Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 115 településen
Országjáró 389 városban
járt már
Felfedező 2707 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 30196 feltöltött kép
Kiváló
2014. március 13.családjával járt itt 55 Torkos csütörtökön a napot a Halászbástya étteremben zártuk, mely árfekvését tekintve egyes tételeiben a Nobut idézte, de itt mégis remek élményünk volt. A kiszolgálás udvarias, a vendégfogadó hölgyek kedvessége, kommunikativitása lefegyverző és visszatérésre csábító, a környezet és a kilátás pazar, a konyha pedig magas szinten teszi a dolgát.
Kitűnő volt a köszöntőfalat, a csicsóka veloutés házi gnocchi, akárcsak a vajjal kínált házi kenyér. Minden egyes leves külön kompozíció, legyen szó füstölt kacsamellel és sült vargányával társított fokhagymakrémlevesről, a gyömbéres metélttel kínált konyakos fácánerőlevesről vagy a lazackaviáros, bébisóskás karfiolkrémlevesről. A főételek is jók voltak, kacsamell műfajában jobbat nem ettem még, pedig a kacsamell a kedvenc „tesztételem”, mert sokat elmond mind a konyha felkészültségéről, mind pedig az alapanyagról. De remek volt a csicsókás csirke-supreme is, továbbá a kávés desszert. Annyira jó volt a felhozatal, hogy a vegyes ízelítő hibáit is készséggel elnéztük. A fogyasztás rovatba nem a torkos csütörtöki, hanem a hétköznapi árat tettem.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2014. március 13.családjával járt itt 35 Az Anonymus vendéglőben értékeltük a berendezést, a nemzeti hangulatot, a rovásírásos naptárakat, a történelmi Magyarország-térképet a falon s persze a tulajdonos ars poeticáját. Az ételek megmaradnak az elmúlt évtizedek sablonjainak keretei között. A harcsa friss volt, akárcsak a pisztráng.
A halászlé is ízletes volt, kár, hogy pangasiust tettek bele betétként. A borlapot lehetne bővíteni, jó lenne 2014-ben nem kínálni 2012-es rosét, de ezzel együtt jól éreztük magunkat itt, megtartjuk a helyet jó emlékezetünkben.
3Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2014. március 10.barátokkal járt itt 55 Lithauszky Zsolt a legfelkészültebb séfjeink egyike. A minap végre sikerült meglátogatni azt a vendéglőt a hatból, a Zsidai Roy-féle csoportból, melyben nemcsak kreatív séf, hanem executiv is. Ott is állt a vártán, kijött beszélgetni a vendégekkel, majd visszavonult főzni. Hamburgert rendeltem, ami remek volt.
Megkockáztatom, hogy a legjobb, amit eddig kóstoltam. Asztaltársam karalábéfőzeléke hasonlóan zseniális volt, az ember nem hinné, mit ki nem lehet szedni egy ilyen ételből. A rántott borjúvelő, a főzelék feltétje azt adta, amit adhat, finom volt az is. A túrótorta meggyfagylalttal újabb katarzis. A vaníliadesszert nem győzött meg, a tojásos galuska viszont finom volt.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. március 4.barátokkal járt itt 45 A Pho-leves a család egyik kedvence, mióta a Funky Phot kipróbáltuk, bár az még nem is volt számunkra átütő, mert nem tettek bele zöld koriandert. Azóta, mihelyt arról hallunk, hogy valahol pho-bár nyílt – márpedig elég sok nyílt, köztük olyan gyorsétterem is, mint a Pho24, amiből csak a Nyugati mellett van kettő – akkor azt bizton kipróbáljuk.
Így voltunk a Hanoi-jal is, mely sokkal esztétikusabb, rendezettebb a többinél, kifejezetten jól éreztük magunkat. Az árak valamivel magasabbak, de azt nem bántuk. Ettünk tekercseket is, azok is ütötték a mércét. Visszavágyunk.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. március 4.egyedül járt itt 45Hangulatos, barátságos, régi vágású borozó az Üllői úton, kedves csapossal. Gyors ütemben ittam valamit, mert a többiek kint vártak rám, de ez az a hely, ahová szívesen betér az ember egy fröccsre bármikor. Élveztem, hogy a bejárat hordót mintáz, ez mind a hordó alapfunkciója, mind pedig más kellemes helyek révén kellemes asszociációkat ébreszt az emberben.
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2014. március 4.barátokkal járt itt 55 A Lumen café elvarázsolt hely. A pult mögötti srác, aki, mint megtudtam a kollegájától, mielőtt elindultunk volna, résztulajdonos is egyben, elég öntudatos, tanúja voltam egy sajátos jelenetnek, amit szerencsésebben is megoldhatott volna. (Egyik kiscsaj kételkedett abban, hogy a második, más formájú pohárban valóban annyi sör van, mint amennyi kellett legyen.
A srác kissé hülyére vette. )
Ezen kívül egyébként csupa jót mondhatok. Baráti árak, korrekt minőség, Brutal Bitter csapon, öt kézműves pincéből hármat nem ismertem, ami azért nem nagyon jellemző, hiszen majd minden borászati rendezvényen ott vagyok, nem szólva a kocsmatúrákról. Úgyhogy volt mit kóstolni. S persze, az, hogy nem ismertem a pincéket, messzemenő elismerés, mielőtt bárki félreérti. A vegyes tál is finom volt, rajta sütőtökkrém, céklakrém, medvehagymapesto, humusz, hozzá melegített pita. No és egyszerre mintegy meglepetésszerűen free elemeket is magában ötvöző remek jazz-koncert. Jó volt ott lenni.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2014. március 4.barátokkal járt itt 55 Miután a Lumenből kijöttünk, azt hittem, hogy aznap este több meglepetésem nem lesz. Hát lett. A Gábor borozó a Nothing but the blues pubbal közös konyhát visz, s a szomszéd pincében működik. Ledöbbentő borválasztékkal. Rendeltem is 3 deci bort, olyan minerális fehéreket, melyeket még nem kóstoltam.
Megkérték az árát, 1900 ft volt a 3 deci, de nem sajnáltam. A tulajdonossal is jót beszélgettünk, alig várom, hogy még benézzünk ide. Budapest egyik legjobb borozója, ehhez képest neten alig lehet nyomukat lelni.
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. március 4.barátokkal járt itt 45 Tulajdonképpen a Blue Lagoon Tiki barhoz igyekeztünk, merthogy azt olvastuk, hogy tartanak kézműves söröket, de beleütköztünk a Sladek sörözőbe, mely cseh kisüzemek söreit tartja. Nosza! Leültünk a hangulatos kis helyen, rendeltünk 3 féle sört, no meg némi sörkorcsolyát, körözöttet és valami érdekes néven árult tócsnit.
(A kiszolgáló kislány nem hallotta még, hogy prószának is mondják ezt az ételt, mely egyébként forog még cicege és lapcsánka néven is. Azon külön csodálkozott, hogy a prószát Egerben, az Ő szülővárosában láttam étlapon, valami lóról elnevezett (Három csikós? Vagy simán Csikós borozó) kocsmában, ahol ételeket is adtak, a Dobó téren. De hát mindez húsz éve volt, a kislány akkortájt születhetett. A sör rendben volt, a tócsnit nem sütötték frissen, de azért szerettük.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. március 3.barátokkal járt itt 45 A Vince után muszáj volt benézni Kővári Gergőhöz a Csak a jó sörök! nevű sörözőbe, ahol ittunk egy pohár Grabanc IPA-t, meg nem tudom mit, mert azt nem én rendeltem, de nagyon jó volt. Utána átmentünk a Szimpla Kávézóba, amiután a nők úgy döntöttek, hogy enni akarnak.
Úgyhogy miután egy közeli abcben utánpótoltam az elemeket a fényképezőgépemben, benéztem a Srófba, mely kívülről igen autentikusnak tűnt. Kedvesen fogadtak, mondták, hogy lent asztalt is kapunk. Úgyhogy rövid időn belül elfoglaltuk asztalunkat a hangulatos pincehelységben, kiválasztottuk az ételeket és vártunk. Beszélgettünk s megint vártunk. Negyven-negyvenöt perc elteltével kezdtünk idegesek lenni. A hiteles háziasszonyi imázzsal rendelkező, kedves, tulajkinézetű felszolgáló hölgy próbálta kezelni a helyzetet, de már elég nehéz volt. Olyannyira, hogy még a kör ingyen italról is lemondtam a magam részéről, de társam csak kért egy kör unicumot (ami valóban nem került fel a számlára) s ezzel részéről olyannyira le volt zárva az elégedetlenség, hogy másnap is ott vacsorázott. (Húsz perc alatt ételhez jutott amivel meg volt elégedve. )
Végül több mint egy óra várakozás után megkaptuk ételeinket. A gulyásleves finom volt, a tócsniba rejtett szűz dettó, a Srófburger is megérdemelte azt a 8 pontot, amit a Gault Millau tesztelői a 20-as skálán adtak neki a nagy hamburgerteszt keretén belül, a kacsamell viszont kevés volt és technológiai szempontból sem verdeste az egeket. A 450 ftért sörfalatkaként kínált tőkehalból készült fish and chips abszolút rendben volt, s az ipari sör is frissnek találtatott. Összességében nem volt rossz a Sróf, de azért ahhoz, hogy ismét meglátogassam, legalább valami izgalmas sört kellene csapra verjenek vagy akár palackban kínáljanak. S hogy el ne feledjem, a zene, az jó volt: előbb swing, majd blues a javából.
3Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. március 3.barátokkal járt itt 45 Az indított el kerek egy éve a luxusszállodák vasárnapi svédasztalos produkcióinak letesztelésére, hogy azt olvastam valahol, hogy a Kempinskyban jól lehet lakni osztrigával vasárnap délben. Ott voltunk mihelyt meg tudtuk szervezni és életem talán legizgalmasabb ebédjét költöttük el, igen korrekt áron.
8600 ft volt s még felszolgálási díjat sem számoltak fel hozzá. Más kérdés, hogy mindenki busás borravalót hagyott, mert a kizsolgálás is optimális volt. Kellően közvetlen, de nem jópofáskodó, természetesen kedves, nem karót nyelt. Le a kalappal. Ennek hatására látogattuk meg a Le Meridien szálló Le Bourbon nevű éttermét, ami korrekt volt, izgalmas, de jócskán elmaradt a Kempinsky mögött. Prémium alapanyagok alig voltak, tény, hogy ami volt, az jó volt. Hasonló tapasztalatot szereztünk most a Corso étteremben az Intercontinental szállóban. Kicsit Trófeás volt, bármit is mondjanak az illetékesek. Az ízek rendben voltak, de látszott, hogy nem akarnak lehetőséget adni a számítgatóknak arra, hogy mondjuk libamájjal, bélszínnel vagy vörös tonhallal lakjanak jól. Így is meg voltunk elégedve, de azért inkább hagyok 5500 ftt mondjuk a Bem rakparti Trófeában, mint még egyszer elmenni a Corso-ba. A Kempinszkybe viszont, ha még működne a Giardino étterem (tudtommal az ÉS van a helyén), nos, oda viszont visszamennék, ha a választék ugyanaz lenn mint volt. (Négyféle libamáj, prémium sajtválaszték, nem kommersz, mint a Corsoban, vörös tonhal, osztriga, szarvas, marhabélszín). Az igazság az, hogy a Gault Millau kalauz által igen szigorúan pontozott Rickshaw étterem vasárnapi ebédje két esztendővel ezelőtt sokkal jobb volt, mint a Corso-é.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4179 értékelés / 418 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
379 település / 38 oldalon