2024. szeptember 16.a párjával járt itt 35 Előszőr jártunk Tatán, mert épp útbaesett, és gondoltuk megnézzük a várost és a várat. A város nagy mértékben retró és kaotikus mind építszetileg, mind az utakat tekintve. Amennyit láttunk belőle, nem fogott meg hangulatilag. A vár maga szépnek mondható, de nem túl kiterjedt. Túl sok látnivaló a tavon kívül nem ad, de az kifejezetten szép.
Ami leginkább ütött, az az autóból kiszállásnál ért minket, és az a mérjhetetlen bűz volt, ami bármennyit is sétáltunk, mindig körbevett minket. Nem tudom máshoz hasonlítani, mint a pöcegödör és a disznótrágya szagához. Bizonyára ez csak eseti, de eléggé meghatározta az ottartózkodásunk hangulatát. Sajnos épp ezért sem jártuk be a város egészét, de részünkről ennyi volt. Nem igazán vágyunk vissza.
2024. szeptember 16.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Már 11 évvel ezelőtt jártunk itt a párommal, csak akkor még Kék Duna Hotel néven futott. Emlékszem, hogy akkor a tetőtéri szobában nem volt légkondi és kegyetlen meleg volt, de ezt mára orvosolták egy nagyon csendes légkondicionálóval. De kezdem az elején; A szálló megközelítése jó, parkolóhelyei vannak, és ellentétben sok más, drágább szállodával, itt még fizetni sem kell érte.
A személyzet kedves és segítőkész, a tisztaság is rendben, bár a harmadik nap megjelentek a hangyák. A szép kilátással rendelkező, tetőtéri szoba kellőképp nagy és légkondicionált. Jakuzzis sarokkáddal, és külön helyiségben elhelyezett minimál wc-vel, melybe egy nagyobb kaliberű ember azért nem férne be. :) A minihűtő kellően hűt, a tv-ben az általánosnál több adó, az erkély szép nagy, az ágy kifejezetten kényelmes. Bár a sarkába sikerült párszor belerúgnom. :) A gasztronómia terén nem túl nagy a választék, viszont roppant finoman főznek. Minden vacsorára volt harcsa és két féle leves, és szerintem mindenki találhat az ízlésének megfelelőt. A reggeli a klasszikus volt, nem túl nagy választékkal, de minden finom volt. A wellness-részleg belső tere nem túl nagy, de megfelelő, ha nincs tömeg. A szauna és a szeánszok jók voltak, bár lehetne belőle több is egy nap. A benti és a kinti nagy medence vize hűvös volt így szeptember elején. A pihenőhelyek száma sem túl sok, de mindig találtunk. A legjobban érezhető pozitívum a felnőttbarát jellege volt. Nem üvöltöttek és szaladgáltak gyerekek étkezés közben, nem ugráltak és visítottak a medenceék körül. Tudom, ez csúnyán hangozhat, de ha két felnőtt pihenésre vágyik, akkor épp azért hagyja pl. a nagyszülőnél gyermekeit, mert nyugalmat szeretne, s azzal nincs előrébb, ha közben másét hallja üvöltözni. A Hotel ár-érték arányban verhetetlen, mert kb. 20-30%-ban olcsóbb hasonló kaliberű hoteleknél. Csendes és nyugodt hely, bár a falak nem túl vastagok, de nem volt probléma a szomszéddal. :) Csak ajánlani tudom annak, aki jó minőségű, felnőttbarát pihenésre vágyik, alacsony költségvetéssel.
2023. december 15.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Épp egy éve voltunk itt, és kicsit félve tértünk vissza, mivel jártunk már úgy, hogy a visszatérés csalódás volt. Itt viszont minden ugyanolyan jó volt, mint egy éve. A Személyzet kedves és segítőkész, a reggeli és vacsora a telítetlenség ellenére bőséges volt, nagy választékkal. Szerencsére itt a mi szánk íze szerint (magyarosan) főznek.
Lehet asztaliteniszezni, és elfogadható a konditerem is. A wellness rész még mindig kellő hőmérsékletű, és a legfontosabb dolog, amiért visszamentünk, a szauna-részleg kiváló még mindig. A Melinda felöntései mindennél többet érnek, és voltunk már pár szeánszon, de ő volt eddig a legjobb! Szóval, summa-summárum, aki lazulni akar, szereti a szaunát, nyugalmat, az ízletes étkeket, annak mindenképp javaslom ezt a helyet. Ebben az időszakban igazából inkább felnőttbarát, ami számunkra pozitív. . . . bocs! :)
2023. szeptember 9.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Két évvel ezelőtt jártunk itt a párommal, ugyanebben az időszakban, s ahhoz képest némileg csalódtunk. A személyzet most is segítőkész és kedves volt, a szoba kellő nagyságú, viszont a minibár nem hűtött egyáltalán, és ezt jeleztük is másnap reggel, de a három éjszakás tartózkodás alatt nem történt változás.
A légkondcionálóból a bekapcsolása után csepegő hangok hallatszottak, mely alkalmas bárki kínzására, ezért nem is használtuk. A szobaszéf egy vicc, mert max. két telefon fér be, állítva egymás mellé. A tusolóban nem ártana valamely alkalmatosság, melyre a tusfürdőt el lehetne helyezni. Viszont a szoba tisztasága, az ágy kényelme, a kilátás teljesen rendben volt. Az étkezés már más lapra tartozik, mert két évvel ezelőtt egész korrekt választék és finom ételek voltak, de most pl. a harmadik este nem is találtam egy ételt sem, mit pozitívnalk értékelhetnék. A fűszerezés nem az én ízvilágomat tükrözi, ill. a sót vagy nem használják, vagy túltolják. Szóval az én magyar-gyomromnak nem kompatibilis a konyhájuk, ill. a választék meg sem közelíti az előzőt. A kávéautomata sokszor elromlott, ill. a fizetős italfogyasztás nem a legolcsóbb. Arról nem is beszélve, hogy nonszensz ennyi pénzt elkérni egy csapvizes, langyos (jég nélküli is) limonádéért! Amiért viszont elsődlegesen ide jöttünk az teljesen rendben volt! Azaz a wellness részleg, ill. a szauna. A szeánszok nagyon jók voltak, a vezetett kerékpártúra is kellemes volt. A medencék hőmérséklete, kialakítása, mennyisége és vízfelülete kiváló! A kondicionáló terem nem a testépítőknek való, de aki egy kis amatőr mozgást igényel, annak megfelel. Összességében a kisebb hibák ellenére csak ajánlani tudom, annak, akinek a wellness a legfontosabb, mivel a wellness, a medencék, a szaunafelöntések elsőosztályúak!
2023. szeptember 9.a párjával járt itt 35 Nyaralásra indulva ejtettük útba az arborétumot! Már egy ideje készültünk a meglátogtására, de másoknak azt javasolnám, hogy ne feltétlen szeptember elején tegye. :) Itt a képeken szereplő zépségeket csak adott időpontban, pl. a virágzás idején érdemes megtekinteni. Ezeken kívül egy jól bejárható erdőt kapunk, melyben sokféle fafajtával, ill.
még bambuszerdővel is találkozhatunk. A lombkoronasétányt viszont ne hagyja ki senki, aki erre jár, ill. ne hagyják otthon a szúnyogírtójukat! Alapvetően szép, de ár-érték arányban nem ad annyit, mint kellene, legalábbis ebben az időszakban.
Érdekes
2023. június 9.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Amikor Sümegen töltöttünk pár napot, ajánlották a Püspöki palotát megtekintésre. Tény, hogy az ilyen egyházi jellegű bemutatóhelyek nem vonzzanak kifejezetten, de a technológiai megoldások kifejezetten érdekessé tették. Aki erre jár, annak érdemes megtekinteni, de ha módjában áll töltse le az alkalmazást a telefonjára, és okosan körbevezeti a tárlaton.
2023. június 9.a párjával járt itt 55 Azt gondoltuk a párommal, hogy a többi várhoz hasonlóan max. egy óra alatt bejárjuk az egészet. Hát ebből több, mint kettő lett, és nem is voltunk nagyon alaposak. :) A feljutás a vártnál jóval könnyebb és kényelmesebb volt, mert inkább tűnt messzebbnek, mint ami valójában volt.
:) Szóval a lényege, hogy hihetetlen módon fejlett technikákat alkalmazva mutatják be a várat és töténelmét. Az eddigi, általunk meglátogatott váraknál még nem tapasztaltunk ilyen minőségi bemutatást. Mindenkinek csak ajánlani tudom, és készüljenek rá, hogy 2 óránál többet lesznek fenn.
Tavasz végén jártunk itt a párommal, mivel sokan dícsérték a helyet. A szobánk elhelyezkedése és belső elrendezése tökéletes volt, jobbat nem is választhattunk volna. A wellness nem túl nagy a szobaszámhoz képest. Kissé kevésnek érzem a vízfelületet. A szauna részleg jó, minden esetben kellő hőmérséklet volt.
Merülőmedence is van, bár kissé csúszós a be és kiszállás, mivel nem sűlyesztett. A szaunarész némileg elkülönített, ami jó az esetleges normális szaunázók számára, de nincs külön textílmentes rész. A víz hófoka 33 fok körüli, ami nem túl sok, de hát nem gyógyvíz. :) Kinti medence mennyisége minimális. A reggelinél minden eesetben uyganaz a felhozatal volt, de helyben készíttetni lehetett omlettet és tükörtojást. A vacsora megfelelően változatos és finom volt, bár volt már jobb más helyeken. Összességében az étkezés rendben volt, főleg úgy, hogy folyamatosan volt élőzene a bár-részben, s lehetett táncolni is vacsora után. A más jellegű mozgásra még ott van a csocsó és a sok asztalitenisz lehetőség. A környezet, a vár és város közelsége és látványa önmagáért beszél. A tisztaság elsőosztályú, a személyzet rugalmas és segítőkész. Bárkinek ajánlom, hogy itt eltöltsön pár napot miközben megnézi a környék nevezetességeit, a várat, a Püspöki palotát, ill. a lovasbemutatót, melyet bátran ajánlom mindenkinek.
2023. január 29.a párjával járt itt 35 Télen voltunk a párommal több napot ebben a fürdőben, de inkább csalódásnak éreztem. A fürdő komplexuma nem kicsi, és a tájékozódás sem könnyű. Elsősorban gyermekek részére lett kialakítva minden, és ennek megfelelően egy felnőtt pár inkább zavarónak érzi magát. Szaunázni szerettünk volna, de a szaunavilág csak hétvégén működik.
. . télen. . . . vicc! ! ! A maradék üzemben lévő szauna meg inkább melegedő, a full amatőrök részére. Azt viszont nem értem, hogy eme szauna miért a gyermekvilágon belül található, ill, átöltöző rész sincs, viszont van egy full feleslegesen felfűtött gyermekszauna, mely minden alkalommal üres volt. Első nap, hétfőn a víz inkább langyos volt, mint meleg. A kellő hőfok eléréséhez kellett várni 2 napot. Külső medence kevés, és a hőfok sem az igazi. A gyógyvízesnél ugyanez volt a tendencia. Ezt a fürdőt csak a kisgyermekesek részére ajánlom, nekik sok lehetőség van kialakítva, másoknak nem.
2023. január 29.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Télen szálltunk meg itt a párommal, a fürdőbe való átjárás lehetősége miatt. A Szálloda külsőleg rendben van, és a belső kialakítása is megfelel egy 4 csillagos hotelnek. A szoba nagyon tiszta, megfelelő nagyságú és az átlagoshoz képest több csatornával rendelkező tv-vel, bekészített vízforralóval, kellő nagyságú széffel, nagy erkéllyel, és jó kialakítású tusolóval.
A fürdőbe átjárás fedett folyosón történik, ami nem túl meleg, de nincs ezzel olyan nagy probléma. Az ételek választéka megfelelő, de nem túl változatos, mert 90%-a napról napra ismétlődik. Semmi extrát nem nyújtott, főleg a húsok enyhén rágóssága miatt. Az ízek megfelelőek, semmi különleges, de a célnak megfelelt. Rengeteg gyermekes család volt, még így télen is, és maga a szálloda a fürdőhöz igazodva főleg gyermekbarát. Szívesen ettünk volna csendesebb körülmények között, de itt nem volt külön választva a gyermekes rész. Alapvetően a szállás megfelel az igényeknek, de sok extrát nem nyújt, főleg, hogy nincs saját wellness-részlege.