Gyémánt 500
2013. szeptember 24.a párjával járt itt 55 Jó, ha valami az, ami. Az olasz legyen olasz és ne magyar menzakaját pizzával és pocsék pastaval kombináló vendégcsapda. A csárda meg csárda, a bisztró bisztró. A Kispiac az, ami. Pazarul kialakított rusztikus, hangulatos kis ékszerdoboz, kevés ülőhellyel, rengeteg jóféle grillhússal, kiemelkedően jó halászlével.
Állandóan ott a tulaj, így a kiszolgálás is rendben van. Az ajánlat krétával a falon. Ipari borzalmak helyett házi szörpök, jóféle borok. Ritka szeretnivaló hely.
2013. szeptember 24.családjával járt itt 45 Street food turnén voltunk a családdal, a gyerekek már elfáradtak, de az Absolut pho felvillanyozta őket. Második alkalommal ették ezt a vietnami levest, a zöld korianderes változat, amit itt adnak, jobban megnyert mindannyiunkat, mint a Funky Pho thai bazsalikomos levese (bár azt is szerettük).
Ettünk még valami húsos ételt is, rizs körettel, meg voltunk elégedve mindennel. Élveztük, hogy a szomszédos Absolut pálinka nevű kocsmából hozhatjuk az italokat, mivel ugyanaz az üzemeltető. A galérián ültünk, kényelmesen, az ágyszerű padot külön értékelték a gyerekek. ha úgy adódik megyünk még, a kölkök azóta is emlegetik a helyet, pedig igencsak sokfelé visszük őket.
2013. szeptember 24.barátokkal járt itt 45 Kifejezetten élvezem, hogy a távolkeleti konyha nem merül már ki a kínai tucatéttermek áradatában (ezek között is vannak jók, a Momotaro, Wang, Hong kong stb), hanem a már a kilencvenes években is működő indiai és japán éttermek mellett egyre inkább képviselteti magát Vietnam is. Világszerte népszerű levesük, a pho egyre több hívet hódít Fővárosunkban.
A Funky Pho kifejezetten erre állt rá, a helyre a Street Food show alkalmával figyeltünk fel, majd miután a Dining Guide e témakörben megjelentetett kiadványa igencsak méltatta őket, elmentünk a Mozsár utcai étterembe is. Jó ízű, friss ételeket kínálnak baráti áron. Szerettük, bármikor örömmel ennénk egy pho-t az interpretációjukban. Vagy egy vietnami tekercset.
2013. szeptember 20.családjával járt itt 45A Gyradiko nem tehet arról, hogy a DG a legjobb gyrososnak kiáltotta ki, ami igencsak túlzás. Alapvetően jó dolgokat adnak, sok friss halat, a gyros is jó, mindazonáltal komolyan vehetetlenek az ódák, amiket erről a helyről zengenek. Mi kipróbáltuk a tintahalat is, meg a rántott kagylót a gyroson kívül, alapvetően rendben volt minden, de szó sincs katarzisról. Átlagosnál valamivel jobb hely, főleg a halkínálatnak köszönhetően.
2013. szeptember 20.barátokkal járt itt 55 Tállyán, az Oroszlánosban szinte fáj, hogy csak mi vagyunk az étteremben. Amikor a tokaji s azon belül a tállyai terroir a világ legjobbjainak egyike és az étterem is benne van a TOP100-ban. Ami ma már nagy szó, mert egyre több a jó étterem. Viszont ahhoz, hogy egy étterem csúcsminőséget szolgáltasson, vendég is kell, nem lehet a végtelenségig lapátolni a pénzt veszteséges vállalkozásokba.
Az Oroszlánosban egészségesen szűk az étlap, a konyha magabiztos, az alapanyagok jók, a fogások jól kitaláltak. A saját borászat külön érték, Ádám József főborász remekül teszi a dolgát. A belső tér kiképezése páratlan, intim, a rusztikus és a magaspolgári hangulat rendkívül vonzó elegye. Némi gondolkodás után megadtam a kiváló minősítést az ételekre, mert a jónál többet nyújtanak. Ugyanakkor nem érik el a Dining Guide vagy a Gault Millau skáláján a sapkás színvonalat. De Oroszlános kerüljön inkább a sapkás-csillagos éttermekkel egy kategóriába, mint a jónak mondható csárdákkal.
2013. szeptember 20.családjával járt itt 55 Nem csoda, hogy családias, hiszen egy család működteti nagy gonddal, szeretettel. A Magyar Konyha a legvonzóbb budai kerthelyiségek listáján első helyen hozta ki, ami túlzás, ha a kerthelyiség a szempont, de ha minden szempontot egybevetünk, nem tiltakozom. Az ételek jellemzően rendben vannak, itt-ott akad némi hiba, de hát hol nem akad hiba az Onyxot és a Costest leszámítva?
Összességében azt hiszem, hogy innen nem is lehet csalódottan távozni :). Jó házias konyha, jó alapanyagok, és rengeteg saját termék. Saját sonka, gyümölcslé, íz, bor (! ), pálinka stb. Kézműves értékek, személyesség, családiasság. Ide mindig visszavágyik az ember. A képek az első, tavalyi látogatásunk alkalmával készültük, idén ismét ott voltunk, ahhoz képest, hogy 300 km választ el egymástól évente egy látogatás egészen rendben van :::).
2013. szeptember 20.családjával járt itt 55Tegyem hozzá, hogy nem jártam a legendás Bándi Udvarházban, amit több általam sokra tartott étteremkritikus a legjobbnak nevez. A Tenkesnek a belső tere csodálatos, esztétikus, nem túl zsúfolt, hitelesen népi, az ételek csárdaszinten kiemelkedőek, a saját sütésű kenyér pazar, a választék talán túlontúl is széles, de egyszer sem szaladtunk bele állott vagy hűtőízű ételbe. Az adagok tisztességesek. Fősodratú magyar konyha a legjavából.
2013. szeptember 18.családjával járt itt 45 Alapvetően igen jó, de nem hibátlan hely a Pomo d'Oro. Pizza kifogástalan, pasta szintén, húsok, halak tekintetében már vannak döccenők. Árak magasak, de minőséget adnak érte. Az atmoszférára megadtam a maximális pontszámot, hasonlóan szépet, izgalmasat, vibrálót láttam már, de szebbet, meggyőzőbbet nem. A borválaszték is meggyőző.
Összességében biztos benne van a legjobb 5 olasz között, de szerintem csak a Fausto és a Krizia után.
2013. szeptember 18.barátokkal járt itt 45 A bisztróforradalom markáns képviselője, páratlanul jó ár/érték arányú menüvel. Kézműves borok, remek belső tér, kedves, közvetlen kiszolgálás, jó magyar ízek, családias, rokonszenves igényes hely. A tulajdonos a Magyar Gasztronómiai Egyesület holdudvarába tartozik, ami eleve bizalomgerjesztő dolog.
Az a vonal, amit az Atakám, Olimpia, LaciKonyha, Lacipecsenye képvisel a magyar konyha legjavát jelenti manapság szerény véleményem szerint.
2013. szeptember 18.családjával járt itt 55 Közelíti a tökélyt, akárcsak a Brill, filozófiában egyébként hasonlóak. Konyhában a Brill valamivel erősebb, borokban a Tücsök. Összességében ez a kedvenc helyem, tájjelleg, hiteles magyar konyha nagyfokú igényességgel. Saját sajtok, saját kenyér, boros programok, csodás kerthelyiség, Balaton-part. Helyfoglalás ajánlott.
Kiszolgálás pazar, választék sűrűn változik, nagyjából évszakonként. Itt is voltam vagy nyolcszor, legutóbb egy kiváló erdélyi borvacsorán az idén tavasszal.