2013. december 8.barátokkal járt itt 45 A hajdani Duna mozi (vagy mégse Duna? már nem tudom biztosan) helyén nyílt kellemes kávézó-kocsma, különlegesen kedves, közvetlen kiszolgálással. Hogy a kiszolgáló még ráadásul hölgy, csinos és mutatós, továbbá természetes, mindenféle mesterkéltségtől mentes kellem árad belőle, az hab a tortán.
A választék korrekt, van vagy tucatnyi bor, baráti áron, mi ezek közül szemelgettünk. A kísérő zene remek jazz, mi más lenne?
2013. december 8.a párjával járt itt 45 Háromszor jártam itt, mindig korrekt volt, ami az asztalra került, viszont emellett egyértelmű fejlődést is tapasztalhatunk. Először 2007 december 29. én jártunk erre egy kiemelkedő kóstoló alkalmából. Rá két évre egy borász barátom hívott privát borkóstolóra, most pedig egy erdélyi borokat felvonultató borvacsorát ehettem végig.
Jól főznek, az árak nem eltúlzottak, a kiszolgálás úri, régi vágású, konzervatív. Amilyen a magamfajta deresedő halántékú embernek kell.
2013. december 8.a párjával járt itt 55 Ami jó, az jó, s ami nagyon jó, az nagyon jó. Az Ikon az utóbbi kategória. Friss élmény, mondhatni katartikus, ettünk 4 fogást, egy igen jó sütőtök-krémlevest, egy hasonlóan jó lazacot, egy kiemelkedően jó nyulat és egy orgazmikus desszertet. Szolid elegancia, jó borlap, kifogástalan kiszolgálás.
A Gault Millau kalauz által megszavazott 13 pont s a hozzá járó sapka abszolút megérdemelt.
2013. november 27.barátokkal járt itt 45 A pho-mánia teljesen magával ragadta családunkat, annak minden egyes tagját, a 6 évestől a negyvenes éveinek második felét taposó családfőig. Legutóbb a Csillagánizs nevű vietnami étterembe tértünk be, ettünk pho-t, tavaszi tekercset, nyári tekercset és egy csirkés rizses ételt.
Az árak barátságosak voltak, a kiszolgálás kedves, a helység hangulatos, az ételek ízletesek. Ide szívesen visszatér az ember.
2013. november 27.barátokkal járt itt 55 A büszke 14 Gault Millau pontos La Plaza minden bizonnyal azért nincs tele szombaton délidőben, mert kevesen tudnak róla. Holott amit nyújtanak, az páratlan. Fogadófalatnak tőkehalcarpaccio, 3500 ftos déli menűben szarvascarpaccio, Jókai bableves-átköltés, kacsamellsaláta, sertésszűz burgonyahabbal, somlóiátköltés s még sorolhatnám.
12 tételből 12 izgalmas, remek fogás. Ár érték arány 200%. Kiszolgálás kiváló. Tény, ami tény az italok igen drágák. De nincs a személyzet részéről nyomásgyakorlás a minél nagyobb italfogyasztásra. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a vacsoraárakat is jelentősen mérsékelték.
2013. november 12.családjával járt itt 35 A Pántlikások szerint a szocreál érték, amit nem kell félretenni, hanem felmutatni. Én nem így gondolom. A szocialista zsánerű kiszolgálást sikerült meghonosítsák, miután nem kaptunk étlapot s magam mentem érte, még ők oktattak ki. A hamburger viszont jó volt.
Szerettünk volna enni még két ételt, de az kifogyott, így maradtunk a hamburgernél, amit menűben adnak salátával és sült krumplival 1600 ftért. Szerintem ez rendben van.
2013. november 12.barátokkal járt itt 45 A Spíler a Gozsdu udvar egyik legfelkapottabb helye, amikor ott jártunk barátaimmal az idén valamelyik nagy és jelentős borkóstoló után, talán a Furmint Február volt az, nem is tudtuk, hogy mekkora szerencse, hogy kaptunk asztalt. Rendeltünk mindannyian ételt is. Jóféle street food dolgokat, a sült kolbásztól a hamburgeren át a kenyérlángosig s persze kézműves magyar söröket ittunk hozzá.
A Zsidai Roy portfólióba tartozó hely, melynek kreatív séfje Lithauszki Zsolt, a legjobbak egyike, jól ki van találva. Mi inkább déltájt mennénk vissza, deres hajjal már idegesítő a nyüzsgés, a „menő” zenéről nem szólva. De hát nem is nekünk találták ki a Spílert, azokon meg, akiknek kitalálták, biztos, hogy nevel kulináris szempontból egyszerű és nagyszerű ételekkel, kézműves magyar borokkal és sörökkel.
2013. november 12.családjával járt itt 55 A Tiszavirág vitathatatlanul az első számú, messze legjobb szegedi étteremélményem. S egyben kávézó élményem is. A kávézó azon túl, hogy megejtően kedves a kiszolgálás, még olcsó is, legalábbis, amikor idén tavasszal ott jártunk, akkor az volt, az étteremről ez nem mondható el, viszont hétköznap délben ott is van olcsó menü.
Mi ezt sajnos nem kaptuk el s úgy oldottuk meg azt, hogy ne hagyjunk ott aránytalanul nagy összeget (az „aránytalan” kifejezés nem az ételekre, hanem a zsebünkre vonatkozik), hogy nem rendeltünk főételt. Csak előételt, levest, desszertet. Minden pazar volt, látszik, hogy itt nagyon tudnak főzni. Nem csoda, hogy a nemrégiben megjelent Gault Millau Kalauz 12 ponttal jutalmazta őket.
2013. november 12.barátokkal járt itt 45 Az Élesztő egy igen népszerű romkocsma, mely a kézműves sörök népszerűsítését tartja első számú céljának. A tömeg hétvégén hatalmas, asztalhoz nehéz jutni, még akkor is, ha az ember előre foglal, a pincérek leterheltek. A sörválaszték lenyűgöző, vannak sörkorcsolyák is.
Külön ajánlom minden kezdőnek, hogy ha meglátja az IPA betűkombinációt, akkor ne késlekedjen, rendeljen az illető sörből. Kapható náluk több sör is palackosan a Hopfanatictól, a Borstól és a Fótiaktól is. S persze csapon szintén. A wwwkezmuvessor. hu szerint. Ahol olvashatunk szándékaikról is: „17 sörcsappal indulunk, hogy senkinek ne legyen kétsége afelől, mik a szándékaink. A 17 csapon csak kézműves sörök csorognak, kezdetben csak magyar, később beindul a London-Budapest sörexpressz és a Crate, valamint a Camden Brewery söreit is fogjuk árulni. Egyértelmű célunk, hogy a főváros és a régió kézművessör-központjává váljunk, ezért nemsokára megnyitjuk a Home Brew Bar! -t, melyben házi söröket mutatunk be, valamint egy házi sörfőző iskolát, színháztermünkben előadások, konferenciák lesznek, az udvarban nyíló lakásétteremben sörvacsorák, sörkóstolók. ” Evés után mentünk oda, így az ételekről nem tudok beszámolni.
2013. november 4.családjával járt itt 35 Jó hangulatú hely nem túl kedves kiszolgálással. Ettünk egy Margetira pizzát, egy mediterrán hallevest, tiramisut, panna cottát, cannolot, créme brullée-t, annál is inkább, hogy már egy étkezés után volt a csapat.
A pizzánál élvezhető volt, de ettem már meggyőzőbbet, bazsalikom az étlap ígérete dacára sem volt rajta, a paradicsommártásból nem áradt a paradicsom üdesége, ahogy a paradicsomos hallevesből sem, amit viszont kellően gazdag volt tengeri herkentyűkben. Korrekt-átlagos produktumok voltak ezek, akárcsak a cannolo, az áfonyadzsemmel tálalt panna cotta és a kissé túllazított krémű, fagylaltos kanállal adagolt tiramisu. Egyedül a Creme brullée volt kifogástalan. Nem kiugró hely a La Coppola, de nagy mellélövéssel sem találkoztunk. Egyszer jó volt.