2015. augusztus 18.családjával járt itt 15 Családdal jártunk Bugacon, és egy este betértünk ebbe a vendéglátó ipari egységbe. Rendeltünk, nagy nehezen megkaptuk, de sok köszönet nem volt benne. Az asztalon nem volt terítő, bár máshova tettek, nekünk nem jutott, a kért só-bors-fogvájó kombó az étkezés végéig nem érkezett meg.
A több ételhez is adott hasábburgonya mint köret szottyadt és teljesen hideg volt. Az ételeket kihozták, de addigra az evő eszköz még nem jött meg, még 5 percet kellett várni rá. Teljes volt a fejetlenség és szűrzavar. Közben nyenyerével ( tekerő lanttal ) hangolt egy zenész és egy hölgy hol ordítóan hangosan, hol érthetetlenül halkan. Néha bele kezdett valami nótába, félbe hagyta, megint elkezdett valamit, nem volt érthető mit szeretnének. A végén a legszebb, hogy olyan számlát kaptunk amin csak gyűjtő van feltűntetve, így sem az ételt sem annak árát nem lehet beazonosítani, azért egy dolgot észre vettünk, hogy a köreteket mind 400 Ft-ban számolták, pedig volt 300 és 350 Ft-os is ( rizs 300 Ft, vegyes rizs-sült krumpli 350 Ft, sült krumpli 400 Ft ). A marha sült , és a többi hús egyébként ehető minőségű volt, ha a sok negatívum nem lenne még jó minősítést is kaphatott volna minden egyszerűsége ellenére. Soha nem megyek többet a közelébe sem. . .
2015. március 31.a párjával járt itt 45 Gyulán sétálva találtunk rá a cukrászdára. Sajnos nincs nagy reklámja, pedig megérdemelné. A személyzet kedves, mosolygós, a belépés után ajánlották, hogy tekintsük meg a házi múzeumukat, természetesen ez után sütizni is ott maradtunk. A cukrászda berendezése csodás, a régies barátságos hangulat kényelemmel párosul.
Ettünk egy képviselő fánkot, és egy ( sajna nem tudom milyen ) finom kockát, amit ajánlottak. A kiszolgálás figyelmes, és kedves, gyors, az árak jók, bár a kínálat nem túl bőséges, vagy kiemelkedő az látható, hogy minőségi a termék. Egy nagy hiba volt, és ez a végén agyon csapta a szépen felépített jó hangulatot. Az asztalokon kis papírlap jelzi, hogy azok fiókjában üzenetet hagyhatsz az utánad jövőknek. Az egyik kiszolgáló hölgytől kértünk papírt-tollat,hogy mi is üzenjünk, mondta, hogy azonnal jön, de 10 perc várakozás után sem kaptuk meg. A fizetésnél a kasszánál ott volt a hölgy, nem kért elnézést, nem mondta, hogy bocs elfelejtettem, csak jól elnézett másfelé. . .
2015. március 31.a párjával járt itt 45 A szállásra előre fizetett programokkal mentünk, ezek borkóstoló, pálinka kóstoló, fél panzió, fürdő belépő és masszázs kuponok voltak. A szállás tiszta rendezett, a személyzet szolgálatkész, az alap szolgáltatásokban nem volt kifogásolni való, de mivel ilyen helyre az ember a lehető legnagyobb kikapcsolódásért és gond mentes pihenésért utazik akár több 100 km-t, fel kell soroljam azokat a tényeket amik ezt zavarták.
Nem nagy dolgok, csak néhány bosszantó apróság :
Szállás :
- az éjjeli szekrény fiókjai a kihúzáskor szétestek
- alagsorban voltunk, bárki dohányzott a környéken, a szél behozta a cigaretta füstöt. - a kávé automata nagyon hangos, és közel volt
Étkezés :
A svédasztalos félpanzió korrekt , de nem nagy "csoda", amolyan nem kiemelkedő, de amúgy elfogadható szintű, úgy kínálatban, mint mennyiségben. Sajnos a sült kolbász és virsli az egyik reggel kimondottan hideg volt. A borkóstoló elmaradt ezért egy üveg borral "kárpótolt" a szállás, ez tisztességes dolog. Ami viszont kimondottan lesújtó volt, hogy péntek késő este érkeztünk, és senki nem mondta, hogy napokkal előbb kell bejelentkezni masszázsra, így amikor szombaton kora szerettem volna időpontot kérni, már nem tudtak fogadni vasárnapra sem, tehát ezt az előre kifizetett lehetőséget elbuktuk. A szobában a tv lehetett volna kicsit nagyobb, egy kb. 37 cm-es darab volt a szemközti falon, jó magasan, ami így nem volt élvezhető. A fürdő közel van,bár télen a hátsó bejáratot ( ami 10 m-re van a szállástól ) nem lehet használni, körbe kell sétálni. A pihenésnek ( pá erről a panzió nem tehetett ) nem tett jót az a néhány neveletlen hülyegyerek, akik rendszeresen be akartak jönni a szobánkba a sajátjuk helyett, időnként rángatva a bezárt bejárati ajtót. Összességében tiszta rendes, nem drága hely, bár semmi kiemelkedő, azt kaptuk amit kapnunk kellett.
2014. december 27.családjával járt itt 25 Családi vacsorának indult, mivel régebben már jártam itt és jók voltak a tapasztalataim. Megérkezés után láttam milyen szép hangulatos a hely, átkísértek minket a szomszéd terembe vacsorázni. A terem teljesen lapos, semmilyen hangulatu, azt is mondhatnám rideg, kevés asztal, nagy terek, kevés vendég, unatkozó pincérek.
Az étlapot megkaptuk, italt hoztak, majd az ételek kiválasztása után mintegy 20 perc volt, mire többszöri szólás után végre hajlandóak voltak felvenni a rendelésünk. Már azon voltam, hogy kifizetjük az italokat és tovább megyünk. A levesek gyorsan megjöttek, kár, hogy éppen megütötték a fogyasztható szintű melegítést, azaz langyosak voltak. Igazából nem volt hideg, de lehetett volna tovább melegíteni azokat. Az ízük, és állaguk egyébként rendben volt. A második fogásokkal ugyanez volt a baj. A husok átsütése elkészítésének módja jó lett volna, de a köret néhol hideg ( a nem egyenletes mikrózás pontos jele ), a bárány pedig egyáltalán nem volt jó ízű. Menü :
Házi marhausleves: finom de hideg
Szürkemarha gulyás: na ez olyan volt amilyennek lennie kell, ez volt az egyetlen fogás amibe nem lehet belekötni. Szarvasragu leves : szintén jó ízű de langyos volt. Két személyes haltál: a fele ott maradt, a halas rizottó pl. agyon paprikázva a keserűségig. Mangalicakaraj káposztás-lencsés burgonyagombóccal, pecsenyelével: a karaj nagyon finom lett volna de túl volt sütve, a gombóc fele hideg, a káposzta hol hideg, hol forró volt. Báránysteak tejfölös rakott burgonyával és erdeigomba-paprikással: a paprikás erdei gombából csak a paprika jött le, a steak nem volt átsütve ( nem kérdezték hogy szeretjük ), rágós volt, és túl kevés volt a fűszerezettsége. Mindezekért a végén felszámolt összeg igen magas volt, italokkal együtt pontosan 22. 000 Ft. Ennyiért már barátságos helyen lényegesen jobbat is tudtunk volna enni, és jobban éreztük volna magunkat.
2014. szeptember 28.családjával járt itt 55 Régi tervem volt, hogy ellátogatok a Madal kávézóba, most alaklom nyílt rá. A családdal sétáltunk a Jászai Mari tér környékén, és mivel jó volt az idő gondoltam leülünk egy kicsit kikapcsolnia világot magunk körül. A pincében lehet megrendelni a finom italokat, mindenféle kévét és csoki italt.
Én alacsony koffein tartalmú kávéból kértem cafe al latte-t, családom hölgy tagjai forró csokit kértek. Kiderült minden kávé alacsony ( az általánosnál 50%-al alacsonyabb ) koffein tartalommal bírnak, a csokijuk magas kakaó tartalmúak. Igazából mindegy is, mert nagyon finom italokat kaptunk. Kiültünk az utcára és ott kaptuk meg a már megrendelt italokat. A kávé finom volt, pont olyan melegen ami kellett, természetesen vastag és kemény tejhabbal. A csoki ital kellemes krémes, de nem a szokott ( sajnos ) lisztes sűrítéssel, és volt benne egy pici menta is. Nem tolakodón, de éppen jelzés értékben, így kimondottan finom volt az is. Jó volt kicsit az agyunkat kikapcsolni, üldögélni az lemenő őszi napban. Feltöltődve mentünk tovább. A pincehelyiség kulturált berendezésű, tiszta, bár egy picit kicsi, így rosszabb időben biztosan szűkös lesz. Amíg jó az idő, addig a kiülés csodás élmény.
2014. szeptember 15.gyerekekkel járt itt 55 Mivel 2 egymást követő napon tértünk be és a véleményem nem azonos, így ketté bontom az írást két külön véleményezésre. 1 nap. Családdal pihenőre mentünk Miskolctapolcára. Hosszas keresgélés után döntöttünk ( egy hotel dolgozó ajánlására ) a nevezett étterem mellett. A bejáratnál még leszólítottam egy kifelé menő párt, a pozitív vélemény meggyőzött.
A pincér mosolygós, a kiszolgálás korrekt, megfelelően gyors. Na de az árak, azok kiválóak, őszintén meglepődtem a számlán. A menü :
5 házi limonádé jéggel citrom karikákkal
4 főétel:
csirkemell kukoricás tejszínes mártásban
tárkonyos csirkemell filé
barbecue szószos csirkemell
hátszín zöldbors mártásban
A végén egy 3 puttonyos 0,5-ös aszú is legurult. Mindezért nem sokkal 10ezer Ft fölött fizettünk ! Néhány negatív, egyébként nem nagy észrevétel, csak néha kicsit zavaró:
Az étterem kialakítása,a boxok kicsit vidékies hangulatúak, lehetne modernebb, világosabb
A bejárat mellett "nyugdíjas klub" kártyázott, folyamatos dohányzással, pedig kint a tilos tábla, és nem szóltak rájuk. Egyéb iránt ajánlom azoknak akik erre felé járnak.
2014. július 23.családjával járt itt 35 A másik értékelővel csak részben tudok egyet érteni. A fogadó, szüleim egyik kedvelt helye, ebben két dolog játszhat szerepet. 1. Sajnos a környéken ( amióta néhány másik vendéglő bezárt ) nem nagyon van alternatíva, 2, a környezet valóban pazar, úgy a kilátás a teraszról, mint maga a fogadó és közvetlen környezete.
Sajnos számomra itt vége is a dolognak. A tulaj állandóan "bele lógott" az életünkbe, van aki szereti, Én inkább zaklatásként éltm meg ugyanúgy mint az erőltetett jópofáskodását, viccelődését. Túl közvetlen volt a viselkedése. Ételeik átlagosak, talán kicsit az átlag fölött, de nem kiemelkedőek. Az ételekkel kapcsolatban két kirívó dolog történt. Családi ünneplésünk alatt kipróbáltuk az egyik üdítő gyártó előre kevert limonádéját. gyanús volt az íze ( nagyon hasonlított az Ági limonádé szörpre amit fogyasztani szoktunk ), a flakonon úgy láttam, hogy elég kopott volt, és nem csak a szállítástól, a kupak nyitva volt rajta. Kértem egy másikat, külön kihangsúlyozva, hogy bontatlan flakont kérek, nem tudták teljesíteni, mindig bontottakat hoztak. . . A másik olyan eset ami erősen kétségbe vonja hozzáértésüket, a Mátrai borzas, amit tejföl és reszelt sajt nélkül akartak szervírozni. Ezt végül nem is rendeltük meg, mert valami külső indíttatás miatt előre rákérdeztünk. Mindezek ellenére az idő eltöltésére alkalmas hely, nagy különlegességet a konyhától ne várjunk, de a környezet sok mindenért kárpótolhat.
2014. július 16.barátokkal járt itt 55 Gyula bá vendéglőjébe immár 20 éve járunk, a tulaj immár cimborává vált. Kicsit morózus hangulata senkit ne ijesszen el, Gyula jól veszi a lapot, érti a viccet, csak a stílusa a habitusa kicsit morgós. A konyha mai szemmel nézve nem túl változatos ( kb 20 fogás a teljes kínálat ), de mindig házias. Bár finnyás vagyok, itt mindig mindent megettem.
A régies hangulat megragadó, itt mindenki ismer mindenkit. Az egyik asztalon a napi újságok közül mindenki kiszolgálhatja magát. Menü rendszer is van akár befizetésre, akár napi fogyasztásra, alap esetben ezt ajánlom, de kérésre Gyula mindent elkészít a meglévő alapanyagokból. A konyha kimondottan házias ízekkel szolgál, gyakoribb vendégek kéretnek ráadás adagot, ez általában nem kerül semmibe, volt, hogy ketten megettünk négy adag levest és három adag főételt. Kedvencem a csikós tokány, illetve a sárga borsó főzelék fasírttal, vagy sült kolbásszal :-))
Többször rendeltünk már otthoni alkalomra meleg tálat is, ebben sem volt kivetni való soha. Aki kedveli a jó ízeket, megfelelő minőségben és kimondottan jó áron, de nem ragaszkodik libériás inashoz, annak szívesen ajánlom. Sokszor ha épp nincs otthon ebéd, vagy ha éppen hazaérek beugrom egy gyors ebédre.
2014. július 15.gyerekekkel járt itt 55 Csak a legmagasabb jelzőkkel tudok illetni ! Rendszeres rendezvényeik egyék jártunk itt, és még pont az idő is jó volt. Interneten regisztráltunk nehogy lemaradjunk a bejutásról. A bejáratnál elég hosszú volt az autók sora de a jó szervezés megoldotta a dolgot. A parkolóban is irányító személyzet tette ( jól ) a dolgát.
A gyalogos bejáratnál pálinkával, és tényleg friss pogácsával vártak, valamint a jegy mellé kávé és üdítő utalványt is kaptunk. Egész nap lovas bemutatók, gyerek műsorok, kocsizás, bábelőadás váltották egymást, de ami itt most a lényeg, az ebéd ! Három hatalmas helyiség ( és van még több is ), mindenhol roskadásig megrakva a svédasztalok, ilyen felhozatalt még nem sokat láttam. A szervezést dicséri, hogy a helyiségek ajtajára név szerint fel volt írva ki hova menjen, de ezt igazából senki nem ellenőrizte. Hatalmas asztalsorok között középen a kínálat egyszerűen lenyűgöző volt, úgy mennyiségben, mint minőségben. Saláták, hideg és meleg előételek, levesek, húsok, köretek, és minden ami szem szájnak ingere. A pincérek sürögtek-forogtak, nem volt lepusztított tányér, nem hiányzott semmi. Összevéve és egyes elemenként is nagyon jól éreztük magunkat, ha tehetjük még mindenképp visszajövünk. Sajnos nem olcsó, de ha figyelembe veszem a műsorokat, az egész rendezvényt egybe véve, azt kell mondjam, megérte.
Lázár Lovaspark válasza
Köszönjük a szép szavakat, várjuk legközelebb is!
2016. március 18., Lázár Lovaspark
2014. július 15., csoporttal járt itt 55 Sokszor voltunk már itt családi ünnepeket ülni, lévén apósom csákvári. Jól megközelíthető helyen, kívülről nem is észrevehető nagyságú, de hatalmas befogadó képességű parkolóval. Az ételek minősége, kiszolgálása mindig nagyon jó, az étterem szolgáltatásai irigylésre méltóak.
Gyerekeknek interaktív játékok, akkumulátoros kismotor, TV játék, minden ami kell. A mellékhelyiségekben automata mosószer adagoló, automata ez, automata az, tényleg színvonalas az egész. Azért meg kell jegyeznem a szép külső mostanra már kicsit megkopott. Az ételekkel, italokkal semmi baj sincs továbbra sem, de a bútorzat állapotán, a székek huzatán, erősen látszik a kor. Volt, hogy inkább cseréltünk egy széket a másik asztaltól, sem mint teszteltük volna a minden eresztékében nyikorgó szerkezet teherbírását. Legutóbb húslevest és vegyes tálat fogyasztottunk, mindenki maga kért édességet, kávét, némi bort közben vagy a végére, ki-ki ízlése szerint. Nem tudok bele kötni :-)
A kisebb zavaró problémák ellenére, jó szívvel ajánlom a látványkonyhával, bárpulttal is felszerelt vendéglőt, mert a kiszolgálás barátságossága, gyorsasága, az ételek minősége és mennyisége elfedi az esetleges problémákat.