Gyémánt 500
2023. augusztus 6.családjával járt itt 45A Fresh Corner az a tipikus 4 pontos franchise-hálózat. Főként a MOL kutaknál akadunk bele ezekbe az egységekbe, de találkoztam már benzinkúttól független Fresh Cornerrel is. Balatonakarattyán kifejezetten hot dogért mentünk be, ez egy olyan termék, amit megbízhatóan jól készítenek. Ezúttal sem okoztak csalódást.
2023. augusztus 6.családjával járt itt 55Idén áprilisban nagyobbik fiammal és párjával tettünk egy szép sétát a magas parton, s útba ejtettük a Rusty coffeet is. Ittunk hárman egy macha tonicot, egy macha maiden latte-t, ettünk egy gesztenyés meggyes pitét meg egy vegán citromos sütit. A hely ezúttal sem okozott csalódást, marad az öt pont.
2023. augusztus 6.egyedül járt itt 35A Pék-lángos egy kifejezetten jó hívószó, hiszen a lángostészta lényegében kenyértészta. 1300 forint viszont elég húzós ez sima lángosra, s amúgy is volt már egy csomagolt lángos nálam, így a kürtőskalácsra esett a választásom. Maga kalács elég kicsi, nem is éri el a székelyföldi minőséget, de legalább nem olcsó. 1500 forint.
Jóindulattal megadott 3 pont.
2023. augusztus 6.egyedül járt itt 55 A Margaréta fagyizó mellett a Juice bár volt a másik igen kellemes meglepetés Balatonszemesen. A Rock burgerbe igyekeztem, amikor felfigyeltem erre a helyre, amiről addig nem is hallottam, nem is olvastam. Kifejezetten szeretem a frissen préselt leveket, és amúgy sem árt egy sok sör és fröccsfogyasztással járó gasztroturné keretében pihentetni a májat, úgyhogy betértem, s kiválasztottam egy kenderes zöldet.
Volt benne a kiírás szerint avokádó, kender, zeller, spenót, alma. 980 forint volt egy pohár. A többi íz is vonzó volt, legszívesebben mindent végigkóstoltam volna. Tartanak még szendvicseket, chia pudingot, salátát is. A kiszolgálás bűbájos, a belteret jó ízléssel rendezték be. Csillagos ötös.
2023. augusztus 6.gyerekekkel járt itt 45A Pléh büfé a balatonszemesi strand egyik stabil egysége. Nap vége fele jártunk, elég volt egy pohár Staroprament ami mellé vettem tizenöt deka rántott karfiolt. A teraszról szép kilátás nyílik a partra. Az italválasztékot kommersz termékekből állították össze. Átlagos hely ez, de a kedvező árakra és a kedves kiszolgálásra tekintettel megadom nekik a négy pontot.
2023. augusztus 6.egyedül járt itt 55 Balatonszemesi gasztroturném legkellemesebb meglepetése a Margaréta fagyizó volt. Csábított a homoktövis meg a kiwi is, de végül egy tökmagból készített tökjót választottam, ami kifogástalan volt. Nem véletlenül nyerte el tavaly mentes kategóriában az ezüstérmet az év fagylaltja versenyen.
520 forint volt egy gombóc, ami ebben a minőségi kategóriában nagyon rendben van. Tisztes öt pont.
2023. augusztus 6.egyedül járt itt 35 A Lángosházban jó sokat kellett várni arra, hogy megsüljön a lángos, pedig senki nem volt előttem a sorban, ilyen lassan sülő lángost nem is láttam életemben. Talán akkor melegítették az olajat, nem tudom. Csomagolva kértem, azt nem vettem észre, hogy 300 forintot kérnek azért, hogy egy papírba belecsomagoljanak egy lángost.
Még tasakot sem adtak hozzá. Így 1200 forint volt egy cseppet sem emlékezetes, átlagos produkció. Kegyelemhármas.
2023. augusztus 6.egyedül járt itt 45 A Hal-álom nevű, kissé morbid nevet választott helyen első gondolatom az volt, hogy veszek egy hekket vagy netán egy keszeget, de amikor láttam, hogy van pacal, akkor már el is dőlt a dolog. Kértem egy kis adagot, amit itthon ettem meg, érdekes, hogy mennyi dezintegrálatlan párolt paprika volt benne. Egyébként ízlett.
1600 forint volt a kis adag, ami barátságos díjszabás. Három és fél pont felfele kerekítve.
2023. augusztus 6.családjával járt itt 55 A Rock burger cirkusz lellei testvéregységében igen jó tapasztalataim voltak, így gondoltam, hogy megnézem a balatonszemesi egységet is. Annál is inkább, hogy a fiam kifejezetten kérte, hogy vegyek neki még egy minőségi burgert a szárszói után. Kikötése az volt, hogy legyen benne hagymalekvár, s persze marhahúsból legyen a pogácsa (s nem lazacból például, mert olyat is tartanak).
Úgyhogy ugyanazt kapta, mint Lellén, Deep Purple burgert. A várakozási idő kissé elnyúlt. Maga burger jó volt, persze az első harapás jogát fenntartottam magamnak. Nem sütötték rommá a húst, jók voltak a belevalók meg a buci is, a sült krumpli minőségi, a coleslaw is jó. Rendkívül zavaró, hogy semmiféle minőségi sört nem tartanak, csak nagyipari multifőzeteket. Erősen gondolkodtam azon, hogy ezért levonjak egy pontot, de végül nem volt szívem hozzá. Maradjunk annyiban, hogy 4,5 pont felfele kerekítve.
2023. augusztus 6. járt itt 45 Az András büfé egyike azon halsütőknek melyek már régen, jóval a járvány előtt bekerültek a Magyar Konyha Balaton kalauzába. Igazi régi motoros. A kínálat egyszerű, gerincét sült halak képezik, süllő, keszeg, hekk, de tartanak húsokat is. Mi egy hekket és egy keszeget ettünk, a megszokott módon elkészítve lisztbe forgatva és mélysütve, a keszeg persze irdalva is előtte.
Friss halból élvezhető étel, egyszerűen, elérhető áron. Nekem ez megér négy pontot.