2017. november 11.a párjával járt itt 55 Csendes, eldugott helyet kerestünk, így esett a választás a Fried Kastélyra. Nem csalódtunk, a hely valóban csendes -legalábbis hétköznap ezt tapasztaltuk- és eldugott. Szép helyen van, a kastély épület nagyon barátságos, a beltér meleg hangulatú, ízléses, nagyon tetszett. Az új szárny kívülről semmi érdekes.
Szerencsére a régi épületben kaptunk szobát. A két szárny össze van kötve, a wellnesshez nem kell fürdőköpenyben a szabad ég alatt kószálni. A tisztaság általában megfelelő volt, de egy adag penészt azért leoldottunk a zuhanytálca sarkaiból. A szobánkat új, de régi stílusban készült fabútorokkal rendezték be. Nagyon tetszett. A konyha nagyon jó! Első nap este még felszolgáltak, másnap svédasztalos volt a reggeli után a vacsora is. Nekünk minden ízlett, a választék pont megfelelő. A wellness rész nem nagy, de kikapcsolódáshoz elég. Alig volt vendég, mindenhová azonnal be tudtunk menni. Nem tudom hétvégente mennyire telik meg. Ha sokan vannak, valószínűleg többet kell egy-egy szaunára vagy gőzre várni. Simontornya egy mondatot érdemel. Megrekedt 1989-ben. A várat talán érdemes megnézni. Összességében jó volt a két nap amit a Kastélyban töltöttünk. Ajánlom a helyet! Egyetlen dolog volt kellemetlen. Távozáskor a recepciós kislány a parkolóban utolérve minket közölte, nem fizettük a vacsorához az üdítőket. Meg voltunk róla győződve, hogy az benne van a félpanziós ellátásban. Ezt nem kommunikálták megfelelően. Nem volt nagy összeg, csak úgy nézett ki, mintha nem akartuk volna rendezni a számlát.
2017. szeptember 24.gyerekekkel járt itt 45 Annyit olvastam róla, végre ki tudtuk próbálni. Olyan volt, mint amit vártam. Egy adag rántott sertésszeletet ettünk a két kisfiammal, hozzá sült krumplit és paradicsom salátát. Eszem ágában nem volt a két gyereknek külön rendelni, így is hazavittük a maradékot dobozban. A hús íze, illata, teljesen a helyén van.
A krumpli nem fagyasztott hasáb, hanem valódi karikára vágott frissen sült. Mindent tűzforrón kaptunk, a paradicsom saláta is ízletes volt. A hely egy békebeli piaci kifőzde. Különlegessége, hogy óriási adagokat kapunk, normál áron. Mindent dekára mérnek, teljesen korrekt. Vasárnap zárás előtt is alig volt ülőhely, annyian voltak. Ha valaki eleganciára és Michelin csillagokra vágyik étel helyett, az ne ide jöjjön sznobot játszani. Ilyen helyre enni jár az ember.
2017. július 14.családjával járt itt 35 Évek alatt többször megfordultunk a Vadászkürtben és mindig jók voltak a tapasztalatok. A legutóbbi ottjártunkkor azonban homokszem került a gépezetbe. Négy felnőtt, két gyerekkel voltunk. Kerthelyiségbe ültünk, a belső rész nekem egyáltalán nem jön be. Kint hangulatos, de az egész egy kicsit lepusztult, mintha nem foglalkoznának vele, csak használnák.
Tálat rendeltünk. Amíg készült, a gyerekek a játszósarokban voltak, ez nagyon jó ötlet. Így is eltörtünk egy poharat, de nem csináltak belőle nagy ügyet. A tál amit kaptunk jól nézett ki. De valahogy nem találtam rajta olyan fogást, amire azt mondtam volna, ez igen, bejött, kérek még! Az egész olyan átlagos. Megrendeled, kihozzák, megeszed, aztán mész. Pedig nem ilyen volt! És sokkal többet ki lehetne hozni belőle.
2017. július 14.családjával járt itt 45 A közeli Szarvason voltunk, egy ismerős ajánlotta a helyet. Amikor beléptünk, egy lélek sem volt az étteremben, kissé meg is ijedtem. Azt az elvet vallom, oda kell menni, ahol sok helyi eszik. A pincér udvarias volt, azonnal hozott étlapot, innivalót és a három tál étel is villámgyorsan megérkezett. Ez gondolom annak is köszönhető, hogy magunk voltunk.
Viszont ehetetlenül forró volt minden, picit hűthették volna. Miután fogyasztható hőmérsékletre hűltek, elkezdhettük az ételek fogyasztását. Párizsi szeletet kértem. Egyszerűen tálalva, kis díszítéssel, műkrumplival, átlagosnak mondható. Kicsit hiányzik a csárda jelleg, a házias íz. Kéne egy kis érzés. :-)
2017. július 10.egyedül járt itt 35 Rendeltem egy pizzát. Jó a weboldal és nagyon ötletes a rendelés percétől az óra, ami mutatja hol tart éppen a pizzám. Meg is jött időben, drága sem volt. Látványra sem volt rossz, csak látszott rajta, hogy a feltéteket rádobálták. Gondolom a déli csúcsforgalomban nincs idő a látvánnyal foglalkozni.
Ezt el is néztem volna, ha az ízével ellensúlyoz. De nem. Teljesen átlagos, konzervcuccokkal töltött Spar sonkás Hawai pizzát kaptam pizzaszósz helyett jól felismerhető, kecskeméti sűrített paradicsommal. Szeletelve kértem, itt-ott perforálva kaptam, úgyhogy kérhettem kölcsön a szomszéd üzlettől egy kést, hogy viszonylag kulturáltan szét tudjam vágni. Ennyi és semmi több. Pedig lehetne . . . . Sokszor eszem a egy pékség [moderálva - a szerk. ] pizzáját, amit aluljárókban frissen sülve árulnak. Különb ennél!
2017. március 8.barátokkal járt itt 35 Meghívtak ide. Láttam az árakat és megláttam az adagokat. Ha nem vendég lettem volna szóvá teszem, hogy egy felnőtt férfi részére hogy hozhatnak ki 5 kis darab csirkemellet, ami egyébként taplószáraz volt. Indiához annyi volt a köze, hogy mellettünk egy indiai házaspár ült kislánnyal.
Én nem tudom a gyönyörű hazájukban milyen a kaja, mert ott még sajnos nem jártam. Közel-keleten annál többet. Ott nem bírtam megenni az ételt, annyit hoztak. A kiszolgálás gyenge, lassú. Nálam ráadásul lemaradt a köret, amiért szóltam. Nem az volt a válasz, hogy bocs hozom, hanem hogy ennyit kértünk, ennyit írt fel. Majd állt és nézett. Úgyhogy a mellettem ülő barátom rizsét ettük közösen. Egyébként nem tudnak pontos felvilágosítást adni az ételről. Ha látják, hogy fogalmad sincs mit takar a név, valamit próbálnak, de az nem az igazi. Szóval amit ettem, fillérekből kihozott natúr csirkemell, kis fűszerrel, sajttal, némi zölddel. Ez volt 2500. - mellé a fűszeres rizs (amit nem hozott) 1100. - Egy 1,5 decis Cappy barack 500. - Ebből kettő kellett. Vehettem volna egy nagyobb vizet, de most ezt kívántam. Barátom curry szószos borjúja -mert beleettem miután az enyém nem volt elég- finom volt, de csípett. Az ételek 80%-a csípős. Ez nem baj, de kicsi a választék a nem erősből. Úgyhogy aki nem bírja -mint én- az korlátozottan válogathat. Meggyőződésem, hogy van ennél a belvárosi drága helynél olcsóbb és jobb indiai étterem Budapesten, ahol nem vicces adagokkal próbálnak jóllakatni. Én keresek egy másikat az biztos.
2017. január 31.családjával járt itt 55 Csodálkozom, hogy én vagyok az első értékelő. Azt hittem, tele lesz az oldal? ! :-O
A hely fenomenális! Egyszerű berendezés, régies hangulat és tökéletes kaják. Komolyan azt hittem a nagyanyám főz, már majdnem elindultam a konyha felé, hogy meggyőződjek róla. Tipikus ebédelő hely, abból is a legjobb ahol eddig megfordultam.
Nagyon gyors kiszolgálás, a frissen sültet is azonnal megkaptuk, mihelyst elfogyott a leves. Az adagok elegek, de variálható a mennyiség. Pl. szó nélkül felajánlották a fél adagot. Egy desszert van, gondolom naponta váltják. Ma akkora máglyarakást ettem, hogy alig fért a tányérra. Isteni volt! Az árak mérsékeltek. Egy tál étel körettel 1500. - - 1800. - Ft. Nem tudok többet hozzáfűzni, ezt ki kell próbálni! Menjetek, most! :-)
2017. január 5.a párjával járt itt 55 Évek óta járunk az Adriába és csak most jutott eszembe, hogy írjak róla. Nem is értem. A hely nagyszerű! Igazi mediterrán kaják, jó hangulat, nagyon közvetlen kiszolgálás, kellemes háttérzenék. Egyétek végig az étlapot, mert minden annyira jó és passzol, hogy azt leírni nem lehet. Az árak korrektek, fedik az adagok mennyiségét és minőségét.
A forró csoki megszólal és azt mondja: igyál még egyet, mert ilyet úgysem kapsz máshol. Szerintem rummal a legjobb, de van 6 féle. Mi visszamegyünk a jövő héten is. :-)))
2017. január 5.a párjával járt itt 35 Hangulatos kis hely, a téli morcos időben kifejezetten jól esett bemenni és leülni a puha párnák közé. Rendeltem egy forró csokit. Kaptam egy habos kakaót. Rendeltem vajas, diós kéksajtos tortellínit. Kaptam egy keveset a tányérom aljára egy töltetlen, íztelen tésztából, rajta finom kéksajttal, dióval, (itt-ott avas) némi ruccolával.
Nem útmenti csárdaadagra számítottam, de ha egy tál tésztáért elkérnek 2. 700. - forintot, -még Szentendre belvárosában is- illik azt a tányért normális adaggal kihozni. Ezt megjegyeztem a kislánynak, aki meg volt lepve. Ezek után ettünk egy átlagos narancsos csokitortát, amiért nem tudom mit vannak úgy oda a többiek, mert nem volt egy nagy durranás. A hely jópofa, a borok biztos jók, a kávé is jó lehet, de ne egyetek itt! Nem éri meg.
2016. július 20.családjával járt itt 55 Csak nyaranta, de már 10 éve járunk a Régimódiba. Országos szinten az egyik nagy kedvencem. A stabilan jó minőségű ízletes fogások és a nagyon kedves személyzet szinte páratlan. A helyet egy szarvasi család üzemelteti, az épület régen tanyasi iskola volt. A hely félig önkiszolgáló, nekem ez mindig tetszett, máshol ezzel a megoldással nem találkoztam.
A pultnál kell rendelni és ha kész az étel, szólnak. A vendég kiviszi magának az asztalhoz, a végén pedig visszapakol. Gyors, kényelmes, leleményes. Nincs sok fogás, de azok egytől egyig ízletesek és elég nagy adagokat kapunk. A mákostésztájukon pl. annyi mák van, amennyit éttermekben eddig összesen nem láttam. Aki Szarvas es Orosháza között közlekedik, feltétlenül próbálja ki!