2024. augusztus 31.gyerekekkel járt itt 25 Ismét eljött a nyaralás ideje. Ebben az évben a Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness-re esett a választás. Nagy hiba volt. Eddigi hazai tapasztalataink alapján, egy minden tekintetben gyenge, a négy csillagtól igen messze álló szálloda. De nézzük sorban. A személyzet a lehetőségeihez mérten mindent megtesz a vendégekért, rendkívül udvariasak és segítőkészek, de sok szabad kezük nincs.
A hotel manager és a chef nincs a helyzet magaslatán. Mindkettőt jó messzire el kellene zavarni. A szoba rendezett, tiszta, nincs lelakva. A wellness részleg a szálloda befogadó képességéhez mérten kicsi, zsúfolt. Abszolút nem gyerekbarát intézmény. Gyerek medence nincs. A vendégek összetétele ( a személyzet elmondása alapján ) 40% gyerek ! Igen, főként kisgyerekes családok és idősek látogatják a helyet. A kültéri kapcsolattal rendelkező medence koszos. A csempefugákban megtelepedő majd onnan kipergő kosz hömpölyög a medencében. Medence porszívót nem használnak, nem takarítják. Legalább is mi egy hét alatt egyszer sem láttuk. A másik medence vize nagyon hideg, csak a legbátrabbak merészkednek bele, rövid időre. A medence környezetét elszáradt növények díszítik. A gyerekek és az idősek egy medencében zsúfolódnak össze, ami rendszeres konfliktus forrása. A konyha maga a katasztrófa. A vendégek panaszáradata napi téma volt a medencében. Ezt a szállodát is elérte az újhullámos konyha szele. Reggeli egy hét alatt minden nap ugyanaz. Virsli, sült kolbász, sült gomba, sült hagyma, zöldségek, szalámi, sajt, rántotta, és sótlan omlett. Vacsoránál két féle leves, egy féle sertés, egy féle szárnyas, egy féle hal kivétel nélkül mindig valamilyen szószos formában. Olyan fűszerekkel ízesítve amely teljesen idegen a magyar ember számára. A rengeteg gyerek ellenére nincs gyerek menü ! Gyerek tálaló asztal van, szépen felszerelve mintás tányérokkal és ÜRES tálaló eszközökkel ! A szülők rendszeresen számon kérték a személyzetet, akik engedve a vendégek nyomásának néha süttettek néhány szelet rántott sajtot vagy Dínó szeletet. ( Nem mindenkinek, csak a határozottabb szülők esetében. ) Nem ez lenne a módja, hogy a gyerekek jól lakjanak. Voltak szülők akik vacsora után a városba vitték a gyereket pizzát, lángost enni, mert a szállodában ürest rizst tudott enni savanyú uborkával. Vagy még ennyit sem. Azok a klasszikusok amelyet általában egy gyerek megeszik egyáltalán nem volt. A konyha hihetetlenül lerontja a vendégélményt. A két lift rendkívül lassú, ezért a vendégek jórészt a lépcsőházat használták. Akik a hátsó udvarra néző szobát kaptak azok élvezhették a korai ébresztőt. A szállítók már kora reggel húzgálják a raklapokat, rollkocsikat, hangosan értekeznek a személyzettel. Így hát reggelente mi is élvezhettük a konyhai nyersanyag átvételt, láthattuk a patyolat és a tisztítószer szállítmány átvételét. Ár-érték arányát tekintve drága. A szállodai szolgáltatások árai vetekszenek egy jól menő budapesti szállodáéval. Az étlapot és az itallapot megtekintve elkerekedik a kedves vendég szeme. Összességében elmondható hogy egy divatos köntösbe öltöztetett SZOT üdülő érzete támad az embernek.
2024. január 27.családjával járt itt 25 2022. nyarán már jártunk itt. Sajnos a színvonal minden téren romlott. Most három napot töltöttünk itt, de úgy érzem elég is volt. Foglaláskor plusz szobai bekészítést és parkolóhely foglalást kértünk. Megérkezésünkkor tapasztaltuk, hogy egyetlen kérésünket sem vették figyelembe.
A szoba teraszajtaja nem zárt rendesen, a viharos szél süvítését hallgattuk éjszaka. A konyha tovább romlott 2022 óta. Voltak ehetetlen ételek úgymint: mócsingos, kemény marhalábszár pörkölt; vadsavanyú és csípős mediterrán paradicsomleves; csirizes sztrapacska stb. A nem túl széles kínálatú menü összeválogatása nem szakemberre vall ! ! ! A közösségi terek takarítása nem megoldott. A medencék körül nem takarítanak, így napokig néztük az eldobált hajgumik és mogyoró darabkák felhozatalát. Növénynek nevezett száradó kórók díszítik a medencék környékét. ( Lásd fotók ) Az ülő medence hőmérséklete a vendégek szerint hűvös, ezért többnyire ingáznak a termál és az ülő medence között. Személyzetet szinte alig láttunk. Bizonyára a spórolás része. Összességében elmondható hogy a négy csillagtól igen csak távol áll. Ár - érték arányban nem elfogadható. Tessenek felnőni a helyzethez.
2023. július 30.gyerekekkel járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem titkolt célom, hogy valós képet nyújtsak a nyaralni vágyó, szállást keresőknek. A jó és rossz tapasztalatokat egyaránt meg írni hogy valós képet kapjunk. Így lesz ez most is. Hat napot töltöttem családommal a Hotel Silverben. Megérkezésünkkor csak mi voltunk a recepción, a hölgy bőszen gépelt, hosszú percekig váratott.
Fontos munkáját befejezve közölte hogy az otthonról elvégzett online bejelentkeztetés adatai nem mennek át ( nem csak a mi esetünkben ) ezért ismét el kell végezni, ott helyben. Sajnos a foglaláskor igényelt mélygarázs parkoló igénylését sem rögzítették. Ezt helyben megoldották, lett parkolóhely. A vendégek összetétele főként szlovák és román, kevés lengyel és magyar vendéggel. A lengyelekkel nincs gond, a szlovákokról és különösen a románokról ez már nem mondható el. Az európai kultúrember színvonalát nem igazán érik el. Ordibálnak, többnyire ittasak, és enni sem tudnak anélkül hogy ne laknák le az éttermet az étkezések végére. ( Amolyan éhezők viadala. )
A szobáról:
Standard szobában voltunk elszállásolva két felnőtt és egy gyerek. A fotókon nem igazán látszik a szobák mérete. Három fő számára kifejezetten szűkös, ezért inkább a superior szobákat javaslom nagyobb mérete miatt. A fürdőszoba szűkös, a wc-hez nem lehet rendesen hozzáférni. A szoba egyébként tiszta, rendezett. A személyzet ( meglepően sokan vannak ) élőre köszön, figyelmes a vendégekkel. Kérésre segítőkészek, igyekeznek mielőbb megoldani a vendég kéréseit. A londiner fiatalembereknek külön piros pont. A szálloda a bő húsz évvel ezelőtti esztétikai és műszaki színvonalat képviseli, amelyet megpróbálnak folyamatosan szinten tartani, helyenként megújítani. A liftek önálló életet élnek, sokszor nem arra a szintre visznek amelyeknek a gombját megnyomjuk. A wellness részleg tipikusan magyar. A mellékelt fotókon is látszik hogy volna mit javítani a dolgon. Úgymint medence porszívó használata a napi karbantartás keretében, a lerakódott üledékek eltávolítására. Végletekig elszennyeződött szellőzőrácsok megtisztítása. A nyugágyak viseltesek, több esetben koszosak voltak. Az úszómesterek munkáján nagyon meglátszott hogy ki van szolgálatban. Volt aki egész nap jött-ment, sepregetett rendezkedett, odafigyelt a medencék környezetére. De olyan is volt aki egész nap a telefonját nyomkodta és fel sem állt a székből. Egyébként kellemes hely, kis odafigyeléssel még jobb lehetne. A konyháról:
Na ilyenben még nem volt részem, pedig tapasztalatom van bőven. Kategóriájához mérten kimagasló választékú, színvonalú étkeztetés. Úgy érzem ezzel próbálják kompenzálni az egyéb hiányosságokat. Reggelinél pezsgő, pálinka, sör, bor, fröccs áll a vendégek rendelkezésére. A reggeli választéka bőséges, a szokásoson túl különböző halféleségek, sütemények, gyümölcsök. A svédasztalos vacsora kínálata túlmutat az átlagos felhozatalon. Gyerek menü is van, amit más hajdúszoboszlói szállodában tavaly hiányoltunk. A klasszikusokon felül különlegességeket is kínál. Konyhájáról elmondható, hogy mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Összességében jól éreztük magunkat, némi odafigyeléssel és ráfordítással akár jobb is lehetne.
2023. június 21., csoporttal járt itt 25 Csoportos kirándulás keretében látogattuk meg a vendéglátó helyet. Nem kellett volna. . . Alapvetően menza, árai éttermiek. A kétfogásos ebéd ( csontleves, rántott szelet sima rizzsel ) csekély 3800 Ft ! Ezt egy menüztető étteremben nálunk kiszállítással 1600 - 1800 Ft-ért meg lehet kapni, és még az adag is nagyobb.
Itt a cél alapvetően nem az hogy a vendég megelégedetten távozzon és visszatérjen. A felszolgált mennyiség és minőség nem közelíti meg az árat. Az emeleti rész egy üvegkalitka. Három oldalról padlótól plafonig üveg. Természetesen a három felszerelt klímaberendezés közül egyet sem kapcsoltak be. Kinyitjuk a teraszajtót megteszi az is. A park területén van több büfé jellegű hely ahol a látottak alapján korrektebb ár-érték arányú ételeket lehet kapni. Inkább ezeket ajánlom.
2023. június 17.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy éjszakát töltöttünk itt. A tulajdonos hölgy rendkívül kedves, segítőkész. A szállás a kertvárosban családi házak között található. A szobák tetőtéri szobák fürdőszobával. A belvárostól messzebb esik, esetünkben azért esett rá a választás mert a közelben volt dolgunk. A panzió közelében boltok és vendéglátó egységek is megtalálhatóak.
2023. június 17.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Esztergomban átutazóban jártunk. Az ittjártam értékelései alapján választottam ezt a helyet, és nem csalódtam benne. Ebédre menüt ettünk fokhagymakrém levest, rántott sajtot rizzsel. Vacsorára kétszemélyes Grante tálat kértünk. Mindkettővel meg voltunk elégedve. Az adagok bőségesek, ízvilága házias.
A hely rendezett, tiszta. Bátran ajánlom.
2023. január 15.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy vasárnapi ebédnek indult és kellemes meglepetés lett belőle. Az ittjartam. hu vendégértékeléseit olvasgattam miskolci éttermeket keresgélve. Egy étterem volt ahol nem találtam olyan kritikus véleményeket amely eltántorított volna attól hogy meglátogassam. Ez pedig a Kispipa. Harangszóra érkeztem kis családommal.
Először jártunk itt, nem is gondoltuk hogy telt ház lesz. Egyetlen szabad asztal volt oda ültünk. Rendezett környezet, amolyan régi vágású kisvendéglő. Nem nagyon található ilyen már manapság. Személyzet segítőkész, és meglepően gyors, a rendelés leadása után bő tíz percen belül már ebédeltünk is. ( Telt ház mellett. ) Korhely harcsa halászlevet ettünk, miskolci szimfónikus tállal, a gyerek rántott sertésbordát. Az ételek ízvilága házias jellegű, az adagok bőségesek az átlag éttermi adagoktól nagyobbak. Összességében meg voltunk elégedve mindennel. Bátran merem ajánlani. Színvonalas környezetben finom ebéd, megfizethető áron. Két apró észrevétel:
- Az étterem honlapján kevés ételhez van feltöltve fotó. - Téli időszakban a belső tér kissé szűkös.
Időpazarlás
2022. december 30.családjával járt itt 15 Kis családommal útra keltünk a két ünnep között. Én magam többször is jártam itt a negyven év alatt, utoljára 2002. május 9-én. Onnan emlékszem ennyire pontosan, mert ezen a napon történt a tragikus móri bankrablás. Ennek húsz éve. Akkor még menő helynek számított tele német turistákkal. Mára egy lepusztult, elhanyagolt, romhalmaz.
De nézzük sorban. Amint a mellékelt fotóim is bizonyítják itt minden az enyészeté. Beázott öltözők, kompletten hiányzó folyosói álmennyezet, lerohadt szellőzőrácsok, rozsdás korlátok, szétrohadt radiátorok, hiányzó csempék stb. Az erős jóindulattal étteremnek mondott létesítmény horror árakon büfé kategóriában kínál mini adagokat, a lenyúlás magasiskolája! A belépőjegy méreg drága. A közeli tiszaújvárosi vagy a mezőkövesdi fürdőben jóval olcsóbban magasabb minőségű szolgáltatást kapunk. ( Nyáron mindkettőben voltunk, saját tapasztalat. )
Összességében a város szégyene. Nyugaton ilyen fürdőket nem engednek üzemelni!
2022. augusztus 10.gyerekekkel járt itt 45 Hat napot töltöttem itt családommal. Tapasztalataim vegyesek, de nézzük sorban. A szálloda városon belüli elhelyezkedése nagyon jó, rövid sétákkal minden fontosabb hely könnyen elérhető. Sajnos a város tisztasága katasztrofális, ez egy önálló kommentet is megérne. A szállodán látszik az emberhiány, de a dolgozók minden megtesznek hogy ebből minél kevesebbet érezzen a vendég.
A személyzet segítőkész, probléma megoldó képességük jó. Az éttermi személyzet barátságos, figyelmes. Szobánk kifogástalan volt, az ágyak jók, a fürdőszoba tágas. Volt pár dolog amin meglepődtem. A parkolásért fizetni kell, ami nem újdonság de akkor biztosítani kellene a fix parkolóhelyet a fizetővendégnek. Itt sajnos közölték hogy nincs megfelelő számú bója / tábla amivel a rendszámot ki lehetne helyezni, így ha elhagytad a parkolót és délután vagy este értél vissza akkor egyáltalán nem jutott hely a pakolóban. Lehet kint állni az utcán, már ha ott is jut hely. A medence melletti bár és grill terasz az első néhány napban nem volt nyitva. Ezt követően már üzemelt, de a környezet tisztaságával akadt némi gond ami a feltöltött fotókon is látszik. Eldobált cigaretta csikkek voltak szanaszét, amelyet 6 napon keresztül minden nap megszemléltünk. Ez idő alatt sajnos senkinek nem volt ideje összetakarítani. Kár. A konyháról néhány mondatban. A svédasztal választéka gyér, nem egy négy csillagos szállodához méltó. A másik érdekesség hogy gyerek menü sem volt minden nap. Az ételekkel alapvetően nem volt probléma. Vacsora elvileg 21 óráig van, mi egyszer 19. 40-kor mentünk és bizonyos ételek esetében már csak a táblácskákat találtuk a konténerek üresek voltak, nem töltötték újra. A wellness részleg impozáns, a nagy medence vize elég hűvös, ezt kevesen használták. Összességében jól éreztük magunkat.
2022. július 31., csoporttal járt itt 35 Fürdés közben úgy gondoltuk együnk egyet. Kézenfekvőnek tűnt a fürdő étterme. Az ételekkel alapvetően nem volt probléma, hozták az ehhez hasonló helyek átlagát. Ezt a létesítmény nem ekkora vendégforgalomhoz tervezték. A kiszolgálás és a pénztáros csiga lassúságú. Néha már azt éreztük hogy direkt csinálják.
Mi 45 percet álltunk sorban. A pénztáros semmilyen idegen nyelven nem tudott a rengeteg külföldi vendég ellenére sem. Kézzel , lábbal kalimpálunk, vadul gesztikulálunk, és a hülye vendég ennek ellenére sem érti. . . Az asztalok száma kevés, és ha ételhez jutunk akkor is várhatunk mire lesz szabad asztal. Persze addigra minden elhűl. Összességében akinek van kedve sorban állni mint egykoron a néphadsereg konyháján akkor hajrá.