Gyémánt 500
2014. június 25.barátokkal járt itt 55 Kiemelkedően jó borozó. Az árak elég magasak, a bort másfél decire mérik, de adnak decit is. Fél decit nem, de kaptunk kóstolót ingyen. Nekünk így is jó volt. A másfél decit pedig igen jó szívvel mérik, saccra közelebb volt a kettőhöz. A kiszolgálás kifejezetten kedves. Visszatérésünk úgyszólván biztosra vehető.
A dizájn vagányul ipari, a kézzel nagy fekete táblára írott választék is tetszett. Enni is lehet minőségi sajtokat, sonkákat, kacsamájpástétomot, egyéb izgalmas cuccokat, ha nem készültünk volna épp vendéglőbe, akkor biztos rendeltünk volna valamit.
2014. június 25.barátokkal járt itt 35 Jól kitalált dizájnos kocsma. Bementünk, nézelődtünk, megjelent egy tulajnak kinéző cseppet sem barátságos és kedves ember, érdeklődött némi offenzivitással, amilyennel a részegeket vagy oda nem illőket szoktak eltanácsolni jobb helyekről, hogy „segíthet-e”. Mondtam, fogyasztanánk valamit, mire ő „semmi akadálya”.
No még szép, elvégre azért tart fenn az ember kocsmát, hogy ne legyen akadálya annak, hogy ihasson ott az ember egy pohár bort vagy sört. Rendelés után derült ki, hogy bodzaszörp nincsen. A kiszolgáló csaj igen szexi volt, nagyon rövid nadrágot és harisnyakötőt mintázó tetoválást hordott a combján, megragadta a férfiember tekintetét. A borok s a pálinkák között is voltak érdekes tételek. Ha a tulaj normálisan közeledik hozzánk szerettük volna a helyet. Így nem szerettük, nem is megyünk vissza.
2014. június 24.a párjával járt itt 55 A Baricska csárda alappal pályázhat a Magyarország legjobb csárdája címre. Hangulata rusztikus a kilátás fenséges leszámítva a szocreál stílusú épület-szörnyedvényt, mely eltakarja a Balaton egy részét a szemlélődő elől. Ami értelemszerűen nem a csárda hibája.
A kiszolgálás udvarias, segítőkész, a kis szőke pincérhölgy, akihez irányítottak, mint helyi erőhöz, aki ismeri Füredet, elragadó a kedvességével, mosolyával és természetességével. No meg a felkészültségével is. Rendeltünk halászlevet, harcsakörözöttet, füstölt pisztránggal és somlói galuskát. A halászlé sűrűbb volt az általam optimálisként elképzeltnél, de legyen ez az én bajom, íze friss volt, ami a legfontosabb és a bele főzött filézett hal kifogástalan állagú és ízű. A harcsakörözött jó ötlet, nem véletlen, hogy a Budai Gourmet-ra is kivitték, finom volt, akárcsak a vélhetően házilag füstölt pisztráng, ami nem volt katartikus, de korrekt. A somlói klasszikus felfogásban készült, korrekt alapanyagokból. Ilyen kell legyen egy tisztességes csárda-somlói. Az megint csak nem a csárda hibája, hogy a Gault Millau kalauz 11 pontja alapján többet vártam. Sajnos a fotóim elvesztek, elszálltak az éterben. Pedig készítettem vagy két tucatot. :(
2014. június 13.barátokkal járt itt 35 A hagyományos, zömmel kommersz italokat kínáló egyszerű kocsmáknak megvan a maguk sajátos hangulata, mi több, romantikája. Jómagam két jobbacska étterem között szívesen betérek kocsmákba is, egy unicumra vagy sörre. Vagy is-is. Vagy fröccsre. Gyulára érkezve a minap a Csonka kocsmába ütköztem bele.
Be is mentünk, ittunk Kőbányait csapolva, ami ritka jól esett. Vagy mi voltunk jó hangulatban vagy a sör volt jobb, mint legutóbb másutt. Korsó csapolt Kőbányai 205 ft, friss, üde. Van még üveges Dreher 225 ért, Pilsner 355ért. Egyszerű korrekt kocsma.
2014. június 13.barátokkal járt itt 35 Múltkori kocsmaturnénk alkalmával Békésszentandrásra menet úgy döntöttünk, miután kifogytunk az útra betett sörökből, a borokat pedig már megkóstoltuk, hogy beülünk az első kocsmába. A Gomba presszó volt az első, mely mellett találtunk parkolóhelyet is. Borok iránt érdeklődtem, rosé műfajban csak La Fiesta nevű kiskunhalasi nedűt tudtak ajánlani, gondoltam tegyünk próbát.
Meglepetésemre hiba nélkülinek bizonyult. Nem fogom ezután ezt inni, de ellentétben nem egy halasi borral, iható volt és probléma nélküli. Olcsó hely a Gomba presszó kedves kiszolgálással. Unicum fél decije 350, ipari sörből elég széles a választék az árak 160 és 300 között. Soha rosszabb presszót.
2014. június 5.barátokkal járt itt 45Minap jártunk az Ati pizzája nevű helyen. A beltér személytelen, jellegtelen, a teraszon viszont jól éreztük magunkat, bár nem a legszebb békéscsabai városrészre volt rálátásunk. A sörválaszték kicsi, az egyből ami volt kértünk hárman kettőt (Steffl), ettünk egy tortillát meg egy vega lepényt, fizettem minderre 1700 ft-t, ami nagyon rendben van. Minden frissen készül, semmi különös erény, de hiba sincs.
2014. május 26.családjával járt itt 45 A sushinak nem tudok és nem is akarok ellenállni. A célpontunk a Spíler Sanghai volt, oda is eljutottunk később, de előtte muszáj volt enni egy kis sushit, miután a Pelicanba beleakadtunk. Kértünk egy lazac-sushit meg egy tintahalasat, a tintahalas helyett tonhalasat kaptunk, mellé kértünk még némi makit, ezúttal padlizsánnal, meg egy sört két pohárral, valamilyen érdekes nevű Hoogarden zsánerű búzasör volt egy litván főzdétől.
Az árak magasak. A kiszolgáló srác nagyon az elején volt a szakmának, látszott, hogy nagyon izgul. Viszont az is, hogy igyekszik. Ha az ember jóindulattal közelít, nem rossz kombináció. Ha nagyon cinikus akarnék lenni, azt is mondhatnám, hogy azért lett a tintahalból tonhal, ami ugye drágább egy kicsit, hogy biztosabb legyen a borravaló, 2700 volt így a számla, ami kívánta a 3000-et. Bár a fene tudja, van, akinél egy ilyen figura pont fordítva sül el. Kértünk még ráadást a wasabiból, amit időben megkaptunk. Összességében tetszett a hely.
2014. május 26.családjával járt itt 45 Május 9-i gasztro-turnénk utolsó állomása a Sörcsata volt a Gozsdu udvarban, ahová az vitt be, hogy a reklám szerint az ember maga csapolja a sört az asztalnál. S ez így is volt. Dreherből és Dreherből lehetett választani, rendeltünk egy hamburgert és csapoltunk hozzá magunknak egy-egy pohár sört.
A pincér jó kedélyű volt, váltottunk pár kedves mondatot. Korrektül számoltak, tetszett a hely. A tíz % borravalót megszavaztam volna akkor is, ha nem adják hozzá a számlához. A hamburger kifejezetten ízlett, pedig aznap ez volt a 11. hely ahol ettünk valamit. Másrészt meg az étlap elég kommersz volt, nem volt sok bizodalmunk a konyhában. Úgyhogy kellemes meglepetés volt a tisztes hamburger. Bármikor szívesen visszamennék.
2014. május 24.barátokkal járt itt 35 Egy kiadós bortúra első állomása volt a szerencsi Rákóczi 27 nevű pizzéria, ahol végül csak reggelizni tudtunk, bár szívesen választottunk volna a déli étlapról. A szokásos szabványokat (ham and eggs, rántotta, bundáskenyér) korrektül elkészítették.
Épp egy tanuló kislány volt szolgálatban, akinek nagyon nem tetszett a státusza, vele igen nehéz volt a kommunikáció, nem tudtuk eldönteni, hogy dacból szabotál vagy értetlen alapjáraton. Szerencsére akadt egy rutinos segítsége, akivel egyeztetni tudtuk igényeinket. Italválassték tekintetében Tokaj kapujában lenne mit javítani a helyen. Összességében nem lenne rossz egy kis egyéniséget vinni bele, adni valamit, amit máshol nem. No de miért is a Rákóczi 27 címére morgolódjunk, ez sem sokkal rosszabb vagy jobb, mint a tízezer másik átlagos magyar vendéglő.
2014. május 24.barátokkal járt itt 35 Kopottas hagyományos családi étterem Tiszafüreden. Ijesztő, több mint 500 tételes étlap. Gyér forgalom mellett akkor sem lehet frissen adni minden ételt, ha mondjuk a fogast és a többi halat, akárcsak a húsokat, tízféleképpen készítik, nem túl sok fantáziával. Mindazonáltal, amit ettünk, nem volt rossz, a birkapörköltet kifejezetten szerettük, s a hal sem volt élvezhetetlen.
Az itallapon lenne mit bővíteni. A kiszolgálás kedves volt, az árak barátságosak. Realista várakozásokkal érkezők nem távoznak csalódottan. Mi is azt kaptuk, amit vártunk. Átlagáron átlagételeket itt-ott egy-egy felvillanással.