Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2659 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29148 feltöltött kép
Kiváló
2023. május 15.barátokkal járt itt 55 A fatüzelésű kemencében sült nápolyi ihletésű pizzáikhoz San Marzano paradicsomszószt és fior di latte sajtot használnak. A pizzákon kívül 2023 kora nyarán kínálnak padlizsánkrémet, bruschettákat, salátákat, grillezett Szegi sajtot salátaágyon, carbonara spagettit és brownie-t vaníliafagylalttal.
Az ízletes, kellően könnyed, mogyoróba forgatott, málnamártással, málnaszemekkel és marinált hagymával kísért kacsamáj mousse-t szépen tálalják. Bátor, kreatív előétel, amihez pizza kenyeret is adnak. A Margherita pizza szépen formázott, jól sikerült. A formabontóan tálalt tiramisu szaftos, ízletes. Megelégedésünkre szolgált a hagyományos felfogásban készült csavarmentes panna cotta is. Több, mint húsz bort kínálnak főként a környékbeli minőségorientált pincészetektől, melyek zömét decire is kimérik. A töményitalok között számos prémium tételt találunk. Izgalmas a koktélválaszték is. A három csapolt és hét palackos sör többsége minőségi kisüzemi főzet.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2023. május 1.egyedül járt itt 35A pizzák összeállításánál gondosan kerülték az autentikus olasz kombinációkat és alapanyagokat, egy sor humorosnak szánt név alatt kínálják a közép- és keleteurópai erőltetett változatokat, ugyanazt a 20 feltétet variálva: tejfölös vagy paradicsomos alapon sonka, szalámi, füstölt főtt tarja, bacon, tojás, füstölt sprotni, szardínia, tonhal, paradicsomkarika, articsóka, gomba, bab, pepperoni, hagyma, fokhagyma, csirkemellcsíkok, kukorica, olajbogyó, bolognai szósz, spenót, ananász.
Még véletlenül sincs prosciutto crudo-s rukkolás, vagy egy egyszerű szardellás, kapris, netán egy vargányás változat. Van viszont hula hula (paradicsom, sonka, ananász, sajt), Jorgosz (tejföl, csirkemellcsíkok, friss zöldségek, hagyma fokhagyma, sajt) és Sombrero (bologani (sic), sajt, bab, kukorica erős pepperoni). Gondoltam, ha már nem az olasz pizza a fő profil, akkor kérek egy langallót. Nem volt benne köszönet. A tészta tömör, élvezhetetlen, a szerkezete látszik jól a fotón is. A palacsintán nincs pörzs, van viszont gyenge késztermék csoki mártás. Az italválaszték legjavát kommersz termékek teszik ki, nagyipari multiüdítők, nagyipari muti sörök és kommersz, érdektelen töményitalok. Némi felüdülést jelentenek a kapolcsi házi szörpök s a tapolcai Stari főzde két gyümölcsös söre, de aki inna egy rendes pils vagy Ipa sört, az jobb, ha félreteszi szomjúságát egy időre. A borok termelője nincs feltüntetve az itallapon, de ha érdeklődünk, megtudjuk, a Gyulakesziben működő Pálos pince szállítja a hegy levét. Kegyelemhármas.
2Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2023. május 1.egyedül járt itt 45 A Rózsakő borpince és étterem a Badacsony-hegy bazaltorgonái alatt, a legnépszerűbb turista útvonal mentén helyezkedik el. A rusztikus, nádtetős teraszról fenséges a kilátás. Hátránya a terasz egyébként esztétikus kiképezésének, hogy az asztallal egybehegesztett padok kissé kényelmetlenek.
A konyha a magyar gasztronómia hagyományos fogásaira alapoz, nem vállal sokat, de azt korrekt szinten teljesíti. Az étlap dicséretesen rövid. A zsíroskenyér egyszerű minőségű, de friss kenyérből készült, jóízű zsírral kenték meg, majd frissen vágott lilahagymával, paprikával és paradicsommal díszítve tálalták. A pontyhalászlé passzírozott, egy fokkal sűrűbb az optimálisnál. Leve élvezetes, a hal sem főtt túl. A keszeg tisztes adag, a halakat kellő sűrűséggel irdalták és megfelelően hőkezelték. Jól sikerült salátát adnak mellé és friss ipari kenyeret. A sajttorta élvezhető, az erdei gyümölcsmártás mirelit egyvelegből való, de élvezetes, hozzáadja az ízképhez a savakat, a tejszínhab flakonos, de nem növényi. A kiszolgálás kifogástalan, a kedves, szívélyes felszolgáló hölgy törekvő, kommunikatív, felkészült, segítőkész. Felszolgálási díjat nem számolnak fel. Az itallap átlag feletti. Könnyű elnézni, hogy kiváló helyi borválaszték mellett a sörre nem fektetnek hangsúlyt, mindössze Drehert tartanak Gold és alkoholmentes változatban. Kapható viszont több, mint harminc badacsonyi bor hét minőségorientált pincészettől, valamennyit kimérik decire is. Pálinkákat a Szicsek főzde szállít nekik.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2023. április 23.egyedül járt itt 55 A salföldi Bánya egy eredeti, izgalmas, alternatív hely, ahol van néhány étel a pizza mellett, továbbá akadnak minőségi italok is. Itt ittam életem első élvezhető alkoholmentes sörét, egy Bavaria IPA-t. (Nem tévedés, alkoholmentes IPA volt, aromás, izgalmas. Ára meg kedvező 850 ft)
Rendeltem egy zöldborsó hummuszt (1990), ami kifogyott, miközben már be volt ütve a gépbe.
Azért megoldották a helyzetet. A sajnálkozás kifejezése, netán elnézéskérés az egyébként kedves pultos hölgy részéről elmaradt. A pizza (Margherita, 2850 ft) remek volt. Tartanak csapon Staroprament, háromféle Budapoest-sört, három főzetet a Mad Scientist-től, hatféle habzó tételt, 14 féle balatoni bort, a töményválaszték szűk, de kifejezetten igényes. Nekem megér a hely 5 pontot.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2023. április 23.barátokkal járt itt 45 A Vitorlás étterem a balatoni fősodor egyik képviselője. A teraszról szép kilátás nyílik a tóra. Az asztalon élő virág, továbbá extra szűz olívaolaj, hidegen sajtolt szőlőmagolaj és balzsamecet, chili-, só- és borsdaráló. Az erősen retro életérzést adó, a kilencvenes évekre emlékeztető filozófiával megalkotott étlapon a magyar konyha népszerű fogásai sorjáznak, de tartanak néhány olasz ihletésű ételt is.
Kínálnak többek között gulyáslevest, halászlét, marhavadast pirított szalvétagombóccal, kacsamájjal, sajttal töltött karajszeletet, tojásos nokedlit ecetes fejes salátával, rántott hekket burgonyával, továbbá spenótos tagliatelle-t királyrákkal, bolognai spagettit, milánói bordát, gnocchit sajtmártásban kakukkfüves csirkemellel. Desszertként csokiszuflét vaníliafagylalttal, túrós és Gundel palacsintát. A zöldborsókrémleves élvezhető, lehetne kicsit üdébb, de kiegyeznék azzal, ha ez lenne a műfajátlag. A salátával kínált fogas hasonló teljesítmény: élvezhető, javítható, főként a hal hőkezelését illetően. A pohárdesszertként felszolgált somlói galuska szaftos, jó ízű, kellemesen diós, meglepetésértékű. Öt környékbeli borász tizenöt jól összeválogatott borát kínálják. A sörök nagyipari multitermékek a Heineken portfólióból, az import töményitalok kommerszek, pálinkákat a Bolyhos főzdétől tartanak. A kiszolgálás udvarias, kissé személytelen. Tisztes négy pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2023. április 22.barátokkal járt itt 55 A Badacsonyi Fröccsterasz egy remek intézmény, ahol ügyesen egybe van szervezve egy borkorcsolyákat meg egy italokat kínáló bódé egy fenséges kilátást nyújtó terasz keretén belül. Az árakat pénztárcabarát szinten rögzítették, innen is adódhat a hely népszerűsége a minőségi italokon túl.
A Dobosi-Stier pince borait kínálják, továbbá Stari söröket, Spájz kézműves szörpöket, saját pálinkákat. Az itallap rögzíti a közel teljes magyar fröccsszortimentet is. A boros bódéban is ki van téve borkorcsolyák listája, amit húsz-harminc méterrel odébb készítenek el. Főleg lángosok szerepelnek a választékban (beleértve olyan nem szokványos variánsokat, mint a tejfölös mustáros sertészűzzel vagy tzatzikis rukkolás csirkemellel toppingolt, de említésre méltó az aszalt paradicsomos krémsajtos - pesztós is) és mártogatósok (humusz, padlizsánkrém), de kínálnak libazsíros kenyeret, burritot és melegszendvicseket is. A borokon kívül padlizsánkrémet kértünk lepénnyel. Utóbbi nem volt kifogástalan, de frissen sütötték, amit értékeltünk. A padlizsánkrém ütötte a mércét. Ittunk egy zöldveltelinit és egy kéknyelűt. Négy és fél pont felfele kerekítve.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2023. április 22.barátokkal járt itt 55 A Bonvino borhotel a maga nemében kiemelkedő és példaértékű egység, ahol a szoba árában venne több ingyenes borkóstoló, amit sajnos a vendégek egy része nem vesz igénybe. Ottjártunk idején az überfelkészült, a témát teljes mértékben uraló sommelier épp egy bemutatóra készült, de nekünk is megvillantott egy keveset a hatalmad tudásából.
Dűlőre lebontva ismer minden tételt. A melegkonyha csak a szálloda vendégeinek áll rendelkezésére, de borkorcsolyaként adnak ezt-azt, nekünk sikerült rendelni egy kacsarillettes-et (3000 ft), amit inkább pástétom volt, viszont finom. A mellé adott kenyér gyengécske. Az étel/ital rovatban adott 5 pont főként a borokat jutalmazza. Ittunk egy pohár Kéknyelűt, a Bakó pincétől, valamint egy deci szürkebarátot Takács György pincéjéből, darabonként 720 forintért. Kifejezetten jó élményünk volt a Bonvino borhotel borozója, az összélmény egyértelműen az 5 pont fele hajlik.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2023. április 22.barátokkal járt itt 55 A Zeusz caféra, ha jól emlékszem, a Magyar Konyha gasztro-kalauza hívta fel a figyelmem. Célba is vettük a helyet egy szép reggelen tavaly július végén. A hely rendkívül hangulatos, jó érzés leülni a fedett teraszon, a kilátás is pazar.
A falon szépen megfogalmazott tábla mesél a Z betűs szőlőfajtákról, a névadó zeuszon kívül a zenitről, zengőről, zefirről és zétáról, megemlítve azt, amit persze a borrajongók jellemzően tudnak, hogy az első három az ezerjó és bouvier, az utóbbi kettő hárs illetve furmint és bouvier keresztezésével készült. Nagyon kedves tulajdonos-mindenes fogadott, megtudtuk, hogy maga készíti a kolbászos csigát, amit azon frissiben megkóstoltunk, finom volt. Ettünk egy jobbacska Rákóczi pohárkrémet is. Tetszett, hogy székelyzászló díszeleg a hely felett, erről is váltottunk szót. Az árak nagyon korrektek, 2200 forintot fizettünk a két ételre egy itallal együtt.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2023. április 20.egyedül járt itt 45 A Hokedli bisztró inkább büfé, legalábbis büfékínálattal működik, nem sok köze van a mai modern bisztrókhoz. A bejáratnál tábla, rajta az étlap veleje: lángos, kolbász, sült hal, gulyás, frissen sült, gyros, palacsinta, hamburger s az a fogás, amit én is rendeltem . Még nem működött gőzerővel a konyha ottjártam idején, április közepén, de velős pirítósuk már volt.
Az italfelhozatal kommersz minden tekintetben, egy Kinley gyömbéritalt kértem a várakozás idejére. A kiszolgálás kifejezetten kedves. A velős pirítós finom volt. Tettek rá némi hegyes erőset, uborkát, lilahagymát és paradicsomkarikát. 1900 forintba került a két szép szelet, ezt jó ár/érték aránynak mondanám. Korrekt négy pont.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2023. április 20.egyedül járt itt 55 Elegáns megoldás, ha egy csúcsétterem saját kenyeret süt. Ha máshonnan veszi, akkor az egyfajta kitüntetés, elismerés a pékség fele. A nemrégben a Balaton térségében gasztroturnézva két csúcsétteremben is a Buborék pékség kenyerét kínálták, úgyhogy szemernyi kétség nem fért hozzá, hogy az első adandó alkalommal ide is ellátogatok.
A panzióval és bicikliszaküzlettel egybeépített elegáns, korszerű, egész évben nyitva tartó egység méltán népszerű, mindenben minőségelv jellemzi. A kávé, a csúcskenyerek, alkoholos italok és péksütik mellett hagyományos és új hullámos reggeliket kínálnak, rántottákat, omletteket, Benedek-tojást, Buborék-zabkását és granolát, avokádós toastot, valamint színvonalas szendvicseket: kacsamájas körtéset, serrano sonkásat és füstölt lazacosat. Tartanak kézműves söröket, Petrányi borokat, prosecco-kat és Kreinbacher pezsgőket. Vettem egy félbarna kovászos kenyeret, mely ízre, állagra, adta mindazt, ami ebből a műfajból kihozható, merem állítani, hogy hasonlóan jót lehet sütni, jobbat aligha. A bagette is ízletes, de katarzismentes, a bagettől elvárható, hogy ropogjon a héja. A kosárka és a kávé ismét műfajcsúcs-közeli volt.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4095 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon