2015. március 30.a párjával járt itt 55 A nyári óraátállítás első napján találtunk rá erre a kedves, autentikusan vidékies hangulatú, parasztházban kialakított étteremre. Berendezése régi,falusi hangulatot árasztott, a kályhában ropogó tűz melegsége otthonossá tette. A kiszolgálás és maga a csárda családias jellegű.
Az étlap választéka nem volt túl sokszínű, de a választott ételek elnyerték tetszésünket. Ár-érték aránya megfelelő, a házias fogások mennyisége bőséges volt. Mindenkinek ajánlom,aki Sukoró környékén megéhezik :)
nagy csalódás -
Széphalmi Kerék Csárda Sátoraljaújhely
2015. március 23.a párjával járt itt 15 Zempléni kirándulásunk alkalmával kerestünk hangulatos éttermet. A várostól nem messze találtunk rá erre a szimpatikusnak tűnő helyre. Ugyan az autentikus népies díszítés mellé nem nagyon illett a modern étkezőszék és az ordító lakodalmas zene, de azért barátságos helynek ígérkezett, főleg miután kérésünkre zenét váltottak.
A kiszolgálás átlagos volt, készségesnek mutatkoztak,annak ellenére,hogy a rendelt fogáshoz nem az étlapon szereplő köretet választottuk. A nagy csalódás csak az étel megérkezte után ért minket. A csülök és tócsni ízletes volt, de a harcsapaprikás minősíthetetlennek bizonyult. Megállapításunk szerint valószínűleg előzetesen olajban kisütött, panírozott, vagy orly bundás pangasisus maradékot daraboltak fel,és öntöttek nyakon bakonyi szósszal, és merészelték harcsapaprikás néven felszolgálni. Amikor szóvá tettük nem tetszésünket, a pincérnő -a szakács és az étterem becsületét védve- közölte,hogy az ő tudomása szerint a harcsapaprikás mindenhol így készül. Ez kissé nevetséges magyarázatnak tűnt, de mivel nem akartuk tovább rontani az ehetetlen vacsora után amúgy is rossz hangulatunkat, ezért nem forszíroztuk tovább,hogy személyesen "köszönjük meg" a kedves szakácsnak az -udvariasan fogalmazva- ehetetlen vacsorát,amivel megcsúfolta a magyar vidéken méltán híres harcsapaprikásunk jó hírnevét. Ezek után kérek mindenkit,akik nem akarnak ételben ilyen nagyot csalódni, messziről kerüljék el a kívülről hívogatónak tűnő csárdát.
2015. március 20.a párjával járt itt 55 Zempléni kirándulásunk során kerestünk Sárospatak-Sátoraljaújhely környékén éttermet. Sajnos az interneten utánanézve több ott szereplő vendéglátóhelynek csak a hűlt helyét, vagy a megszűnt feliratú kirakatát találtuk. Egy helyi fiatalember irányított minket a Bodrog Hotel éttermébe, így találtunk rá erre a szocreál külső megjelenésű szállodára, ahol viszont elegáns étterem fogadott minket.
Az étlapról végül az egyszerű menü helyett különlegesebb fogásokat választottunk. Mind a harcsapaprikás, mind a marhapörkölt nagyszerű volt, könnyen elnyerte a tetszésünket. A tokaji furmint szépen kísérte a halat :) . A kiszolgálás, és a személyzet elegáns volt, de ennek ellenére az árak reális tartományban maradtak. Mindenkinek ajánlom,aki ízletes,minőségi fogást kíván enni, elegáns környezetben, visszafogott árakon.
2015. március 20.a párjával járt itt 45 Sátoraljaújhelyi kirándulásunkhoz kerestünk szállást, önálló vendégházat,ahol a tulajdonos nem lakik a házban. Az interneten találtam rá a Hegyi nyaralóra, melyre főleg elhelyezkedése, természetközelsége miatt esett a választás. Ár-érték arányban megfelelőnek tűnt, ezért azonnal kapcsolatba léptünk a tulajdonossal, aki már a nyaraló honlapja alapján is szimpatikusnak tűnt számunkra.
A kis hétvégi ház a honlapon bemutatott képeknek megfelelő volt, puritán hangulatát a barátságos kert javította. Sajnos a kertben található szaletlit, kerti sütögetőt,kemencét a rossz idő miatt nem használhattuk. Az egyszerűen berendezett szoba hangulatát a cserépkályha melege varázsolta otthonosabbá. A kirándulást,természetet kedvelőknek melegen ajánlom, viszont azok,akik inkább a kényelmet, wellnesst kedvelik, azok inkább máshol keressenek pihenőhelyet. A házigazda barátságos, szimpatikus, szolgálatkész segítsége sokat javított a házikó megítélésén. Köszönjük ezt a pár napot, mi jó érzéssel távoztunk.
2015. február 22.barátokkal járt itt 45 Hat tagú kiránduló csapatunknak nem mindig könnyű, 4 szobás apartmant találni,ezért ezt a mátrai kirándulást is hosszas keresés előzte meg,míg végül rátaláltunk erre a mátramindszenti régi épületre. A leírás szerint a bíró házaként funkcionáló régi építmény ma már a vendéglátásé.
A ház kedves gazdái készséggel álltak rendelkezésünkre, és a téli szezon ellenére felfűtött,meleg szobákkal vártak minket. Az apartman régi bútorokkal berendezve igazán kedves hangulatot árasztott. A közös étkező-konyha megfelelő helyszínnek bizonyult az esti kártyázáshoz,társasjátékhoz. A hideg miatt vendéglátóink csak a 3 hálószobát fűtötték fel számunkra, de nyári időszakban a 4. szoba is a vendégek rendelkezésére áll. Mivel előre nem beszéltük meg az elhelyezést, ezért az ágyakat nekünk kellett felhúzni,törülközőt csak külön kérésre kerestek elő, és a konyhaszekrény tartalmát is még a téli por lepte. Ezeket az apró kellemetlenségeket leszámítva, nagyon jól éreztük magunkat. Mátramindszent jó kiindulási pontja volt kirándulásunknak. Jó időben a ház nagy kertje is a vendégek kikapcsolódását szolgálja, sajnos mi a terasz hangulatos kiülési lehetőségét és a bográcsozást a hideg miatt kihasználni nem tudtuk. Baráti,családi társaságoknak ajánlom,akiknek a fenti apróságok nem szegik a jókedvét. :)
2015. február 2.a párjával járt itt 45 A havas táj szépségét keresve indultunk útnak találomra a Bakony irányába. Estére éhesen érkeztünk Zircre. Mivel kedvező szálláshelyet nem leltünk,úgy döntöttünk,hogy inkább teli hassal keresgélünk majd tovább,ezért betértünk,hogy megvacsorázzunk. Ez az egyszerű étterem-pizzéria volt a legközelebb.
A Patkó főleg -valószínűleg- a helyi zajos fiatalok törzshelye. Elhelyezkedtünk egy csendesebb asztalnál,és mivel rajtunk kívül vacsorázó vendég nem is nagyon volt, ezért gyors, kedves,udvarias kiszolgálásban volt részünk. Az étlapról sikeresen választottunk,majd hamarosan megérkezett az ízletes,bőséges vacsora. Az étterem átlagos belső berendezésű, világítása nem túl romantikus, de gyors étkezésünkhöz éppen megfelelő volt. Mivel hangulata nem volt túl vendégmarasztaló,ezért nem esett nehezünkre utunkat további szállás kereséssel folytatni. Összességében megfelelő ár-érték arányban elköltött gyors vacsorának megfelelt,amit a pincér hölgy udvariassága csak megerősített.
2015. február 1.a párjával járt itt 55 Az Alföld lakójaként sajnos (vagy szerencsére :) )idén még nem volt részünk igazi hóesésben, ezért indultunk útnak a Bakonyba,ahol igazi zord tél fogadott minket. Nem volt előre választott úti cél, ezért mivel Bakonybélben már előzőleg is jártunk,most is erre vettük az irányt. Az Odvaskő Hotelről már hallottunk, ezért határoztuk el, hogy ez lesz a célunk.
Annak ellenére,hogy elég későn érkeztünk,szívélyesen szállásoltak el minket. A szálloda az erdő mélyén, csendes, világtól elzárt völgyben van, ahol csak a Gerence patak csobogását hallani, a mobiltelefonokét nem,ugyanis itt térerő sincs. De minket ez egyáltalán nem zavart,hiszen leginkább a téli táj csendességére és egy kis meghittségre vágytunk,amit itt meg is leltünk. A hotel a három csillagnak megfelelő kényelmi szintű,igaz,némi felújítás ráférne, de a táj szépsége és a személyzet vendégszeretete hamar feledteti a bútorok és a fürdőszoba kissé kopottas jellegét. A meleg,jól befűtött szoba hamar átmelegítette a havas túra során átfagyott tagjainkat. A reggeli választéka megfelelő volt, az étlapról rendelt vacsoránk ízletessége a szakácsot dicséri. Mivel a friss hóban tett kirándulásunk szinte az egész napunkat kitöltötte, ezért mi a medence és szauna lehetőségét nem használtuk ki. Az itt szerzett élményeink, a táj szépsége alapján bizton mondhatom,hogy mi még visszatérünk.
2015. január 25.a párjával járt itt 55 Véletlenül találtunk rá erre a kellemes, csodálatos panorámájú zebegényi hotelre. Tervezett hétvégénken az előre lefoglalt szálláshelyünket nem fűtötték be, ezért érkezésünket követően arra kényszerültünk,hogy továbbálljunk,és így akadtunk rá erre a szállodára.
Annak ellenére,hogy nem jelentkeztünk be előre, és váratlanul estünk be az esti órákban, szívesen fogadtak bennünket,és egy erkélyes szobával álltak rendelkezésünkre. A családias hangulat hamar feledtette velünk az előre foglalt hideg vendégház okozta kellemetlenséget. Vendéglátóink rendelésünknek megfelelő ízletes vacsorával vártak minket,mire kicsomagoltuk a holminkat. Vendéglátóink szívélyessége, emberiessége még egy csillaggal emelte a hotel háromcsillagos kényelmét. Mi biztosan visszatérünk!
2015. január 6.a párjával járt itt 45 Az idei szilvesztert Pilisszentkereszten töltöttük. Megunván a szokásos karácsonyi menüt, úgy döntöttünk,hogy a szállásunkhoz közeli vendéglőben vacsorázunk. A hangulatos éttermet egy kályha melegsége töltötte fel, ami téli kirándulásunkon minket is átmelegített. A pincér kedves volt,és készséges, a választott ételek tetszésünket elnyerték.
Ott tartózkodásunk idején több téli kiránduló is ezt a helyet választotta egy teára,vagy forralt borra.
2015. január 6.a párjával járt itt 55 Örömömre szolgál,hogy én lehetek ezen az oldalon első,aki ezt a csodálatos helyet,és kedves apartmant bemutatja. Pilisszentkereszten,ezen a festői szépségű tájon,már többször jártunk,és az idei szilveszterre is ezt a helyet választottuk. A neten tájékozódva találtam rá erre a gyöngyszemre :)
Külön bejáratú, kényelmes,komfortos,otthonos apartman egy nagyon kedves vendéglátó család tulajdonában.
A Tölgy-lak minden igényünket kielégítette, sőt, az ünnepi díszítése, fényei meghosszabbították a karácsonyi hangulatunkat. Kitűnő kiindulási pontja akár helybéli kirándulásoknak,akár a közeli Dobogókői túráknak. Esztergom közelsége azokat is kielégíti,akik nemcsak falusi kirándulásra vágynak. Mindenkinek jó szívvel ajánlom,aki távol a város zajától vágyik egy kellemes pihenésre.