2019. május 25.a párjával járt itt 35 Egy éjszakát szerettünk volna eltölteni,a Libra Hotelben,hogy 700 km. -t ne egyfolytában kelljen megtennünk. Gondoltuk,egybekötjük a medvepark,és a gödöllői kastély meglátogatásával. A személyzet kedves,segítőkész,az alább említett negatív körülményekről sem tehetnek. A szobánk szépen berendezett,a tisztaság is kiváló volt.
Ablakunkkal szemben a postahivatal hátsó bejárata,ahol a postás autók ki-be jártak,nagy kapucsörömpölés közepette. Gondoltuk péntek este lévén egyszer majd csak bezárnak. . . . A második pofon akkor ért bennünket,amikor szembesültünk vele,hogy a szomszéd szobából minden áthallatszik,úgy,mintha egy légtérben lettünk volna. A beszélgetés,a telefonon kapott üzenetek,a tv műsor,hát meg egyéb hangok. . . . . . amit nyilvános felület lévén itt most nem írnék le. Valószínűleg gipszkarton a válaszfal. Előttem már más hozzászólók is leírták,hogy a szállodába egy meredek csigalépcsőn lehet felmenni,így akinek már nem fiatal a térde,az nehezen tud felmászni. A szomszédból áthallatszó hangoskodás miatt,mivel nem ajánlottak fel másik szobát,összepakoltunk és indultunk haza. Gödöllő és medvepark majd legközelebb. . . . . A teljes árat kifizették velünk,egyedül az el nem fogyasztott reggelinkre vontak le 2000 Ft. -ot
2018. augusztus 29.a párjával járt itt 55A panzió kiváló,mindenféle tekintetben,a berendezés,a kiszolgálás vetekszik egy szállodai ellátással. A külön rendelhető reggeli is bőséges,bő választékkal. Mindenképp ajánlanám átutazóknak,vagy akik több napot eltöltenének Baján egy szép Duna parti kikapcsolódás reményében. A vendégek kényelmét és kívánságait maximálisan szem előtt tartják. A személyzet nagyon kedves.
2018. június 4.a párjával járt itt 55 Véletlenül akadtam rá a neten,gondoltuk,ha már úgyis a Balatonnál leszünk megnézzük a magyar Tádzs Mahalt. Gyönyörű látványban volt részünk. Bory Jenő kétségtelenül nagy művész volt,ezt jól tükrözik a szobrai,festményei,versei és maga az egész épületegyüttes. A helynek kisugárzása van,és mindent átjár a felesége iránt érzett szeretet,rajongás és tisztelet.
Gyönyörű rózsakert teszi még szebbé a helyet. Minden karnyújtásnyira van és közelről megnézhető,lefényképezhető a kiállított dolgokat nem egy kordon mögül szemléli a látogató. Külön érdem,hogy ezt a szellemi és tárgyi hagyatékot a család tartja karban,ami egy ekkora épület esetén nem kis feladat,a szobrokról és festményekről nem is beszélve. Ott jártunkkor is felújítás zajlott,de nem a látogatókat zavaró módon. A belépő megfizethető,és egy-két órát el lehet tölteni mire mindent végig néz a látogató. Bátran ajánlom mindenkinek.
2018. június 3.a párjával járt itt 25 Évekkel ezelőtt már töltöttünk pár kellemes napot a Club Aligában,így gondoltam meglepem a férjemet egy szülinapi hétvégével. Sajnos a retró jelző itt arra vonatkozik,hogy a helyet az üzemeltető teljesen hagyta lepusztulni. Mivel én láttam ,hogyan nézett ki virágkorában a 80-as,90-es években,amit itt láttam az a teljes pusztulás és igénytelenség.
Az ősfás jelző itt arra vonatkozik,hogy húsz év alatt a növényzet teljesen benőtte a terepet,mindenütt kidőlt és letört fák,az aljnövényzet úgy elburjánzott,hogy a kisebb villaépületek már ki sem látszanak. A szállásunk kész horror volt a XI "villában". A fürdőszobában a fürdőkád rozsdás volt,a melegvíz egy ember zuhanyzásához volt elég,a kövön állandóan állt a víz,hogy honnan folyt oda azt nem sikerült kideríteni. Érkezésünkkor átható hypo szag volt,ami elnyomta a később hányingerkeltő doh szagot. Az erkély üveg befoldozva, a hűtőszekrény rozsdás. . . . Hosszan tudnám még sorolni,az igénytelenségnek ezt a szép példáját. A beépített szekrényben szintén áporodott szag,úgyhogy oda nem nagyon pakoltunk be. A strand mellett is elburjánzott a növényzet,a korábbi kedvenc XVI-os villát csak a kikandikáló tetejéről sikerült észrevenni. Mindenütt rozsda és enyészet. Ha a jahtokat nem tartanák a kikötőben,már megbukott volna az egész vállalkozás. Sírni való,hogy egy ekkora kincset így hagynak tönkremenni. Senkinek nem ajánlanám!
2016. július 13.a párjával járt itt 55 Az értékelésemet azért írom le,mert nem tartom korrektnek az előttem írók negatív kritikáit. Már sokadik alkalommal pihentünk ebben a szállodában,és mindennel meg voltunk elégedve. Ez nem azt jelenti,hogy alacsonyabbak az igényeink,hanem mint visszatérő vendégek tapasztaljuk,hogy a tulajdonosok milyen fejlesztéseket tesznek a vendégek kényelmének érdekében.
A szállodát inkább a feltöltődésre és pihenésre vágyó 50-es korosztálynak ajánlanám,a kisgyermekeseknek lehet,hogy ez a környezet "túl csendes",de erre megoldást jelenthet a strandfürdő. A svédasztalos reggeli mindenki igényeit kielégítheti,és a kisgyermekektől az idősebb korosztályig mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt,és nagyon bőséges. A háromfogásos ebéd,vagy választhatóan vacsora is olyan mennyiség,hogy néha a desszertet már nem is bírtuk elfogyasztani. A pincérek megkérdezik,hogy innivalót hozhatnak-e a vacsorához,de aki nem kíván mást a poharak és kancsóban az ivóvíz rendelkezésre áll. Az egy nagy tévedés,hogy kisgyermek nem mehet a medencébe,mert csak a nem szobatiszta kicsik nem mehetnek be érthetően a víztisztaság és a hygienés okok miatt. Ott jártunkkor is volt kétéves szobatiszta gyermek aki a szüleivel együtt fürdött a medencében. A gyógyvízben való fürdés ajánlott ideje max. 40-50 perc a felnőtteknek is,ez fel van tüntetve a medence térben. A medencék vizét minden este leengedik,ami sajnos néhány gyógyfürdőről nem mondható el. Az Erzsébet programosok napi háromszori étkezést kapnak, míg a fizető vendégek választhatnak,hogy a bőséges svédasztalos reggeli után ebédelni,vagy vacsorázni szeretnének inkább. A kb. napi 10000 Ft. /fő árból megszálltunk,étkeztünk,fürödtünk amennyi jólesett. Manapság két fő részére egy nap a strandon kerülne ennyibe,és akkor még nem számoltam az étkezést,benzinköltség,stb. A személyzet nagyon kedves,és ha valakinek problémája,vagy kérdése van bátran fordulhat hozzájuk. A külön tányérra térve elmondanám,hogy a terítékek fel vannak téve és négy fővel is le lehet ülni a hat személyre terített asztalhoz,és el lehet venni egy plusz tányért ha szükség van rá. . . . Másoknak is ajánlom a helyet,főként a csendre és pihenésre vágyó pároknak ideális akiknél már kirepült a gyermek otthonról,és szeretnének együtt feltöltődni távol a nagyvárosi zajos környezettől.
Termál Hotel Pávai válasza
Kedves Emese65!
Örömünkre szolgált már sokadik alkalommal vendégül látni Önöket! Nagy boldogság számunkra, hogy az évek múlásával is, még mindig ragaszkodnak hozzánk! Azt hiszem a visszatérő vendégek inkább jó értelemben vett kihívást jelentenek a vendéglátóhelyeknek, mintsem biztosra vett elégedett látogatót, hiszen ők tudják leginkább, hogy a vendéglátóhely tartja-e a színvonalat, illetve lépést tart-e az igényekkel.
Éppen ezért is méltányoljuk az elismerő szavakat!
Reméljük még sokszor választanak minket feltöltődés céljából, ha kicsit hátuk mögött akarják tudni a nagyváros zaját.
Még egyszer köszönjük, hogy időt és energiát szentelt, hogy itt közzétegye véleményét!
Üdvözlettel:
2016. július 20., Termál Hotel Pávai, front office manager
Időpazarlás
2016. április 1.a párjával járt itt 15 Itt a tavasz,a férjemmel április 1. -én jártunk itt,a szomszédos Debrecenből mentünk át mivel ismerősök szerint fel lett újítva a fürdő. Sajnos a látogatás április elsejei tréfának is beillett volna. A víz hideg volt,közel sem érte el a kifüggesztett hőfokot,az egyik vendég kérésére kapcsolták csak be a melegvíz beáramoltatást.
A beltéri két medencében a víz piszkos volt,beazonosíthatatlan moszatok tömkelege úszott a vízben. Pár perc után ki is jöttünk,gondoltuk hátha a kültéri tisztább lesz. Picivel tisztább volt a víz ám ez is hideg,a medence széle vastagon vízköves, a fugázat kiesve,és a mozaik darabok a medencei űlőfelületen kipotyogva jó lakóhely a baktériumoknak,és jó fürdőruha koptató. A medencében körülöttünk fürdőzők is tele voltak panasszal. Így egy óra elteltével jobbnak láttuk haza menni,csak a belépődíj árát sajnálom ami kidobott pénz volt. Többet biztos nem megyünk ide,rossz tapasztalataimat azért írom ide ,nehogy mások is így járjanak. Helyette ajánlanám Egerszalókot,igaz hogy messzebb van de környezet és a fürdőtisztaság 5 csillagot érdemel.
2015. július 27.a párjával járt itt 25 Régóta kinéztem a szállodát,mert szerettem volna egy pár szép napot eltölteni Sümegen. A hirdetések nagyon csábítóak,a valóság más sajnos. Standard szobaként kaptunk egy a recepció kavicsos tetejére néző picike szobát,holott előre lefoglaltuk a szobánkat majd 18000 Ft/fő/éj áron.
Az igazi standard szobák kis francia erkéllyel vannak ellátva,de ha várra néző kilátást szeretne a vendég,az + 3000 Ft. éjszakánként. A lovagi torna nagyon látványos volt,viszont az utána következő "középkori királyi lakoma ,folyóborral" amiért + fizettünk 3000 Ft. -ot siralmas. Ezt nem csak a szállóvendégek vették igénybe hanem a sok külföldi főként orosz turista,akiknek a cigányzenekar a katyusát játszotta. Az asztaloknál 12 fő fért el,egy bográcsban kaptuk a sárgaborsó levest amit körbe kell adogatni,majd következett a fő fogás. Mindenkinek 1 db. héjában főtt krumpli 1 db. libacomb és reszelt káposzta,ami közel sem volt saláta. A mellettünk ülő anyukának amíg kiment a WC. -be a szomszédja megette a fatálból a libacomb részét,mert nem tudta,hogy 1 db. jár fejenként. Hiába szólt a pincéreknek,sajnálattal közölték,hogy mindenkinek egy db-ot számoltak és nincs rá lehetőség,hogy kapjon még egyet. A folyóbor egy savanyú vinkó volt amiből egy üveg vörös,és egy üveg fehér volt feltéve a 12 emberre. A süteményt nem is láttam mert mire visszajöttem a telefonálásból már elfogyott. A megrendelő email. ben kérték,hogy a királyi lakomára mindenki a ****-os szállodának megfelelő öltözetben jelenjen meg. Már majdnem szégyenkeztem,hogy a férjem nem vett fel nyakkendőt,amikor megláttam az orosz és német turistákat rövidnadrágban és strandpapucsban. Egyszóval jobban jártunk volna,ha a szállodában elfogyasztjuk a rendes vacsorát,és nem dobunk ki 3000 Ft. ot ezért a nívótlan vacsoráért. Amikor visszatértünk szerettünk volna legalább egyet fürödni kárpótlásként a rosszul sikerült vacsoráért,de ez sem jött össze,mert a medencéket 20h-ig lehet használni,más szállodákban ezt 22h-ig lehet igénybe venni. Ellenben a szobánkba visszatérve 22h-ig élvezhettük a medencetérnél játszó "bulizenekar" produkcióját,úgyhogy még pihenni sem tudtunk. Reggel a férjem elmondta a panaszainkat a recepción ahol,amikor megtudták,hogy távozni fogunk,már felajánlottak volna egy másik szobát,de addigra annyira elegünk lett,hogy inkább hazajöttünk telve keserűséggel.