Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 92 településen
Országjáró 382 városban
járt már
Felfedező 2626 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 28395 feltöltött kép
Jó
2013. szeptember 29.családjával járt itt 45 Nem tudom, ki hogy van vele, nekem általában jó élményt nyújtottak a borászok által nyitott vendéglők. Komoly borászatokról komoly vendéglőiről beszélek, a villányi Ősi pince mirelit Cordon Bleuje nem hatott meg 2005 táján, bár örvendtünk, hogy a kései órában van még hol enni.
A Szent Orbán Vendéglő Szeremley Huba vendéglője, az étlap szerint a mangalica, a racka és a szürkemarha saját kondából/nyájból/gulyából való. Az ízek rendben vannak, bár nem annyira, mint a hajdanán, amikor Takács Lajos volt a séf. Illetve gondolom, hogy ő lehetett, az életrajzából. 2000 májusában nem tudtam még, hogy Takács Lajost még ikonként fogom tisztelni s gasztronómiai referenciapont lesz számomra. Tény, hogy azóta sem ettünk olyan jót ezen a helyen, pedig jó párszor megfordulunk itt. No de senki kedvét nem akarom elvenni, most sincs itt mellélövés, megbízható, korrekt, átlag feletti a konyha, de a katarzis többnyire elmaradt. No de jóllakni egy csodálatos helyen az sem kutya.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 29.családjával járt itt 45 A Baracsi halászcsárda egyszerű, puritán hely, mind berendezésében, mind konyháját illetően. Két komoly erénye van: igen jó a halászlé, selymes, nem túlpaprikázott, nem vízízű. Másrészt jellemzően frissek a halak. Egyébként az ételek zöme középszerű, a krumpli mirelit, ami túlfőzhető, azt túlfőzik, leszámítva a halat a halászlében.
De ez az egy ok, mm a halászlé minősége elég ahhoz, hogy mindenkinek javasoljak egy baracsi kiruccanást, aki még nem járt itt. Olyan stílust teremtettek meg, mely a maga nemében páratlan, halászlérajongóknak – magam is az vagyok - kötelező élmény.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 29.barátokkal járt itt 45 Bármennyire is híve vagyok annak a jelenségkörnek, amit gasztro-forradalomként szoktak említeni, szeretem a csárdaételeket és a csárdahangulatot. A Székely Tanya Csárda Rönökön kellemes élményem volt, főleg az esztétikája miatt, bár gasztronómialag sokat nem adott. Igaz, nagyobb mellélövés sem volt.
Fő gondom a hellyel az, hogy a székely gasztronómiából lényegében semmit nem mutat fel. Nézem a honlapjukat, látom, hogy a Gastland csoport tagja. Hát… hmhm. Voltam két alkalommal az M. 0. melletti egységükben, á la carte-ban rendesen elvéreztek, „all you can eat” műfajban sem alkottak maradandót, de azért azt az 1200 vagy 1500 ft-t mindenképpen megéri, amit elkérnek az ételekért. A Székely Tanya Csárda jobb volt, bár azt is megjegyzem, hogy az étterem messze áll attól, hogy a bármiféle országos TOP 100-ba belekerüljön, nem tudom, miként állították össze a Népszabadság százas listáját 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban, de hogy e helynek ott nem volt mit keresnie, annyi bizonyos.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. szeptember 26.családjával járt itt 55 A magyar sörforradalom területén (mely témával nagyon helyesen és részletesen a Dining Guide tavalyi Top Gasztronómia kiadványa foglalkozott) három izgalmas és pozitív változás történt az utóbbi években. (A belga sörök nem tartoznak ide, belga sörök voltak már Magyarországon a kilencvenes évek második felében is.
) Tehát mindenekelőtt a kézműves magyar sörök, melyek között csúcsok is akadnak, elég a miskolci, csepeli, csobánkai és fóti sörfőzdékre utalni hirtelen, elnézést azoktól, akik nem jutottak eszembe. Másodsorban megjelentek az IPA sörök, melyekről őszintén szólva nem is tudtam korábban. Végül, de nem utolsó sorban a cseh sörök eddig nem ismert világa tárult fel előttünk. Ehelyt meg kell dicsérni a Pivot és a Bohémiát, s nem utolsó sorban a Hrabalt, mely utóbbi annak a sörgyárnak a termékeit forgalmazza igen széles (tán teljes) választékban, melyben a legendás Sörgyári capriccio című filmet forgatták. Korábban a Puskin utcában működtek, volt úgy, hogy nem kaptunk helyet, így megvettük az egyébként baráti áron, 500 ftért kínált fél literes sört, üvegestül, amit kiválasztottunk (a legkeserűbbet kértük, nem bántuk meg) s megittuk az utcán. A nemrégiben a Rákóczi útra költöztek. A kiszolgálás kedves, a sörök jók, az árak barátiak, enni nem volt időnk, de nem egy sörkorcsolya bíztatónak tűnt. Megyünk még.
3Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. szeptember 26.barátokkal járt itt 55 Jó dolog ismerni egy kicsit az éttermek séfhátterét. Az Egykettő bisztróba úgy ültem be az idei Vince borünnep idején, hogy tudtam, a konyha vezetői megjárták az Olimpiát meg a Café Manuel Spaziot. Nos, amit ettünk, olyan is volt. Kis adag, remekül elkészítve, kreatívan, technológiailag kifogástalanul s mindezt valami nevetséges összegért, talán 1500 ft volt a 3 fogás.
Mellé kiváló kézműves magyar sörök, csapolt Keserű Méz, palackra köleses. A dizájn sem rossz, bár a korábbit, a pesti Lámpásost jobban szerettem. A kiszolgálás kifogástalan, s a hely árai kifizethetők voltak – remélem ma is azok – menün kívül is. Mindezeken túl kiemelkedően jó a borlap, a legjobb kézműves magyar pincék boraiból válogatták össze a tételek zömét.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 26.családjával járt itt 45 Az eleve jó ajánlólevél egy vendéglőhöz, ha saját tenyésztésű állatok húsát dolgozzák fel. S az is, ha a felvágott házi készítésű. A Birka csárdában nem is álltunk ellen a csábításnak, felszerelkeztünk jóféle disznóságokkal, helyben készült „házi” kolbásszal, „házi” szalámival Tokajba menet.
Szerettük az esztétikus belső teret, a jó magyar ízeket. Nincs itt sok varázslás, de szívvel működtetik a csárdát, a pörkölt az pörkölt, ahogyan lennie kell a dödölle meg dödölle.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2013. szeptember 26. járt itt 35 A Fehér Amur igen népszerű étterem, annak dacára, hogy a konyha elég slendrián. Egerbe igyekezve többször is megálltunk itt, legutóbb idén nyáron, korrekt halászlét ettünk, a halételek frissek voltak, viszont hanyagul voltak elkészítve, a desszertekkel együtt. Mintha a munkaszeretet, az odafigyelés hiányzana.
Az árak rendben vannak, a kiszolgálás pincérfüggő. Van, aki munkaundorban szenved s van, aki teszti a dolgát, ahogy kell. Az elfogadhatóság és ajánlhatóság határán billeg ez a csárda. Ami szép a friss halakon kívül, az a Tisza, melyre rálátás van a zárt teraszról. Jó, hogy zárt a terasz, mert kint rengeteg a szúnyog, még így is betéved, nem egy.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 26.barátokkal járt itt 45 Miskolc ahhoz képest, hogy mekkora város, nincs túl jól ellátva komolyabb éttermekkel, legalábbis a Gault Millau kalauz s a többi gasztro-kiadvány alapján. Az egyik kellemes, átlag feletti élményünk a város belga sörözőjében volt, ahol ettük vízi élőlényeket, húsokat, alapvetően minden korrekt volt, tán a kényelmi termékek használatából vissza lehetne venni.
A sörök pedig, nos, azok nagyon jók. A belga sörök világa más, mint amit mi e címszó alatt megismertünk, ennél többet csak az IPA adhat, mondjuk ad is. Csapolnak egy sor remek sört, egy sem volt állott, s palackban is akkora a választék, hogy győzze az ember pénzzel és agysejttel. Mert az igazán izgalmas belga sörök jellemzően 9 és 12 alkoholfokkal bírnak, s 1000 forint körül van az áruk. Űrmértékük pedig 330 köbcentiméter.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. szeptember 25.barátokkal járt itt 5567, Imola, Walter, Kistücsök, Kereskedőház (ha még működik, nem hallottam róla az utóbbi évben) – íme egy csokor a Budapesttől elérhető távolságban működő vendéglőkből (egy lezser mozdulattal ide vettem Egert is, valahogy nem tűnik olyan távolinak, kényelmes tempóban másfél óra alatt megközelíthető), melyek a magyar ízek újraértelmezésével (is) foglalkoznak.
A 67-ben adják a „Panko morzsába panírozott, serpenyőben sült rántott szelet pirított burgonyával és „uborkasalátás” zöld levelekkel” című ételkompozíciót, mely Magyarország legjobb rántott húsaként volt említve a „TopLista Gasztronómia 2011” kiadványában. Az étlap meglehetősen hosszú, de ez nem megy a minőség rovására. Az árak megfizethetőek, a dizájn tán túlontúl is egyszerű, boltíves kőfalakon elférne több dekoráció. Jó szívvel ajánlható hely.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. szeptember 25.családjával járt itt 55 Itt lenne lassan az idő, hogy Magyarországon is annak alapján járjon étterembe a közönség, hogy ki ott a séf. Ahogy bort annak alapján választunk, hogy termelője Szepsy István vagy Gere Attila, hogy a legnagyobb sztárokat említsem, úgy a „La Maredaba” is azért érdemes elmenni, mert séfje Horváth Szilveszter, a legtehetségesebb séfek egyike, aki több olyan szakácsversenyt is megnyert, amit a Magyar Gasztronómiai Egyesület rendezett.
Márpedig azok igen kemény versenyek, a világsikert hozó Széll Tamás is e versenyeken mutatta meg először, mire képes. A La „Mareda” izgalmas, jó konyhát visz, a teljesítményhez képest igen korrekt árakon. A berendezés elegáns, lenyűgözőnek nem mondanám, a kiszolgálás kedves, udvarias. Kevés szó esik az ínyencek egymás közötti kommunikációjában az étteremről s ez bizony igazságtalanság. Beszélünk a Mádi udvarházról, a Tiszavirágról, a Brillről, az Anyukám mondtáról, s jól is tesszük, de érdemes beszélni a „La Maredaról” is.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4031 értékelés / 404 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
372 település / 38 oldalon