2016. október 21., csoporttal járt itt 35 Újra meglátogattuk a vendéglőt. Most totál csalódás volt. Egy fiatal morcos arcú pincérnőcskét kaptunk aki már első ránézésre is "kinézett" minket a vendéglőből. Az abrosz pecsétes volt, a kiszolgálás kedvetlen és pocsék. A teríték is hagyott kívánni valót maga után. Én szarvascombot kértem, de salátával.
Külön kértem hogy hagyma ne legyen benne. Kaptam egy nagyon guszta ételt, de teli lila hagymával. A szarvascomb nagyon finom volt és a saláta is az lett volna, ha hagyma mentes. Szólni se mertem a kislánynak, hogy nem így rendeltem, mert féltem tényleg bele köp az ételembe. Én meg elfelejtettem borravalót adni! Megjegyzem életemben először. Sajnos az előző látogatásunkkor kiszolgáló hölgyet csak "messziről" láttuk, de hangosan, mosolyogva köszönt ránk, pedig szemmel láthatólag egy nagyobb rendezvényre készült és igen sok munkája akadt. Az újra feltűnt hogy a főnök úr nem éppen kedvesen bánik az alkalmazottakkal. Sajnos! Az ételek nagyon finomak voltak. Azt csak dicsérni tudom. Az étel miatt vissza mennék, de előbb megkérdezném melyik a kedves pincérhölgy asztala. ! ! !
2016. október 12.barátokkal járt itt 45 Barátokkal voltunk itt. Elsőre kissé kopottas a belső,de a vadászat és a horgászat jegyében van berendezve. Hatalmas teraszokkal, melyeken nyáron telt ház van. Ezen a napon nagyon kedves kiszolgálást kaptunk! A pincér hölgy igazán rátermett és kedves volt! ! ! Nagyon megkedveltük. Az étel nagyon finom.
Én kacsa mellet ettem friss salátával, csirákkal, gyümölccsel. Kiváló volt! A kiszolgálás gyors. A sört a neki megfelelő pohárban hozták! Viszont a pálinka csillagászati árához képest is bűn rossz volt! A társaságból rendelők közül, csak a még nagyon finom ételt emelném ki, ez szárnyas máj volt, sajttal, szárnyas hússal. Szintén nagyon finom! Amúgy az étlap bőséges és változatos. A pálinka kínálat bő, de nagyon rosszak a pálinkák. Mint utólag kiderült sikerült a tulajdonos úrral együtt vacsoráznunk, aki egy kiskutyával érkezett, elvonult egy sarokba. Engem nem zavart a kutya, mert el sem mozdult a gazdi mellől és különben is kutyás vagyok, de amikor a pincérünk megjelent egy nyeles lapáttal meg egy seprűvel és valami bogyó féléket szedett fel a padlóról, nem volt valami bizalom gerjesztő. Még jó, hogy a terem másik végén ültünk. A talaj amúgy jópofa, ha beszélgetsz vele, de az le jött, hogy a személyzetet kevésbé becsüli, valamiféle szolgáknak tekintheti őket, ha a kutya után nekik kell takarítani. A wc is hagy némi kívánni valót maga után. Ami meggyőzőt, az a pincérnő jelenléte és a kiváló étel volt! ! ! !
2016. október 12.barátokkal járt itt 45 Szakmai továbbképzésen vettünk rész a Balneumban. Könnyen megközelíthető, de maga a hotel bejárata igen jelentéktelen és jelezve sincs, hogy "itt, ez a főbejárat". A kert nagyon szép, gondozott és parkosított. Parkoló bőven van. Az előtér tágas, kellemes. Sajnos a recepciós kislány tájékozatlan volt teljesen a továbbképzéssel kapcsolatban, ez kissé csalódottá tett bennünket.
A továbbképzés színhelye megfelelő volt. A szobák szépek, tágasak,tiszták. A fürdőszoba tágas, szépen hajtogatott törölközőket, nagyon jó minőségű kozmetikumokat kaptunk. A terasz nagyon tetszett, tágas és hangulatos, mégis elszeparált. Lehet gyönyörködni a teraszról, a tóban. A takarítónőt nagyon kedvesnek találtuk! Ami kis negatívum volt, hogy ezen a színvonalon, már a falak javítását kissé szebben kellene elvégezni, mert nagyon ronda volt. A reggeli kontinentális, minden igényt kielégítő. A vacsora svédasztalos volt, finom, de nem kiemelkedő. A'la carte étkezésre is volt lehetőség. A minibár teli, árak a csillagok számának megfelelőek. A fürdő rész kellemes,szép de a víz kint már hidegnek tűnt. Összességében jól éreztük magunkat. Tavasztól biztosan sokkal jobb lehet!
2016. október 10.barátokkal járt itt 45 Baráti társasággal voltunk itt. A kinti hideg ellenére bent kellemes meleg fogadott. Az illatok nagyon kellemesek voltak. Külön tetszett, hogy a szemünk láttára készült a frissen sült buci, ami megjegyzem valami álom volt és forró. Én csirkemellet kértem sajttal és gyümölcsökkel. Nem csalódtam, igazán finom volt, jól összepasszoló ízekkel.
Barátaim ropogós csirkeszárnyakat kértek. Ahogy láttam ők is jó ízűen falatoztak. Ami nem tettszett az a kissé hangos zene volt, mert így a felszolgáló sem értette ha szóltunk neki. A pizzéria elhelyezkedése nagyon jó, a városközpontban van, jó időben nagy terasszal.
2016. szeptember 22., kollégákkal járt itt 55 Nyár elején jártunk Győrben szakmai találkozón kollégáimmal. A belvárosban láttunk egy igen hívogató táblát, miszerint friss velős pirítóst lehet kapni. Már a hely neve is tettszett, Sörpatika. Rossz nem lehet! A teraszon ültünk le. Maga a hely nem különösebb, de a sétáló utcában a terasz kellemes volt.
Több fajta kézműves sör kapható, melyek igazán ízlettek. A mézes szűretlen búzasör és a barna lett a hazai kézműves sörök közül a kedvenc. Egyik reggel megkóstoltuk a velős pirítóst! Többünk véleménye az volt, hogy még soha, sehol nem ettünk ilyen finomat. Rá is szoktunk a héten rendesen. A kenyér úgy roppant ahogy kell, pont annyira volt megsütve. Hatalmas adag velős szósz rajta. 2 szelettel egy egész napra teli ettük magunkat. Sőt egyik nap megmaradt egy fél szelet, melyet sajnáltunk kidobni, így a hűtőben pihent egy éjszakát. Még másnap is nagyon finom volt! A kiszolgálás kedves, üde, gyors és készséges. Ára kifejezetten jó volt, mert nagyon megérte és drágának sem mondanám. Aki arra jár feltétlen próbálja ki, jó kis hazai kézműves sörrel! Remélem nektek is ízleni fog.
2016. szeptember 20.családjával járt itt 35 Népszerű de nagyon egyszerű hely házias konyhával. Egyik fele igazi talpon álló kocsma. A másik fele egy egyszerű, de annál népszerübb házias jellegű konyha. Sajnos a két helységet csak egy függöny választja el. A hely adottságai az ide látogatók számához képest igen kicsi. A teraszon alig lehet helyet foglalni.
Parkoló kevés és még a környező utcák parkolói is zsúfolva vannak. A kiszolgálás kedves, de kissé túlzó. A wc tiszta , de erősen felújításra szorul. Az étterem tiszta, de zsúfolt. Sokszor zavaró ha a másik asztalnál hangosabbak. Sajnos biztosan sokszor használt olajjal főznek mert minden ebéd után a wc- re rohanás nem marad el az érzékenyebb gyomrúaknál. Amúgy finom az étel. Süti bevihető. Sültes tálat elvitelre is készítenek. Lehet ebédet hordani ételesben. Van kedvezményes heti és hétvégi menü is. Sokan szereti a helyet.
2016. szeptember 20., kollégákkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A hónap elején a Vár Étterem felé vitt utunk és újból meg akartuk kóstolni a csodás túrógombócukat. Kora délután voltunk. Nem bántuk meg. A fogadtatás nagyon kedves volt. A teraszon ültünk le, ahonnét csodás panoráma nyílik a Dunára és a löszfalra. A kiszolgálás kifogástalan és szórakoztató volt.
A gombóc szemet gyönyörködtető, fenséges, gusztusos és főleg nagyon ízletes. Ezért a gombócért még jó néhányszor "felmászunk" ide!
2016. szeptember 16., kollégákkal járt itt 45 Szeptember elején voltunk a Kistücsükben kollégáimmal. Első benyomásom nagyon jó volt. Kedves fogadtatás már az ajtóban, kellemes kerthelyiség, hangulatos asztalok és terítés. Az étlap szép, de sajnos képeket nem tartalmaz az ételekről. Kár, mert az étel látványa igazán megérné! A választék stílusos, hagyományos ételek is vannak újra gondolva.
Az egyik étel amit megkóstoltunk az szarvas comb volt vadas mártással és zsemle gombóccal. Tálalás nagyon látványos, íze kitűnő. A másik étel sütőtökös rizottó volt kacsa mellel. Várakozásomon felüli volt. Hagyományosan nem a kedvencem a rizottó, a sütőtök miatt választotta. Kifejezetten finom volt. Nem bántam meg ezt a választást. A bor választék kitűnő. Nekem személy szerint sok a felszolgáló. Külön terítős, külön felszolgáló,fizetős,stb. Külön ez , külön az. A mi felszolgáló hölgyünk nagyon aranyos volt és kedveltük a kissé szokatlan, de kedves, jópofa, és nem tolakodó modorát. A hely belül is nagyon hangulatos és szép. A mosdó tiszta, jól felszerelt. Kis hiányosság az volt, hogy a limonádéba külön kellett jeget kérni 31 fokos melegben, de természetesen készségesen megoldották. Ami nagyon tettszett, hogy a gyerekeknek azonnal hoztak rajzlapot és színes ceruzát. Ami nem tettszett: a személyzet messziről is és jól láthatóan, időnként hallhatóan is kitárgyalta a vendégeket. Ár: inkább drága.
2016. szeptember 14., kollégákkal járt itt 45 Könnyen megtalálható, a kikötőtől pár lépésnyire helyezkedik el egy hangulatos villában. A hotel fogadó helysége nekem kissé barátságtalan és hűvös, de a fogadó személyzet kedvessége kompenzálta. A reggeli kiadós, kontinentális. Az épület kissé zegzugos, de a villa mivoltából ez sejthető volt. A szoba kényelmes, tiszta.
A minibár teli. Az ágy kényelmes, de összetolt francia ágyas volt. Van egy szép és kényelmes medence, jót úsztunk. Napágyak. Van szauna és pihenőszoba is. Az ott töltött hétvégén kényelmesen éreztük magunkat és a szálloda nyújtotta egyéb lehetőségeket nem is volt időnk kihasználni. Pl. : tenisz. A vezetés lehetett volna kicsit rugalmasabb is, de alapjaiban nagyon meg voltunk elégedve! ! ! ! A szobákból hiányoltam a minibár árlistáját és a wifi kódot, de ezt meg lehetett kérdezni.
2016. szeptember 14., kollégákkal járt itt 35 Balatonföldváron a Csigaházban ittunk a hajóra várva, ill. ettünk ezt követően. Első élményünk jó volt. A sör kellően hideg, gyors kiszolgálás, kellemes kilátás a kikötőre, van barna sör. Az étlap házias ételeket kínál, hívogató, ha erre vágysz. Ezen felbátorodva a kirándulás után ide ültünk be ebédelni.
Első csalódásunk akkor ért mikor kiderült, hogy csak a fedett részben tudunk leülni, ha nem akarjuk nyelni mások dohányfüstjét. Második csalódás az étel volt. Zúzapörköltet kértünk. Az a fagyasztóból kikapott, mikróban melegített fajta volt. Íze középszerű, a savanyúság amolyan hirtelen mindent bele tipusú. Ára ennek megfelelő. A konyhából kiszűrődő zajok alapján alaposan kitárgyalta a személyzet az ott étkezőket. Harmadik csalódás a mellékhelyiség volt. Kulcsot kell kérni, elsétálni az épület túlsó felére,(elkísérnek, hogy megtaláld), ahol egy szocreál stílusú, kissé lepukkan WC fogadott, tusolóval. Gondolom a személyzet is ezt használja. Amúgy a körülményekhez képest tiszta volt. Hát, nem győztek meg. Sokkal többet vártam tőle. A csigás kerámiák jópofák voltak.