2019. november 14.egyedül járt itt 35 Olyan sokan dicsérgették a helyet, hogy több év után ismét esélyt adtam neki. Igaz, akkor más volt a tulajdonos, és nem voltam elragadtatva. Forgalmas csomóponttól, picit távolabb van az önkiszolgáló étterem. Kicsit meglepődtem, hogy csak hárman voltak előttem, rengeteg parkoló autó ellenére. Egyik úr telefont kapott, az asszony is csatlakozott, hezitáltak.
Egy másik hölgy, igen sok mindenről érdeklődött, mi is ez? Nos, ez az önkiszolgáló étterem legnagyobb hátránya. Hiába van határozott elképzelésed, ha a sorban előtted vannak. . Semmi gond, kivárom a soromat. Tarkabab leves kolbásszal, borsos tokány, zöldséges rizzsel, almapaprika, és fél liter, nem a télapós light kóla. Ez 2230 forint. Mennyiség igen sok. Leves, tokány 5/10, köret, paprika igen jó 7/10. Pult mögött nagy a mozgás, pénztáros lány kedves, segítőkész. Nem távol foglalok helyet. nagyobb teremben, ami hiba. Elég hangos, sürgés-forgás, nagyobb kiszállítandó ételeket is szorgosan hordják ki a kocsikhoz. . . Egyre többen jönnek, jobbára elvitelre. Igen széles a vendégkör. Közben ablakokat tisztítanak,/ de az egyik lány alakja egészen jó. . / Másik helységben kellett volna leülni, így 10 óra után. Csendesebb , halkabb. Őszintén szólva azért jöttem hamarabb, hogy ne legyen nagy tömeg, illetve meló miatt alig van esélyem ide betérni. 5/10 az osztályzatom. Leves kicsit menzás volt, de nem a rosszabból. Mennyiség igen korrekt. Ha sokáig ki kell tartani, étkezés nélkül, igen ajánlott, némi kompromisszummal.
2019. november 5., kollégákkal járt itt 35 Igen régen terveztük kollégámmal, hogy meglátogatjuk az éttermet. Sok jót hallottunk róla, de jobbára Szlovákiában jártunk. Viszont ma este, folyamatos eső sem tarthatott vissza, bár az úton igen erősödött. Étteremnél csendesedett, és egy fiatal pár után beléptünk. Tényleg, mintha a mihálygergei nagymamámhoz csöppentem volna be, gyerekoromban, csak több a díszítés.
Étlap már viseltes, választék jó közepes. Palócgulyás, és szécsényi 2 személyes tál lett választásunk. Hús nem volt sok, ellenben kapor bőven, amiről egyik anyósjelölt ugrott be. ő használta, szinte mindenhez. . Viszont jó forró a leves, mellé igen finom lepény, tényleg. Értem, miért vártunk rá úgy 30 percet. Tálon a mátrai borzas jól sikerült, többi átlagos. Viszont igen nagy mennyiség. köreten nem spórolnak, ami pozitív. Kollégám még el is csomagoltatta a maradékot. Durván egy órát vártunk a tálra. Velünk érkező pár is a szrapacskájukra. Nézni is "borzasztó" volt, milyen nagy adagot kaptak, nekik is csomagoltak. . . Ami fura volt, hogy a konyha egy részébe be is láttunk asztalunktól, nem volt zárva. egyébként nem túl nagy az étterem, de csak négyen voltunk. Gondolom, nagy esőzés miatt. Nem sűrűn járok Szécsényben, és legközelebb a Bársony vendéglő lesz a soros. De ide is érkezek még, mert a lepényes dolgok nagyon érdekelnek. 6/10. És a lepény, tényleg nagyon finom volt.
2019. október 27., kollégákkal járt itt 45 Igen sokat voltunk mostanság, szlovák éttermekben, mivel közel vagyunk. Gyenge forint, emelkedő árak, többnyire csökkenő adagok kissé elvették kedvünket. Másfél hete, késő délután, esőben érkeztünk a burgerezőbe. Mondjuk, nem is tudom, ez a jó szó rá. Szendvicsek, különleges burgerek, és pár, prémium különlegesség.
Ez nem túl jellemző, így 2006 után lazacot szerettem volna, salátával. Előttünk lévők is, de pont elfogyott. Húsimádó mellett maradtunk, salátával. Fatányéron, együtt érkezett, ami nem igazán tetszett. Ugyanis nem elég mély a tányér, saláta könnyen lecsúszhat. Legközelebb ezt külön tányéron kérem. . . Húsimádó viszont csillagos ötös, megéri az árát. Ár-érték arány? Sörökön most emeltek, kicsit. Ételek minőség-ár ok. Viszont bolt részen kapható borok, szörpök, lekvárok nagyon drágák, pálinkák brutálisan. Húsok nem annyira. Éttermi rész kifejezetten igényes, személyzet korrekt. egyik kedvenc üdítőmet is kapni, ami remek. Nem igazán jöttek be, erdélyi sörök, pláne a mézes. Kellemes, igényes hely. Bőséges, szlovákiai vacsorával /kb. 25 euró/, állja a versenyt. Szeretjük a hazait.
2019. október 11.egyedül járt itt 35 Hamarabb végeztem a vásárlással, és dél környékén járva az idő, bizony éhes lettem. Már szombat esete is kevésen múlt, hogy betérjek, most meg is tettem. Igen szépen kibővült a hely, legutolsó látogatásom óta. Asztalok talán lehetnének szellősebbek is, de nem vészes.
Szokásos önkiszolgálós rendszer, nagy hűtőkből magadnak választod az üdítőt, választék igen széles. Korrekt adagot kaptam. Minőségi kifogásom sem lehetett. Egyébként fél egykor sokan voltak, de elvitelre is szépen kértek, így nem volt nehéz asztalt találnom. Korrekt hely. Otthoni vacsoráig bőven elég volt. Ha erre járok, gyakrabban benézek.
2019. szeptember 15.barátokkal járt itt 25 Szombat este, meccs után tértünk be, Nem voltunk egyedül az ötlettel, így elég sokat vártunk. Haverom applikációval próbálkozott, de feladta. . . Pedig sokat foglalkozik ilyesmivel, igaz, nincs jó passzban. King Bacon szendvics nagy volt, de a szalonna száraznak tűnt, vagy ilyennek kell lennie? Sült krumplink nagyon sós volt, pedig eddig nem tapasztaltunk ilyet.
Sajnos, nincs megint western, pedig több, mint egy évtizede szeretjük. Csalódás volt. Legközelebb gyros tál.
2019. augusztus 28., kollégákkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Főnökünk meglátogatott bennünket, majd egy tárgyalás után, ebédelni invitált. Közeli Pikoló Ételbárra esett választásunk, ahol már hat éve nem jártam. Maga a tulajdonos üdvözölt bennünket, majd egy nagyon segítőkész pincér vette fel rendelésünk. Pontosan érkeztek ételek-italok, a nagy melegben, étterem teraszán.
Már a jókai bableves majdnem kifogott rajtam, tisztes mennyiségével. második meg szegény főnökünkkel. Igen nagy adagot fogott ki. Ételeink minősége jó volt, árazás, kiszolgálás igen korrekt. Igazi kisvendéglő. Szeretjük az ilyet.
2019. augusztus 21.barátokkal járt itt 45 Jó 3 éve nyítt meg a pizzéria, korábbi néven Virág bisztró. Tőlem 5 perc gyalog, vissza hét, mert a "hegyre kell felmásznom"
Gyros, hamburgerek, Frissensültek, pár tál van a kínálatban, és olaszos, vékonyabb pizzák, jó 70-féle variációban. Belváros-felől, Sztk-után, balra kell kanyarodni, majd vasúti átjáró után , megint balra.
Ezt azért írom le, mert még tarjániak szerint is el van dugva a hely. Külső része, jó 30 év alatt nem változott. Belül óriási felújítás. Nagy kemence, modern, dizájnos asztalok, kényelmes fotelek, székek. Télen, kemence mellett, jól is esik a meleg, bár én nem vagyok fagyos. Pultosok sűrűn cserélődnek, de az ételek készítői , többnyire nyitás óta állandóak. Péntek-szombat, este 11-ig, lehet rendelni, vasárnap-hétfőn zárva tartanak. Mivel egy,bejárata van, kisebb, kocsmai részbe is itt járnak be. Voltam már, vagy 20 alkalommal, de nem láttam-hallottam problémát ezzel. Talán hajlamosak zenegépet nagyobb hangerőn nyomni. Pizzériában is többnyire zene tv megy, hangosabban, de ha szólunk, halkabbra veszik. Pizzákon feltét korrekt, tésztája nekem rendben van. Árazás igen korrekt, 1400 a legdrágább. Üdítők-sörök hihetetlenül olcsók. Legdrágább mellé, két üveg, kedvenc, belga sörömmel, pont 2000ft. . forint. . Szóval, ha pizzát akarok, ide megyek, bár 90 méterre tőlem, van egy kifőzde.
2019. augusztus 12., kollégákkal járt itt 45 Úgy 5 éve nem jártam már Balassagyarmaton, a Svejkben. Régebben igen sokat jártam ide, ami 2001, decemberi, első látogatásom óta rengeteget fejlődött, szépült. Péntek este, előre foglaltam asztalt. ami jó ötletnek bizonyult, mert igen sokan voltak. Gyorsan érkezett a pincér hölgy, de ételek kiválasztásánál kicsit gondban voltunk.
Én több, mint 30-félét ettem már itt, bőség-jóság zavarával küzdöttem. Kolléga, én ajánlásaim között tanakodott, majd később marha-étel mellett döntött, barna mártással Ez feléjük/ Tiszafüred/ drágább. Én chillis szűzérme mellett döntöttem, közepesen csípősen. Mindketten parasztos bablevest is kértünk, ami hamar meg is érkezett. Kolbász kifejezetten finom volt, de kicsit több bab elkélt volna. . . Kollégám étele is csípősebben érkezett, de bírja-szereti, de picit soknak érezte a csípősséget. Kicsit enyém is így sikeredett, így mindenkinek javasolnám, hogy rendeléskor ezt külön hangsúlyozzák/kérjék. Ételeink finomak voltak, nem kis adagok, de már nem akkorák, mint amikor hetente, többször is megfordultam itt. Ár-értéke, szerintem rendben van. Italok-üdítők viszont drágábbak, megye átlagánál. Néhány, már pesti árakat nyaldossa. . . Kedvenc söröm már nincs a kínálatban. Fizetni bankkártyával is lehet, és a készpénzesre is igen diszkrét mód van. Számlánk rendezésekor egy tétel lemaradt. Kollégám később rendelt egy ételt, de szóltunk érte, természetesen ezt is kifizettük. Jól éreztük magunkat. Kellemes, hangulatos, vidéki étterem a Svejk. Már nagyon hiányzott. Nem telik el, ismét öt és, következő látogatásunkig.
2019. július 28., kollégákkal járt itt 55 Tavaly nyáron, már volt szerencsém itt vacsorázni. Igazi, magyaros kisvendéglő hangulata van. kilencvenes évekből. Megmondom őszintén, nagyon leves-párti vagyok. Kettőt is megkóstoltam, illetve hortobágyi göngyölt húst. . . Még egyszer sem fogott ki rajtam a mennyiség, de itt el kellett csomagoltatnom, durván harmadát.
Árazás teljesen korrekt, sőt. Italok, üdítők különösen, még a mi, nógrádi viszonyainkhoz képest is. Laza, kiváló hangulat uralkodott. Nagyon jól éreztük magunkat. Külön piros pont, teraszon hajnal fél egyig iszogattunk, beszélgettünk, de nem hajtottak el, bár jóval hamarabb van, hivatalos záróra. Nagyon szeretem a retro-hangulatú, magyaros éttermeket. Aki szintén, annak bátran ajánlom Kecskeméten, a Vacsi közben.
2018. december 30., kollégákkal járt itt 55 Előbbre kellett hoznunk a céges, évzáró vacsorát. A nyáron megismert hely már foglalt volt, így kipróbáltuk ezt. Emeleti különteremben foglaltunk helyet, jó 20 fővel. Italok megrendelése gyorsan lezajlott. Főnökünk jelezte, hogy tálakat rendelt, de ki-hogy gondolja. Nos, nem akartam különcködni, de már előre tájékozódtam a lehetőségekről, így bakonyi Betyárlevest csak kértem.
Bográcsban, forrón meg is érkezett, több tányérnyi. Csillagos ötös. . . A kétszemélyes tálak igen szépen voltak asztalainkon. Tisztes volt a húsok választéka, de a köret lehetett volna kicsit több. Savanyúságot is rendeltem külön, és milyen jól tettem! Ugye meredeken emelkedik a "kiegészítők" ára, de ezzel a legkönnyebb trükközni. Itt meglepően korrekt mennyiség érkezett - 650 forintért. Talán a rövid italok, sörök ára tűnt halványan erősebbnek, a mi környékünk árainál, de én Nógrád megyében élek. . Bár nem a kedvenceim voltak a tálakon, de éhes nem maradtam, ahogy egyikünk sem, sőt. . . Nagyon jó volt a hangulat. Talán annyi a negatívum, hogy elég sok lépcsőn jutunk le a mosdókba. Csempézés elég érdekes, de jól felszerelt, tiszta. Kicsit feljebb biliárdozni is lehet, de a darts-gép nem működött. Külön dicséret érdemel a kiszolgálás. Sokat lépcsőztek, volt, hogy egy sörrel is, nagyon rövid idő alatt. Amikor gint kértem narancslével, megkérdezték, hogy megfelel-e, a márka, amit tartanak. Ismét piros pont. Az étterem Petőfivárosban van,- ahogy a helyi kollégáimtól tudom - nem a belváros, de jó szívvel ajánlom. Betyárleves ritka jó volt, és sok érdekességet szívesen megkóstolnák az étlapról! Rajtam még a távolság sem fog ki. Érkezem,étkezem még itt.