2023. március 31.egyedül járt itt 35 Joker büfé Hajdúszoboszlón, kínál többek között pizzákat, gyrost és lángos, ezek a fő témák, melyek a cégtáblára is fel vannak írva. Ez azon ritka egységek közül való, melyek non stop nyitvatartásúak. Hogy éri ez meg neki, rejtély, Hajdúszoboszlón nincs nagy éjszakai élet, nem tudom hány rendelés érkezik be éjfél és 6 között, annyi biztos, hogy nem sok.
Jómagam déltájban jártam náluk, a blokk 13. 00-át ír. Egy lángost kértem, kellett valamennyit várni rá, addig vettem egy burgert a szomszédban. A lángos lehetett volna könnyedebb, 3 pontnál többet nem adhatok rá. 800 forint átlagos ár ezért a produkcióért. A kiszolgálás viszont nagyon kedves. Lehet bent is ülni, én kint foglaltam helyet az egyik sörpadon a decemberi hideg dacára.
2023. március 30.a párjával járt itt 35Az Ene pékség tipikus albán pékség. Mintha stencillel húzták volna le e helyek péksütiválasztékát, csak a kínai büfék képesek ennyire hasonlítani egymásra.
Egy mákos levelest kértem, 350 forintba került.
Számlát itt sem adtak, ez elég gyakori az albán pékségek esetében, amikor kértem a blokkot a felszolgáló előbb kicsit megmerevedett majd szolgálatkészen beütötte a megfelelő összeget.
Tisztes 3 pont.
2023. március 29.egyedül járt itt 55 A Gyöngy presszó egy igen kellemes meglepetésem volt egy kései turné alkalmával a nemrégiben. Arra számítottam, hogy amolyan 12 egy tucat kommersz kocsma lesz, mint amilyen volt 2016-ban, amikor legutóbb betértem. Ehhez képest egy sor minőségi itallal találkoztam, mind a sör, mind a bor, mind a tömények műfajában.
Ráadásul ugyanazt a vendégbarát módszert követik az árakról való tájékoztatásban a töményeket illetően, mint a Nappali bárban: különböző színű szalagokat tekernek az üvegek nyaka köré, egy fekete táblára pedig felírják, hogy melyik szín milyen összeget jelent. Jómagam egy pohár ANTL sört kértem. Ez ugyan Dreher termék, de kiemelkedően finom, nem is lehet sok helyen kapni. Volt alkalmam beszélgetni a tulajdonossal is, látszik, hogy komolyan veszi a feladatát, minőséget akar nyújtani. Mivel éjfélig vannak nyitva, nekem meg általában éjfél után 15 percsel megy a vonatom a Déliből, biztosan benézek még hozzájuk.
Gyöngy Presszó válasza
Köszönjük! Várunk legközelebb is! :)
2023. október 2., Gyöngy Presszó, tulajdonos
2023. március 29.egyedül járt itt 35 A Krigli söröző egy olcsó, egyszerű kocsma Pilisvörösvár Fő utcáján. Nagyipari kommersz tömények, sörök és borok szerepelnek csak a kínálatban. Az árak kedvezőek voltak ottjártunk idején, tavaly júniusban. 3 cl tömény (Johnny Walker, Unicum, Jager, stb) ára 390 és 480 forint között mozgott, sörök egységesen 420, Varga borok decije 200, asztali borok decije 70 forintba került.
Vélhetően ma is jó az ár/érték arány. Jómagam egy Steffl sört kértem. A kedvező árak miatt megadom a 3 pontot.
2023. március 29.a párjával járt itt 45 A Gondola egy igen népszerű hely a pilisvörösváriak körében. Fősodratú ételeket magyar, olasz és nemzetközi ételeket adnak: pizzákat, pastakat, gnocchit egyik oldalról, palóclevest, gulyáslevest, Újházy tyúkhúslevest, szarvaspörköltet, brassóit (többek között) másik oldalról, tatárt, burgert, kijevit, rántott és sült halakat, húsokat harmadsorban.
Mi ettünk egy korrekt eperkrémlevest (1390), hasonlóan élvezhető rántott gombát és karfiolt (1890 ft), valamint egy csokiszuflét (1190), ami tálaláskor megsérült, de az is megérdemel 4 pontot. Az árak a tavaly júniusi díjszabást jelzik. Tisztes 4 pont az összélmény.
2023. március 29.a párjával járt itt 45 A pilisvörösvári Servár Guri söröket kínál csapon, főként elvitelre, de helyben is lehet inni. Nem kevesebb, mint húszféle sörből válogathatunk. A Guri sörök soha nem tartoztak a kézműves sörök élvonalába, akad köztük mellélövés, katartikus főzettel még nem találkoztam.
Ezzel együtt vettem három fajtából is egy-egy fél literes pillényit, mivel autóval voltam. Hamar elfogytak. Tisztes 4 pont.
2023. március 29.a párjával járt itt 55 A Mozaik Pilisvörösvár legjobb egyik helye. Csúcskávé, natúrborok, Zuzmó sörök, kitűnő kiszolgálás, kellemes beltér, korrekt árak. Jó volt elbeszélgetni a pultos-mindenessel a natúrborok világáról. Ittam egy remek kávét, továbbá vettem egy Zuzmó sört, utóbbit elvitelre, mert autóval voltam.
Ketten voltunk, társam csak elkísért, nem volt érdekelt sem kávé, sem alkohol témában.
2023. március 29.egyedül járt itt 55 A Sovány Vigaszt kinéztem már a tavalyi pilisvörösvári gasztroturném alkalmával, de zárva volt, akárcsak Rétesház meg a Sváb pékség. A Hollán Ernő utcai egységükben volt már alkalmam megfordulni s jó tapasztalatot szereztem. Gondolkoztam, hogy túrógombóctortát vagy sós karamellás sajttortát kérjek, végül a pultos hölgyre bíztam a döntést.
Így egy remek sajttortát (v)ettem 1500 forintért. 4,5 pont felfele kerekítve, ár/érték átlagosnak mondható.
2023. március 29.egyedül járt itt 45A pilisvörösvári Sváb pékség a szokásos adalékanyagos puffasztott péksütiket árulja, van viszont egy hangulatos belterű kávézó részlege. Reggelizésre épp alkalmas.
Kértem egy Mizo kefirt, kaptam hozzá poharat is egyébként, valamint sós kiflit.
Előbbi 299 ft volt, utóbbi 110. Ez jó ár/érték arány.
Három és fél pont felfele kerekítve.
2023. március 29.egyedül járt itt 55 A Monarchia Rétesház egy remek one issue hely, ahová érdemes betérni. Az árak barátságosak, egy rétes 2023 márciusában 490 forintba kerül, ami igen jutányos díjszabás. Két rétest vettem, egy mákos meggyeset és egy káposztásat, el is viccelődtünk a kedves, szívélyes pultossal azon, hogy lehetne csinálni cukros-borsos káposztás rétest, hiszen van, aki így eszi a káposztás cvekedlit.
Tetszett a beltér is, a Nagy-Magyarország térkép szemnek, szívnek egyaránt kedves dekoráció. Négy és fél pont felfele kerekítve.