2015. november 17.a párjával járt itt 45 . . . ezért kipróbáltuk. Novemberi hétvégét töltöttünk itt. Elegáns hotel, jó ízléssel használták fel az uniós támogatást. Én ugyan többet gondoltam volna a helyükben a vendégek sokféle igényének kielégítésére és pl. csináltam volna az üresen kongó hideg pihenőszoba(sószoba?
) helyére egy kis konditermet és kizárólag a szállóvendégeknek egy saját termál medencét. Ezek nagyon hiányoztak. Persze, korlátlan átjárás van a gyógyfürdőbe, de az meg valami borzasztóan zsúfolt volt. Szűk levegőtlen helyek, kis medencék, kevés élményelem, olyan elrendezése és túlzsúfoltsága van az egész fürdőnek, hogy egyszerűen nem volt kedvünk átmenni, max. este, amikor már nem voltak annyian. Nincs tér, mindent beépítettek valamivel. Tiszta labirintus. De vissza a hotelbe. A szoba kellemesen berendezett, jó a matrac és az ágynemű, szép a fürdőszoba, bár küzdöttünk kicsit amíg az elszívó üzemképes lett. A terasz sajnos egy belső (gazdasági) udvarra nézett, nos itt is tükröződött a túlzott beépítettségből adódó hátrány. Az étkezéssel maximálisan elégedettek voltunk, nagyon ízletes és rendkívül választékos, sokféle finomságot készítettek, a séfnek külön dicséret jár! Persze, mi igyekeztünk elkerülni a tömeget, mert akkor bizony sorba kellett állni a rövid pultnál. . . A pincérek lehetnének kicsit figyelmesebbek, sokat jelentene pl. ha előre köszönnének. És végül az, amivel kezdenem kellett volna. Háklis vagyok arra, hogyha a legszebb szállodát elszúrják egy pocsék recepcióval. Szerintem nem ezen kellene spórolni, mert az első benyomás nagyon fontos. A recepciós személye, megjelenése, viselkedése meghatározó egy újonnan belépő vendégnek. Hisz a pult mögötti személy képviseli a szállodát, tükrözi a színvonalat - főszabály szerint. Esetünkben egy érdektelen, szétszórt fiatalember kb. nulla tájékoztatást adott, egy ideig azt hittem, csak helyettesíti a recepcióst, de kiderült, ő maga az. . . Összesenjében csillagainak megfelelő, korrekt ár/érték arányú hotel, melyet kis odafigyeléssel még jobbá lehetne tenni. Remélem, ha a vezetőség is olvassa soraimat, építő jellegű kritikaként fogja fel, annak szántam. Bár a településre valószínűleg nem mennék még egyszer, mégis ajánlom a hotelt a csendes, szép, kényelmes dolgokra vágyóknak.
2015. október 11.a párjával járt itt 35 A termál miatt választottuk Martfűt. Csillagainak megfelelő átlagos szálloda. A remek gyógyvíz a legjobb, de ez sajnos nem az ő érdemük. Jó volt a korlátlan átjárás a fürdőbe! És persze élvezetes a szabadtéri termál medence is. Tiszta, tágas szobák,rendezett környezet. A személyzet egy része is remekül érzi magát.
A recepciós pultot jó messzire helyezték a benne rejtőzködő fiatalokkal, nehogy zavarjuk őket. . . A kaja szerény svédasztalos volt,többször hidegek voltak a vacsora második fogásai. Ajándék-éjszakás csomag árát tekintve azt mondom, megfelelt az ár-érték arány, amúgy nem állítanám. Sehol egy működő büfé vagy kávézó. . . lehet, hogy ez az utószezon hátránya? Összességében nem éreztem barátságosnak, emberközelinek a helyet, ez az "egyszer elment" kategória.
2015. július 20.a párjával járt itt 45 Főszezonban töltöttünk itt pár napot, ajándékba kaptuk a családtól. 4 csillagos hotelekben gyakran megfordulunk, van viszonyítási alap. Szép épület-külső, kissé nyomasztó berendezésű, de tágas lakótér. Van egy kis wellness részleg, kedves személyzet, kiváló svédasztalos kínálat és a tisztaság nagyon rendben.
Apróságok: a wifi nem annyira ért el a mi szobánkig, a recepciós javasolta, hogy tartsam nyitva az ajtót, majd úgy bejön :) De a fürdőköntösnél elvesztettem a humorérzékemet. . . rongyos, foltozott ezeréves cuccok :( tiszta szégyen, rajta a 4 csillagos logóval. . . Építő jellegű kritika: ideje lenne selejtezni! (a fotóját őrzöm, nem kitaláció)Szóval nálam egy csillag inogni látszik. . .
2015. július 1.a párjával járt itt 55 Ajándékba kaptuk ezt a pár napot, remekül éreztük magunkat. Maga a környezet, ahol a szálloda elhelyezkedik, maga az épület és a strand is gyönyörű. A külső és a belső fürdő részleg is szuper, tényleg mindenki találhat kedvére valót. A szoba tágas, a kilátás nagyon szép.
Kiválóan felszerelt fitness-terem is van, amely a fürdőrészleggel együtt korán nyit és későig nyitva tart. Érkezésünkkor a recepciósnak valószínűleg rossz napja lehetett, de ezt követően a személyzet többi tagja ellensúlyozta ezt. A kaja egyszerűen csúcsszuper volt, gazdag, választékos kínálat, remek ízek. Szívesen visszatérnénk.
2015. július 1.a párjával járt itt 55 3 éjszakát töltöttünk itt párommal, remekül éreztük magunkat. Kellemes szoba, jó kaja, kedves személyzet, nagyon jó hangulatú hely, a benti wellness és a kinti medence is klassz volt. Kint a jakuzziban van egyedül meleg víz, ez túl kicsi ennyi vendégnek.
Mi a szálloda részben laktunk, kényelmes volt és szép, de megnézhettünk egy bungallót, ami szintén szuper volt, skandináv berendezéssel, családoknak kényelmes, teljesen felszerelt. Jó szívvel ajánlom mindenkinek. Mi visszatérünk! :)
2014. szeptember 2.a párjával járt itt 35 Zalakarost nagyon szeretjük, több szállodáját próbáltuk már ki. A Freyát azért az egyért választottuk, mert összeköttetésben áll a strandfürdővel. Nagyszerű, hogy akárhányszor át lehet ballagni köntösben egy alagúton keresztül a fürdőbe.
Kívülről azt gondoltuk, hogy valószínűleg egy felújított Hunguest Hotelhez lesz szerencsénk, de a szűk, levegőtlen szobában ez a reményünk kissé összeomlott. Ennyire kifeküdt, pihenésre alkalmatlan ágyat ritkán tapasztaltunk 3 csillag esetében. Fáradtan ébredni pedig nem jó. Még akkor sem, ha kellemes svédasztalos étkezéssel és figyelmes, kedves személyzettel igyekeztek kárpótolni.
2014. augusztus 27.a párjával járt itt 55 Vannak helyek, ahová visszavágyik az ember, ilyen ez a város és ez a hotel. Pár éve jártunk már itt, azóta csak szebb lett, nagyon jó kis wellness részleggel bővült, sokat csinosítgattak rajta. Egyszerűen az a hely, ahol jó lenni. Igényes környezet, választékos-finomságos ellenállhatatlan svédasztal, kedves személyzet, valahogy minden klappol.
Nem tömegszállás, kellemes vendégszámú barátságos nyugodt hely. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!
2014. augusztus 27.a párjával járt itt 25 Nyaralásunk az idén láncra fűzött volt, vagyis több helyet jártunk be egyikről a másikra utazva. A Helikon előtt 2 másik, 3 csillagos hotelben laktunk nagyon jól érezve magunkat, tehát van összehasonlítási alap. Itt csak 2 éjszakát tartózkodtunk, de ennyi elég is volt.
Érkezéskor nem volt valami kedves a fogadtatás és a kalkulált összeg felét kicsinyes módon azonnal kifizettették velünk. Olyan a hely, mint ahol megállt az idő. . . Az all inclusive kifejezés megcsúfolása volt, mindenből a legsilányabb minőségű kínálattal. Ihatatlan, üdítőnek nevezett löttyökkel, kannás borokkal, amikor fagyit kértünk, közölték hetente csak 3x van, így a jeges kávé is. . . pech. A svédasztalos kínálatban is az köszönt vissza, hogy a fogások száma megvolt ugyan, de a legolcsóbb verzióban. A főtt ételek sem voltak valami ízletesek, az egésznek egy tömegétkeztetés hangulata volt. Kicsit fura volt, hogy a kínálóasztal szélén egy zsírosbödön volt melybe a felirata szerint a személyzet javára gyűjtöttek. Persze, ők nem tehetnek semmiről. . . Ami nagyon szép volt, az a balatoni panoráma. A közvetlen strand remek jó dolog, de miért is ne ócska napozóágyakkal, csak a retro feeling kedvéért :) Tanulság: óriási a különbség 3 csillag és 3 csillag között!
2014. január 2.a párjával járt itt 35 Szilveszter időszakra szerettünk volna elutazni valahová. Már az ajánlatkérésnél elkezdődtek a problémák, ezt utólag nézve olyan előjelnek kellett volna tekinteni, hogy keressünk más szálláshelyet. A hotel recepcióját háromból egyszer sem tudtuk elérni, aztán egy szállásfoglaló portálon keresztül próbáltuk megtudni, van-e még a szilveszteri időszakra szabad hely.
Nekik is elég nehezen ment információhoz jutni. Végül is megkapva az ajánlatot úgy döntöttünk, belevágunk. Megérkezve a tájékoztatás során kiderült, hogy a félpanziós ellátás a strand önkiszolgáló éttermében történik, ez elég snassznak tűnt, de erről majd később. A 3 csillagos hotel egyszerű berendezésű szobája és a hozzá tartozó fürdőszoba tisztaságával nem volt gond, bár a csomókban kornyadozó párnák igencsak cserére szorulnának már. A parányi retro tv nem működött, mert ki volt szakadva a vezeték(később kaptunk másik vezetéket), wifi csak a társalgóban volt. A vacsora volt az első étkezésünk, akkor derült ki, hogy a strandéttermi menü jár nekünk az önkiszolgáló étteremben, üzemikonyha-stílusban , ez elég furcsa volt. A reggeli jobban sikerült, az már illő módon büféreggeli volt, külön, kulturált étkezőben a szállóvendégeknek, megfelelő ellátottsággal. Ingyenes szolgáltatásként feltüntették a fitness terem használatát, ezt szerettük volna kipróbálni. Az ott található gépek közül legnagyobb csalódásunkra az összes használható eszköz egy szobabicikli és egy fekvenyomópad volt, a többi mind szétzúzva romokban hevert. A szállodából bármennyiszer átmehettünk a kiváló thermálvizű strandra, ez nagyszerű dolog volt, hiszen 3 szabadtéri melegvizes medence várta a telelőket és velünk együtt meglepően sokan élvezték a téli fürdés ezen élményét remek hangulatban. A szilveszteri vacsorára igyekeztek szépen megteríteni és svédasztalos formában kínálni az étkeket. Az élőzenét egy szintetizátoros énekes szolgáltatta, táncolható zenét produkált, csak sajnos kevesen voltunk az igazán jó hangulathoz. Éjfélkor kaptunk egy pohár pezsgőt, de tüzijátékra már nem futotta. Az újévi fő étkezésről emlékeznék még meg: eléggé szolidra sikerült, egy tányér lencsegulyást követően a második tányér sarkában túrós tészta címszóval 2 darab aprócska kis túrógombóc-jellegű képződmény társaságában egy darab derelye hervadozott…még gyerekmenünek is vékony lenne, nemhogy félpanziós ellátásnak. Távozáskor nem jó szájízzel, de szerettük volna kiegyenlíteni a számlát, persze ez sem ment simán. Előleg utalásunkat , mely 12 nappal azelőtt történt, nem tudták a bankjuktól lekérdezni (! ? ), így nekünk kellett a recepción belépve a számítógépbe netbankunkon kikeresni és kinyomtatni, hogy valóban elutaltuk az 50%-ot. Olyan érzéssel távoztunk, hogy talán nem véletlen, hogy nem volt teltház… Bármennyire is szerettünk volna bizalmat szavazni a szálláshelynek, (3 éj 2 főre 108. 000-ért! )számunkra nem volt megfelelő az ár-érték arány.