2023. szeptember 4.egyedül járt itt 45 A falut átszelő főút mellett 50 méterre a teraszával egy kis térre nyíló vendéglő első pillantásra takaros, rendezett benyomást kelt. A terasz, a belső tér ezt megerősíti. Hagyományos vendéglő, hagyományos étlappal, igényes vendéglössel. És persze hagyományos nyárvégi legyekkel a teraszasztalon.
A sajt leves csészében érkezik, bőven szórt reszelt sajttal, feleslegesen, de szerencsésen külön tálkában tésztaborsóval. A leves alapból szinte mártássűrűségű, ellenben jó ízesítésű. Vega választék lévén rántott gomba és karfiol között dilemmáztam, de a felszolgáló hölgy kérés nélkül felajánlotta a vegyes változatot, máris feloldva azt. A friss ropogós bundában érkező három gomba, két termetes karfiolrózsa finomnak ígérkezett, s bizonyult, a jól főtt rizs enyhén sótlan volt nekem legalábbis, a tartármártás klasszikus. A káposztasaláta kevésbé bőséges, de annál jobb ízű volt. A sör Soproni, viszont ideális hőfokon, jól csapolt. Az árak elfogadhatóak, ár/érték arány különösen. Miért is először tértem le az évtizedek óta járt főútról? Nem értem.
2023. augusztus 4.a párjával járt itt 45 Nem éppen egyszerűen megközelíthető helyen, ipari környezetben a város szélén gourmet helyet nyitni merész vállalkozás. Az étlap rövid, a várakozás hosszú, ahhoz képest, hogy vendég rajtunk kívül nem volt. A választható két levesből két órakór már csak bivaly húsleves volt. Ezt választottam.
A leves kifinomult, jó ízű, a hús szeletek jobbára szálára szeleteltek. Meggondolatlanságnak bizonyult bivaly étteremben harcsapaprikást rendelnem. Az egyetlen rostonsült halszelet mellett némi kenhető állaghoz közeli paprika mártást tartalmazó, bár jó ízű fogást nem szabadna harcsapaprikásként kínálni. Pl. Paprikás harcsaként kínálva a vendég azt kapja, amit várhat. A Cézársaláta kiemelkedően finom volt, top 3. Van még mit finomítani. Sok szerencsét hozzá!
2023. január 1.a párjával járt itt 55 Újév napján több zárva lévő találat után hívtam fel a megadott számot, s kérdésemre természetesen nyitva választ kaptam barátságos női hangon. A hely is barátságos, felismerhetően a tulajdonos hölgy mutat utat, ajánl asztalt. Egy-egy levest, ketten egy négy sajtos pizzát rendelünk szilveszter utáni étvágyhoz.
Rövid várakozás után érkeznek a már látványként is guszta levesek. Látszatra nem nagy adagok az egyedi formájú tányérokban, de éppen elegendőnek bizonyulnak. Mind a paradicsomlevest, mind a tyúkhúsleves optimális hőmérsékleten érkezik, intenzív ízzel, utóbbi jó állagú répával, omlós mellhús falatokkal. A pizzára sem kell sokat várni, kétfelé tálalva érkezik. Vékony tésztájú típusú, ideálisan sült, elszenesedett részek nélkül, s a tészta alja is nélkülöz égett vagy épp ráégett kivágandó falatokat, ami ritkaság számba megy jóhírű pizzériákban is. A tészta roppanós, de nem száraz, kifejezetten jóízű. Nálam mindenként dobogós! Az árak maiak, vagyis az egekben, de ár érték arány szerint mégsem eltúlzottak.
2022. február 15.egyedül járt itt 45 Hétköznap ebédidőben érkeztem, régi tervem váltva valóra, és nem csalatkoztam. Tipikus csárdai kínálat, napi menűvel és napi ajánlattal. Fél adag kevés ételből jelzett, sajnos - nem is értem - harcsapörköltből sem, így tojáslevesen kívü a napi ajánlat libazúza pörköltből kértem fél adagot a szokásos 70%-os áron.
A házias, bőséges, tojást nem nélkülőző, jó ízű leves után, várakozás nélkül érkezett a puhára főtt, jó állagú zúza, csipetkével. Utóbbi házi, , nem vizes, jól főtt. Az adag számomra több, mint elegendő. A csalamádé bevallottan bolti, de jó ízű. Az egy deci Bodri sauvignon blanc tiszta, hozza a fajta jelleget, jó választás a zuza mellé. Jó ár értékarány, hangulatos vendégtér, figyelmes kiszolgáló. Egy látogatás után ugyan, de csak ajánlani tudom.
2021. december 10.egyedül járt itt 55 Délután 1/2 4 kor érkeztem ebédelni - igaz pénteken - egyetlen szabad asztalt találtam. Már korábbi látogatásomkor is jó benyomást tett a trend szerinti, mégis otthonos , barátságos hely, de akkor nem ettem. A felszolgálók kedvesen sürgölődtek, én a pultnál álldogálót tudtam megszólítani.
Amennyire göndörödött fekete haja, annnyira rossz napot fogott ki. Három kérdésből kettőre utánajárás után tudott válaszolni. Végülis napi levest (körtekrém) rendeltem, + gombás rizottót. Tél lévén a leves kissé forrón érkezett, pont jó krémességgel, zsülienre vágott, roppanós körtecsíkokkal, gránátalma magokkal. Ideális téli, könnyű levesként. A rizottó ugyancsak ideállis krémességgel, háromféle, jó állagú gombával, megszórva sajtforgácsokkal. Haromnyúl ipája is optimális hőmérsékleten érkezett. Ma mindenütt magasak az árak, itt mégsem jutulott eszembe sokallni.
2020. július 24.egyedül járt itt 45 Vasárnap reggel 1/2 9 körül álltam meg az 54-es út melletti Rigó vendéglönél. Reggeli ajánlat a pult mögül rántott húsos szendvics volt. Tojásrántottára gondoltam válaszoltam. A konyha csak fél 10-kor nyit, szomorított el a pultos. A hatást látva így folytatta: Tudja mit, megcsinálom.
Tíz perc után már elém is tette a paprikával megszórt, friss csípös zöldpaprika karikkákkal díszített ízletes adagot. Az idösebb “mindenes” láthatóan nem most kezdte a vendéglátást. Kevés tulajdonos, aki ezt megteszi, ö közéjük tartozik, a betérök szerencséjére. Köszönet érte.
2020. június 20.a párjával járt itt 55Remek söt kiváló rétesek Széll’s választéka, kézmüves Kenyeres pékáru, fözött fagyik Nagy választéka.
Feltétlenül érdemes megállni itt Sz 55-ös úton járóknak.
2020. június 20.a párjával járt itt 55 Pénteki ebédre álltunk meg as 55-ös út melletti csárdában. Asztalt egy órával érkezés elött foglatunk. Jól tettük, mert a teraszon telt ház volt egy órakor. Aggódtunk a konyha kapacitása miatt, de a felszolgáló megnyugtató 20-30 percens várakozással biztatott, amit tartott is.
Az eröleves daragaluskával intenzív, falusi húsleves ízzel gyökérzöldségekkel remek kezdés volt. Az amúgy böséges étlap vegetarianus kínálatban kifejezetten szerény. Párom rántott sajtot, én gombát kértem. A böséges adagokat jól készült rizs illetve friss petrezselymes krumpli kisérte. A tartármártás harmonikus, éppen elegendö volt. Az uborka és káposztasaláta érett ízvilágù, optimális savasságú volt. Párom a kávét dicsérte, és a számlát az 5. 900. - ft végösszeggel.
2020. március 10.a párjával járt itt 55 Évek óta készültem felkeresni a helyet jó híre okán. Elnevezése alapján trendibb külsőségekre számítottam, de nem csalódás a kisvendéglői külcsín. Ételek választékában és a minőségben is nyújtja a jótól elvárt minőséget. A vendéglő erőssége a szomszédos halgazdaságra alapozott friss halra épülő kínálat.
Ketten érkeztünk. A rendelés felévtele, a kiszolgálás gyorsasága optimális, szervíz figyelmes, rutinos. A gyümölcsleves csészében tálalva mennyiségben elég, ízben gazdag, friss, ideálisan fanyar, szemernyit sem édesebb a kelleténél. A szegedi halászlé bajaihoz szokott ínynek is izletes, az eddig kóstoltak közül talán a legjobb. A hal mennyisége túlzóan bőséges, szinte nem kíván második fogást. A halak mellékíztől mentesek, fövésük optimális, szálka minimális. A második fogások sem okoztak csalódást, a rántott sajt, rántott haltej rendkívül bőséges, a köretként kért Kőrössy saláta kifejezetten jó összeállítású, vegyesen főtt és nyers zöldségekből készült harmonikus öntettel, bőséges reszelt sajttal. Az árak arányosan a minőséggel korrektek, 2 pohár sörrel, egy kapuccsinóval borravalóval 10. 000. -Ft-ot fizettünk.
2018. május 5.a párjával járt itt 15 Ötven perc várakozás után a harcsapörköltnek nevezett fogásban a feltehetőleg paprikás lisztbe forgatott, zsíban sültnek látszó három halszeletből legalább kettő belül nyers volt. A pincér azonnali intézkedés ígért, majd tíz perc múlva kihozta az eredeti tányért a korábban összevágott hal szeletekkel.
Óvatosságból a túróscsusza köretet kóstoltam meg, miután alóla fél deci főzővizet sikerült leöntenem. A gyári fodros kocka tészta túlkészült, a túró gumis állagú, élvezhetetlen volt. A pörc egyedüli élvezhető összetevő volt. Továbbvágva a halat nemcsak a készületlenség volt tapasztalható, hanem az is, hogy a szeletek fele halszalonna és nem halhús volt. Újabb reklamációmra a pincér annyit reagált, ez az egyik legnépszerűbb ételük. Majd átvette a szinte teljesen otthagyott étellel a tányért, elnézést sem kérve felszámolta és elfogadta a teljes árat.