2020. január 20.a párjával járt itt 55Hébe-hóba itt menüzünk. Csalódás még nem okozott.
Ebédidőben sorban állás van a felszabadult asztalokért. A várakozók egyszer a "szánkban" álltak, és áhítattal nézték, ahogy az ebédet elfogyasztottuk. Ez kicsit feszélyezett, de erről nem az étterem tehet. Majd nyáron több hely lesz a terasz rész nyitásával.
2019. október 22.családjával járt itt 55 Mint a csigák az autópálya egyik oldalán. Mi lehet odaát? . . . Ezzel az elhelyezkedéssel úgysem lehet versenyezni. Szálloda a belváros közepén. Az ajtóból a sétálóutca péntek esti forgatagába lépsz, vasárnap reggel a nyugodt, szinte kihalt utcába, csak a majd' két lépésre lévő pálos templom miséjére baktatók az utcán.
Gyönyörű történelmi épület, akárhogyan nehéz felújítani, de nem is a klimatizált szoba miatt mentem oda. És nem is az erdő csöndjéért. Hanem a forgatag, az éjéli zsongás, az utcazenészek . . . , az igen! Széles választékú a büfé reggeli, nem csak a "mezei kontinentális". Rendes babkávéból automata főzőn darált és főzött kávé. Ugye, már ez is valami, mert sok helyen porkávéból és tejből készül. Portej és cukorpor mi, há-há-há!
2019. október 21.a párjával járt itt 45 Több napot töltöttünk a hotelben. Szolíd, tiszta szállás. A hely adottsága a zsúfolt elrendezés, az étkező teraszról nyíló szobák. A teraszról fölszálló dohányfüst töményen jut a helyiségekbe. A hely adottsága a történelmi városközponti elhelyezkedés sok nevezetességgel a közvetlen közelben.
Az éttermi felhozatal a kommunizmusból maradt. A séf nem törekszik a haladásra. Lehet, hogy nem is a séf főzött, amikor ott voltunk, hanem a kezdő kézilány? Nem kívánom a rosszat részletezni, de fejlődni kell! Kukába az étlappal, az elkészítési móddal. Ha fél év múlva nincs változás, akkor be kell a kézilány íratni szakács iskolába.
2019. október 21.családjával járt itt 55 Nem ide készültünk. Mintha csak kötélen húztak volna, úgy mentünk egy szombat 12 körül még zárva tartó hely elől a K21 teraszára. Egyszerű paradicsomos tészta ebédem volt frissen csapra vert hordóból nyert sörrel. Na, az ilyen után nem kíváncsi az ember, mi van a sarkon túl. Egyértelmű volt, hogy a vacsora is itt lesz.
Gazdag az ételválaszték, nagyon kedves és nem tolakodó a kiszolgálás, zseniális a Séf Úr és kuktája, kuktái. Minden nagyon finom volt, amit ettünk. Nem jól sikerült házikoszt, annál sokkal több. A kacsacombot krumpligombóccal és almás párolt káposztával a háziasszony így nem készíti el! A brownie kívül ropog, belül krémes, forró. Rajta nagy adag vanília fagyi tejszínhabbal csokiszósz díszítéssel. Semmi túllihegés, tányérra rajzolás. Minden annak látszott, ami. A fenséges töltött borjú rukkolával, a 72 órát kovászolt pizzatészta, ami nem fújt föl, a jól sikerült ragu leves. EMBEREK, IDE GYORSAN, EZ CSÚCS!
2018. május 2.barátokkal járt itt 55 Hét pasi. Mindegyik Classic burgert evett. Mindenkinek ízlett. A PÖRZSANYAGOK szenzációsak: a pirított sajt íze zseniális, a saját húspogácsa csúcs, szerintem a szószuk is saját, mindez harmonikus, nyelvünknet tetsző ízzé áltt össze. Még egy pacsi a Séf Úrnak!
A pultnál önkiszolgáló az étel és ital, a göngyöleget, üres poharakat gyorsan begyűjtik az asztalokról (kevesebb a káló is). Az asztalokat, helyiséget takarítják. Nem patika, de szemlátomást mindent megtettek a tisztaságért. A wc miattunk, vendégek miatt olyan, amilyen. Folyamatos takarítás sem oldaná meg, nemhogy az óránkénti. Tűzoltó tömlővel vastag sugárban 6 bar-ral nyomatni az illatosított vizet mindenkire, mindenre. Tekila, vodka, viszki, nem volt gondunk vele, könnyedén legyőztük, még egyensúlyozásra is maradt tartalékunk (és ha nem, akkor is ott a stabil oldalfekvés). A lényeg: a gyakorlat elérte célját, van anyatej bőven.
2018. február 2.családjával járt itt 25 Kedves Csárdám lefelé tartó ágban van. Az adagok csökkentek, igaz az árak is csökkentek. Az ételek eddigi harmonikus ízletessége, tálalása, összességében az igényessége határozottan romlott. Próbálkoztunk többször is, nem javult. Egyszer előre bejelentve két órát vártunk a tálalásra . . .
Tömeg étkeztetés jellegű lett a kínálat, a minőség, ahogyan elkészítik. Ez az irány a tulajdonos (kevésbé a konyhafőnök) döntése lehet. Remlem lesz felfelé ívelő rész, mert szeretem a helyet, de nem a mostani konyhát. "Visszasírom" Faragó Mester főztjét.
2017. július 24.gyerekekkel járt itt 15 Érzelmeim szerint ordenáré és alpári stílusnak lenne helye a véleményem megfogalmazásakor. Érkezéskor csak a szobák elfoglalásakor tűnt fel a helyiségekben lévő rengeteg házilégy. Mindannyiunkat leptek a legyek, ami a szabadba léptünkkor enyhült. Kávét és üdítőt ittunk a recepció előtti teraszon.
Igyekezni kellett, mert ahol kávé volt, vagy üdítő (a kanál, a csésze és a poharak széle, a kávécukor zacskója, a kicsöppent lé az asztalon, stb. ), ott szó szerint egymást érték a legyek. Nem jutott eszembe lefényképezni, ahogy lepnek mindent és mindenkit. Tudom, hogy az élővilág fontos és hatalmas része a rovarok osztálya. És milyen zseniális, ahogy a házilégy repül (plafonra bukfenccel leszáll), táplálkozik, ilyen "kicsi" központi idegrendszerrel szaporodik, tájékozódik és így tovább. Úgy szocializálódtam, hogy:
- az ételemet én eszem, és akinek adok
- a számon ne mászkáljon senki és semmi
- ha alszom, senki piszkáljon én sem piszkálok senkit
- csapatostól nem török senkire, mert éhes vagyok . . . A legyek iránti undorom felülírta sajnos a pihenést. Folyamatosan futott bennem a kód, mely szerint a hálószobában és a kapcsolódó helyiségekből élve, vagy holtan el kell távolítani a legyeket. Összegzésként a téli időszakot javasolnám mindenkinek. Azt, amikor a legyek téli álmot alszanak, és a fagyok tizedelik állományukat. És kizártnak tartom, hogy a tulajdonosi-üzemeltetői kör ne tudna erről.
2017. június 30.a párjával járt itt 45 Mert itt alkotnak Kecskeméti és Faragó Mesterek (utóbbi világbajnok volt zöldség-gyümölcs szobrászatban). Most inkább őket méltatnám, mint a helyet, mert nem szeretem a számomra kényelmetlen benti székeket. Nem szeretjük a hangos és néha nagy járműforgalmat a teraszon.
Nem szerettük a figyelmetlen kiszolgálást, amit a vezető felszolgálótól kaptunk (nem úgy a tanuló lányoktól, a fiatal felszolgálótól). De amit a mesterek alkotnak az zseniális, legyen az gyümölcs leves, "krumpli leves", hal, rák, édes desszert stb. A konyhának adnék egy Michelin csillagot.
2017. június 30.a párjával járt itt 55 Télen a Sun Gardenben szálltunk imádott feleségemmel egy hosszú hétvégére. Az egyik délelőtt szakadt a hó. A hóesésben elindultunk bármilyen étkezdét keresni. Mit ad Isten? Nyitva lévő Magyar Halászcsárdát, ahol rajtunk kívül egy vendég evett. Kint hóesés. Ablak alatti radiátor mellett ültünk rálátva a Balatonra.
Nagyjából 12 órától a korai sötétedésig ebédeltünk. Kint először szél, hóesés, utána a hó elállt és láttuk a sötétedő Balatont . . . Bent a felszolgáló és a konyha csak ránk figyelt egész délután. Levest ettünk, halat, desszertet. Én elszopogattam egy üveg bort . . . Nem lehet visszaadni a teljes élményt, szenzációs volt!
2017. június 11.a párjával járt itt 55Hűvös szeptemberi időben, kirándulás után ültünk be egy kései ebédre. A feleségem már betakarta magát a székre kikészített pléddel. Nem fázott, a kiszolgálás remek volt, az ételek szépen kreáltak és ízletesek, a helyünk a szabadban kényelmes. Minden adott volt ahhoz, hogy négy órán ebédeljünk, uzsonnázzunk, beszélgessünk, nézelődjünk a kerthelyiségben, rálátva a tóra. Nagy forgalom nem volt, a felszolgáló hölgy sok figyelmét élvezhettük.