Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 392 városban
járt már
Felfedező 2788 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32011 feltöltött kép
Jó
2014. május 5.barátokkal járt itt 45 A Hargita sörözőt már csak neve miatt is szeretjük, hiszen kinek ne dobbanna meg a szíve a hallatán közülünk, magyarok közül? Egyébként a Hargita egy rokonszenves kocsma, ahol elvben adnak ennivalót is. Van vagy tíz éve annak, hogy először itt jártam, de talán még több is. Akkor tán még ettünk is valamit.
Most azért tértünk be, hogy kérjünk elvitelre egy adag pacalt meg valami hasonló magyaros ételt, de miután megtudtuk, hogy kicsi az igény a főtt ételre s így épp nincs semmi a konyhán, két kisfröccsnél maradtunk. Talán jól tették, hogy nem kérdezték meg, hogy folyó borból kérjük-e, eleve a Varga kft palackozott borából adták, így élvezhető volt a produktum. Ha arra járunk, még betérünk egy sörre vagy borra. De az Unicum is baráti áron van. A kiszolgálás pedig kedves.
5Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2014. május 3.családjával járt itt 55 Remek új hely Gyulán. Tulajdonképpen csak egy sörre ültünk be, elvégre nem sokkal korábban álltunk fel a vacsorától a Gyula Wellness Hotelben, de a gyermek megkívánta a tiramisut, én meg a sör mellé gondoltam, hogy rendelek valamit. Tepertőkrémet kínáltak például mindössze 600 ftért.
Kaptunk ajándékba korrekt foccacciat és hozzá minőségi olajokat, a két fogás, amit rendeltünk remek volt, a tepertőkrém tálalása külön kiemelést érdemel. Hozzá helyben sült kenyér. Igen jó élménnyel távoztunk, ajánljuk a helyet másoknak is.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Szörnyű
2014. május 2.barátokkal járt itt 15 A Tibi kocsma az az igazi lepattant falusi ivó, aminek egyébként megvan a maga romantikája. Ha jól emlékszem, a besorolása is IV. osztályú. Gondoltam, hosszú évek kihagyása után a rettenetes folyóborból kérem a kisfröccsöt, talán fejlődött annyit a vendéglátás, hogy nem is olyan rettenetes az. De bíz’ igen.
Az ihatatlanságot közelítő borzalom az, amit száraz fehérként adnak, még fröccsben is átjön a rettenet. Pedig bizony Isten megisszuk a gyengécske borokat is. S lehet kapni egészen olcsón 5 literes pillében ihatót is. Hogy miért kell ennek dacára borzalmasat kimérni egyes kocsmákban? Azért a pár forintért, amivel olcsóbb a borzalom, mint az iható minőség?
3Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. május 2.családjával járt itt 45 A deszki Bástya étterme egyike azoknak a helyeknek, melyek szerethetők s nem okoznak csalódást, ha az ember reális igényekkel közeledik feléjük. Amit külön értékeltünk, hogy kifejezetten jó volt a halászlé, a filézett pontykockákat frissen főzték bele, s épp annyi hőkezelést kaptak, amennyi kell.
De ízletes volt a pacalpörkölt és a marhapörkölt is. A kiszolgálás kedves. Kárt, hogy az átmenő forgalom csökkenése miatt (Szeged – Makó autópálya) kevés a vendég.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. április 24.családjával járt itt 45 Vannak helyszínek, melyek még hosszú időre nyomasztó asszociációkat keltenek az emberben. Ezek közé tartozik történelmi okoknál fogva Recsk is. No de ez nem ok ara, hogy ha például Mátraderecskére megyünk, akkor ne álljunk meg a szomszédos Recsken a Liget vendéglőben, ahol kedves kiszolgálás mellett baráti áron ehetünk jó házias ételeket.
A konyha kerüli a szokatlan fordulatokat, de amit ígér, azt adja. A berendezés szép, ízléses, rusztikus, hangulatos a terasz és a télikert is. Nem tudtam honnan ismerős a hely, ahol Vona Gábort látták pincérkedni, s fel is tették a fotóját a világhálóra, hát onnan, hogy vagy fél évvel korábban, 2013. májusában mi is jártunk arra családilag és igen jót ettünk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. április 22.családjával járt itt 45 Érdekes, hogy két konkurens vendéglő egymás mellett hasonló nevet választ. Sokáig azt hittem, hogy egy cég vagy minimum rokoni szálak kötik össze a tulajdonosokat. A Kiskőrössy és az Öreg Kőrössy fogalom Szegeden, mindkét helyen a kilencvenes években jártam először. A két hely közül egyértelműen az Öreg Kőrössy a színvonalasabb, minden szempontból.
Nagyobb a választék, jobb a konyha, színvonalasabb a beltér, az étkészlet. Jellemzően itt ettünk jobbakat, bár jelzem hogy a Kiskőrössyt is szeretjük. Korrekt fősodratú csárdakonyha itt-ott némi kreativitással. 9 pont a Gault Millau skálán. (A Kiskőrössy inkább 8. )
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2014. április 18.barátokkal járt itt 35 Ki hogy van vele, mi megijedünk inkább, amikor azt látjuk, hogy egy étlapon minden ételt megszámoznak és meg sem állnak kétszázig. Ellentétben sok ínyenccel, szeretem, ha van választék egy helyen és kifejezetten idegesít, ha 2-3-4-5 fogásból kell választanom. (Vannak persze kivételek, az Olimpiába bármikor visszamennék szívesen kiválasztani 6 fogásból hármat.
) De amikor annyi alapanyagból kínálnak töméntelen fogást, hogy azt lehetetlen megoldani fagyasztó nélkül, akkor az inkább taszít, mint vonz. A Fenyő hotelben ilyen gigantikus étlappal dolgoznak, de becsületökre legyen szólva, állott ízű étellel nem találkoztunk. Időben megkaptuk az egyes fogásokat, a kiszolgálás nemcsak gyors volt, de kedves is. Elfogadható a borválaszték, bár elég kevés bort tartanak kimérve. A konyha megszokott, sablonos, a desszertfront a palacsinta-somlói-gesztenyepüré hármas paradigmáján belül marad. Az árak meglepően kedvezőek, tavaly tavasszal voltak főételek (! ) 1000 forint alatt. (Gondolom sokat nem emelkedtek azóta az árak. Persze tésztaételekről van szó, sztrapacska, derelye, spagetti, de akkor is, egy négy csillagos hotelben ez mindenképpen kedvező ár. )
Az ízek és az alapanyagok rendben voltak, aki nem vár kulináris csodát, még kellemesen is meglepődhet. Értékeltük, hogy a rántott hagymakarikát nem mirelitáruból készítették s a hal sem volt pangasius, mint oly sok helyen. Összességében szerettünk itt lenni, de ha még arrafelé vetődünk, inkább megnézünk valami más helyet. Bár az is lehet, hogy visszamegyünk és eszünk pár fogást, amit nem próbáltunk ki, például szarvaspörköltet vagy vaddisznósültet. De a cipóban sült csülök sem szól rosszul.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. április 18.barátokkal járt itt 45 A Castrum Boldua étteremben kétszer jártunk jóbarátokkal. Első ízben Kassát vettük célba, de borász barátaink elfeledték, hogy a gyerekeknek épp nincs útlevele, s akkortájt a Felvidék még nem tartozott a Schengeni országok közé. Így aztán ez volt a kárpótlás. Az étterem a középkori imázsra van építve, akárcsak még vagy egy tucatnyi hely országszerte.
Mi alapvetően szerettük. Kaptunk hármashalommal, kettős kereszttel ékített korhű ruházatot is, amit felvettünk a pulóverre, villa persze nincs, fatálak annál inkább. Az adagok komolyak, az árak kifizethetőek. A bor csapnivaló volt, ami itt, Tokaj-hegyalján felér az országimázs-rombolással. A konyha teljesítménye változó, voltak jól eltalált fogások és félrelövések egyaránt. A kiszolgálás nem túl motivált. Összességében élvezhető a hely, de kicsi a valószínűsége, hogy harmadszor is betérünk.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2014. április 18.barátokkal járt itt 55 Vannak helyek, melyek semmi különöset nem nyújtanak, mégis az ember vissza-visszajár a tulajdonos, kocsmák esetében a kocsmáros kedvéért. Számunkra ilyen hely Mádon Kacsa kocsmája. Tokaj első számú borfalujában van, a borok mégis felejthetőek, kézműves sör nincs, van viszont egy csupaszív-csupalélek, kedves, közvetlen kocsmáros, akit nem lehet nem szeretni.
S volt már olyan, hogy Mádon jártunk, alkoholtűrő kapacitásunk vége fele járt, tudtuk, hogy még több egységben is helyet kell állnunk, de képtelenek voltunk nem bemenni Kacsához. Persze azzal, hogy iszunk fejenként fél sört. Lett belőle egy-egy pohár és mellé Unicum. Egy szó, mint száz, Kacsát nem szabad kikerülni, ha az embernek jól esik a melegszívű fogadtatás és a széles mosoly mellett kínált ital.
5Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2014. április 18.barátokkal járt itt 35 Nem gondoltam, hogy valamikor az Egervin bármilyen értelemben kellemes emlékkel fog bennem asszociálódni. Na jó, ez így túlzás. Csúcssorozatuk korábban is jó volt, itt kezdte pályafutását Lőrincz Gyuri, ezzel együtt tömegboraik finoman szólva hagytak maguk után kívánnivalót.
Minden esetre a minap Debrecenben járva örömmel tértem be az Egri borozóba, mely az Egervin borait kínálja elsősorban. Ezzel együtt inkább mustfröccsöt ittam, mert addig már elég jól be voltam állítva s nem ártott lassítani. Kérdeztem a pincérgyereket, hogy hova valósi a must. Mondja, valószínűleg tokaji, mert muskotályos. Amikor megláttam a palackot, mondom neki, hogy ez inkább izsáki. Nemigen tudta miről beszélek, akkor megmutattam neki a literes műanyagpalackon a feliratot. No sebaj. Amikor a világ elsőszámú édesboros borvidékének névadó városában (gyengébbek kedvéért Tokajban) a Fő utca első kocsmájában a tulaj nem tudja, hogy mit jelent az, hogy egy bor „dugós” (TCA fertőzött), akkor ne lepődjünk meg, hogy Debrecenben nem tudja a kocsmáros alkalmazottja, hogy hol van Izsák. Egyébként a hely barátságos, nekem legalábbis tetszett a dizájn.
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4320 értékelés / 432 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
382 település / 39 oldalon