Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 115 településen
Országjáró 386 városban
járt már
Felfedező 2674 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29413 feltöltött kép
Kiváló
2013. október 9.családjával járt itt 55 A Senator Ház komplexumában működő étterem Eger egyik legszebb és legjobb étterme, úgy hírlik, nemrég leigazolták Macsinka Jánost séfnek, ha ez igaz, akkor még az eddigieknél is jobb lehet a konyha. A szállás is kitűnő, nagypolgári jó ízlés, semmi modernizmus, patina, a hely szelleméhez, Eger történelmi levegőjű belvárosához illő környezet.
Tisztaság, rend, pazar atmoszféra, akárcsak az étteremben, ahol az ember a reggelit elfogyaszthatja.
5Személyzet
5Tisztaság
4Ár / érték arány
5Kényelem
4Szolgáltatások
5Étkezés
5Elhelyezkedés
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. október 9.barátokkal járt itt 45 A magyar gasztronómiában aránylag jól elkülönül a mára hagyományossá vált konyhát képviselő Venesz-Pető vonal és a Molnár B. Tamás nevével fémjelzett MGE-s vonal. A táborok között az átjárás igen gyenge, a „klasszikus” „hagyományos” fősodor megmarad a saját sémái között, a másik oldal viszont állandóan újít, finomít, ami egyáltalán nem baj, sőt ez biztosítja a fejlődést.
A közönség meg választhat, jómagam szívesen járok mindkét irányzat éttermeibe és soha nem dicsérek vagy bírálok valamit dogmatikusan. Az Anna vendéglő az egyik legfőbb reprezentánsa a fősodornak. Védnöki táblák, oklevelek, elismerések, jeles vendégek fényképek a falon, hosszú étlap, korrekt szabványok. Tisztes borválaszték, kedves kiszolgálás, rendben levő árak, nagy adagok, kevés mellélövés. Aki ide ül be, sejtheti mit kap, ha elégedetlen, magára vessen.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. október 9.családjával járt itt 45 Nem biztos, hogy jót tesz egy helynek, ha túldicsérik. Így járt a Gyradiko, a Bors, s még sorolhatnám. Az ember elmegy s azzal jön el, hogy nem is annyira jó, mint mondják. Holott, ha beül minden előismeret nélkül, elégedetten távozik. Így jártunk mi is a Decanter magazin által 92 ponttal jutalmazott Sóstói csárdával.
92 pont a 100-ból? Ne vicceljünk! Akkor ma Magyarországon többszáz 90 pont feletti étterem van. Bár úgy lenne! A Sóstói csárdában eddig három ízben ettünk, s bízvást kijelenthető, átlag feletti csárda, benne van a legjobb húszban. Csárdaműfajban. Talán a legjobb tízben is. De vannak itt is mellélövések, a minőség aránylag egyenletes, de vannak bakik, s vannak kiemelkedőbb mozzanatok. Roston sültekben például nagyon jók, de ízletes a halászléjük is. Kulináris csodákat ne várjunk, a hagyományos magyar ízeket nyújtják az átlagnál valamivel igényesebb kivitelezésben. Tágas parkoló, rusztikus hangulat, korrekt kiszolgálás, nagy adagok és rendben levő, arányos árak jellemzik a helyet.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. október 9.barátokkal járt itt 45 Alapvetően ellenszenvezek mindenféle franchise rendszerrel, mert szeretem az egyediséget. Mindazonáltal hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem éreztem jól magam eddig a John Bull Pubokban, melyek közül igen sokat volt alkalmam meglátogatni a kilencvenes évek középtől máig. Hasonló a helyzet a Belgian Beer Café lánccal.
A Nyíregyházi John Bull egység is rendkívül hangulatos, ez végső soron a fő erénye e puboknak. Otthonos, barátságos, hívogató, jól esik itt üldögélni, beszélgetni és iszogatni a sört. A konyha sehol nem verdesi a csúcsokat, itt különösen nem, de azért nagy csalódást sem okoz. Az árak elfogadhatóak, az adagok gigantikusak. Jó lenne a sörkorcsolya műfajra jobban odafigyelni. A hatalmas tál ételek helyett szívesebben rendeltünk volna 6-7-8 kisebb sörfalatot.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. október 9.családjával járt itt 55 Nyugat-Magyarországon legkellemesebb élményünk a Taverna Flórián volt. Nem csoda, hogy Tripadvisoron is igen jók a visszajelzéseik, mert itt a vendég tényleg vendégnek érezheti magát, a kiszolgálás kifogástalan volt, az atmoszféra rendkívül hangulatos, mediterrán, akárcsak az étlap.
Érződik, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az alapanyagok minőségére, megvan bennük a kellő kreativitás, a konyhai odafigyelés. Minden együtt van itt ahhoz, hogy a vendég évek múlva is visszavágyjon, ehhez képest nem esik elég szó róluk az ínyencek kommunikációjában, amit azon tudok lemérni, hogy eddig egy egyetlen ismerősöm szólt erről a helyről, az is odavalósi, azért ismerte. No de tegye meg az ügyben mindenki, amit tud. Én azt, hogy megírtam e bejegyzést.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2013. október 9.barátokkal járt itt 35 Az év elején Tokajban aludtunk. Azt hittük, hogy este találunk még valamit nyitva, ebben csalódtunk, fájt is, hogy a világ egyik legjobb adottságú borvidéke, mely történetesen Magyarországon van, annyira érdektelen a világ számára, hogy névadó települése este 9-10 óra tájban már teljesen kihalt.
Egy kocsmát (Biker’s pub) találtunk nyitva, onnan is szinte kitett a kiszolgáló kiscsaj azzal, hogy a kedvenc sorozatának megtekintése miatt van még ott. Nem hagytuk magunkat, de nem is volt jó élmény győzködni a vendéglátót, hogy mi vagyunk a vendég, s ő meg azért van ott, hogy kiszolgáljon. A Borudvar vendégház arra szolgált mindössze, hogy legyen, hol aludjunk, jól éreztük itt magunkat, minden megvolt, ami kellett. A wifi nem működött a legjobban, de szép volt a kilátás az udvarról, a szobák tiszták. Vendéglátónk kedvesen fogadott, kissé el volt tévedve, amikor a szállóvendégeknek kijáró ingyenes borkóstolót megtartotta, fogalmazástechnikája arra utalt, hogy a bor témában teljesen járatlanoknak tűntünk neki. („ezt úgy hívják, hogy Furmint” „ezt meg úgy hívják, hogy Hárslevelű”) Nem tartottunk neki rövid gyorstalpalót, megköszöntük udvariasan a borokat, melyek Tokaj szinten nem tartoztak az élvonalba, s akkor még a lehető legfinomabban fogalmaztam. Mindazonáltal szállásként jó szívvel ajánlom a helyet azoknak, akiknek komfortigénye nem eltúlzott és jól pozicionált, azaz központi, olcsó, tiszta, rendezett szállást keresnek a városban.
3Személyzet
4Tisztaság
4Ár / érték arány
3Kényelem
2Szolgáltatások
5Elhelyezkedés
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. október 8.családjával járt itt 55 A Senator étterem alighanem Eger legjobban pozicionált étterme, ahol volt szerencsénk több ízben is megfordulni. Egy alkalommal Dula Bence tartott kis társaságunknak zártkörű borvacsorát, nos, az életem egyik legizgalmasabb gasztronómiai élménye volt, amibe persze az is belejátszott, hogy az egykori hegybíró mindig leegyezteti a séffel a menü minden apró részletét.
Az atmoszféra környezetbe illő, nagypolgári, minden szépen el van rendezve, minden apró részlet kidolgozva, akárcsak a tányéron. Benéztem az értékelés beküldése előtt a honlapra, átolvastam az aktuális étlapot, nos, az ár érték arány továbbra is nagyon korrekt, rengeteg főétel kapható 2000 ft körül, amikor sok középszintű csárda már ennél drágábban kínálja a főételeket. Tartanak lazactatárt spárgamajonézzel, pisztrángot, harcsapaprikást, konfitált kacsacombot, rosé kacsamellet, báránycsülköt, szarvasgerincet, szóval kedvenc ételeimből szinte mindent s még vagy 30 fogást (a választékot talán szűkíteni is lehetne). Az ember dilemmázhat, hogy mit válasszon.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. október 8.barátokkal járt itt 45 Nagy örömmel fogadtam a tavaly, a Libamájfesztiválon, az étterem standjánál a hírt, hogy megnyílt a Bistorant, Szeged átlag feletti, az utóbbi évtizedekben kialakult sablonokat meghaladni igyekvő étterme. Két ízben ettünk is itt, az ételek elkészítési szintje ingadozó volt, az ár/érték arány szintén.
Lehet olcsón nagyon jót enni a Bistorantban délben, meg drágábban közepest, vagy kifogástalant, bizonyos fokig szerencse dolga. A kiszolgálás mindkét esetben jócskán hagyott maga után kívánnivalót, talán a legutóbbi látogatás óta eltelt közel évben sikerült ezt a problémát orvosolni. Jóbarátaim, akiket odaküldtem múlt hónapban enni a Bortérről, mert nem mertek nekifogni a borozásnak evés nélkül, egyenesen áradoztak, hogy milyen jó a hely s a kiszolgálásra sem panaszkodtak.
4Ételek / Italok
2Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. október 8.barátokkal járt itt 45 Szegedhez több okból is szoros érzelmi szálak fűznek, több mint húsz esztendeje évente többször megfordulok az alföldi városban. Szegeden belül egyik kedvenc éttermem az, amit tulajdonosaik a Régi Hídhoz címeztek. A konyha fősodratú, ne várjunk ételcsodákat, a hagyományos magyar fogásokat általában jól készítik el, főleg a halételeket.
A halászléjük kiemelkedő. A húsételek elkészítési szintje változó, volt már szerencsém olyat is rendelni, ami kívánnivalót hagyott maga után. Leginkább a beltér kiképezése megnyerő számomra, olyan a hely, mint egy Horthy korszakot idéző „magyar pub”, ráadásul egyszerre rusztikus és polgári, minden együtt van, ami szívemnek kedves.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. október 8.barátokkal járt itt 45 A Dining Guide Top gasztronómia kiadványait előszeretettel veszem és szisztematikusan végig is járom a benne szereplő és ajánlott helyeket. Az idei kiadvány erre kifejezetten alkalmas, hiszen a street food helyek meglátogatása hálás feladat, olcsóbban és gyorsabban tesztelhetők, mint az éttermek.
S nem utolsó sorban egy nap alatt több helyre is el lehet jutni, hiszen nincs „kötelezettség” komolyabb fogyasztásra, egy hamburger, amit ketten vagy akár hárman elosztunk, tesztre alkalmas, de nem telít el. Egy ilyen szabályos street-foodos hely-vadászat keretében mentünk nagyon tudatosan a Pig 37 Blitz grillbe, ahol állítólag a legjobb hamburgerek egyikét adják. Nos csak megerősíteni tudjuk eme híresztelést kiemelve, hogy a legjobb pékségek egyike (a Marmorstein) zsemléit használják. A maga műfajában a remek, a kiszolgáló, konyhafelelős srác, aki egyben tulaj is, kedves, közvetlen, kommunikatív.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4120 értékelés / 412 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
376 település / 38 oldalon