2025. március 12.egyedül járt itt 35A Füredi söröző Debrecen külső részén működik, kommersz italok széles választékát kínálják olcsón. Popzene szól, kedves a kiszolgálás. Egy kávét kértem helyben fogyasztásra, valamint egy hidegkomlós Drehert elvitelre. Valamivel több mint 1000 forintot fizettem. Csapon Dreher és Aranyászok. Tisztes három pont a hely.
2025. március 12.egyedül járt itt 45Tavaly egy könyvbemutató alkalmából a Belvárosi panzióban kaptam szállást, ahol van belső parkoló, ami nagyon jó pont, külsőre kicsit kopottas a hely, de a szoba tiszta rendezett, a reggeli élvezhető, nem kiugró, összességében a helyet 3,5 pontra taksálom. A megközelíthetőség is jó, néhány perc sétára van a Piac utca.
2025. március 12.barátokkal járt itt 55 Tavaly tavasszal ismét betértem egy kedves édesszájú ismerősömmel a Jardin cukrászdába, két sütit ettünk, egy Paris Brest nevű édességet, továbbá a Körte kávé pekándió elnevezésűt, utóbbi választottam én, de megkóstoltuk egymásét. Ízre-állagra hozták az elvárt magas színvonalat, amit már nem sokkal nyitás után megtapasztaltam.
A kiszolgálás továbbra is kedves, az árak a magas minőséget tükrözik. Egyértelmű 5 pont.
2025. március 11.egyedül járt itt 45 Alagsori menzaszerű étterem az egyetemi városrészben, mely elsősorban az ott tanuló koreai diákokat célozza meg. A bejáratnál balra van a kassza, ott lehet rendelni és rögtön fizetni is. Az elkészült ételek sorszámát kivetítő jelzi.
A választást a bejárati kapu előtt, továbbá a kasszánál látható ételfotók könnyítik, ezek mellett az étlap is illusztrált, így a magyar vendég sincs elveszve a sok szokatlan ételnév között. Az egyre gyarapodó koreai éttermekből ismerős fogásokon kívül kínálnak sok más különlegességet is, így nemcsak kimbapot, bibimbapot, kimchi jigae-t, tteokbokki-t, japchae-t, hanem például yukgaejang-ot és dakgalbit is. A koreai ételek mellett tartanak szép számmal japán fogásokat is, így teriyakit, nanbanzuke-t, butadont, gyudont és néhány vietnámi és thai klasszikust is, így például pho levest és pad thait. Sört és bort nem tartanak, két alkoholos italuk van, ezek ízesített rizsborok, de kínálnak nagyipari multiüdítőket, valamint népszerű koreai üdítőjellegű italokat is. A szűrt vizet ingyen adják az ebédhez vagy vacsorához. A pultos hölgy udvarias, segítőkész. Előételnek mandut kértem, a koreaiak derelyéjét, ebből csak vegetariánust tartottak. Készterméknek tűnt, de finomnak bizonyult. Második fogásom sertéshúsból készült duruchigi volt, egy kimchis zöldséges édes-savanyú-sós-csípős ragu, ami megelégedésemre szolgált. Adtak mellé egy meglehetősen jellegtelen levest, főtt rizst és egy kevés remek kim chit is. Tisztes négy pont a hely.
2025. március 11.egyedül járt itt 55Az Umenhoffer pincébe a Hajósról való távozásom reggelén néztem be, így sajnos nem tudtam helyben fogyasztani, vettem viszont 4 üveg bort, egy Irsai Olivért, egy Olaszrizlinget, amit azóta meg is ittunk, egy Zöldveltelinit, meg egy Cserszegi Fűszerest. A beltér itt is nagyon hangulatos, mint valamennyi meglátogatott borházban, a kiszolgálás kedves, nekem ez megér 5 pontot.
2025. március 11.egyedül járt itt 45A Kenyérsziget Hajós központjában működik nem messze az albán konkurenciától. Az üzlet előtt tábla hirdeti, hogy a Félegyházi pékség termékeit forgalmazzák. Két pogácsát kértem, egy medvehagymásat meg egy tepertőset, 550 ft volt a kettő, ami jó ár/érték arány. A kiszolgálás nem kedves, formálisan udvarias. Összélmény 3,5 pont felfele kerekítve.
2025. március 11.egyedül járt itt 45A Made with Love Hajós központban egy szeretnivaló kis hely, amit egy Németországból két éve Hajósra költözött hölgy vezet, aki magyarul nem nagyon beszél, angolul valamennyire megértettük egymást. Kértem egy sört elvitelre, a Borsodi sörgyár egyik alsópolcos termékét, meg két deci almát, kb. 2000 ft volt a számla, ami nem kevés erre a minőségre. Mindazonáltal megadom a helynek a 4 pontot.
2025. március 10.egyedül járt itt 35 A Pizzakert étterem nem meglepő módon a kellemes teraszáról kapta a nevét, amely sokkal kellemesebb, mint a személytelen, sivár beltér. A választékban főként pizzák, középeurópai felfogásban, ami nem sok közösséget jelent az olasz, eredeti stílussal. Kértem egy minipizzát elvételre, babbal, kolbásszal, 1500 forint volt, a tészta gyengécske, tömör, amatőr, jóindulattal 3 pont a produkció.
Helyben megittam egy alkoholmentes Stella-t, ami 560 ft-ba került. Egyszer jó volt.
2025. március 10.egyedül járt itt 35A Faluvégi cukrászda tényleg a község végén van, innen a pincefalu másfél kilométernyi sétára fekszik. Amit persze autóval tettem meg, annál is inkább, hogy a szállás ott volt.
A cukrászdával ettem egy gombóc fagyit és csomagoltattam egy csokis csemege nevű sütit, 1200 ft volt a kettő. A süti 3 pont, a fagyi 3,5. Átlagos hely ez minden tekintetben.
2025. március 10.egyedül járt itt 55 A Török pincébe a szomszédba betervezett borkóstoló előtt tértem be egy gyors fröccsre, korrekt tiszta ízű száraz fehérbor volt, megkóstoltam tisztán is természetesen. A gazdánál néhány jóbarát iszogatott, bíztattak, hogy kóstoljak mást is. Ráálltam, bár spórolni kellett a kapacitással.
Egy kadarkát mutatott vendéglátóm, mely szép fűszeres, fajtajelleges volt. 500 forintot fizettem. Nálam ez egyértelmű 5 pont.
Gyula322 fotó, 25 helyről Hajós105 fotó, 11 helyről 382 település / 39 oldalon