Gyémánt 500
2013. október 7.barátokkal járt itt 45 Találó, jópofa nevet választott a Nők Lapja olvasói által jól ismert sztárséf, Bereznay Tamás a magyaros bisztrójának. A Pesti Disznó afféle magyar tapas-bár, ezt a profilját megőrizte Bereznay távozása után is, aki most a Sonkaarcok nevű műintézményben dolgozik.
Korrekt alapanyagok, odafigyelés, alighanem tudatosan visszafogott kreativitás jellemzi a Pesti disznót, mely a pesti Broadwayen helyezkedik el. Többször is ettünk itt, nem volt minden hibátlan, de mind a kétszer elégedetten jöttünk el. Jó szívvel ajánlom másoknak is.
2013. október 7.a párjával járt itt 55 Magyarországon ritkán szorulok hotelre-motelre, így ezt a rovatot nem fogom sokban gazdagítani, de azért egy-két élményemet megosztom az olvasóközönséggel. A Brill hotel volt eddig legkellemesebb élményem a házon kívül alvás kategóriájában. Azt a belsőépítészeti ötletet, hogy a franciaágyas szobát egybeépítsék a fürdőkáddal egy jóbarátomnál láttam először a kilencvenes évek végén.
Azóta a nemrég átadott Brill hotelben ki is próbálhattunk egy ilyen, szolid eleganciájú és felettébb szexi lakosztályt, csak ajánlani tudom, nyilván első-, másod-, és harmadsorban pároknak. A személyzet udvarias kedves, a reggel-műfajban a fősodratú konyha fogásait kínálják. Nagy megelégedéssel jöttünk el a Brillből.
2013. október 5.családjával járt itt 45A Szél Fiai fogadóról először a Magyar Borok Házában megtartott kóstolón hallottam évekkel ezelőtt, még precízebben legeslegelőször a Borbarátban olvastam Prisztóka Tibor borairól igen jókat, majd következett a kóstoló, majd egy éttermi látogatás, végül meg is szálltunk ott. Remek borok, szakavatott pincetúra, szívélyes fogadatás, házias ízek. Szerettünk ott lenni, kár, hogy kissé kiesik az útból számunkra.
2013. október 5.barátokkal járt itt 45 Fontos, hogy egy hely megmaradjon az ember emlékezetében. Ez önmagában félsiker. Köszönhetően a Kill Bill csirkeszárnyaknak nem is ment ki a fejemből ez a Ráday utcai bisztró, sőt vissza is tértem 2012-ben egy látogatás erejéig. Aki megeszi ezt az ételt, az felkerül a hely dicsőségfalára. Nos, elsőre gond nélkül összejött a produkció.
Nem tudom mi történt közben, hogy asztaltársam vagánykodása vagy a túl sok sikeres vállalkozó miatt mintha tízszeresére emelték volna az étel kapszaicintartalmát. Jóbarátom, aki az ételt rendelte bíztatásomra lekínozott két darabot, én egyet, annál is inkább, hogy én már úgyis ott voltam a dicsőségfalon. De ez az egy is életem legbrutálisabb csípősségélménye volt. Ettem még itt egyébként egész jó lazacot is, azt mondják, a hamburgerük sem rossz.
2013. október 5.barátokkal járt itt 55 A Tigris élvonalbeli hely, ritka megnyerő beltérrel, kifogástalan atmoszférával, figyelemre méltó étlappal. Ami a tányérra kerül, abban hibát nem lelünk. Mégis valahogy hiányzik valami. Nekem legalábbis. Ahogy a Baldaszti, a Babel, a Costes, az Onyx, az Olimpia, a Bock képesek voltak elkápráztatni, a Tigris nem. A katarzis elmaradt.
De ez nem jelenti, hogy bárkit le akarnék beszélni a meglátogatásáról. Meg is adtam az ár / érték arányt leszámítva minden tekintetben a maximális pontszámot. Ami ezutóbbi szempontot illeti, a Tigris drága és ennek megfelelően jó. az ár érték tehát átlagos. :)
2013. szeptember 30.barátokkal járt itt 45 Zalaegerszegi kocsmaturnénk alkalmával néztünk be a Pedro étterembe. Tetszett a belső tér, az étlap elég sokat vállal, mi visszafogtuk a rendelést, társam fogyókúrázott, így aznap nem evett semmit, csak leveleket ivott, jómagam meg jóllaktam már a Kispiacban, de azért egy prószát és egy Creme Brulléet mégiscsak rendeltem.
A prósza jó nagy volt, és korrekt, a Creme Brullée-t tisztességesen elkészítették, ami nagy szó, mert ezt a „sokat markol keveset fog” típusú étkezők el szokták tolni. A Pedroban kínálnak lepényeket, pizzákat, steakeket is. A sör friss volt, jól éreztük magunkat itt.
2013. szeptember 30.barátokkal járt itt 45 Szerettük a Garibaldi bisztrót, jó ár érték arányú hely, menűt kértünk, nem bántuk meg. A G4 kellemes, nyugodt hely, elegáns, korszerű a berendezése, jól összeválogatott, ebédeléshez megfelelő hangerejű és minőségű háttérzene szól, a kiszolgálás pedig, ha lassú is – a konyha miatt – de egyszerűen kifogástalan.
Pincérünk szívélyes, kedves, türelmes, kommunikatív, minden extra kívánságot készségesen teljesít. Az emberben az a meggyőződés lesz úrrá, hogy ha éttermet vezetne, ilyen felszolgálókkal szeretne dolgozni. Menüben nagy ételcsodák nincsenek, de minden fogást tisztességesen készítettek el.
2013. szeptember 30.családjával járt itt 25 A Lido nem volt jó élmény. Vegyük azt előre, ami tetszett. Olcsó bizalomgerjesztő menü, 2 fogás 750 ft. Nyakleves :), paprikás krumpli. Vagy csirkemellrizittó illetve inkább rizses. Az egyik terem kifejezetten hangulatos már azoknak, akik szeretik a western kocsmák atmoszféráját.
A terasz is igényes a kiszolgálás pedig kifogástalan, az árak barátságosak, mind az italok, mind az ételek esetében, s adagok is igencsak rendben vannak. Eddig 20 pont a 20ból. No de a borlap nagyon gyenge, a felszolgált bor fáradt, a pálinkaválaszték szűk, az étlapról 4-5 étel amit rendeltünk volna, nem volt kapható, amit meg kaptunk az nem volt kifogástalan, az egyik tányérról hiányoztak a pirított zöldségek, amit az étlap beígért, a harcsa pedig a Mekong déltájában nevelődött, pangasius néven. Nem megyünk többet.
2013. szeptember 30.barátokkal járt itt 45 A No 1 bisztró Debrecen egyik leghangulatosabb vendéglője. A kiszolgálás egyszerűen káprázatos, az ételek nagyon jól néznek ki, kompozíciójuk is izgalmas, más kérdés, hogy sok esetben nem azt adják, amit az étlapon ígérnek. Több fegyelem nem ártana.
Még így sem érzem eltúlzottnak az a pontszámot, amit a Gault Millau kalauz adott nekik, emlékezetem szerint 10 pontot, ami nem tűnik soknak a 20-as skálán, de aki kicsit belerágta magát a kiadványba, az tudja, hogy az átlagos helyek a T illetve 8 pont körül vannak, 9 pontnál már van valami különlegesség várható, 10 pont az pedig már egy egész jó, bízvást ajánlható helyet takar. Nos, a No 1 hiányosságaival együtt bízvást ajánlható.
2013. szeptember 30.családjával járt itt 45 A Sobri egy szerethető, megkopott halászcsárda csárda. Eddig három ízben jártunk itt, egy alkalommal volt az egyik ritkábban rendelt hal mélyhűtőízű, egyébként harcsát, pontyot, belsőséget mindig frisset kaptunk, a halászlét az egykori, sajnos már eltávozott sokszoros halászléfőzőbajnok receptje alapján készítik, aki egyben névadója is a csárdának.
Ez meg is érződik. Külön értékeltük, hogy a harcsa nem volt pangasius mint annyi helyen, sőt, nem is afrikai volt, hanem szürkeharcsa, ami bizony kétszer annyiba kerül, mint az afrikai. Ha tehetjük, megyünk még, a bajai halászcsárdák közül szerintünk ez a legjobb. Vetélytársa a negyedosztályú Potyka csárda a Duna parton, ha még működik. Ott is minden friss volt, amit nagyon értékeltünk.