2016. január 5., üzleti partnerrel járt itt 45 Hétköznap ebédidő, közel teltház. A fogadtatás kedves. A limondékínálatból a chiliset próbálom ki, ami jó választás volt. A pincér hölgy kissé nyers, illetve nagyon túlterhelt. Rengeteg asztal jut egy felszolgálóra. Konfittált marhapofát választok céklapürével. A szálakra szedett hús kocka formába préselve érkezik, valami karamellizált szafttal.
Nagyon dizájnos, ízre kitűnő. A kávéra jó sokat kellett várni, amikor már nagyon fészkelődtünk, akkor kapcsolt a pincérhölgy, hogy elfelejtette, és gyorsan leadta a rendelést. A nem olcsó árakat 4 fő felett (? ? ) 12% szervízdíj terheli.
2015. december 2.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
35 dekás, a deszkáról 2 oldalt lelógó rántott sertésszelet - ember legyen a talpán, aki megbirkózik ekkora adaggal. Jár hozzá egy kis adag burgonyasaláta is, mindez 2100 Ft-ért. Ebédidő vége felé voltunk, de még akkor is sokan voltak/jöttek. Finom volt. Kóstoltuk még a szalontüdőt (kiváló) és a rántott disznófület tartárral (érdekes).
Felszolgálás nincs, a pultban álló alkalmazottak kiabálják a neved, ha elkészült a rendelt étel.
2015. december 1.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szabó Győző színész találmánya a steamboo: rizs vagy puliszka alapon különböző finomságok, becsomagolva és 4-5 perc alatt kigőzölve. Kóstoltunk lazacosat, kéksajtosat finom volt mindkettő. A prímet a szarvaskolbászos puliszkás variáció vitte el. 4-500 Ft egy kétfalatnyi steamboo, ha éhesen mész, 6 darab a minimum, amivel kalkulálhatsz.
Ha a Hold utcai piacon jársz, térj be ide, előételként is kiváló, ha máshol ebédelsz.
2015. november 30.egyedül járt itt 35 Az étterem hatalmas, ablakokkal körbevett télikert jellegű része hangulatos, a többi hatalmas része sötét zsúfolt, nyomasztó. A szobaárak tartalmazzák a svédasztalos vacsorát. Az ételekre a legjobb szó a közepes, semmi nem jó, de kifejezetten nem is rossz. Főképp magyaros jellegű ételek vannak.
Aki egyszerű ételekből akar sokat enni (pörkölt, rántott hús, paprikás csirke), azok szeretni fogják a helyet. Aki egy kicsit különlegesebbre vágyik, az semmit sem talál a választékban. A pangasius egy négycsillagos szálloda kínálatában botrányos.
2015. november 11.barátokkal járt itt 25Osztálytalálkozó alkalmával jártam a helyen. Az ételek kisvendéglői szint alattiak, az italválaszték nagyon szegényes. 1 fajta csapolt sör, Varga pincészet "borai", minimális röviditalválaszték. A hiányosságokat a lelkes felszolgálás sem tudta palástolni. Szerencsére az este hangulata nem a helyen múlott.
2015. november 10.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy szombat délben foglalással érkeztünk az étterembe. A kerthelyiség és az étterem is nagyon hangulatos, vidéki stílusban berendezett. Első vendégekként érkeztünk, a felszolgáló épp akkor írta fel a táblára az aznapi kínálatot. Vadragú levessel és húslevessel kezdtünk, korrekt ízek, semmi extra.
A főételek között már volt náhány igazán kiváló, például a sült tarja gombás reszelt tésztával. A desszertek kitűnőek voltak. A túrógombócot nem szabad kihagyni. A korábban olvasottakkal szemben az adagokat egyátalán nem találtuk kicsinek, éhesen érkeztünk és a 3 fogás bőségesen elég volt. Nagyobb adagok esetén a desszertnek már nem maradt volna hely :)
Az itallapon finom balatoni borok vannak. Érdemes kipróbálni a helyet!
2015. október 1.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Pici hely a nyüzsgő Kazinczy utcában. Letisztult vonalú, minimalista berendezés. Fiatal, kedves szakácsok - tőlük kell a pultnál rendelni, majd az étel elkészültekor kihozzák az asztalhoz. A ramen levest több fajta betéttel is lehet kérni, császárhús, csirke, marha, rák. . . Mi a rákosat kóstoltuk.
Hatalmas adag leves, éhesen mentem és jóllaktam tőle. VAn benne ramentészta (lehet risztésztával is kérni), fafül gomba, tojás, sárgarépacsíkok, meg valami káposztaféle, talán pak-choi. A betéteket pálcikával kell kienni, a levest vagy meginni, vagy fakanállak kikanalazni. Finom volt.
2015. szeptember 22.barátokkal járt itt 45 A tóti hegy oldalában, gyönyörű környezetben helyezkedik el a pincészet. Szép a panoráma,ápolt, gondozott a birtok. A felszolgálás gyors, udvarias. Valamenyi bort decire is lehet kóstolni, ittunk jókat és közepeseket is. Szűk az ételválaszták, mindössze 2 leves , 2 főétel, néhány desszert.
Saját gazdaságuk alapanyagait dolgozzák fel, mangalicát, szürkemarhát. Leves rendelésekor először a levesbetéttel feldíszített tányér kerül az asztalra, majd egy csuprból öntik rá a levest. Ettünk túrógombócos szilvalevest, töklevest - jók voltak. A főételek sajnos már kevésbé. A mangalica tarja bizonyos részei omlósak, mások szárazak. Körete (paprikás krumpli) kifejezetten gyenge. A szürkemarha vadasmártásban túl borókabogyó-ízű volt, a hús egy nagy darabban érkezett, amit vágni nem - csak szálakra szedeni - lehetett. Hiába volt puha, a rossz szeletelésnek köszönhetően csak rágta, rágta az ember. . . . Árak: 3600/főétel, 4-600 Ft/dl bor. A kevésbé jól sikerült főételek ellenére kellemes estét töltöttünk itt.
2015. augusztus 26.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kellemes szombat esti vacsorát költöttünk el az étterem teraszán. A vacsorához élő jazz zene szólt. A pincérek kedvesek, udvariasak, de nem tolakodóak. Sok mindent megkóstoltunk, és mindennel elégedettek voltunk. Nekem a legjobban a füstölt tejhabos zellerkrémleves ízlett, aminek a közepében egy savanyított sült zeller volt.
Másik emlékezetes választás a napi ajánlatban szereplő előétel: libamáj, a tetején sushi gyömbérrel és füstölt tohallal, mellette wasabi habbal. Az étterem nem olcsó, de 100%-ig megéri. Talán a desszerválaszték szegényes egy kicsit.
2015. július 25.gyerekekkel járt itt 55 Ismerősök ajánlására próbáltuk ki a helyet. Fagyizni indultunk, de korán érkeztünk, a csinos felszogáló hölgy mondta, hogy kb 15 percet várni kell még a fagyikra. Így "kénytelenek voltunk" kipróbálni a sütiket is a fagyik előtt.
Ettünk szigligeti krémest (ez volt a legjobb - friss málnával, finom krémmel), somlói tortát (kiváló), gesztenyés sütit (ez volt talán a legkevésbé jó választás, de semmi gond ezzel sem). Kávé, capuccino, limonádé - mind kiváló. A fagyik: helyben készített, gluténmenetes fagyik. Hihetetlenül tejes, krémes ízek. Nehéz volt választani, majd egymásét is kóstolgatva nehéz volt eldönteni, kié a legjobb. Különleges ízek: tökmagos, fehércsokis-levendulás, túrós-lime-os. . . . . Árak: 480 Ft egy süti, 250 Ft a 6 dekás fagyi. Nagyon baráti, a minőséghez képest pedig kifejezetten olcsó. Biztosan visszatérünk. Olyan fagyi, amiért megéri hosszabb kitérőt is tenni, ha valaki az északi parton jár.