2018. augusztus 28.családjával járt itt 55 Nagyon hangulatos hely, kívül-belül. A Deák burger kiváló, a 2 személyes bőség tál pedig minden várakozást felülmúlóan finom és bőséges volt, kiváló minőségű alapanyagokból készítve. Ja és el ne feledkezzek a desszertről. Nagy volt az elvárás, mert sok hozzászólásban olvastam a véleményeket a kemencés palacsintáról.
Egyszerűen ZSENIÁLIS! Mind látványra, mint ízre. Kihagyhatatlan! (Pedig annyira nem vagyok édesszájú. )
A bor választék megfelelő, a borospohár szép volt, igényes, a bor hőfoka tökéletes. A fel- és kiszolgálás sem hagyott kivetnivalót. Alighanem Sopron egyik legjobb étterme! Gratulálunk, és köszönjük a vendéglátást! :)
2017. június 30. járt itt 55 Sajnos a hely már megszűnt (rég). Asszem írtam is már erről e-mailt, de látom, még mindig fent van az oldalon. Talán jó lenne feltüntetni az oldalon, ha egy hely már nem létezik, vagy lenne erre egy bejelentő opció. Sajnos a hely már megszűnt (rég). Asszem írtam is már erről e-mailt, de látom, még mindig fent van az oldalon.
2017. június 16.a párjával járt itt 55 A hamburger kiváló, a hely szépen kialakított, minden csupa fa. Az italválaszték. . . hát, jobb örülne az ember fia manapság már egy jobb fajta NORMÁLIS sörnek inkább, mint a legalja Soproni tömegsör, de hát ez van (ha már a hambi alapanyagainál olyan büszkék a helyi alapanyagokra, akkor kicsit autentikusabb, és illőbb lenne mondjuk egy szentandrási sört csapolni, vagy bármit, ami kisüzemi - ha már kézműves a hamburger is).
Láttam, hogy vannak Demeter borok (Eger). Lehetett volna sokkal jobb ár/érték arányú minőségi bort is választani, de legalább nem BB, ez is valami kezdésnek Csabán. . . A kiszolgálással viszont egyáltalán nem voltam eddig megelégedve, morózus arcok minden alkalommal, a mosolynak egy cseppnyi szikrája, még mutatóban sem, ez azért már alapnak kéne lenni 2017-ben. De ez a kisebbik gond. A nagyobb, hogy eddig minden alkalommal, amikor kártyával fizettem, úgy néztek rám, mint a véres rongyra. Egyszer egy hölgy még azt is a szememre vetette, hogy miért nem szóltam előre, hogy kártyával akarok fizetni. Jesszusom. . . Előre kéne szólnom, mint ha áfás számlát akarnék kérni? Ne már. Később egy férfiú is húzta a száját, amikor kártyával fizettem. Bora úr, nevelje már őket, mert ez így nagyon gáz. Összességében pozitív a véleményem. Örülök, hogy nyílt egy ilyen hely, kellett már Csabának. A kisebb hiányosságok meg kiküszöbölődnek a jövőben, gondolom.
2016. október 7.egyedül járt itt 15 A városban köztudomású, hogy a létező legutolsó minőségű alapanyagokból vásárolnak. [moderálva - a szerk. ] És akkor nagyon enyhén fogalmaztam. Többször előfordult velem is, hogy több napos, kiszáradt, ehetetlen, büdös ételt kaptam. Ezek után fogalmam sincs se nekem, se több embertársamnak a környezetemben, hogy hogy a fenébe működik még mindig ez a hely.
Márpedig azt látni, hogy hétköznap, délidőben folyton dugig van - ez tán nagyobb rejtély még a Bermuda háromszögnél is. A vendégek felé nyájas és kedves(nek tűnő) tulajdonos a VENDÉGEK ELŐTT úgy beszél néha az alkalmazottakkal, mint a kutyával - ez (is) asszem mindent elmond. Borzalom.
2016. október 7.a párjával járt itt 45 Üdvözlendő, hogy Csabán is van mostmár Frei Café, igen elkelt már a városban. Ezen kívül csak egy Frei "frencsájzban" voltam még, Miskolcon, az egy kicsit más hangulatú, szebb, otthonosabb, de a csabai se lett rossz. Amit hiányolok: jó lenne, ha Békéscsaba is elmenne végre abba az irányba, amiről a VENDÉGLÁTÁSnak szólnia kéne, legalábbis ebben a szegmensben is, történetesen hogy kiszolgálnák az embert az asztalnál - ahogy pl.
a miskolci Freiben is történik. Annyi változás már azért van a nyitáshoz képest, hogy mostmár talán kiviszik a megrendelést az asztalhoz, de kérni még mindig a pultnál kell. Talán egyszer eljön ez az idő is. . . Szeretem a Frei Cafénak az óriási választékát, és szerintem az árszínvonal egyáltalán nem borsos, mint ahogy az egyik előbbem szóló említette. Szerintem a 3-4-500 Ft egy VALÓDI kávékülönlegességért, vagy egy óriási jegeskávéért egyáltalán nem sok, sőt. Az egy másik dolog, hogy ha az ember "rászokik" (mert rá lehet, a "jóra". . . . ), és hetente többször is betér, akkor összességében jó kis számlát lehet kihozni havi szinten az otthoni büdzsében, az biztos. Ezt én sem engedhetem meg magamnak, úgyhogy csak ritkán térek be, de akkor igazi színvonalat kapok, finomságot. Szerintem megéri. Nyáron kültéri fagyis pulttal is bővült a választék (úgy tudom, nem sok helyen van még Frei fagyi). Nekem piszokul ízlett mind, amit megkóstoltam, habár kicsit drága a gömb méretéhez mérten, de ha azt nézzük, hogy igazi fagylalt különlegességek, valódi MINŐSÉGI alapanyagokból (ez érződik), akkor újfent azt mondnom: időnként megéri.
2016. október 7.a párjával járt itt 55 VÉGRE, VÉGRE, VÉGRE. . . . . :)
Végre egy söröző Csabán, ahol CSAK és kizárólag kézműves söröket lehet kapni (és fogyasztani). Csapon 4 féle van (mindig változó), üvegesben meg átláthatatlan mennyi féle (szerintem legalább 50), jó részük behűtve, szépen "fogyasztható" állapotban.
A hely külleme se hagy kívánnivalót maga után, igényes, kicsit romkocsmás, nekem bejön. A tulajdonos egy ideje próbálkozik (helyesen) a kézműves magyar borokkal is megismertetni a közönséget, mindig van 1-2 féle vörös, fehér és rozé innen-onnan, hol Szekszárdról, hol a Badacsony környékéről (Tringa, Skizó, amikre hirtelen emlékszem), ez egy jó irány - jó lenne, ha a borospoharak terén is fejlődne a színvonal, ugyanis már többször kaptam bort NEM boros pohárba, ami kicsit illúzióromboló volt. Hétfőnként van "kvíz est", amúgy pedig időnként zenés rendezvények is előbukkannak. Ételek terén nincs nagyon eleresztve a hely, van ropi, mogyoró, meg időnként csinálnak "pub dogot", ami egy klasszul feltuningolt hot-dog amúgy "Kupak módra". Érdemes a "mindent bele" változatot kérni, valami szuper jó! Jó lenne, ha állandóan lehetne kapni, sajnos egyelőre nincs még így. A Kupak Békéscsaba legszebb részén, a felújított főtéren található, nagyjából szemben a "piros" téglatemplommal. Gyönyörű. És akkor el is érkeztem az egyetlen "gyenge" ponthoz. Ahogy az előttem szólók is már pedzegették: a kiszolgálás. Sajnos még mindig nem találta meg a tulaj a "megfelelő" személyzetet - szerintem. Az lesüt, hogy a fiatal felszolgálók többségének (akivel eddig találkoztam - sűrűn váltakoztak az elmúlt időben) nem sok közük van a valódi vendéglátáshoz. De legalább értenének egy kicsit is a sörhöz - de ez sincs így. No de sebaj, szerencsére a hely hangulata, a tulaj(ok) közvetlensége és kedvessége (amikor épp ők vannak jelen), valamint természetesen az irdatlan sör választék kárpótol mindezért, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek a helyet, egy kis gyöngyszem Csabán! Ja, még egy fontos. Nem tudom, más hasonló helyeken hogy van, de itt a csapolt söröket lehet 2 decis (pikoló) verzióban is kóstolni. Dicséretes! :)
2016. október 6.családjával járt itt 15 Kb. másfél éve értékeltem itt utoljára a Halászcsárdát, s mivel úgy emlékszem, egy év elteltével lehet újra értékelni egy helyet, most meg szeretném tenni. Sajnos azóta a tapasztalataim lesújtóak. Nem tudom, hogy szakács váltás történhetett, vagy valami más, de jó ideje (kb. 1 éve) borzasztóan leromlott az ételek színvonala.
Volt egy nagyon jó szériája a helynek, de - ahogy a múltban már többször előfordult - most ismét lezúgott. Ezt úgy értem, hogy pár havonta próbálkozok, hátha csak "beleválasztok", de nem, magam is azt tapasztalom, és másoktól is hallom, hogy nagyon rossz a kaja a "Halászban". Szomorú, mert jó volt oda járni, nagyon háziasan és ízletesen főztek, jó fajta fűszerekkel. Most ami van, arra inkább nem is fecsérlem a szót. Rosszabb menza színvonal. Sajnálom. Remélem nem lesz nagyon tartós ez a rossz széria, és fejéhez kap a vezetés. U. i. : a fentiek a délidős étkeztetésre vonatkoznak, étlapos vacsorára még nem tértem be a Halászba. Mondjuk ilyen "reklám" mellett (ha a déli kaját annak vesszük) nincs is kedvem.
2016. augusztus 2.családjával járt itt 15 Délidős menüt enni tértünk be a helyre, nyaralásunk alkalmával. Habár a környékbeli éttermek általában 990 Ft-ért kínálták a menüjüket, mi mégis ezt a Deák tér melletti étteremre szavaztunk, ahol 3 féle menü közül lehetett választani, 1480 Ft-ért, amibe leves, második, savanyúság és desszert tartozott. A dizájn elég jó.
A személyzet a tipikus kizsigerelt, életunt, alulfizetett stílus. Gyümölcslevest ettem, átlag alacsony színvonal, ehető, de semmi extra. Méretben természetesen a létező legkisebb leveses bögrében szervírozva. A párom valamilyen halat evett roston, ami elmondása szerint finom volt. Én - sajnos - a Brassóis menüt választottam. Életemben ilyen rossz ételt nem ettem. Nem vagyok egyáltalán se finnyás, se válogatós, és brassóiból is ettem már elég sok félét, és tudom, hogy ahány ház, annyi brassói, úgyhogy nem is térnék ki a nevezett étel "stílusára", ugyanis a fő baj az volt, hogy büdös volt az egész. Nem tudom, milyen kukából szedhették ki a húst, de borzasztó szaga volt, az íze egy fokkal jobb, gondolom mindent megtettek, hogy feljavítsák valahogy, és ennyire sikerült. A savanyúság a létező legolcsóbb bolti valami (egy ehető, de rossz káposztasalátára tippeltem), a desszertnek beharangozott valami pedig egy totál mű piskótatekercs szelet volt. . . Életem meghatározóan rossz éttermi élménye volt a Rózsakert, senkinek sem ajánlom. :( Maximum ha csak egy italra tér be az ember. Központi helyen van, csili-vili, szép, dizájnos, meg minden, de kb. ennyi. Kívülről, messziről szép. De aki (szakács, tulaj, mindegy) büdös ételt tesz le a vendég elé, az számomra nem hogy nem vendéglátó(s), de nem ember. Ez a véleményem.
2016. június 2.a párjával járt itt 55 Kétszer ettünk itt még csak, de már most elmondhatom, hogy valami fantasztikus a konyhája a helynek. Két féle tésztát, két féle kemencés ételt, és levest ettünk, mind kiemelkedő volt, gratulálunk a szakácsnak, és a hely megalkotójának, üzemeltetőjének. Reméljük ugyanilyen finomak lesznek a pizzáik is, azokat még nem kóstoltuk.
A hely maga is nagyon szimpi, hangulatos. Házhoz szállítást is lehet kérni. Az árak szolidak, főként ha a minőségét is mellé állítjuk, na meg az adagot. A tészta hatalmas adag, de nem is rágalom tovább. Ajánlom mindenkinek.
2015. november 24.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Most próbáltam ki először Miskolcon "gyorséttermet", eddig csak a "normális" helyeket próbáltuk. Utóbbiakról nagyon jó véleményem van, legalábbis arról a pár étteremről, ahol megfordultunk (Piroska Csárda, Lokalista, Csülök, Zöldellő, Stamp, de a Frei Cafét is ide sorolom).
Mindenhol igazi vendégszeretet fogadott, ezek a Vendéglátó egységek (nagy V-vel) is hozzájárultak ahhoz, hogy Miskolc igencsak belopta magát a szívünkbe. Namost, ez a Fald fel Amerikát ez kicsit kilóg a sorból. Kinézetre is olyan "idegen", hangulattalan, de ehhez a tipikus anti-vendéglátó felszolgáló srácok is hozzájárultak. Egy "kézműves" hamburgert ettem. Lehet csak én vagyok maradi e téren, de ledöbbentem, hogy késsel-villával kellett enni a kihozott, amúgy tetszetős hamburgert. (Ahogy láttam, a szomszédos asztalnál más is így tett. Mindenesetre szürreális élmény volt. . . )
Ízre, állagra. . . olyan semmi különös. Jobban nézett ki, mint amilyen jó volt. Tulajdonképp összhangban volt a hellyel magával: olyan jellegtelen volt. Az a fajta kaja, ami után azt mondja az ember, hogy jó, jó, nem volt rossz, de különösebben nem vágyom rá, hogy még egyszer kipróbáljam. Lehet még egyszer próbálkozok majd a hellyel, eszek valami mást is, aztán majd meglátjuk.