2017. július 8.a párjával járt itt 55A várból fantasztikus a kilátás, majd betértünk a Panoptikumba.
Látszik, hogy a viaszfigurákat aprólékos munkával készítették el, oda figyeltek a figurák felöltöztetésére, a kívánt pózba való beállításukra. Életnagyságúak, élethűek, és így elképzelhetőbb és élménydúsabb képet festenek egy korszakról, személyről vagy múltbéli eseményről. Mind a két terem remek munka.
2017. június 7.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kastélylátogatás, séta után tértünk be, egy kávéra és süteményre.
A hely „szelleme lebegett felettünk” a korabeli falak között.
A környezet nyugalmat áraszt, és a kávé illata, aromája mellett, a sütemények íze, textúrája aranyozta be napunkat.
A sütemény árak magasabbak, de összességében megérte.
Érdemes betérni.
2017. június 7.barátokkal járt itt 55Minden évben Hévízen gyógyul a testünk, amihez hozzátartozik a gyomor kényeztetése is. Mi a lángosért járunk ide a „büfébe”barátainkkal.
Miért?
Mert az itt készült tészta széle, karimája vastagabb, puha és foszlós, és befelé haladva vékonyodik, nem papírvékonnyá, nincs túlnyújtva, sütés után nem folyik belőle a zsiradék, akkor sem, ha szakítva fogyasztjuk.
Ráadásként mindenkinek ajánlom a csapolt barna sört.
2017. június 7.a párjával járt itt 55Minden évben ellátogatunk, a termelői piacra sült keszeget enni.
A megpucolt, beirdalt, paprikás lisztbe forgatott és forró olajban ropogósra, barna színűre megsütött hal, gyönyörű látványa tárul elénk, és amikor a húsát finoman lehúztuk, már csak az élvezetnek adtuk át magunkat.
Köszönjük, hogy átélhettük!!!!
2017. június 5.barátokkal járt itt 35 Pünkösd vasárnap, látogattunk el ismét, az egyik kedvenc éttermünkbe. Sajnos az esős időjárás kicsit bezavart, de a pincérünk hozzáállása mindent feledtetett. Kiválasztottuk az ételeket, és az elfogyasztásuk során, értek a meglepetések. Egyik a „Tokaji borban érlelt pecsenyelibamájjal töltött sertésborda rántva, .
. . . . ” volt. Nos, mindig tudtam, hogy a tokaji bor csodát tesz, de, hogy ilyet tud, erre most döbbentem rá – a jelzett libamájat átváltoztatta csirkemájjá, már az én ízlelésem szerint. A másik vaddisznó steak…. . itt két szelet hús nézett velem szembe, de szerintem különböző „származási helyről”, az elkészítési módja az egyiknél ízletes, puha, a másik egy darab száraz ízetlen vaddisznó? Nos, ötödik éve visszatérőek voltunk, de most csalódtunk.
2017. június 3.gyerekekkel járt itt 45 Gyereknapon jártunk, először a fagylaltokat ízlelni. A választék a hírnévnek megfelelő volt, és az ízek is mindent kielégítettek. A „Festetics mandulás csókja”, mely a Balaton év fagylaltja, íz világában kiváló, a „Kardamomos meggy”fantasztikus.
Négy nap múlva ismételten ellátogattunk, de teljesen más választékkal szembesültünk, hiányoztak a díjnyertes ízek, a kiszolgálás minősége is romlott. Szerintem ezen a helyen nem lehet lazítani, semmilyen téren, hiszen a pozitív hírnév miatt látogatnak el az emberek, az ország távolabbi pontjáról is.
2017. április 7.gyerekekkel járt itt 35 Az érkezéskor a "mini szoba" hőmérséklete 29 C volt, be szerettem volna kapcsolni a klímát, de nem működött. Panaszomra közölték, a szálló vezetése nem engedi a bekapcsolást, helyette azt javasolják, nyissam ki az ablakot. Nos, kinyitottam, s sikerült a hőmérsékletet feljebb srófolni, és beengedni az erős konyhai szagokat.
Szerencsére az éjszaka hűvös volt, segített a vezetésnek. De ezt sem lehetett sokáig élvezni, mivel az ablak alatt építkezés volt és ugye az hanggal jár 5. 40-kor kezdődött az első hangos zaj (valamit pakoltak). 300km utazás után, csak az unokáim (nagyon várták) miatt nem hagytam ott a szállodát. A szálloda honlapján: A szobák klimatizáltak. Az étkezés alapanyagban, minőségben, választékban kiváló!
2017. március 10.barátokkal járt itt 45 Február végén, a születésnapomon voltunk lazítani, barátaimmal. A szállás területén a várt élményeket kaptuk. Az épületek korhűen lettek kialakítva. A szobánk (lakosztály) a „Palota” emeletén volt, tágas, tiszta, kényelmes. A fürdők, szaunák igazi kényelmet nyújtottak.
Külön megemlítem, az Élménybirtokon belül az Óvárosban található könyvkötő műhelyt, és a fogadó személyzetét. A negatívum az étkezéseknél a választék egyhangúsága, a választható „Lovagi lakoma kétszemélyes saroglyán” minősíthetetlen volt (ebben a formában, inkább NE)A fürdők nyitvatartása értelmezhetetlen. A távozás napi időpont kialakítása nem vendég barát, arra jó, hogy minél hamarabb hagyjuk el a helyszínt, hiszen semmit nem lehet használni. A menedzsmentnek, több szakmaiságot kellene mutatni.