Gyémánt 500
2023. március 31.egyedül járt itt 45Az Édes Anna Dorog fő utcáján alighanem a város legjobb és legnépszerűbb cukrászdája. A választékból az Őrség Aranyát néztem ki abból vettem egyet, 950 forintba került. Az igazság az, hogy nem hozta az optimumot, ettem már jobb variánsokat ebből a sütiből, a zselatint túltolták. Ezzel együtt élvezhető volt.
A kiszolgálás kedves, a süti megér 3,5 pontot, amit felfele kerekítek.
2023. március 31.egyedül járt itt 45 A Postakocsi barátságos belterű, hangulatos bisztró Dorog szívében. Az étlapon pizzák, pasták, olasz és magyar húsételek. Jót szórakoztam azon, hogy van a pizzák között egy olyan nevű, hogy szokásos, rajta, mint megtudtam paradicsomszósz, sajt, sonka, gomba, kukorica. Egy kisméretű pizzát kértem ebből a típusból, 1750 forintba került.
Nem volt igazán meggyőző, de 3,5 pontot megadok rá, amit felfele kerekítek. A kiszolgálás kedves, az italfront kommersz.
2023. március 31.egyedül járt itt 35 A Mosoly presszó nagy belterű, szeparés, kommersz italokat kínáló kocsma Dorog főutcáján. Egyetlen vendég volt bent, a pultot támasztotta és történelmi vitát folytatott a csapossal, amibe engem is bevont pár gondolat erejéig, a téma Horthy korszak volt. Kértem egy kávét, 300 forintba kerül. 3 pont, nem több, nem kevesebb.
Azt minden esetre értékeltem, hogy a kocsma ablakában egy ott maradt hirdetés tájékoztatja a nagyérdeműt arról, hogy február 17-én Blues Company koncert volt.
2023. március 31.egyedül járt itt 45Az Osztermann cukrászdában a túrós tart-nak (sic) nevezett süti mosolygott rám, azt vettem meg. Nem volt tarte, inkább mille feuille ihletésű tornyozott kekszes süti, de nekem négy pontot ez megér. 950 forintba került.
A sütik zömére (Lúdláb, Túró Rudi torta, Mangós torta) 750 és 800 forint közötti összeget kérnek. A kiszolgálás kifejezetten kedves.
2023. március 31.egyedül járt itt 35A György pékség nem kiugró egység, viszont kedves a kiszolgálás és az áru üti a tisztes átlagot. A péksütik mellett tartanak néhány cukrászsüteményt is.
Kértem egy kiflit, ami írd és mondd 70 forint volt továbbá vettem egy fél kiló prézlit, mert az mindig kell otthon, arra 400 forintot fizettem.
Tisztes 3 pont.
2023. március 31.egyedül járt itt 35 Szeretem az őszinte névadásokat éttermek és kocsmák esetében egyaránt. A Korhely tanya valóban egy korhelytanya. Az italválaszték kommersz, legyen szó sörről, borról vagy töményről. Aranyászokat és Drehert csapolnak. Több alsó polcos dobozos sörük is van. Az üveges Dreher 580 ft. Van egy jobbacska teraszuk.
Jómagam egy kávét kértem, amit kint ittam meg. 350 forintba került, nagyjából annyit is ért. A kiszolgálás udvarias. Összességében három pont.
2023. március 31.egyedül járt itt 35 A Betty cukrászda hangulata és törzsközönsége egy az egyben egy külvárosi lepattant kocsmáé, belépve az ember nem is számít arra, hogy itt kap bármilyen sütit. Ez viszont tévedés. Mert van tucatnyi fősodratú cukrászsüteményük. Ezek nem igazán hoznak lázba, de azért kértem egy Ischlert a Dreher sör mellé.
Tetszett, hogy ki van téve a falra A borivók tízparancsolata, továbbá helyet kapott a dekorációban egy Fradi hordó-kerámia is. A sörre meg az Ischlerre 900 forintot fizettem, ezen a szinten ez átlagos ár/érték arány. Összességében 3 pont a hely.
2023. március 31.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Proszit piano bárba már a konyha bezárása után értem, így annak teljesítményéről nem tudok nyilatkozni. Az italválaszték érdektelen, izgalmas tételeket nem tartanak. Érdekes beszélgetést folytattam viszont a felszolgálóval a hely múltjáról, jelenéről és jövőjéről, miközben egy citromos Gössert iszogattam, ami 750 forintba került.
Négy pontot nekem megér az élmény. Az étel/ital rovatot inkább üresen hagyom, az italválasztékra 2 pontnál nem tudnék többet adni, a konyha annál pedig biztosan jobb.
2023. március 31.egyedül járt itt 35 A Lorena pizzázóban a pizzákon kívül adnak hagyományos magyar ételeket is, de azok nem annyira alkalmasak a csomagolásra, mint a pizza. Lásd például a halászlét vagy a babgulyást. Persze a Covid óta szinten minden étterem megoldja a leves csomagolását is.
Adnak még kacsacombot almás hagymás burgonyával, sörben sült csülköt vagy konfitált sertéstarját, hogy néhányat említsek a izgalmasabb ételeikből. A belteret telerakták rikító színű karácsonyfadíszekkel, számomra egyenesen riasztó lett a végeredmény, persze biztos van, akinek tetszik. Ha másnak nem, akkor annak, aki készítette, nem kevés munkával. Egy Pokol tüze pizzát kérem elvitelre, de persze egy szeletet megettem helyben. Van még mit tanuljanak ebben a műfajban, adok nekik egy jóindulatú hármast, figyelembe véve a kedves kiszolgálást is.
2023. március 31.egyedül járt itt 45 A MaPet névről inkább egy kutya-macska tápszerboltra asszociáltam, mint burgerezőre, de ha már burgert kínálnak, ami a kisebbik fiam kedvenc eledeinek egyike (melyik gyermek nem szereti a pizzát és a burgert? ), én meg hazafele tartottam, akkor már betértem ide is, míg készült a lángosom a szembeni büfében.
Kínálnak a sokféle burgeren kívül wrapeket és gyrost is. Az italválaszték kommersz, Soproni és Borsodi sört adnak, 650 ft egy fél literes doboz. Egy alapjáratú sajtburgert kértem 2290 forintba került köret nélkül. Alapvetően meg voltam vele elégedve, jó volt a harapásélmény, tisztes 4 pont, akár maga a hely.