Gyémánt 500
2013. december 27.barátokkal járt itt 35 Véletlenül ültünk be a Prés bisztróba, tulajdonképpen a Bormalacba készültünk, de egyikünket annyira feszítette a sok sör, amit sikerült beemelni a szervezetbe, hogy az volt az irányelv, hogy az első helyre bemegyünk. Nem tudtuk, hogy a Bormalac kb. 10 méterre van…
A Prés nem rossz hely. De nem is jó. Leginkább érdektelen.
Az ételek lélek nélküliek. Az avokádókrém avokádóból van, de ízesítése semmi izgalmat nem hoz, a csokitorta hasonló, fád, izgalommentes, akárcsak a házi hamburger. Ami pocsék volt, az a ház kőbányai söre, de hát ki tudja, olyan rég nem ittuk, lehet, hogy ez egyszerűen ilyen. Minimális törődéssel nagyot lehetne emelni a Présen.
2013. december 27.barátokkal járt itt 45 A Petrus menő hely. Modern, igényes, népszerű. A boroknak rendesen megkérik az árát. Megtetszett nekünk az az ajánlat, hogy ha ketten fogyasztanak 3-3 tetszőlegesen összeválogatott 3 fogást (előétel/leves+főétel+desszert) akkor ezt 6500 Ftért tehetik s kapnak mellé egy üveg bort is.
Mint kiderült, az üveg fél litert jelent, ami hmmm… mondjuk ki: értelmetlen kisstílűség. A Font rosé (ezt adják, maguk öntik fél literes csatos üvegbe) beszerzési ára annyira kedvező, hogy ha negyed literrel többet adnak belőle, az érzékelhetetlen plusz, így meg az marad a vendégben, hogy adnak is, meg nem is. Alapvető szabály, hogy nem indukálunk csalódást. Márpedig a borospalack 0. 75 liter, ha nem ezt kínálják, akkor írják legalább oda, mert visszájára fordul a gesztus. Az előételek csodásak voltak, a főételeknél kissé leült a lendület, bár azok is egytől egyig átlag felettiek voltak, akárcsak a desszertek. A „katartikus, átütő” felsőfokú jelzőt fenntartanám az előételek számára. A 12 Gault Millau pont nagyjából rendben van, bár ha módosítani kéne, akkor inkább 11. 5 lenne, mint 12. 5.
2013. december 27.családjával járt itt 55 Remek reggeliző, ebédelőhely a Hegyvidék Városközpontban. Naponta változó kínálat, friss ételek, baráti árak, korrekt konyha. Ettünk halászlevet, csokimousse-t, túrótortát, minden rendben volt, beleértve a kedves kiszolgálást is.
Vélhetően töltött káposztát is rendeltünk volna, de már ebéd után voltunk, a Bruno és Brunoban ebédeltünk, tkp csak desszertre ugrottunk be a Szervuszba, amit a múltkori látogatás alkalmával néztünk ki magunknak.
2013. december 27.családjával járt itt 55 Mióta Molnár B. Tamásnak köszönhetően a Rév csárda referenciapont lett, nagy vágyam volt ide ellátogatni. Így aztán tettünk egy jókora kerülőt hazafelé az akasztói látogatásunk után, s nem bántuk meg. A halászlét mindig frissen főzik, legkevesebb két adag készül el egyszerre. Éltünk a lehetőséggel, a maradékot hazavittük.
Ettünk még haltepertőt, halpástétomot, „roston” (valójában bő olajban) sült süllőt és füstölt olajos halat. Desszertnek csokoládétortát. Az ételek rendben voltak, bár a csokitortából a lisztet kihagynám. Jó érzés volt beszélgetni a tulajdonossal, akit az Isten is vendéglátónak teremtett. Szerb popzene helyett magyar népzene jobban illene a helyhez s az sem lenne rossz, ha az itallapon a minőségi borok decinként is szerepelnének. Elvben lehetséges, hogy kinyitottak volna palackot a kedvünkért, ha nem is vesszük meg az egészet, de nem próbálkoztunk vele. Társam sört ivott, jómagam vezettem, így nem mertem egy lakófröccsnél többet inni.
2013. december 27.családjával járt itt 45 Több ízben is megálltunk a non stop nyitva tartó Kígyósi csárdában, mivel rajta van egyik családi útvonalunkon, konkrétan a sógornőm családjától a mi hajlékunkig vezető úton. A séf, ha legutóbbi látogatásunk óta le nem váltották a hagyományos vonal sokszorosan kitüntetett képviselője Varga Károly.
Nem mondom, hogy minden kifogástalan lett volna mindig, de átlag feletti volt minden fogás, szép a tálalás, frissek az alapanyagok, ami különösen a halak esetében fontos szempont. Mindenképpen a legjobb csárdák közé sorolom. Egyik legjobb halászléélményem is ide köt.
2013. december 23.családjával járt itt 25A köd és a kései indulás kényszerített megállásra a minap, s egyéb híján a Fenyő panzióban szálltunk meg. Hát nem egy 5 csillagos hely, annyi biztos, de a célnak megfelelt. Szocreál hangulat, viszont amire szükség volt azt megkaptuk, elfogadható áron. A recepciós lány kedves volt, a fűtés is optimálisnak bizonyult, nem szeretjük sem a hőséget, sem a túlzott hideget. Romantikus együttlétre nem ajánlott.
2013. december 23.családjával járt itt 45 Nem szeretem a fölényeskedő, burkoltan kioktató pincéreket. Ha én egy leves után csak egy desszertet kérek, akkor ne kérdezze meg tőlem, hogy „főételnek somlóit? ”, hanem bízza rám, hogy mit kérek. Ha csak egy desszertet eszem, akkor sincs mit kommentáljon, hanem örüljön a forgalomnak.
Egyébként jó kis hely a Bruno és Bruno, mint megtudtuk, a legendás székesfehérvári 67-es étterem tulajdonosáé. Ettünk Jókai babkrémlevest, vargányakrémlevest, tempurázott csirkét és somlói átiratot. Az ételek rendben voltak, különösebb izgalmat nem okoztak egyet leszámítva. A somlói pazar volt, ötletes és látványos.
2013. december 19.barátokkal járt itt 45 Végre sikerült eljutni a Top 100 gasztrokaland Street Foodos kiadványának legutolsó pho-evő helyére, a vicces az, hogy ez van a legközelebb ahhoz a környékhez, ahol a leggyakrabban megfordulok, konkrétan egy lépésre van az Astoria szállótól. Rövid étlappal működnek, az ételek frissek, korrektek, a kiszolgálás kedves, két gyönyörű távolkeleti lány is dolgozik a pult mögött.
Az árak felettébb barátságosak, a nagy adag pho kitesz egy ebédet 990 ftért, a tavaszi tekercsből emlékezetem szerint 850 ftért adnak 5öt. Most, hogy végére értem a pho-listának alighanem itt stabilizálódunk majd, ez esik legközelebb megszokott célpontjainkhoz.
2013. december 19.barátokkal járt itt 55 Szeretjük a brew pubokat akkor is, ha épp kifogyott a saját sörük. Ittunk egyebet, többek között Dunakanyar IPA-t, ami jó volt, de nem átütő, ellentétben a csapolt Távoli Galaxissal, mely igazi katartikus élmény volt. A dizájn remek, a tulaj kedves, a csapolt sörválaszték rendben. Ittunk palackos „Sötét bunkót”, egy kiváló fekete IPA-t a Legendától.
No ez aztán sörélmény volt, mondom én, aki nem rajongok a fekete sörökért alapjáraton
2013. december 19.barátokkal járt itt 35 Hangulatos, szerethető halászcsárda Kecskeméten. Egy neves borász barátom ajánlotta, elmondása szerint két bajai srác viszi. A halászlé nem volt rossz, lehetett volna valamivel kevesebb sót és paprikát beletenni, a halat kevesebb ideig főzni, de azért akár most is újra megenném úgy, ahogy volt. Kifogástalan tésztát adtak hozzá.
A kis adag is nagy. A haltepertő remek volt, a két személyes haltálon a pisztráng nem túl friss, de nem is volt élvezhetetlen, irdalni kár volt, ez nem hekk. A maradékot kértük becsomagolni, de nem kaptuk meg, szólni elfelejtettünk. Kiszolgálás nem túl barátságos, nem köszöntek vissza távozáskor. Pincérünk nem tudja kezelni, hogy megemlítettem, hogy a tintahalkarika vacak mirelit áru s egyébként sincs mit keressen egy magyar haltálon.