2023. augusztus 25.egyedül járt itt 35 Az Útonálló zabáló egy átlagos büfé Békészentandrás központjában. Gyros, burger, szendvics, hotdog. A gyros vaslapon sült apróhúst fed náluk. Jómagam egy Bastard hot-dogot kértem. Hotdogkiflit megpirítanak vaslapon, ugyanezt teszik a félbevágott, gyenge minőségű virslivel is, meg két szelet sajttal. Kerül még a hotdogba zöldség is.
1000 forint volt, ez átlagos ár/érték arány. Értékeltem, hogy a séf-pultos-mindenes (vélhetően tulaj és üzletvezető is) elkészítette a hot dogomat miközben az előző rendelés húsát pirította. Nem érzem úgy, hogy 3 pontnál többet kellene adnom a helynek, semmivel nem tud többet, mint a többezer hasonló egység.
2023. augusztus 25.egyedül járt itt 35 Az Eldorádó büfé valójában nem büfé, hanem sokadosztályú kocsma, nagyon egyszerű italkínálattal. Nagyipari multisörök, egyszerű borok és kommersz tömények. Ételeket, ami az önmeghatározást indokolná, nem tartanak egyáltalán. A kiszolgálás kedves kedélyes, az árak barátságosak.
Egy Neuberger sört kértem, remélem, jól emlékszem a nevére, a pultos hölgy nem ajánlotta, mondta, hogy nem nagyon isszák, de hát egyszer mindent meg kell kóstolni. Épp olyan volt, mint azok a sörök, amiket 500 forint alatt lehet kapni egy kocsmában. Ez speciel 350 forintba került. 3 pont.
2023. augusztus 24.családjával járt itt 45 A Csücsök csárdában első ízben 2010 táján jártam, egy étteremkalauz szerkesztői küldtek oda tesztelni. Nem volt rossz, kiemelkedő sem. Az ötös skálán a négy pont megvolt nekik. Időközben, ha jól tudom, be is zártak, de egy új csapat ismét működteti a helyet. A profil maradt, továbbra is hagyományos magyar konyhát visznek.
Az általunk rendelt ételeken kívül szívesen megkóstolnám többek között a halászlevet meg a rántott pontyot is. Vagy a sült hekket. Végül rántott harcsát kértünk, aminek az alapanyaga friss volt, ügyesen panírozták és sütötték meg, sótlan volt ugyan, de ezen hamar segítettünk. Jóféle old school tartárt adtak hozzá. A pacal is élvezetes volt, béár mintha oxidált lett volna egy-két darab, színe is lehetett volna pirosabb, de ez a produkció is megért négy pontot. A kovászos uborka jól sikerült. Az egyszerű minőségű ipari kenyér friss volt. A békésszentandrási sörmanufaktúra kb. 8 sörét tartják, egy áfonyás alet ittunk (1600 ft) meg egy Etalont (850). Klasszikus négy pontot érő hely ez. Nem több, de nem is kevesebb.
2023. augusztus 24.családjával járt itt 45 A Szalon söröző annyiban emelkedik ki az egyszerű falusi kocsmák közül, hogy tartanak egy sor egyszerűbb koktélt. Jómagam egy pohár Kőbányait kértem, ez volt csapon meg, Dreher meggyes amit nem szeretek, nagyobbik fiam egy Lángoló pin@ nevű koktélt kért, a pultos hölgy szerint ez a legnépszerűbb koktéljuk, amit vodkából, meggyújtott rumból készítenek.
Az árak barátságosak, a koktél 1000 forint volt, a sör 350. Jóindulattal 4 pont.
2023. augusztus 24.családjával járt itt 45A békésszentandrási Melis pékség a település központi részén működik. Helyben sült péksütiket árulnak elsősorban. Jómagam egy szilvás papucsot kértem, pontosabban négyet. Ára barátságos, a kiszolgálás meglepően szívélyes és kedves. A papucs finom volt. Számomra ez egy korrekt, 4 pontos, jó élmény.
2023. augusztus 18.barátokkal járt itt 55 A Green cukrászda kellemes kis hely a XIII kerületben, ahol dizájnos sütik csábítják az édesszájúakat. Szemre a Hiszteria Cremeriaból érkeznek, rákérdeztem, a kedves, szívélyes pultos megerősítette a megérzésemet. Kértünk egy sütit (1390 ft), amit pillanatok alatt elpusztítottunk.
Zárás táján érkeztünk, nem akartuk feltartani a felszolgáló mindenest, aki egyedül tartja a frontot. 4,5 pont felfele kerekítve.
2023. augusztus 18.barátokkal járt itt 55A Bortodoor nevű, felettébb színvonalas borozóban 2021 végén jártam barátaim társaságában. Kiváló élmény volt, csodás a beltér, kitűnő a borválaszték, kifogástalan a kiszolgálás. Az árak húzósak, de beleférnek az értékarányosság fogalmába.
A minap egy borrajongó jóbarátom javaslatára ismét beültünk, ittunk egy pohár Balassa Furmintot (1800 ft) s egy pohár etyeki habzót (1300).
A kiszolgálás továbbra is szívélyes, mosolygós.
Tisztes 5 pont.
2023. augusztus 18.barátokkal járt itt 45 A Ha Mo Ázsiai bisztró első ránézésre nem sokkal jobb az egyenkínai büféknél, készételek várnak csévingekben. De ha körülnézünk és elolvassuk a falon (vagy az étlapon), hogy mivel szolgálnak még, akkor kezdünk reménykedni. Mi egy kifejezetten jól sikerült pho levest ettünk (2290 ft a kis adag, ami valójában jó nagy), meg egy tavaszi tekercset, ami remek darabja volt a műfajának (1290 ft).
Az italválaszték szerény, a kiszolgálás kedves, a dizájn átlagos. Tisztes 4 pont
2023. augusztus 18.egyedül járt itt 55 Hangulatos, igényes brunchozó az Akácfa utcában. Árak elég magasak, egy reggeli 4000 ft felett van jellemzően, amire további 10% fsz díj kerül. A kiszolgálás kedves, udvarias. Egy epres sajttortát (1180 ft) kértem, ami egy fokkal finomabb volt, mint amilyennek a képen kinéz, nálam ez 4 pontos teljesítmény.
Ittam egy Chris Ipa sört (1680 ft), ami a szomszédos egység számára a székesfehérvári Hübris főzde által készített nedű, hozta a Hübris sörök szintjét. Ez így 4,5 pont, amit felfele kerekítek.
2023. augusztus 10.egyedül járt itt 45 Tavaly augusztusban már estefele tértem be, fél9 tájt a Latin caféba. Őszintén szólva nem reméltem, hogy kapok valami kézműves sört. Kellemes meglepetésként ért, hogy a Debreceni Sörfőzde pilsét tartják csapon. Ebből kértem egy pohárral. 450 ft volt, ami jó ár/érték arány. A kiszolgálás még javítható.
A dizájn tetszetős, több festmény is legendás színészünket Latinovits Zoltánt ábrázolja. Alighanem ő a névadó Vagy nem.