Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 392 városban
járt már
Felfedező 2781 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 31870 feltöltött kép
Jó
2013. szeptember 30.barátokkal járt itt 45 Szerettük a Garibaldi bisztrót, jó ár érték arányú hely, menűt kértünk, nem bántuk meg. A G4 kellemes, nyugodt hely, elegáns, korszerű a berendezése, jól összeválogatott, ebédeléshez megfelelő hangerejű és minőségű háttérzene szól, a kiszolgálás pedig, ha lassú is – a konyha miatt – de egyszerűen kifogástalan.
Pincérünk szívélyes, kedves, türelmes, kommunikatív, minden extra kívánságot készségesen teljesít. Az emberben az a meggyőződés lesz úrrá, hogy ha éttermet vezetne, ilyen felszolgálókkal szeretne dolgozni. Menüben nagy ételcsodák nincsenek, de minden fogást tisztességesen készítettek el.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2013. szeptember 30.családjával járt itt 25 A Lido nem volt jó élmény. Vegyük azt előre, ami tetszett. Olcsó bizalomgerjesztő menü, 2 fogás 750 ft. Nyakleves :), paprikás krumpli. Vagy csirkemellrizittó illetve inkább rizses. Az egyik terem kifejezetten hangulatos már azoknak, akik szeretik a western kocsmák atmoszféráját.
A terasz is igényes a kiszolgálás pedig kifogástalan, az árak barátságosak, mind az italok, mind az ételek esetében, s adagok is igencsak rendben vannak. Eddig 20 pont a 20ból. No de a borlap nagyon gyenge, a felszolgált bor fáradt, a pálinkaválaszték szűk, az étlapról 4-5 étel amit rendeltünk volna, nem volt kapható, amit meg kaptunk az nem volt kifogástalan, az egyik tányérról hiányoztak a pirított zöldségek, amit az étlap beígért, a harcsa pedig a Mekong déltájában nevelődött, pangasius néven. Nem megyünk többet.
2Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 30.barátokkal járt itt 45 A No 1 bisztró Debrecen egyik leghangulatosabb vendéglője. A kiszolgálás egyszerűen káprázatos, az ételek nagyon jól néznek ki, kompozíciójuk is izgalmas, más kérdés, hogy sok esetben nem azt adják, amit az étlapon ígérnek. Több fegyelem nem ártana.
Még így sem érzem eltúlzottnak az a pontszámot, amit a Gault Millau kalauz adott nekik, emlékezetem szerint 10 pontot, ami nem tűnik soknak a 20-as skálán, de aki kicsit belerágta magát a kiadványba, az tudja, hogy az átlagos helyek a T illetve 8 pont körül vannak, 9 pontnál már van valami különlegesség várható, 10 pont az pedig már egy egész jó, bízvást ajánlható helyet takar. Nos, a No 1 hiányosságaival együtt bízvást ajánlható.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 30.családjával járt itt 45 A Sobri egy szerethető, megkopott halászcsárda csárda. Eddig három ízben jártunk itt, egy alkalommal volt az egyik ritkábban rendelt hal mélyhűtőízű, egyébként harcsát, pontyot, belsőséget mindig frisset kaptunk, a halászlét az egykori, sajnos már eltávozott sokszoros halászléfőzőbajnok receptje alapján készítik, aki egyben névadója is a csárdának.
Ez meg is érződik. Külön értékeltük, hogy a harcsa nem volt pangasius mint annyi helyen, sőt, nem is afrikai volt, hanem szürkeharcsa, ami bizony kétszer annyiba kerül, mint az afrikai. Ha tehetjük, megyünk még, a bajai halászcsárdák közül szerintünk ez a legjobb. Vetélytársa a negyedosztályú Potyka csárda a Duna parton, ha még működik. Ott is minden friss volt, amit nagyon értékeltünk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 29.családjával járt itt 45 Mindig meglepődök, amikor beleütközök egy igen népszerű, állandóan hatalmas tömegeket étkeztető csárdába, melyről még senkitől nem hallottam, Sem jót, sem rosszat, pedig nem akárhol fekszik, hanem a Dunaföldvárról jövő út (tán 52es) M5ösbe való becsatlakozásánál. Nos, történt, hogy beültünk a Csalánosiba apámmal, egy szép estén, hazafele tartva.
Rendeltünk halászlevet és vegyes tálat, ha jól emlékszem haltál volt. Mint említettem, a gigantikus építmény tele volt vendéggel, gondoltuk, hát lehet, hogy fél óra is lesz mire ételhez jutunk, vagy annál is több, de ráértünk. Ehhez képest nagyjából tíz perc telt el, míg hozták az ételeket, melyek korrekt fősodratú ízeket vonultattak fel. Nincsenek gasztronómiai csodák, de a kiszolgálás korrekt, az árak barátságosak, az adagok hatalmasak, az alapanyagok meg frissek, ami halak esetében elengedhetetlen.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2013. szeptember 29.barátokkal járt itt 35 Nonstop nyitva tartó népszerű csárda Berettyóújfaluban a város legfontosabb kereszteződésében. Az atmoszféra szeretnivaló, rusztikus, a kiszolgálás rutinos, kissé személytelen, az árak barátságosak, néhol zavar ejtően kedvezőek, az adagok nagyok, a választék széles, túlságosan is, a konyha pedig fősodratú, meglepetéseket nem okoz sem pozitív, sem negatív irányban.
A hely pont arra jó, amire kitalálták. A messzi célpontot választó éhes átlagember útközben egyen valami meleget, lakjon jól aránylag olcsón. Minden bizonnyal ebben rejlik népszerűsége is.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 29.barátokkal járt itt 45 A Smooth café, mely Szeged szívében a Belvárosi híd tőszomszédságában, a Régi Hídhoz címzett vendéglővel srégen szemben található, egyike azon helyeknek, ahová több ízben is úgy tértem be, hogy végül nem tudtam rendelni semmit, mert x méteres közelségben van egy iskola és y óra előtt nem adtak alkoholt.
(Hogy mennyi az „x” és az „y”, azt mondták, de nem jegyeztem meg, lényeg, hogy nem volt mit inni. ) Ezzel együtt volt másik három látogatásom is, legutóbbi a szegedi Bortér idején a minap. Egy ízben kávézott a velem levő úriember, a kávé jó volt, mondta, nekem is ízlett, sajnos nem vagyok szakértő ebben a témában. Ami leginkább szeretek ebben a helyben azon túl, hogy jó a pozicionáltsága és kedves a kiszolgálás, az, hogy tartanak magyar kézműves söröket. Első ízben, tavaly, hazafele tartva tán a somlói kóstolóról (lehet, hogy két éve volt, nem számít) bementünk, hogy az útra még feltankoljunk némi italt és vettünk pár palack Keserű Mézet, amit hazafelé megittunk a nálunk levő borospoharakból. Megérdemelte ez a nemes nedű. A minap pedig mivel Keserű Méz nem volt, a békésszentandsári sörfőzdétől kértünk az útra Ögre (Ogre? ) sörét és a hmhm nem akarok hülyeséget írni, de egy neves sörfőzdétől Tuck barátot. (Forgalmazza a Bortársaság és a Culinaris is, ami önmagában figyelemre méltó. ) A hely egyébként hangulatos, a srácok, mint írtam, kedvesek, ajánlom mindenkinek, főleg délutánra vagy estére.
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2013. szeptember 29.családjával járt itt 35 A tiszaújvárosi Nádas csárda rusztikus oázis a beton rengetegben. Halevő emberek lévén halászlével és halételekkel próbálkoztunk. Jól tettük. A Nádas csárdát nem érintette meg a gasztronómia új hulláma, de nincs ezzel baj. Nem kell mindenki konfitálja a halat vagy vákuum alatt készítse, megesszük, akkor is, ha bő olajban sütik.
Márpedig itt főleg azt teszik. Az olaj viszont nem volt avas és le is itatták, miután kivették a sütnivalót a fritőzből, a halak meg frissek voltak. Jó volt itt lenni, azt kaptuk, amit vártunk.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 29.családjával járt itt 45 Nem tudom, ki hogy van vele, nekem általában jó élményt nyújtottak a borászok által nyitott vendéglők. Komoly borászatokról komoly vendéglőiről beszélek, a villányi Ősi pince mirelit Cordon Bleuje nem hatott meg 2005 táján, bár örvendtünk, hogy a kései órában van még hol enni.
A Szent Orbán Vendéglő Szeremley Huba vendéglője, az étlap szerint a mangalica, a racka és a szürkemarha saját kondából/nyájból/gulyából való. Az ízek rendben vannak, bár nem annyira, mint a hajdanán, amikor Takács Lajos volt a séf. Illetve gondolom, hogy ő lehetett, az életrajzából. 2000 májusában nem tudtam még, hogy Takács Lajost még ikonként fogom tisztelni s gasztronómiai referenciapont lesz számomra. Tény, hogy azóta sem ettünk olyan jót ezen a helyen, pedig jó párszor megfordulunk itt. No de senki kedvét nem akarom elvenni, most sincs itt mellélövés, megbízható, korrekt, átlag feletti a konyha, de a katarzis többnyire elmaradt. No de jóllakni egy csodálatos helyen az sem kutya.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 29.családjával járt itt 45 A Baracsi halászcsárda egyszerű, puritán hely, mind berendezésében, mind konyháját illetően. Két komoly erénye van: igen jó a halászlé, selymes, nem túlpaprikázott, nem vízízű. Másrészt jellemzően frissek a halak. Egyébként az ételek zöme középszerű, a krumpli mirelit, ami túlfőzhető, azt túlfőzik, leszámítva a halat a halászlében.
De ez az egy ok, mm a halászlé minősége elég ahhoz, hogy mindenkinek javasoljak egy baracsi kiruccanást, aki még nem járt itt. Olyan stílust teremtettek meg, mely a maga nemében páratlan, halászlérajongóknak – magam is az vagyok - kötelező élmény.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4306 értékelés / 431 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
382 település / 39 oldalon