2019. június 14.a párjával járt itt 45 Bár nem nyócker, az egész egy kicsit arra hajaz, és igaz a környék fejlődött az utóbbi években, azért a régi ( valamelyik ) átkos világ maradványait nem vetkőzte le teljesen. Maga a hambizó kicsi, szűk, és bár nagyjából igyekeznek a látványt fenntartani, sem a higiéniáról, sem a tisztaságról, illetve azok fokáról nem vagyok meggyőződve.
Maga a hamburger ( több félét is vettünk ) semmi nagy csoda, jó, minden benne van ami kell, bár a pufi kicsit túlsült ( vagy pirított ) volt, de összességében ha nem is jött a hűha vagy a katarzis, jó volt.
2019. június 11.családjával járt itt 1515 óra 42 perckor szerettünk volna rendelni, mikor is közölte a hölgy, hogy négyig nem vesznek fel rendelést mert nem érik utol magukat.
Kivártuk a négy órát, majd akkor közölte, hogy felveszi a rendelést de minimum 45 perc!
És ez nem lehetett volna előzőleg mondani? ? ? ?
Hogy az ember ne várjon fölöslegesen? ? ?
Felháborító a hozzáállás.
2019. június 11.családjával járt itt 35 Hétfő munkaszüneti nap volt, és ezt a hétvégét Tatán töltöttük. Mivel a szomszéd burgerező egy órán belül sem tudott kiszolgálni, beültünk ide. Bár sokat nem vártunk, a kapott élmény bőven alul múlta a várakozást. Magát a helyet, egy vidéki kiskocsma-kifőzde keverékének tudnám leírni. A kiszolgáló kislány gyakorlatlan de nem is ez a baj.
Az étlap két oldal, melyből az egyik az étel, a többi ital. Maga az étlap egy nyomtatóval nyomtatott egy szál papír, amin az árakat többször tollal átjavították, a papír pecsétes és gyűrött, finoman szólva nem bizalombegerjesztő. Az elő 2-3 választott tétel nem volt választható, amiben maradtunk csontleves ( ezzel nagyon nem lehet mellé lőni ) csülkös babgulyás, cigány pecsenye, gordon bleu, kijevi pulykamell. A csontleves még aránylag jó volt, a babgulyás alapból jó lett volna, de ki tudja honnan annyi csont szilánk volt benne, hogy úgy kellett folyamatosan kiköpködni ezt-azt. Amúgy az íze jó volt. A cigány pecsenye egy fokhagymával bőven beterített cipőtalp volt, a gordon totálisan ízetlen valami, sem a húsnak, sem a sajtnak, sem a sonkának a világon semmi íze nem volt, a kijevi pedig beazonosíthatatlan mócsingos húsba téve egy mustáros gordon, melyet az előbb leírtam. A sült krumpli túlsütve, villával nem is lehetett felszúrni. Az asztalra kevesebb evőeszközt hoztak, így azt, és sót borsot a szomszéd asztalról kellet nyúlnunk. Ehhez a képest az árak nagyon magasak, közel sem tükrözik a várható minőséget. talán a feléért jó lenne, mondjuk egy restiben. Azt már csak a végén említem meg, hogy a leves felénél sem jártunk amikor kihozták a második fogást, mely egy részt alig fért el az asztalon, más részt kihűlt mire a levessel végeztünk. Evés közben hiába hallottam a kiszolgáló pult felől a falu pletykáit, ha nem érdekel, meg hogy kivel mi történt, miért kell ezt üvöltve megbeszélni? Az egyetlen finom a kovászos uborka volt. Nagy szerencséjük a jó elhelyezkedés, különben már régen bezérhattak volna, gyanítom visszatérő vendégük nincs. Nem ajánlom.
2019. június 5.családjával járt itt 45 Hét végi ebédre ültünk be a családdal, egy ismerős ajánlására. Az étterem kialakítása barátságos, világos, a hely könnyen megközelíthető és van parkoló hely is a szomszéd utcákban. Asztalt foglaltunk teleonon, biztos ami biztos. Belépéskor fura volt, hogy a pincér nem kísért az asztalhoz csak az ajtóból oda mutatott hogy az lesz az.
Ezt szerintem függetlenül a távolságtól meg kell tennie, plusz mivel több szabad asztal is volt, illendő lett volna megkérdezni, megfelel-e. Kézmosáskor konstatáltam, hogy a mellékhelyiség kimondottan kulturált, tiszta, szerintem ha annak kinézete tisztasága rendben van, akkor a konyhán sem lehet nagy a baj. Húslevest, gulyást, óriás májgaluska levest, és bablevest, utána csülkös lepényt, pulyka steak-et, és Lajos Király lakomáját kértünk. Italnak limonádékat kértünk. A bableves és a gulyás jó volt, de semmi kiemelkedő, kicsitt lehetett volna még ízesíteni, de legalább volt benne "anyag". A húsleves is finom volt, de az óriás májgaluska levesből csak az óriás volt az igaz. Mind a leves mind a láthatóan házi májgaluska ízetlen volt, de az teljesen. A második fogások jók voltak, de a két személyes lakoma tállal voltak problémák. A husok jók és finomak voltak, de a grillezett más nagyon kemény, és a köretnek feltett krokett egy részt mirelit volt, más részt szerintem újra melegített, mert 5-6 perc után elkezdett összeszottyadni, ez pedig a mikrós melegítés jellemzője. Apró probléma, de, hogy pl. a picér alapvetően illedelmes, és jópofa volt, a rendelés leadásakor a tételeknél ne az legyen már a válasz, hogy "ühüm", hanem igen, vagy rendben, köszönöm. Ezek alap dolgok. . . Összességében nem voltam elragadtatva sem a helytől, annak milliőjétől, sem a felkínált étkektől, de egy ebédre, amitől amúgy semmi különlegeset nem vár az ember, mindenképp jó lehet a hely. Összességében.
2019. május 20.a párjával járt itt 25 Sajnos az értékelésből nem tudom kihagyni a pontozást. Szörnyűnek nem nevezném, de igen lesúlytó dolog, ha az ember zárás elúőtt egy órával betér, az étterem kong az ürességtől, és közlik, hogy zárva vannak. Ez egy részt nagy tiszteletlenség a vevővel szemben, más részt egyébként szabálytalan is, mert a meghirdetett rendes nyitvatartástól eltérő időpontokat előre jelezni kellene.
Ha máshogy nem, legalább a neten kiírni, hogy "figyelj pubi úgyis akkor zárunk amikor akarunk". Egy másik hozzászólásomra azt válaszolták ha nincs vendég előbb zárnak, ez azért érdekes, hogy egy szolgáltató egy hasraütéssel kitalálja, hogy na akkor most zárunk, és kész. Nem tudom mit kaptunk volna minőségben ha mégis itt tudtunk volna maradni, de gyanus, hogy nem volt semmilyen rendezvény, pedig az aznapi majd 100 km-es hazafelé utunkon nem találtunk olyan normális éttermet ahol épp ne tartottak volna esküvői vagy más összejövetelt. Lehet mások tudják amit mi nem tudtunk meg.
2019. május 20.a párjával járt itt 45 A László tanya régente egy általunk már többször látogatott műintézmény volt, de úgy láttuk egy időre bezárt, nem tudtuk kinyit-e még valaha. Most már egy jó ideje nyitva láttuk, ellátogattunk megint. Az enteriőr ugyanaz, az ételek hasonlóak maradtak.
A picér egyedül dolgozott, és bár mindent megtett a gyorsaságért és a kiszolgálás zökkenőmentességéért, látszott, hogy a lehetőségei határát feszegeti, ezért egy kicsit néha várakozni kellett, de ez nem volt igazán baj. A levesben a májgombóc saját készítés, ez mindenképp jó pont, sajnos a burgonya krokett nem, ez pedig egy kicsit rosszabb pont. Egyébként a húsleves, és a tárkonyos ragu leves is nagyon korrekt, ami meglepett, az a májas gombás malacpecsenye, ami kimondottan jó ízösszeállítással nagyon jó választásnak bizonyúlt. Kicsit túl volt sózva, de még nem olyan zavaróan, hogy az az élvezet kárára menjen. Összevetve egy korrekt kínálatú, és jó hangulatú kis étterem a külvárosban, megfizethető árakkal. Ajánlom
2019. május 13.családjával járt itt 55 Bár Grúziában még nem jártunk, fiunk ajánlására látogattunk el az étterembe, így azt sem tudom mennyire autentikus a felhozatal. Előzékeny fogadtatásban részesültünk, a pincér pont annyira volt vicces, vagy jópofa amennyire kell, egyáltalán nem volt tolakodó. Ha valaki akar, az utcai részre is ülhet, mi maradtunk a belső teremben.
A választásnál a pincértől pontos válaszokat kaptunk minden ételről, majd elmondtuk kb mit szeretnénk, mire vágyunk és rábíztuk mit ajánl. Grúz ünnepi lakomát ajánlott, és mivel négyen voltunk, két féle két személyes ilyen lakomát rendeltünk. Elmondása szerint grúz szakácsok, grúz alapanyagokból dolgoznak, így elvileg minden olyan mint Grúziában. Nagyon finom ételeket kaptunk, bár már a felénél úgy éreztük hogy sok lesz, becsülettel végig ettük a sorozatot, ami valóban mind ízeiben, mind mennyiségében lakomának nevezhető. A sokféle különleges íz, és a számunkra hol ilyen hol olyan országot idéző fűszerezés nagyon megfogott. Valóban változatos, és sokszor szokatlan, de jól összeférő ízekkel aromákkal találkoztunk. Nem éppen olcsó mulatság ha az ember csak az étlap bal oldalát nézi, de ünnepeltünk, így ez számunkra kevéssé volt érdekes. A hely kulturált, tiszta, a felszolgáló személyzet udvarias (bár többük grúz, így velük a társalgás nyelve angol), de mindegyikük előzékeny és figyelmes. Végül jóllakottan, elégedetten, és némi hazavihető elemózsiával álltunk fel az asztaltól. Feltétlenül ajánlom mindenkinek aki érdekes ízeket keres kellemes környezetben szervírozva.
2019. május 12.családjával járt itt 25 Nincs messze, jót szerettünk volna enni, hát elmentünk. Jó is lehetne a hely, de. . . Kerthelyiségbe ültünk, hiszen jó az idő, de már a leülésnél fura volt hogy az asztal ragad. . . nem tudtuk eldönteni, hogy a fa szakszerűtlen kezelésétől, vagy az évek alatt rárakódott beazonosíthatatlan anyagoktól, minden esetre igen gusztustalan dolog.
A kikért ételek nagyjából jók, és megfelelő minőségűek, a mennyiség is megfelelő, de a környezet amit ők teremtenek igen lehúzza az egész helyet. A konyhai személyzet hátulra az épület hátsó ajtajához kijár dohányozni, a füst a vendégere száll, ennyi figyelmeltenséget még sehol nem tapasztaltam. A kiszolgálóra nagyon sokat kellett várni, végül valaki a konyháról ( öltözetét elnézve talán kisegítő vagy mosogató ) jött az asztalunkhoz, ez kimondottan durva. Szóval nem ajánlom. . .
2019. május 12.a párjával járt itt 45 Véletlenül tévedtünk arra, nem is oda tartottunk, de kívülről megtetszett a hely hangulata. Sajnos tele van majommal, amiket kimondottan nem szeretek, de ez az értékelésemben nem játszott szerepet. A hangulat, belső kialakítás jó, kellemes, kis hely. Szendvicseket ettünk disznó és marha húsból.
A disznó kellemes enyhe fűszerezésű volt, sajnos a marha némi csalódást okozott mert teljesen íztelen volt, semmi fűszer nem volt rajta a mellé feltett anyagokon kívül, ezért az egy csillag levonás. Lehetett volna a főzés-sütésnél némi fűszer és akkor 5-ös lett volna. Amúgy a hús kellemesen omlós, nagyon jó állagú tépett színhús volt. Az adagok bár kicsinek tűnnek, mégis elegendőek, megfelelően laktatóak. Az ár kicsit húzós, két szendvics két kis cola 4400 Ft, ezt azért soknak találom mág ha oly különleges is az étek, bár lehet, hogy egy buta hazai beidegződés miatt az italokon próbálják ők is megkeresni azt az extra profitot amit az ételeken már nem tudnak. A környezet tiszta, a kiszolgáló udvarias és előzékenyen mindent megmutat, elmagyaráz. Mindenképp érdemes kipróbálni, legközelebb mi is új reményekkel látogatunk el, hátha még jobb lesz.
2019. február 4.a párjával járt itt 55 E. Pisti, akit kevesen ismernek még, de ha azt mondom Bábel Pisi akkor sokan felkapják a fejüket. édesanyja viszi a Bábelék éttermet, édesapja Bádog Gundelt, mindkettő híres a jó árakról, és nagy adagokról. Pisti innen hozta a szemléletét, hogy inkább 100-150 Ft-al legyen több az alapanyag, de az ügyfél lakjon jól, és jöjjön vissza.
pisti igazi vendéglátós, aki szinte már az első alkalomtól mindenkinek tudja a kedvencét, mikor mit fogyasztott, miről beszéltek, és ehhez képest is szolgálja ki őket. Sültes tál, szárnyas és más húsokból, levesek, és minden van az étlapon. Minden étel nagyon jó ízű, frissen készült, és az adagokra igazán nem lehet panasz. Kiszállítás is van, ilyenkor is szinte forrón érkezik az étel. A helyiségben kevés a hely, talán három vendégeknek elég, de nyáron ki is lehet ülni. Bent is hangulatos, mert amíg Pisti keze gyorsan jár, lehet vele dumálni a világ dolgairól, ugyanúgy ahogy a betérő vendégekkel, és ilyenkor szinte klubhelység hangulat lesz, mindenki jóban van mindenkivel. Nem azt mondom, hogy agasztronómia csúcsát kínálja, de az ételek mindig jók, frissek, nagy adagok, és mindezt megfizethető áron, így aki mint én is a jót szeretem, nem a flancosat, sokszor betérek hozzá, vagy ha ezt nem tudom megtenni akkor kihozatom a fogásokat. Mindig lehet vaami újat, jót találni, ha éppen nincs kedvünkre való a kínálatban, és más egyedit kérünk, az is gyorsan elkészül.