2024. március 27.a párjával járt itt 55 Magyarország egyik úttörő cukrászdája, melyek már a kétezres évek első évtizedében kiemelkedő alapanyagból, magas szintű technológiai tudással, lenyűgöző formatervezéssel megalkotott kreatív süteményeivel a világ élvonalába tartozott. Ha Vácon járok, jellemzően benézek.
A parányi beltér rendezett, itt nem elsősorban a cukrászda, hanem a sütik dizájnja az, ami lenyűgözi a betérőt. Családi vállalkozásként működnek, a férj, Mihályi László a desszertek megalkotásával, felesége a vendégekkel foglalkozik. Nyáron kellemes, igényes teraszt működtetnek csodás kilátással a város főterére. Törekszünk rá, hogy újjáélesszük és újraértelmezzük a magyar cukrászat gazdag hagyományait és ízeit, ezeket innovatív módon, új formákba álmodjuk. olvashatjuk a hely Facebook-oldalán. Belföldi és nemzetközi szakmai sikereik listájának ismertetése szétfeszítené e szócikket. A holnap minden egyes desszertről részletes, kimerítő, nem ritkán kultúrtörténeti leírást is ad, az alkotóelemek felsorolása mellett. Legutóbb ettünk egy passió-desszertet, egy Duna kavicsot, egy Eszterházy Art Café-t, valamint többféle mandulás, pisztáciás és karamelles aprósüteményt. A desszertek a szemgyönyörködtető dizájn mellett ezúttal is hozták a katartikus élményt, a kirobbanó íz- és lenyűgöző állagjátékot, amit az évek során itt megszoktunk. A kiszolgálás udvarias, de csak addig amíg, az ember nem próbálja meg lefotózni a pultban sorakozó desszertcsodákat. Mert akkor kategorikusan rendreutasítják. Amit teljességgel irracionális, hiszen minden egyes süti fotója látható a honlapon, így, ha valaki a dizájnt akarná ellopni, akkor megteheti egyszerűbben is, mint a pult fényképezésével. Ez a gyakorlat csak arra jó, hogy jószándékú, már megnyert vendégek rossz szájízzel távozzanak.
2024. március 22.egyedül járt itt 45A Bim bam cukrászda egy népszerű, korrekt egység nem messze Kiskőrös központjától. A kiszolgálás kedves, a beltér szerethető, a sütemények fősodratúak, az árak reálisak. Jómagam egy mákos rétest kértem, ami 390 forintba került, őszintén szólva ettem már jobbat is. Három pontot azért megérdemel.
2024. március 22.gyerekekkel járt itt 55 Szentpéteriék nemcsak Kiskőrös, de az egész Alföld egyik legjobb pincészete, mi több, helyük van az országos élvonalban is. A pincészet a város közepén szaküzletet is működtet, előzetes megbeszélés alapján borkóstolás is lehetséges. Az ár/érték arány kiváló, megannyi nemzetközi díjat sepertek be az utóbbi években.
A Néró fajtából készült rosé elterjesztése is a nevükhöz fűződik. Tisztes 5 pont.
2024. március 22.egyedül járt itt 35A City ételbár a helyi munkásság kedvelt helye. A kiszolgálás kedves, a választék egyszerű. Adnak hamburgereket, szendvicseket, salátákat és óriás palacsintákat.
Utóbbiból kértem egy mákos vaníliásat, mely átlagosnak volt mondható. Adagra korrekt.
990 forintba került, ami átlagos ár/érték arány.
2024. március 22.egyedül járt itt 45 A Coffer cafét közvetlenül zárás előtt kaptam el, vettem egy szendvicset, ami kifejezetten gyenge volt, MARGARINnal kenték meg az alját, a felső részét semmivel. (Margarine is not food - mondotta volt Anthony Bourdain, s mennyire igazat beszélt! )
Tartanak kézműves söröket, vettem is egy Hazy Queent a Horizont főzdétől, korrekt áron, továbbá egy gyümölcslevet, arra sem fizettem sokat.
Ha nem lett volna annyira gyenge a szendvics, szívesen adtam volna 5 pontot a helynek, így a 4 pont is gesztus főként azért, mert tartanak tisztességes sört.
2024. március 22.egyedül járt itt 45A Fresh Cornerek elsöprő többsége a MOL kutak keretén belül működik, ez garantálja is a permanens forgalmat. Legutóbb Budapest felé átszeltem az Alföldet, Kiskőrösön álltam meg tankolni, a Fresh Cornerben egy fánkot vettem, mely korrekt volt, ára sem vészes, sőt, egyenesen kedvező, potom 300 forint. 4 pontot megérdemel.
2024. március 22.egyedül járt itt 55 Hangulatos, kissé eklektikus belterű kávézó italozó Petőfi Sándor szülőház mellett. Kifejezetten jó borokat kínálnak baráti áron (Günzer Tamás, Gere Attila, Figula Mihály, Szentpéteri Attila, Vass pince) a legdrágább sem megy 600 Ft fölé, a legtöbb 450 ft decire. Korrekt a koktél valaszték.
A nagyipari, érdektelen sörök szintén kedvező árúak, szép a pálinka-szortiment. Mivel autóval voltam, egy alkoholmentes sört ittam.
2024. március 22.egyedül járt itt 35A Korona pizzériába inkább inni járnak az emberek. A dizajn megnyerő az árak korrektek. A nagyipari sörök 500 és 650 közötti összegbe kerülnek kivétel a Mort Subite. Kommersz tömények, Szentpéteri és Vass borok kaphatók még. A pizza átlagos, középeurópai, kommersz. 3 pontot megérdemel némi jóindulattal, főként a beltér miatt. A kiszolgálás javítható.
A 300 forintos dobozárat sokallom.
2024. március 22.egyedül járt itt 25 A Pizzaphone Kiskőrös szívében működik, nem messze Petőfi Sándor szülőházától. A beltér nem különösebben hangulatos, a kiszolgálás udvarias, kissé személytelen. Középeurópai pizzát sütnek, nem sok köze van az olasz iskolákhoz. A feltétek kommerszek. A 9-es számút kértem, amin gomba is kellett volna legyen. Nem volt.
A kicsi pizza 2190 ft, 190 még a doboz. Többet nem ért, annyi biztos. Gombával adtam volna rá három pontot, így inkább 2.
2024. március 21.egyedül járt itt 45 Komoly törzsközönséggel rendelkező italozó egység Esztergom központjától nem messze. Vannak kommersz innivalók baráti áron, legyen szó sörről, borról vagy töményről, kapható lepény, májas és véres hurka, kolbász. Bár enni nem láttam senkit, amikor leültem, később kihoztak a mellettem levő asztalhoz egy sült hurkát.
A falon berámázott angyalos címer, a Szózat és a Himnusz, vármegyetérkép, valamint megannyi régi levelezőlap. Egy citromos Gössert ittam pihenésképpen, 580 forintba került. Szerettem a helyet.