2023. augusztus 29.gyerekekkel járt itt 45 A város főterén működő Nemzeti szálló Borostyán éttermébe azzal tértem be, hogy becsomagoltatok egy déli menüt, de mint megtudtam, ezzel már nem tudtak szolgálni. Távozófélben megkérdeztem, hogy pacal van-e, kiderült, hogy van. Na mondom, remek, akkor azt viszek haza csomagolva.
Elég sokat kellett rá várni, gondolom kifagyasztották s megmelegítették, tény, hogy az adag korrekt volt, kb. 40 dekára saccolom, adtak mellé egy rendes adag főtt burgonyát is, az egész került 3500 forintba, ami jó ár/érték arány. Míg vártam, megittam egy citromos Gössert (650 ft). A pacal kifejezetten ízletes volt, állagra is megnyerő, soha rosszabbat! Tisztes 4 pont.
2023. augusztus 29.gyerekekkel járt itt 45A Margaréta cukrászdában csak elvitelre lehet sütit kérni, ami meglepő, tekintve, hogy elég nagy a beltér, elférne benne 4-5 asztal és vagy 20 szék.
Egy somlóit kértem, ami nem verdesett csúcsokat, úgy 3-3,5 pontra tartanám, meg egy kókuszfagyit, az 4 pontot is megérdemel.
A kiszolgálás kedves.
Kerekítsünk felfelé, legyen 4 pont.
2023. augusztus 29.gyerekekkel járt itt 45 A Dali Gyros Salvador Dalinak állít emléket, akitől olvasható a falon több idézet, egyik szerint A főzés nagyon közel áll a festészethez, amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad kis ezt, kis azt, mintha festéket keverne. Egy görög stílusú, csirkéből készült, pitába tekert gyrost kértem, 1500 forintba került.
Élvezhetőnek bizonyult. Egyébként főként csirkehúsból készülnek a húsételeik, kivétel a marhahúspogácsa képez, ami a burger tartozéka. A csirkegyros-húst teszik quessadilla-ba, dürümbe, de még burgerzsemlébe is. Az italok nagyipariak, de azért 4 pontot megadok a helynek.
2023. augusztus 29.gyerekekkel járt itt 45 A Tibi cukrászda kifejezetten gyermekeknek és családoknak szánt egység, szabályos játékboltot is üzemeltetnek. Tartják mindkét 2023-as országtortát, hezitáltunk, hogy melyiket kérjük, végül a cukormentest ettük meg. Ittunk egy üdítőt is mellé.
Tartanak Birra Moretti sört, ez nem vonzott különösebben, ha a kb- 20 kilométerre fekvő Szent András sörfőzde termékei közül választottak volna a választékba egyet-kettőt, akkor talán elcsábulunk. 3,5 pont felfele kerekítve.
2023. augusztus 29.gyerekekkel járt itt 35Az Alfi pékség egy egyszerű egység, csoda, hogy meg tud élni a Magyarkanizsa pékség szomszédságában.
Egy túrós rétesre esett a választásom, amit átlagosnak ítéltem, némi jóindulattal.
440 forintot fizettem rá, erre a produkcióra az átlagos ár/érték aránynak számít.
Három pont, nem több, nem kevsebb.
2023. augusztus 29.gyerekekkel járt itt 55
A Buona Sera étterem Bodrog BBQ révén került a látókörömbe, mely az egyik kiállító volt a Taste of Transylvania gasztrofesztiválon. A csapatnak két tagja van, a KicsiZsós Horváth Zsolt és Prifer Zsolt, aki a szóban forgó étterem tulajdonosa. Azóta tervezem, hogy elmegyek s megnézem ezt az éttermet, ami idén augusztusban végre összejött.
Ettünk egy kiváló burgert, továbbá egy BBQ marhaszegyet, amit túrós csuszával tálaltak. A csusza ízletes volt, némi finomhangolás még elbír, a szegy és a burger viszont kiválónak bizonyult. Ide örömmel visszatérnék mást is megkóstolni, például a szemre igencsak tetszetős trattoria típusú vékony tésztás pizzákat. Az árak értékarányosak, a kiszolgálás kedves, udvarias. Nem véletlen, hogy az egyetlen mezőtúri hely, melty bekerült a Dining Guide kalauzba,
Nekem mindez megér 5 pontot.
2023. augusztus 29.gyerekekkel járt itt 45 Az albán pékségek gyakori nevei: Csocsaj, Európa, Friss, Álbiná s még tudnék párat. Magyarkanizsával még nem találkoztam. Ötletes minden esetre. Egyrészt apellál azok rokonszenvére, akik nemzetben gondolkodnak és megdobban a szívük a ma is magyar többségű délvidéki város nevének hallatán, másrészt felidézheti azok emlékeit is, akik értékrendjüktől függetlenül jártak már a Bánság szerb uralom alatt álló részében s a Bácskában, merthogy ott is dominálják piacot az albán pékségek.
A Magyarkanizsa pékség szortimentje ennek megfelelő, a beltér megnyerőbb az átlagos albán pékségekénél. Vettem egy virslis kiflit meg egy kakaós csigát a gyermekeknek, ami hamar el is fogyott, friss volt mindkettő, 3,5 pontot megérdemel. 780 forintot fizettem, ami jó ár/érték arány. A kiszolgálás udvarias, gyors. Adok nekik négy pontot.
2023. augusztus 28.családjával járt itt 35A Cuki egy átlagos cukrászda Békésszentandrás központjában. A pultban sorakozó sütemények olcsók s kevéssé csábítóak. A fagylaltok közül egy gombóc lúdlábat és egy gombóc csokoládét kértünk. Élvezhetőek voltak, 3 pontot megérdemelnek. Vettünk egy parajdi sóval készített tejkaramella rudat is. Az árak kifejezetten kedvezőek.
2023. augusztus 26.családjával járt itt 35 A Kerti büfé egyszerű hely a községet átszelő 44-es út mellett. A kiszolgálás cseppet sem szívélyes. Arra kérdésre, hogy mennyi idő alatt sül meg a lángos azt felelni, hogy fogalmam sincs, kifejezett barátságtalanság. Egyébként a lángos korrekt, 990 forintért a fokhagymás tejfeles sajtos jó vásár.
A hekk is finom volt, ára szinte fele annak, amennyiben másutt ez a hal kerül. Általában 700 (plusz/mínusz 30) forintot kérnek tíz dekára, itt 390 forintba kerül tíz deka. Egy tisztes hekket 1500 forintért már szinte sehol nem adnak. A büfé mellett van egy napernyős asztal, ott is meg lehet enni azt, amit megvásároltunk.
2023. augusztus 25.gyerekekkel járt itt 55 A Rózsa sörözőbe 2009 óta járunk vissza. Azóta tulajdonos- és többszörös dizájnváltás is volt. No meg minőségemelkedés és termékpaletta szélesítést. 35 sör az állandó választék. Az utóbbi napokban a Harcsási üdülősoron nyaralva naponta megiszunk itt valamit, végigkóstoltuk a teljes csapolt választékot, többször is, a palackos söröket is előszeretettel iszogatjuk.
Tavaly óta hot-dogot is kínálnak, kolbászból, ez ízletes, de nem éri el az újhullámos hotdogok szintjét. Szeretjük a helyet, jövünk még. Sokszor.