Kitartó fotózó 32097 feltöltött kép
2024. április 14.egyedül járt itt 35 Az Oázis grill étlapján az szerepel, hogy gyros, alatt pedig kicsi, nagy, pita. Mi tagadás nem olvastam végig, nekem a gyros az eleve, vagy ha úgy tetszik alapból pita vagy tortilla, de nem tál. A gyros tálnál külön szokták feltüntetni a műfajt. Így aztán meg is lepődtem, amikor az elvitelre kért gyrosomat pita helyett egy polisztirol dobozban kaptam kézhez.
Minősége átlagosnak bizonyult, eléggé lélektelen produkció volt. 1760 forintba került. Jóindulattal 3 pont.
2024. április 13.egyedül járt itt 45 A Széchenyi téri Félegyházi pékségben már nem álltam ellen az éhségnek, kértem egy kakaós tejet, s mellé egy csípős szalámis kiflit, amiben főtt tojás is volt. Nemrég készülhetett, jó élményt adott, persze a szalámi nem csípett, de hát ezt már megszoktuk.
Leültem egy kisasztalhoz, jó volt ebben a barátságos pékségben megpihenni kicsit, bár rádió szólt, ami sokat levont az élményből. 1268 forintot fizettem összesen, ami jó ár érték arány. A kiszolgálás kifejezetten kedves, 5 pont. Összességében tisztes 4 pont a hely.
2024. április 13.egyedül járt itt 45A Derkovits utcai Félegyházi pékségben rokonszenves császárzsömlés szendvicsek sorakoztak a pultban, rántott húsos és sonkás egyaránt, csábított is mindkettő, hisz ez volt az első hely, ahova betértem a városkában, de végül is egy pozsonyi mákos kiflire esett a választásom.
459 azaz 460 forintba került, ami jó ár érték arány. Elvitelre kértem.
Korrekt 4 pont.
2024. április 13.egyedül járt itt 45 A beltér intimitásmentes, elviselne még némi dekorációt. Van benne valami a romkocsmák világából, de azok tetszetős összevisszasága nélkül. Nápolyi pizzákat sütnek, jómagam egy Margheritát kértem, aminek a tésztája jó volt, a bazsalikom sem hiányzott róla, bár nem bántam volna, ha félkemény pizza-mozzarella helyett friss, puhát tesznek rá.
A kiszolgálás formálisan udvarias, segítőkésznek nem nevezném. Amikor kiderül, hogy fél órát kell várni a pizzára, mondom, hogy letenném a szatyromat és megyek sétálok egyet, mire a felszolgáló de maga vigyáz rá. Ami nyilván értelmetlenség, bizonyára azt akarta kifejezni, hogy ő nem fog ügyelni a csomagomra. Miután átvettem a pizzámat, mondom, hogy leülnék a teraszon míg jön a vonat a hely az állomással szemben működik, ki lehet ide vonatozni akár egy pizzára a Nyugatiból, csúcsidőben Vácra negyed óránként mennek vonatok mire ő: a kollegám most szedi össze a teraszt. Egyébként nem azt tette, hanem beszélgettek. Azt pedig nem mondta, hogy üljön le bent nyugodtan, de külön invitálás nélkül is ezt tettem. Más elkézelésem van a szívélyes vendéglátásról. . . Jóindulattal négy pont a hely.
2024. április 13.egyedül járt itt 35
A Tükrös eszpresszó Dunakeszi klasszikus kocsmája, amit nem sejtettem volna, de erre jó a Mutass egy kocsmát! Facebook-csoport, ahol sokat tapasztalt kocsmaturisták verődtek össze. Ott már ismerték a helyet, aminek létéről én eladdig nem tudtam semmit. A beltér kissé sivár, kívülről is lepusztult az épület.
Őszintén szólva azt hittem, hogy be is zárt már a kocsma, de azért megpróbáltam a kilincset. Van biliárdjuk. Kommersz italokat kínálnak, csapon Soproni van, IPA és sima egyaránt, nyilván az előbbit választottam. 550 forint volt a pohár, ami jó ár/érték arány. 3 pontot megérdemel a hely összesítésben.
2024. április 13.egyedül járt itt 35 A Resti, mint neve is sejteti az állomás épületén belül működik, kínálnak többek között mákos, meggyes, almás és túrós pitét, csokis és vaníliás croissant-t, pizzás csigát, ízes táskát. Jómagam egy mákos rétest kértem, ami jobbacskának bizonyult, 695 forintba került, ami átlagos ár/érték arány egy resti szintjén.
Maga a rétes megérdemli a négy pontot, mint ahogy a kiszolgálás is. Összességében viszont ez csak egy átlagos hely.
2024. április 13.egyedül járt itt 45 A Mézi rétesboltja az állomáshoz közel működik, kis terasszal, parányi szépen kialakított beltérrel. Több olyan különleges rétesük is volt, ami csábított, így többek között mákos-meggyes, pisztáciás-málnás-fehércsokis, meg spenótos fetás. Némi hezitálás után a juhtúrós-baconös mellett döntöttem.
A rétesek 590 forintba kerülnek, ha jól emlékszem, egységesen, én minden esetre ennyit fizettem. Nem volt rossz, de ettem e műfajban meggyőzőbbet is. 4 pontot megérdemel a hely.
2024. április 12.egyedül járt itt 55 A Vanboris kiemelkedően jó hely, meglehetősen távol a város központjától, Zuglóban. Mindenben a minőségelvet követik, olyan ez a borbár, ahová visszavágyik az ember. A beltér hangulatos, igényes, a borválaszték impozáns, tartanak borkorcsolyákat is. Bernard sör van csapon, egyike a legjobb cseh főzeteknek.
Ittam is belőle egy pohárral (2 dl, 790 ft). Viszont kíváncsi voltam a Barnabás pince somlói Furmintjára, úgyhogy abból is kértem egy decit (1190 ft). Nagyon jól éreztem magam, megyek még.
2024. április 12.egyedül járt itt 35 A Mokka presszóba egy hirtelen ötlettől vezérelve ültem be, egy másik kocsmába tartva. Badacsonyi borokat kínálnak, a bejáratnál kihelyezett itallapon pincészet nem szerepel, egy deci 180 ft. Retro életérzés, amint az egész hely retro, a zajos és népes közönséggel együtt.
Amikor valahol csak nagyipari multisörök kaphatók, akkor Pilsner Urquellt szoktam inni, így nem kérdeztem, hogy honnan érkezik a bor. Csapon csak Dreher és Arany ászok van, 700, illetve 650 forintért korsója. Pilsner csak palackban, egy kis üveggel kértem, 660 ft volt. 3 pontot megér a hely.
2024. április 12.a párjával járt itt 45 A 35 Cafe szerviz nevű kocsma korábban Dongó névre hallgatott, el nem tudom képzelni, miért kellett ehelyett egy ilyen jellegtelen nevet választani. Ez egy messze átlag feletti hely, csapolt és üveges minőségi cseh sörökkel, Barcza Bálint somlói boraival, korrekt árakkal és kedves, udvarias kiszolgálással.
Az utóbbi napokban kétszer is betértünk, egyszer borozni, egyszer sörözni. Ettünk egy egyszerűbb minőségű, de friss kenyérből készült zsíroskenyeret is, a zsír remek volt rajta összességében jó élményt adott. Erős 4 pont.