Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 116 településen
Országjáró 389 városban
járt már
Felfedező 2707 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 30196 feltöltött kép
Jó
2013. december 30.barátokkal járt itt 45 Vannak olyan helyek, melyek részévé váltak a magyar nemzeti mitológiának. Ilyen a Kondorosi csárda, a Kéhli vendéglő, s még sorolhatnánk pár helyet a Kárpát medencéből. Ide illeszteném a Hortobágyi csárdát is, mely nem tudom milyen volt korábban, de most, felújított állapotában gyönyörű.
Saját tenyésztésű bio-húst dolgoznak fel, mikor ügyesebben, mikor kevéssé ügyesen, egy étkezésen belül nagy volt a különbség az egyes ételek elkészítettségi szintjében, de azért egy alapszínvonalat minden fogás teljesített. Ha mindehhez hozzáadjuk a korrekt árakat és a kedves kiszolgálást, továbbá a hely mitológiáját, akkor összességében jó helynek nevezhetjük a csárdát. Némi odafigyelés a konyhán még jobbá tehetné.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. december 28.családjával járt itt 55 12 Gault Millau pont elég ahhoz, hogy odafigyeljünk egy helyre. A Walter őrzi ezt a pontszámot, s méltán. Sokatmondó az is, hogy a kreatív séfjük Ruprecht László. Egyike a legizgalmasabb, legigényesebb vidéki vendéglőknek, bár ez a vidékiség is relatív, Budapesttől kb. 30 km Perbál, sokan onnan ingáznak a fővárosba.
A dizájn pazar, lenyűgöző, a kerthelyiség gyönyörű, van szóda békebeli üvegben, az étlapon csupa csábító fogás sorjázik a konfitált vadvízi ponty-rillette-től a kucsmagombás borjúbecsináltig. A bor- és pálinkaválaszték is jó, sörügyben lehetne lépni a magyar kézműves sörök irányában. Kipróbáltunk vagy 6 fogást ketten, egyik étel jobb volt, mint a másik. A Walter a legjobb tippek egyike.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. december 28.családjával járt itt 45 A 60. 000 lakosú Veszprém jól áll átlag feletti éttermekkel, akkor is, ha csak azokat nézzük, melyek bekerültek az országos gasztronómiai köztudatba. A Villa Medici az ínyenc élvonalban van régóta, évek óta a jobbak között emlegetik az Olívát, s egyre többet hallani a Chiantiról is.
Amikor pár éve egy igen jeles villányi séf nálam járt, megkérdeztem, hogy melyik az az öt vendéglő amit ajánlana, a Chiantival kezdte. No de most az Olíva a téma. Ritka hangulatos, autentikus mediterrán környezetet Veszprémbe varázsoló hely az Olíva. Nomen est omen. Az étlap változatos, nem eltúlzott, vannak ötletes megoldásaik. Hatan ettünk vagy tízféle ételt, itt-ott volt némi megbicsaklás, de azért összességében átlag feletti volt a teljesítmény. Étlapjuk nagy része magyar klasszikusokat kínál, a brassóit, mangalicastarját, lecsós ezt-azt, de kikacsintanak a távolkeletre és a mediterráneumba is. Szerencsére az 5 dkg-os sznob mánia nem érte el őket, jól is lehet lakni náluk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2013. december 28.családjával járt itt 35 A szarvasi halászcsárda egyike lenne megbízható csárdáknak, ha nem adnának harcsa helyett pangasiust, még a halászlében is. Ezzel együtt igen kellemes környezetben lehet itt korrekt ételekhez jutni, ha elkerüljük a harcsa-csapdát, és pontyételeket kérünk. Vagy kacsát vagy egyebet.
A kiszolgálás gyors, az árak barátságosak, a konyha a magyar átlagnak megfelelően teljesít. Többször is jártunk itt, mivel több barátunk is van Szarvason, no meg van nem szarvasi barátunk is, aki rendszeresen a közeli Békésszentandráson horgászik. Ha lemondanának a pangasius-mutyiról, jó szívvel ajánlanám őket, így csak félszívvel teszem.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2013. december 27.barátokkal járt itt 25 Ritka, hogy egy hely úgy igazán rossz legyen. Csapnivaló. Általában vannak értékelhető pontok mindenütt. Na jó, itt is vannak. Mindazonáltal a hely, az katasztrófa. A leves elsózva, a mártások porból, legyen szó desszertről vagy sültről, a harcsa pangasius. A nem túl magas színvonalú magyar fősodor alatt van ez a hely rendesen.
Egyébként vannak szép emléktáblái, kitüntetései, dijánzja meg szocreál elitnek mondható. Egyszer elég volt. Sok is.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2013. december 27.barátokkal járt itt 35 Véletlenül ültünk be a Prés bisztróba, tulajdonképpen a Bormalacba készültünk, de egyikünket annyira feszítette a sok sör, amit sikerült beemelni a szervezetbe, hogy az volt az irányelv, hogy az első helyre bemegyünk. Nem tudtuk, hogy a Bormalac kb. 10 méterre van…
A Prés nem rossz hely. De nem is jó. Leginkább érdektelen.
Az ételek lélek nélküliek. Az avokádókrém avokádóból van, de ízesítése semmi izgalmat nem hoz, a csokitorta hasonló, fád, izgalommentes, akárcsak a házi hamburger. Ami pocsék volt, az a ház kőbányai söre, de hát ki tudja, olyan rég nem ittuk, lehet, hogy ez egyszerűen ilyen. Minimális törődéssel nagyot lehetne emelni a Présen.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. december 27.barátokkal járt itt 45 A Petrus menő hely. Modern, igényes, népszerű. A boroknak rendesen megkérik az árát. Megtetszett nekünk az az ajánlat, hogy ha ketten fogyasztanak 3-3 tetszőlegesen összeválogatott 3 fogást (előétel/leves+főétel+desszert) akkor ezt 6500 Ftért tehetik s kapnak mellé egy üveg bort is.
Mint kiderült, az üveg fél litert jelent, ami hmmm… mondjuk ki: értelmetlen kisstílűség. A Font rosé (ezt adják, maguk öntik fél literes csatos üvegbe) beszerzési ára annyira kedvező, hogy ha negyed literrel többet adnak belőle, az érzékelhetetlen plusz, így meg az marad a vendégben, hogy adnak is, meg nem is. Alapvető szabály, hogy nem indukálunk csalódást. Márpedig a borospalack 0. 75 liter, ha nem ezt kínálják, akkor írják legalább oda, mert visszájára fordul a gesztus. Az előételek csodásak voltak, a főételeknél kissé leült a lendület, bár azok is egytől egyig átlag felettiek voltak, akárcsak a desszertek. A „katartikus, átütő” felsőfokú jelzőt fenntartanám az előételek számára. A 12 Gault Millau pont nagyjából rendben van, bár ha módosítani kéne, akkor inkább 11. 5 lenne, mint 12. 5.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. december 27.családjával járt itt 55 Remek reggeliző, ebédelőhely a Hegyvidék Városközpontban. Naponta változó kínálat, friss ételek, baráti árak, korrekt konyha. Ettünk halászlevet, csokimousse-t, túrótortát, minden rendben volt, beleértve a kedves kiszolgálást is.
Vélhetően töltött káposztát is rendeltünk volna, de már ebéd után voltunk, a Bruno és Brunoban ebédeltünk, tkp csak desszertre ugrottunk be a Szervuszba, amit a múltkori látogatás alkalmával néztünk ki magunknak.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. december 27.családjával járt itt 55 Mióta Molnár B. Tamásnak köszönhetően a Rév csárda referenciapont lett, nagy vágyam volt ide ellátogatni. Így aztán tettünk egy jókora kerülőt hazafelé az akasztói látogatásunk után, s nem bántuk meg. A halászlét mindig frissen főzik, legkevesebb két adag készül el egyszerre. Éltünk a lehetőséggel, a maradékot hazavittük.
Ettünk még haltepertőt, halpástétomot, „roston” (valójában bő olajban) sült süllőt és füstölt olajos halat. Desszertnek csokoládétortát. Az ételek rendben voltak, bár a csokitortából a lisztet kihagynám. Jó érzés volt beszélgetni a tulajdonossal, akit az Isten is vendéglátónak teremtett. Szerb popzene helyett magyar népzene jobban illene a helyhez s az sem lenne rossz, ha az itallapon a minőségi borok decinként is szerepelnének. Elvben lehetséges, hogy kinyitottak volna palackot a kedvünkért, ha nem is vesszük meg az egészet, de nem próbálkoztunk vele. Társam sört ivott, jómagam vezettem, így nem mertem egy lakófröccsnél többet inni.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. december 27.családjával járt itt 45 Több ízben is megálltunk a non stop nyitva tartó Kígyósi csárdában, mivel rajta van egyik családi útvonalunkon, konkrétan a sógornőm családjától a mi hajlékunkig vezető úton. A séf, ha legutóbbi látogatásunk óta le nem váltották a hagyományos vonal sokszorosan kitüntetett képviselője Varga Károly.
Nem mondom, hogy minden kifogástalan lett volna mindig, de átlag feletti volt minden fogás, szép a tálalás, frissek az alapanyagok, ami különösen a halak esetében fontos szempont. Mindenképpen a legjobb csárdák közé sorolom. Egyik legjobb halászléélményem is ide köt.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4179 értékelés / 418 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
379 település / 38 oldalon