Gyémánt 500
2023. augusztus 10.egyedül járt itt 35 Ritka eset, hogy az ember egy pacalpörkölt reményével megy be egy helyre és egy mangófagyival jön ki. Márpedig pont ez történt velem tavaly augusztusban a Csekő kávéházban. Mondta az egyébként kedves pultos, hogy pörkölt műfajban csak sertésből készült van, az nem vonzott annyira. A mangó fagyi nem volt egetverő, nem esküdnék meg hogy mangóból készült.
3 pontot megérdemel. Az árak barátságosak, vélhető, hogy ha ebédeltem volna akkor az meggyőzőbb lett volna a fagyinál.
2023. augusztus 10.egyedül járt itt 45 A Rock sörözőbe ismét betértem hét év után, tavaly nyáron. Jobb lett a dizájn, legalábbis úgy tűnt, a falon a rock nagyjainak festett képe, igencsak jól megcsinálva, Lemmy, a Motörhead énekese, basszusgitárosa és vezetője, Janis Joplin, Jim Morrison, s persze a gitárkirály Jimi Hendrix. Ilyen falfestést magam is elfogadnék itthon.
A háttérben rock rádió szólt, ami rendben van, nem úgy, mint a múltkor, amikor valami tingli tangli szólt. A sörök ultrakommerszek, a Heineken szállítja őket, úgyhogy inkább ittam két deci narancslevet. Ez már jobb élmény volt sokkal.
2023. augusztus 10.egyedül járt itt 45A MOB sörözőbe tavaly augusztusban ismét benéztem, elsősorban azért, hogy megkóstoljam a Debreceni kézműves sörfőzde söreit. Nem egetverőek ezek a főzetek, de élvezhetőek. Ittam egy pils típusút, a csapos kedves volt, adott kóstolót az APAból (American Pale Ale). Írd és mondd 240 forint volt egy pohár sör, szinte hihetetlen. Kint rádió szólt, bent vacak zene. De azért nem volt ez rossz élmény.
2023. augusztus 10.egyedül járt itt 55A Belga söröző franchise megbízható cég, általában nem csalódik az ember. Tavaly augusztusban egy sörre ültem csak be, mondhatni közhelyes sörre, Leffe Blonde-ot ittam, ami egy alapsör ott a jobbak között. Rendkívül kellemes beszélgetést folytattam a pincérrel, aki hozott ajándékfalatot és megkóstoltatta velem az IPA-jukat is. Remek élmény volt, bizonyára máskor is betérek még.
2023. augusztus 10.egyedül járt itt 45 A Beer and wurst söröző-étterem főpincérhangulatú alkalmazottja látványosan nem örvendett, hogy csak egy sörre ültem be, pedig alig voltak a teraszon. Társa próbált rábeszélni egy korsó sörre, nem sikerült. Ittam egy pohár Hackel pschorr-t 690 forint volt, + fsz díj. Ez korrekt díjszabás.
Nem lenne ellenemre valamikor enni is itt, mert hangulatos a hely és van több olyan fogásuk, amit szívesen megkóstolnék, kezdve a buffalo csirkeszárnytól a padlizsánkrémet át BBQ marhaszegyig vagy oldalasig.
2023. augusztus 10.egyedül járt itt 55A Menta kávézó Debrecen talán legszínvonalasabb kávézója. A dizájn remek, a kávé műfajt nagyon komolyan veszik.
Rendeltem egy presszót, mely hozta a magas elvárásoknak megfelelő szintet, egy körtés almás galette-et, ami 4 pontot megért, meg egy Stari Ipa sört.
A kiszolgálás kedves, az árak értékarányosak.
Tisztes 5 pont.
2023. augusztus 10.barátokkal járt itt 45 A Calico Jack Pubban a 2010-es évek első felében ettem, alapvetően meg voltam elégedve. Nem egetverő a gasztronómiai vonal, de a tisztes négy pontot megérdemli. Tavaly augusztusban egy kedves jóbarátom meghívott ide, elvben közös ebédre, aztán kiderült, hogy mindketten ettünk más másutt.
Itt meg nem adnak olyan aprócska csipegetnivalót, úgyhogy ejtettük ezt a témát. Ő ivott egy meggyes sört jómagam meg egy fröccsöt. Az italválaszték nem sok érdekességgel szolgál, minőségi sörük nincs egyáltalán. Négy pont.
2023. augusztus 10.barátokkal járt itt 45 Ha valahol tartanak Igazi Csíki Sört, akkor az már egy jó pont nálam. A Honey bár egy ilyen kocsma Debrecenben, a Halközben. A sör mellett a cappuccino-t ittunk. A korsó Csíki 1000 forint volt, ami elég húzós, de az átlagos ár/érték arányba még belefér, a kávé 650, ez inkább kedvező.
A kiszolgálás kifejezetten kedves, a beltér nem az esetem, de erre a szempontra is adok 4 pontot. Szép a töményitalválaszték, főleg a rum és pálinka tekintetében. Figyelemre méltóak a borok is. Ez egy jó hely.
2023. augusztus 10.egyedül járt itt 55A Greeen wood kávéházban tavaly novemberben tértem be. Tetszett a dizájn, a felszolgáló srác is kedves, a sütik a pultba bizalomgerjesztőnek tűnnek. Van tejfeles lapcsánkájuk, meg vareniki és pelmeny is. Jómagam egy spenótos tortát (950) kértem, a spenót inkább színben volt jelen, mint ízben. Ittam egy lattet (890) s vettem elvitelre egy Hunyadi sört (690).
Négy és fél pont felfele kerekítve.
2023. augusztus 10.egyedül járt itt 45 A Kurucz hús és bisztróra világhálós kutakodásaim során akartam rá, tetszett, amiket írtak a helyről. Ami egyébként egy egyszerű kifőzde, de mivel tulajdonukban van egy mészárszék is (a testvéregységben nincs is helybeni étkezés, csak felvágottak, húsok, tepertő stb. ) a friss alapanyag biztosított.
Ottjártam idején, tavaly novemberben 1800 forintért kétfogásos menüt is kínáltak, orjalevest, rakott krumplit. Jómagam egy hurkát meg egy kolbászt vettem, 1900 forintot fizettem csomagolással együtt. Ízlett mindkettő. Tisztes négy pont.