2016. május 4.a párjával járt itt 45 A párommal látogattunk el vacsoraidőben a Vakvarjú-csoport angyalföldi egységébe. Rendszeres DiningCity/Étteremhét résztvevőként jártunk már a csoport Paulay Ede utcai egységében de az ott tapasztaltak a többséggel ellentétben bennünk nem hagytak mély nyomokat.
A RAM melletti (amiről szégyenszemre most tudtam meg, hogy nem számítástechnikai mozaikszóból, hanem Radnóti Miklós nevéből származik)egységet a tágas, színes, kerítéssel védett EU-konform játszótér irányából közelítettük és máris sajnáltuk, hogy 3 gyerekünk ezúttal nem tarthatott velünk. Pedig biztosan tetszett volna nekik a jó ízléssel berendezett, már délután 6 órakor teltházzal üzemelő egység profin berendezett gyereksarka is. Egy nagyobb asztal széléhez húzott (ilyet még nem láttam. . . ) 2 személyes asztalnál kaptunk helyet (alternatívaként a pincérhölgy a közvetlenül a bejárat melletti asztalt tudta volna még ajánlani, akkor már inkább ez. . . ), ami kicsit furcsa volt, főleg mivelhogy a mellettünk ülők később csak úgy tudtak távozni, hogy nekünk fel kellett állnunk a hely szűke miatt. Ez egyébként szemlátomást a pincéreknek is gondot okozott a felszolgálás során. Almafröccsöt rendeltem, ami sajnos 20%-os almalé további hígításával készült, de kérésemnek megfelelően szobahőmérsékleten érkezett. A látszólag profi felszolgálók a borrendelésünkről (Günzer Cabarnet Franc megfelelő hőmérsékleten érkezett és a rendelt 1dl-hez képest szerintem min. 1. 5dl-et a pohárba töltve) először megfeledkeztek, de jelzésünket követően pótolták azt. Az étteremhetes választék meggyőző volt. Szívesen választottunk volna több tételt is a menüsorról. Az előételként választott velőspiritós kicsit becsapós volt. Lelki szemeim előtt rezegős velőt tartalmazó csontok és friss ropogós piritós lebegett. A valóságban lepényszerű kenyéren sertésagyvelő érkezett. Kellemes fűszerezéssel, összességében pozitív fogásként. A húsleves kiadóssága és íze miatt biztos sok a visszatérő vendég. Nagyon rendben volt. A párom főétele ha jól emlékszem "kéksajtos csirkés penne" hatalmas és jó ízű fogás. Nekem is jutott belőle:-)
Az általam választott marhapofa szaftos és jó textúrájú volt. El is csomagoltattam a maradékot :-), mert nem bírtam vele. A desszertek várakozáson felülire sikerültek. A sajttorta egy új rajongóra lelt általam. Összességében ideális helyszínen, kellemes hangulatban egy kifejezetten kiadós és ízletes vacsorát költöttünk el az Étteremhét jegyében kedvező áron, de egyéb napokon is megfizethető módon a Vakvarjúban. A szervíz figyelmetlenségét kedvességgel, mosolygással kompenzálta. És egyébként is melyik étteremnek van saját merchandise-kollekciója (pólók, bögrék), képes akár több száz főre kitelepülni és rendelkezik saját pálinka- és kézművessörválasztékkal? A Vakvarjú kiváló alternatívát nyújt a fine dining-tól irtózó, de a zsúfolt Trófeát vállalni nem hajlandó afféle tisztességes, sallangmentes "polgári konyhát" kívánó budapesti családoknak és baráti társaságoknak.