2022. december 16.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Már több esetben jártunk a fürdőben, de a hotelt most látogattuk meg először. Sok wellness hotelt meglátogattunk már, de ez az elsők közé került. Az elején kezdve: parkolásra a hotel saját parkolójában van lehetőség, külön költség nélkül. A személyzet kedves, de nem tolják túl. A szoba csendes, tiszta, és semmi puccos dizájn nincs benne.
Van bekészítve vízforraló, tea és cukor, és természetesen köntös, ill. sok törölköző, köztük külön a wellnessre használatosak is. A fürdő területe kissé kaotikus, és elég sokat kell gyalogolni, mert vagy az étterem lesz messze, vagy a wellness-részleg. :) A fürdő létesítményei kellően melegek, bár jobb lenne több melegvizes medence kintre. Így december közepén szerencsénk volt, mert nem voltak túl sokan, és tényleg nagyon szellősen tudtunk pihenni. Bár a hangos, folyamatos német "csacsogás" az étkezések közben nem hiányzott. Apropó étkezés: A svédasztalos reggeli és vacsora kifejezetten finom és változatos volt, főleg a vendégszámhoz képest. A legjobb részt a végére hagytam, a szauna-részleg! Eddigi wellness üdüléseink során ez volt a legjobb szauna-részleg. A legjobb /sokak ellenérzései ellenére/, hogy csak felnőttek mehetnek be, és a szaunák kizárólag fürdőruha-mentesek. A recepciós említette, hogy sokan épp ezt nehezményezik, de velük közölném, hogy amennyiben mások ruházatának kipárolgó részecskéit akarják belélegezni, ill. nem tudnak felülemelkedni kicsinyes attitűdjeiken, azok menjenek a Balatonra! :D Ezen kívül még oltári pozitív, hogy van hideg-melegvizes automata, teafilterekkel, mézzel, cukorral, s nem mellesleg merülőmedence, szaunalepedő, és akár ki is lehet rövid úton menni a hideg sókamrába. A hab a tortán Nagy Melinda szeánszai voltak, melyek igazán feldobták a hangulatot, ill. az élményeket! Ritkán szoktunk visszatérni a már látogatott helyekre, de ide biztos visszajövünk, amennyiben csak pihenésre vágyunk, de csak ilyen időtájban.
2022. július 8.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az eddigi nyár talán legforróbb napján tértünk be ide. Maga a hely elhelyezkedése és hangulata kiváló. Élőzene szólt, tisztaság és szép árnyas ligetben helyezkedik el a külső rész. Az ételek ára a II. osztálynak megfelelő, nem veszélyes, és az ételek mennyisége és minősége is kifogástalan. . . . . .
az ételeké, mivel a kért limonádé ebben a meegben nem esett túl jól, mivel langyos volt. Gondolom a csapvizet nem engedték ki eléggé. :) Ízre megfelelt volna, ha nem kellene telepakolni az utólag, külön hozzá kért jéggel. A kiszolgálás megfelelő vlt, bár a kevés vendéghez képest elég nehezen vették észre a fizetési szándékom. Alapvetően, és ezektől függetlenül ajánlanám, mert maga a hely nagyon hangulatos, és az ételek kifejezetten finomak.
2022. április 9.egyedül járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy vacsorát fogyasztottam a nevezett étteremben. Már azzal indult, hogy lényegében a hallban volt csak hely, mivel egy nagyobb társaság elfoglalta az amúgy sem tágas éttermet. A kiszolgálás rendben volt, a pincér szolgálatkész és korrekt volt. Az étlap választéka kifejezetten szegényes, de hát nem épp egy nagy forgalmú étteremről beszélünk.
Ami leginkább zavart, hogy olyan megfogalmazásokkal és nevekkel illettek ételeket, amelyek alapján arra következtetnénk, hogy itt kiemelkedő minőségű gourmet ételekkel fogsz találkozni. Ha ide betérsz, jó lesz, ha tudsz a sorok között olvasni. :) Az árak és a minőség ettől függetlenül teljesen rendben van! Nem mellesleg a közelben a drága fővárosunkban rohadtul nem fogsz normális, beülős éttermet találni! :(
2022. április 9.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy-egy éjszakára szálltam meg ebben a hotelben, és elsődlegesen az elhelyezkedése és az ára miatt választottam. Maga a szálloda kívülről olyan, mint egy szokványos társasház, belépéskor egy modern szálloda hangulata van, de a szoba ütősen retró! Felszereltségben megfelel az elvárásoknak, csak a kialakítása inkább egy 80'-as évekbeli lakás hangulatát idézi.
Viszont más budapesti szállásokhoz képest nagyon korrekt az árfekvése. Amennyiben csak egy éjszakára és csak alvásra van szükség, teljesen megfelel. A személyzet kedves, és segítőkész. Fontos, hogy van saját parkolója, bár ezért külön költséget számolnak fel.
2022. február 7.a párjával járt itt 45 A párommal voltunk a Hotelben, melyre az elhelyezkedése miatt esett a választásunk. Ez az egyetlen szálloda, melyről közvetlenül át lehet menni a fürdőbe. Maga a szálloda tisztasága jó, a szoba felszereltsége szintén, bár a szobát szépnek nem mondanám, inkább átlagos. Azért apróbb javítások elkelnének, mint pl.
a falban maradt műa. tiplik, vagy a fürdőszobai beázás. A belső wellness hőmérséklete rendben van, bár néha külön szólni kell, ha a víz hidegebb a kelleténél, vagy a második szauna, ill. gőzkabin bekapcsolásáért. A szauna rendben van, bár a szálloda által megadott hőmérsékletet nem éri ell, ill. nem követelik meg a fürdőruha nélküli használatot. Persze az átlagos kultúrát nehéz sok vendégtől megkövetelni. Az étkezések időpontjai tág határok között mozognak, a választék és minőség teljesen rendben van. A pincérek között nagy a különbség, mivel volt aki előtt le a kalappal, de volt olyan, kit épp egy hajszál választott el, hogy ki ne oktassam mások előtt. Azért a személyzet alapvetően készséges volt. Az apróbb hiányosságok ellenére a szállás elhelyezkedése, a szolgáltatások mennyisége és minősége, valamint az ár-érték arány miatt mindenképp javasolnám másoknak is.
2021. szeptember 18.a párjával járt itt 45A párommal több esetben voltunk már itt, és azt kell mondanom, hogy az évekkel ezelőttihez képest sokat javult. A hely tiszta, kiszolgálás megfelelően kedves. A választék átlagos, de az ételek íze és mennyisége teljesen rendben van. Az árak közepes szintűek, elfogadhatóak. A hely elhelyezkedése kicsit közel van a forgalomhoz, de megközelítése egyszerű. Ajánlani tudom Tapolcai környezetben.
2021. szeptember 18.a párjával járt itt 15 Nem elsőként jártunk itt helybeliként, de biztos, hogy utoljára. Régebbi értékelésem során átlagosnak írtam ezt a helyet, de a legutóbbi ottlétünk után ismét írnom kell, mert akkora volt a csalódás. Ez pedig legfőképp az ételre vonatkozik. De hát egy étteremben ez lenne a legfontosabb, ugyebár? !
Szóval a párommal tértünk be, s a kiszolgálás és tisztaság átlagosnak mondható. A kihozott étel viszont minősíthetetlen volt. annak ellenére, hogy éhesek voltunk nem bírtuk megenni. A sót nem ismerte a szakács, és a harcsapaprikásnak nevezett trutymó inkább csak tömény paprika volt, némi egyébbel. Sok harcsapaprikást ettem életemben de ez volt a legrosszabb mind közül, azaz ez volt az, mit meg sem bírtam enni. Maga a hal is kétséges volt számomra, hogy egyáltalán harcsa lenne. A párom étke is hasonló "színvonalú" volt, tehát nem mondanám, hogy esetleg a szakácsnak csak halfóbiája volt. :) Szó mi szó, ide többet nem! ! !
2021. szeptember 18.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
3 éjszakát töltöttünk itt, mely során, most kivételesen csak pihenni szerettünk volna. Féltünk, hogy unalmassá válik, ha nem mozdulunk ki a szállóból, de szerencsére nem volt alapja. A személyzet nagyon segítőkész, kedves és rugalmas. Bármit kérhettünk, igyekeztek megvalósítani, és érezni lehetett, hogy megbecsülik a vendégeket.
A személyzetből kiemelném a - többek között - felöntéseket végző János hozzáállását, mely roppant emberi volt és vidámmá tette ezeket az időszakokat. A szálloda rendje és tisztasága alapjában kivételes, bár a rengeteg fecske nem kevés "nyomot" tud hagyni, akár a nyugágyakon is. De ettől függetlenül a szobák és medencék, ill. a környezet kivételesen rendben van. A szálló elhelyezkedése és megközelítése is kényelmes, csak a környéken lévő mezőgazdasági tevékenység bizonyos időszakokban orral is érzékelhető, mint pl. a trágyázás. :) Viszont az ablakok szigetelése és a megfelelő légkondicionálás ezt a problémát is megoldja. A wellness részleg is kivételesen kellemes. A víz hőmérséklete jó, és a medencék nagysága még normális úszás lehetőségére is alkalmas. Sok lehetőséget biztosít a török fürdőtől a hatalmas finn szaunáig, mely a kiírtaknak megfelelően ténylegesen fel van fűtve nyitásra és a kellő hőfokra. A felöntések pedig János vezetésével kiváló hangulatot is biztosítanak. A masszázsok, a jóga, a peeling, és sok más lehetőség miatt nem is volt érdemes kimozdulni a szállodából. A félpanziós ellátás során a büféreggeli és -vacsora megfelelő választékkal szolgált, és mindenki megtalálhatja amire szüksége van, még, ha korlátozottak is a gasztronómiai lehetőségei. Sok szálláshelyen megfordultunk már, és kevés az, ahová szívesen visszamennénk, de ez az, s valószínűleg meg is fog történni.
2020. október 7.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Már kétszer jártunk itt az elmúlt hónapban, de mind a kétszer meg voltunk elégedve. A hely maga roppant kellemes területen helyezkedik el, a parttól pár méterre. Étkezés után jót lehet sétálni a közvetlen környezetében, és a közlekedő autók sem bűzölögnek mellettünk. Az étterem belső része is hangulatos, és nem túl zsúfolt.
A kiszolgálás jókedvű, és közvetlen, időben is elég gyors. Az ételek ára az étterem adottságaiból kifolyólag nem túl olcsó, de ár-érték arányban teljesen korrekt. A választék és a mennyiség megfelelő, illetve a minőség az átlagosnál sokkal jobb. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy hangulatos környezetben, minőségi ételeket, jó hangulatban elfogyasztani.
2020. október 7.a párjával járt itt 25 Egy ismerős ajánlatára tértünk be ide. Első ránézésre kellemes hely, jó parkolási lehetőséggel. Belül elég nagy a tér, viszont szorosan vannak az asztalok. A kiszolgálás némileg kaotikus, mivel nehezen értették meg, miből mennyit kérünk, ráadásul rosszul is vezették fel a számlára, de ezt korrektül, rögtön módosították is.
A felszolgálók morózusak és feszültek, de talán a nagy tömeg és az olcsó étkekre várakozó vendégek miatt. A választék közepes szintű, és az otthoni egyszerűséget tükrözi, de az ételek hatalmas adagok, nagyon megfizethető áron. Ennek is tudható be a nagy tömeg még október eleji hétköznapon is. Az ételek minősége viszont teljesen átlagos, sőőőt nagyon átlagos. Konkrétan; nem éreztük jól magunkat. Ide randit vagy üzleti megbeszélést szervezni nem érdemes, de ha valakit csak a mennyiség érdekel, annak megfelelő lesz.