odafigyeljünk egy helyre. A Walter őrzi ezt a pontszámot, s méltán. Sokatmondó az is, hogy a kreatív séfjük Ruprecht László. Egyike a legizgalmasabb, legigényesebb vidéki vendéglőknek, bár ez a vidékiség is relatív, Budapesttől kb. 30 km Perbál, sokan onnan ingáznak a fővárosba.
A dizájn pazar, lenyűgöző, a kerthelyiség gyönyörű, van szóda békebeli üvegben, az étlapon csupa csábító fogás sorjázik a konfitált vadvízi ponty-rillette-től a kucsmagombás borjúbecsináltig. A bor- és pálinkaválaszték is jó, sörügyben lehetne lépni a magyar kézműves sörök irányában. Kipróbáltunk vagy 6 fogást ketten, egyik étel jobb volt, mint a másik. A Walter a legjobb tippek egyike.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. december 28.családjával járt itt 45 A 60. 000 lakosú Veszprém jól áll átlag feletti éttermekkel, akkor is, ha csak azokat nézzük, melyek bekerültek az országos gasztronómiai köztudatba. A Villa Medici az ínyenc élvonalban van régóta, évek óta a jobbak között emlegetik az Olívát, s egyre többet hallani a Chiantiról is.
Amikor pár éve egy igen jeles villányi séf nálam járt, megkérdeztem, hogy melyik az az öt vendéglő amit ajánlana, a Chiantival kezdte. No de most az Olíva a téma. Ritka hangulatos, autentikus mediterrán környezetet Veszprémbe varázsoló hely az Olíva. Nomen est omen. Az étlap változatos, nem eltúlzott, vannak ötletes megoldásaik. Hatan ettünk vagy tízféle ételt, itt-ott volt némi megbicsaklás, de azért összességében átlag feletti volt a teljesítmény. Étlapjuk nagy része magyar klasszikusokat kínál, a brassóit, mangalicastarját, lecsós ezt-azt, de kikacsintanak a távolkeletre és a mediterráneumba is. Szerencsére az 5 dkg-os sznob mánia nem érte el őket, jól is lehet lakni náluk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2013. december 28.családjával járt itt 35 A szarvasi halászcsárda egyike lenne megbízható csárdáknak, ha nem adnának harcsa helyett pangasiust, még a halászlében is. Ezzel együtt igen kellemes környezetben lehet itt korrekt ételekhez jutni, ha elkerüljük a harcsa-csapdát, és pontyételeket kérünk. Vagy kacsát vagy egyebet.
A kiszolgálás gyors, az árak barátságosak, a konyha a magyar átlagnak megfelelően teljesít. Többször is jártunk itt, mivel több barátunk is van Szarvason, no meg van nem szarvasi barátunk is, aki rendszeresen a közeli Békésszentandráson horgászik. Ha lemondanának a pangasius-mutyiról, jó szívvel ajánlanám őket, így csak félszívvel teszem.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2013. december 27.barátokkal járt itt 25 Ritka, hogy egy hely úgy igazán rossz legyen. Csapnivaló. Általában vannak értékelhető pontok mindenütt. Na jó, itt is vannak. Mindazonáltal a hely, az katasztrófa. A leves elsózva, a mártások porból, legyen szó desszertről vagy sültről, a harcsa pangasius. A nem túl magas színvonalú magyar fősodor alatt van ez a hely rendesen.
Egyébként vannak szép emléktáblái, kitüntetései, dijánzja meg szocreál elitnek mondható. Egyszer elég volt. Sok is.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4095 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon