2017. november 8.barátokkal járt itt 55Őszi pihenésünket megkoronázta ez a kávézó,éterem.
Gondolatunkat keresték, és teljesitették.
Hihetetlen finoman főznek és nagyon kedves a kiszolgálás.
A kávé fenséges!!!
Nagyon ajánlom mindenkinek!!!
Köszönöm.
Gabi.
2017. november 7.barátokkal járt itt 55 November hónap a kiràndulàs ideje! ! ! Esztergomban is gyönyörű az ősz! ! ! A Hotel Grante szembejött velem a sok lehetőség közt. Legyen ő. . . . gondoltam. Megérkezve vonattal csalódtam. A külvárosban van, messze a centrumtól. Taxi indul! ! ! És itt jött a minden távolsàgot ,első benyomást elsöprő élmény.
A szállooda csendes, tiszta, minden igényt kielégitő. Gyermekbarát. Kutyusbarát. A személyzet segitőkészsége , kedvessége határtalan. Meghatóan éltünk meg minden pillanatot. Ja . . . az éttermük is kifogástalan. Jó szivvel ajánlom mindenkinek. Köszönöm. Gabi.
2016. augusztus 2.barátokkal járt itt 55 Nemrégiben barátnőmmel az Árkádban sétálgattunk, hiszen jólesik a melegben a kellemes hűvös hely. Fagyizzunk egyet valahol! A lehetőség óriási. Végül a Gelati elnevezésü békés helynél horgonyoztunk le. A pihentető szinek, a kedves kiszolgálás azt igazolta, hogy jól döntöttünk. Meg is fejeltük dupla rendeléssel ezt a délutánt.
A hüsitő édesség, a rendkivüli kedvesség bearanyozta ezt a napunkat. Megfogadtuk, hogy van még a nyárból hátra egy pár meleg nap, ezért máskor is leülünk ide és hüsitjük magunkat. Szeretettel ajánlom mindenkinek. Köszönöm, hogy leirhattam. Kellemes nyarat továbbra is. Gabimama
2016. június 27.barátokkal járt itt 55 Eddig kétszer voltam a Frei kávézóban. Megragadott engem a hangulata, békéje. A kávé és tea különlegességek lenyügözőek. A levegőben érezni a sok-sok finom illatot, szinte nehéz eldönteni melyik ízt válasszam. A kiszolgáló hölgy nagyon kedvesen válaszol a feltett kérdésekre: milyen kávéból készül és hogyan? stb.
Búcsúzóul vásároltam egy különlegességet,hogy családom is megismerje ezt a csodát. Minden arra járó vásárlónak ajánlom. Nagy veszteség éri, ha nem látogat ide be. Köszönöm a lehetőséget. Üdv. Gabi.
2016. május 31.barátokkal járt itt 55 Barátaim meghívására látogattam el a Műcsarnokba. STEVE McCuRRY fotóművész kiállítását csodálhattam meg. Életemben először voltam ezen a helyen, amit szeretnék gyakoribbá tenni. Csodáltam, könnyeztem. . . . sokat tanultam, Többek között azt, hogy vegyem észre az élet szépségét
A művész képeiből azt láttam, hogy emberek, akik nyomorognak, a körülményeik sem fényesek, mennyire tudnak örülni az életnek.
Pl. derékig érő koszos vizből egy rozsdás varrógéppel a vállán menekülő fáradt, öreg ember szeméből árad az öröm, elégedettség ül az arcán, hiszen megmenekit egy neki fontos tárgyat. Mondanom sem kell, megkönnyeztem. És még sok-sok hasonló képet. Számomra egy életre szóló emlék marad ez a kiállítás. Hálás vagyok, hogy ott lehettem. Nagyon ajánlom mindenkinek ez a kiállító helyet, hiszen mindig valami csoda történik itt. Köszönöm, hogy leírhattam. Sok-sok csodát kívánok. Üdvözlettel: Gabimama
2016. május 5.barátokkal járt itt 45 Évente felkeresem ezt az igazán KEDVES kávéházat. Csendes, nyugalmat árasztó, igazán békés helyiség Balatonfüred csendes utcájában. Már belépéskor érezhető, hogy itt helyére tehetem gondolataimat, lelki békét kapok. A kávéház tisztasága és a kiszolgálás valóban igényes.
Talán annyit megjegyeznék de ez nem befolyásolja jó érzésemet, hogy estére a sütemények választási lehetőségét növelni kellene. Egy biztos, hogy amikor Balatonfüreden járok, mindig benézek ezután is ebbe az édes kis kávéházba. Köszönettel és szeretettel írtam soraimat. Gabimama
2016. március 16.egyedül járt itt 45 Nagyon üdítő látvány és érzés, amikor a sokadalomban elém tárul ez a szines, látványos étkezési lehetőség. Ugyancsak erős akarat kell hozzá, hogy ne álljon itt meg valaki, ill ne fogyasszon valamit a finomságokból. Hát nekem ez nem sikerült, mármint a nem megállás. Unokáimnak is vásároltam, érdekes, kék színü sütiket.
Mondanom sem kell, mekkora sikert aratott otthon. Azóta is megnézem ha arra visz utam, hiszen szemnek -szájnak ingere. Nemcsak megnézem, vásárolok is. A hölgyek nagyon udvariasak, a színeket ők is emelik . Öröm, hogy ismerhetem ezt a lehetőséget is. Köszönöm, hogy leirhattam. Fotót nem készitettem, de szivembe zártam a látványt. Üdv. Gabi.
2015. december 17.egyedül járt itt 55 Már régóta készülök írni arról, ahol jártam, de most konkrétan szükséges leirnom. Az késztet leginkább, hogy elmondhassam a fantasztikus, rendkivüli élényeimet, hogy többen részesedjenek benne, terjedjen ez a lehetőség. Kisnyugdijas pályázaton kaptam a lehetőséget, hogy pihenjek valamennyit. Nyíregyháza-Sósótóraaesett a választásom.
Izgatottan készültem, hiszen egyedül indulok az ismeretlenbe. Hogy jutok el oda, kik lesznek ott, ki lesz a szobatársam, stb. Ezek mind nagyon kellemes érzések voltak. Eljött a nap, felültem a vonatra és három üra utazás után megérkeztem Nyiregyházára. A Szállodát tömegközlekedéssel sikerült megtalálnom, mivel már a buszmegállóban összeismerketem idős, bőrőndős emberekkel, akik mint kiderült szintén oda igyekeztek. Már ekkor éreztem, hogy minden ok. lesz. Vacsorával kezdtünk és itt ért az első meglepetés:
Három fogásos, házi jellegü csoda volt. A következő napokra előre én választhattam ki a menüt, három lehetőségből, három fogást,
Ezt azért irtam ilyen részletesen,mert szokatlan volt ez nekem. A kiszolgáló személyzet a gondolatunkat leste, és teljesen körül voltunk ugrálva. És ami a legszebb ebben, nem megjátszás,nem kötelezőből tették mindezt, hanem tiszteletből, igazi udvariasságból. Ezt lehet érezni. A szoba gyönyörű, tiszta és meleg volt. Teljes felszereléssel. Én még nem voltam olyan üdülésen, ahol program szervezők voltak. Na, itt voltak. Csodás fiatal teremtések gondoskodtak a nyugdijasok kényelmes, szórakoztató, hasznos programjáról. Minden reggel tornáztunk, kellemes üditő volt ez. Volt városnézés, vadaparki látogatás, kvízjáték, kézműves foglalkozás, kártyaparti. Koncertszervezés is volt, házhoz jött egy zenekar, akik operetteket, karácsonyi énekeke játszottak, amit mi is énekeltünk. Volt filmvetités is. Ezeket le kellett irnom, hiszen ezekből az élményekből élek addig, amig valahová el nem jutok ismét. Sirva búcsúzkodtunk, szerintem mindannyian egyre gondoltunk: vajon az életben találkozunk még? Telefonszámokat cseréltünk és azóta beszéltünk is. Jó érzéssel értem haza a három unokámhoz, akik boldogan öleltek magukhoz: megjött a mama felkiáltással. Most is rádöbbent arra, milyen szép is ez az élet ebben a zürzavaros világban. Olyan, amilyet csinálok magamnak. De ilyen és ennyi kedves emberrel nem nehéz ezt elérni. Fényképet készitettem, de sajnos ehhez a levélhez nem tudom mellékelni. Ehhez nem értek. Köszönöm, hogy leirhattam és elolvasták.
Csendes pihenés -
Club Thermál Kastély Poroszló
2013. december 27.barátokkal járt itt 45Valóban csendes, nyugodt hely. A személyzet megosztó volt számomra. Kedves, udvarias- hideg, tartózkodó. Pihenésre megfelelt. Kirándulni vágyóknak is szivesen ajánlom, hiszen a Tisza ezernyi arcát mutatja. Séta, csónakázás, élővilág megismerése is kiváló program. Egy igazi, falusi kiruccanásnak mondanám, ami nagyon pihentető volt nekem és a barátnőmnak.
2013. december 27.barátokkal járt itt 55Barátnőmmel pihentünk ebben a hotelben, és a 3. napon nem volt kedvünk hazajönni. Megoldottuk! Maradtunk még egy napot! Azt hiszem, ez magáról beszél. Csodás volt az itt töltött idő. A személyzet a legmesszebbmenőkig udvarias, kedves, az éttermi szolgéltatás kifogástalan. Egyszóval gratulálok ennek a szállodának.
Köszönettel.