2023. március 11.a párjával járt itt 45A Strand cukrászdába már elmenőfélben tértünk be balatonkenesei gasztrómiai turnénk avagy körutunk végeztével, gondoltuk, még egy fagyi belefér. Természetesen gyümölcsfagylalt, abból lehet igazán megítélni egy helyet,
Jó döntés volt, meglepően ízletes mangó fagylaltot kaptunk, amire 400 forintot fizettünk.
Tisztes négy pont a hely.
2023. március 11.a párjával járt itt 45 Az Odasüss büfében az nyert meg, hogy fennen hirdetik, hogy vákuum alatt készítik ételeik nagy részét. Sertés-szűzpecsenyét, marhahátszínszeletet, kacsacombot, kacsamellet, sertéstarját, oldalast. Jómagam egy sörben készült malacsászárt kértem. (3990 ft + 990 köret)
A köretet lehet felezni.
A roston sült zöldség korrekt, a padlizsán nem nyers, mint sok helyen, a cukkini és a répa roppan, a parázsburgonya ízletes. A hús igen komoly adag, ízre nem rossz, a bőre nem ropog, pedig úgy az lenne az igazi. A kiszolgálás kedves. Mindez büfé szinten kiemelkedő, összességében erős 4 pont.
2023. március 11.a párjával járt itt 45A Bi and Bo nevű egységnél azért álltunk meg, mert tartanak Csíki sört. Szívesen meg is ittam volna egyet, de autóval voltam. Rendeltem viszont egy burgert, amiben a hús vastagsága rendben volt, de átsütötték sajnos. Összességében nem volt a burger rossz élmény, 4 pontot megérdemel. A Csíki termékek közül tartanak chips-eket és párlatokat is. A kiszolgálás kedves.
4 pont a hely.
2023. március 11.a párjával járt itt 45 A Bója bisztró dizájnra olyan, hogy az ember majdhogynem biztos benne, hogy itt igen jó minőséget nyújt a konyha. Mondtam is a páromnak, hogy ha eddig nem ettél ma egy jó burgert, majd itt fogsz. Hát nem így lett. Nem mondom, hogy rossz volt, de amikor a dilemma az, hogy 3 vagy 4 pontot adjunk egy burgerre, akkor az világos, hogy nem az igazi.
Az itallapot átnézve megszavazom nekik a 4 pontot az étel/ital szempontra, mert tartanak igényes párlatokat s poharaznak néhány valóban minőségi bort. Nem ártana pár rendes sört is bevenni a választékba a kommersz nagyipari termékek mellé. Ha csak a burgert nézzük, az 3,5 pont lenne.
2023. március 11.a párjával járt itt 55 Azóta kezdtem igazán figyelni a lángosok textúráját mióta az öcsém komolyan elmélyült a lisztkezelés, a kovászkészítés, az előtészták világában. Rá kellett jönnöm, hogy bizony hatalmas különbség van lángos és lángos között. Nem elég, hogy a lángos ne tocsogjon az olajban, a tésztájának foszlósnak, légiesnek, könnyednek kell lennie.
Nos a Dömölki lángos Kenesén adta ezt az élményt. A pazar sima lángos 800 forintba került. Tisztes 5 pont.
2023. március 11.a párjával járt itt 55 A Kenese bisztróba feltétlenül el akarok menni egyszer enni is, mert ahol ilyen kiváló söröket tartanak ilyen jó áron, az megérdemel egy ételtesztet is. Sajnos a nap végére értünk oda, már több ízben is jóllaktunk csomagolni is csomagoltattunk több helyen, úgyhogy az étkezést mellőztük.
Viszont hallván, hogy tartják egy kis debreceni főzde, a Brewing Vibes Brewery termékeit, mindegyikből vettünk egy-egy dobozzal. S nem bántuk meg, mind a három kiváló élményt adott.
2023. március 11.egyedül járt itt 45A Katica pékség és cukrászda az átlagnál elegánsabb, igényesebb egység Balatonkenese központjában, reggelizőként is funkcionál.
Jómagam valami rétesféleséget vettem s mellé egy Cappyt.
A beltér tetszett, az árak kedvezőek, a kiszolgálás udvarias, kissé személytelen.
Tisztes 4 pont.
2023. március 11.a párjával járt itt 55 Tavaly augusztusban Balatonkenesén járva nem hagytuk ki a Pörc újrameglátogatásának lehetőségét. Ezúttal egy három fogásos ebédet osztottunk el ketten, hogy ne lakjunk teljesen jól s még másutt is megehessünk ezt meg azt. A gazpacho (1690 ft) finom volt, nem lett volna rossz valamilyen kreatív betét bele.
A tokhal (5690) finom volt, a körete szintén. A Creme brullee (1590) állaga nem volt 100%-osan eltalálva, de azért ízlett. Ez így 4,5 pont a konyhára. A kiszolgálás továbbra is kifogástalan, a terasz és a beltér csodás. Ittunk egy deci Haraszty bort meg egy deci Balatonbort a Koronczai pincétől. Az összélményt ismét 5 pontra taksálom.
2023. március 11.a párjával járt itt 55 Két év elteltével tavaly nyáron ismét betértünk a Szó, ami szó nevű zseniális intézménybe, ezúttal egy kiadós reggelire. Kértünk a csúcskenyerek mellé egy boursint (juhtúrós fűszeres francia sajtkrém, 1190 ft), egy croissant-t vajjal és dzsemmel (fedőneve Szóval reggeli, 1200 ft), két deci szörpöt, (400ft), egy pazar új hullámos sütit, ami Zuzorka névre hallgatott (1190 ft).
Mindezek után még kóstoltunk vagy hatféle fagyit is. A kiszolgálás nagyon kedves, a beltér s a kert csodálatos. Ismét parádés ötös.
2023. március 11.barátokkal járt itt 55 A Nekem a Balaton egyértelműen átlag feletti, igényes, ötletes hely, tetszetős, trendi ételekkel, jó italokkal. Mi rendeltünk egy kovászos uborkalevest, ami jól sikerült, egy kolbászos tócsnit, ami ízletes volt, bár a kolbásszal nem voltunk maradéktalanul megelégedve, valamint egy kifejezetten megnyerő mákos guba átiratot.
Tisztes 4,5 pontot adnék az ételekre, amit felfele kerekítünk. Ittunk egy helyi üdítőt meg egy Stari IPA-t. 6440 forintért mindez a Balatonnak egy felkapott helyén kiemelkedően jó ár/érték arányt jelent. Nekem ez megér 5 pontot.