Gyémánt 20 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 227 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 10 értékelés kell ehhez az év végéig
2018. december 29.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem is mertem volna gondolni, hogy a Balaton északi partján is részem lehet ilyen feelingben. Nagyon tetszett a lokál berendezése, stílusa. Már a honlap tanulmányozásakor konstatáltam, hogy ez nem az a "degeszre zabálós" hely, de hát nem is azért jöttünk ide. Az étlapon felsorolt hozzávalók szimpatikusak (kucsmagomba, mangalicapofa, helyi borjú, helyi mozzarella stb.
) Nagyon finom volt minden, amit az előzékeny felszolgálók elénk tettek. Jól éreztük magunkat és vissza fogunk menni.
2018. december 28.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Karácsonyi olasz vendégünk láthatóan csordultig volt már a magyar gsztronómiával és elvittük egy jó helyre. Magam is most jártam itt először. Nagyon kedves pincér vezetett a lefoglalt asztalunkhoz és mindjárt rákérdezett a proseccora. Én persze söfőrként csak néztem őket, meg a végén a limoncellonál is.
Finom volt a pizza és a desszertek is (tiramisu és csokifelfújt fagyigombóccal). Minden nagyon tökéletes volt, máskor is eljövünk. Aztán mégiscsak olasz barátunk fizette ki a fogyasztásunkat.
2018. december 28.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az embert azt gondolná, hogy egy elkerülő út átadásával, az átmenő forgalom csökkenésével majd csökkenni fog a csárda forgalma is. Hát nem így történt. Azóta is ugyanolyan népes a csárda, mint régen. Imádom a stílusukat, a zománcos kis lábaskákat, a szinte futólépésben közlekedő pincéreket, na meg az ételeket.
Most éppen bácsói szarvasragu levest és csülkös pacalt fogyasztottam. Kávé és már mentem is tovább a dolgomra. Ngyon megkedveltem a csárdát.
2018. december 27.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Strandolás közben teszteltük a Várkert éttermet. Az embernek leesik az álla attól, hogy egy ilyen besorolású helyen hogy lehet ekkora a választék. A szokásos felhozatal mellett például halételekből és vadételekből kínálnak nagy választékot. Gondoltak a gyerekekre is. Őszintén feltüntetik az ételekben található esetleges allergéneket.
Lenyűgözü az italválaszték, melyből említésre méltó a panyolai pálinkák széles palettája.
2018. december 27.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Míg családom hölgytagjai elegánsabb programon vettek részt, én szó szerint lopva tértem be Hatlépcsősbe (hivatalos nevén Muskátli borozó). Engem viszon vonzanak az ilyen jóhírű, kockás abroszos kiskocsmák - sajnos egyre kevesebb van belőlük. Választásom természetesen most is egy velős pirítósra esett, melyhez kiválóan csószott egy fröccs.
Továbbra is az a véleményem, hogy nem csak Füreden, hanem az egész régióban itt készítik a legjobb velős pirítóst!
2018. december 27.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Annyi jót hallottunk már a helyről, hogy egyszer ki kellett próbálni. Nem kellett volna! El kellett volna hinnem a sok elmarasztaló kritikát! Az étlap nagykképű volt, de gondolom a törzsközönségnek éppen ez tetszik. Azt, hogy "Soupe du jour"-t egyszerűbb helyeken napi levesnek hívják, érti a gasztronómiai máveltséggel megáldott bíráló.
Velünk kedvesek voltak a felszolgálók, ebben nem volt vita, bár csigalassúaknak tűntek. A 13,5 %-os felszolgálási díjat normálisnak tartom. Nem ettük magunkat degeszreés nem ez lesz a törzshelyünk.
Most is egy kiküldetés során kényszerültem rá, hogy egyedül menjek étterembe. Se partner, se alkohol. A kezdeti magányt aztán az étlap gazdagsága oldotta fel. Itt jegyzem meg, hogy az olasz nyelv szépségeit még gyakorolni kell - három egymás után következő saláta "insalat", "insalata" és "insalate" is volt.
Aztán kikötöttem egy nagyon finom pizzánál. Legközelebb a párommal fogok idelátogatni.
2018. december 27.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Igen, hát ilyen is van. Szentkirályszabadján - Veszprém és a Balaton között félúton - amúgy is kevés a kocsma. A korcsma tulajdonosa tényleg informatikusból vált korcsmárossá. Pedig anno azt is jól végezte. És a korcsmát? Mekkora ötlet, hogy börozó és söröző egyszerre. Télidőben csak a forralt borból négy félét kínál.
Nagy a választék sülönféle sörökből és borokból, pezsgőkből, márkás párlatokból. na és persze a gyerekek, vagy az autósok sem maradnak szomjan. Finom a kávé. Találó a név: "Öntöde", humoros a tulaj szlogenje: ". . minden pénzemet piára költöttem . . ". A kristálytiszta vízű akvárium is hozzájárul a hely hangulatához. Jól éreztem magam.
2018. december 26.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Forgalmas helyen található ez a különös kis lokál. Hát én is meglátogattam. Nagyon érdekes, hogy egyszerre csak kevés ételféleség található az étlapon. Persze ezek mindegyike egy remekmű, amely után visszatérsz pároddal, vagy családoddal. Ha menőzöl, akkor fogyaszthatod az ázsiai ételeke pálcikával, de ha nem akarod, akkor sem fognak kinézni a vendéglőből. Nagyon jól éreztem magam.
2018. december 26.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az ember megnézi az "Ittjartam. hu" által írtakat, majd a cukrászda saját honlapját és dönt: Ide feltétlenül el kell menni! És úgy is tettünk. Valami óriási választékot nyújtanak a legmodernebb, legegyénibb stílusú süteményekből, tortákbül. Mindegyik nagyon finom, finom a kávé, kedvesek a kiszolgáló hölgyek, tiszták a mosdók . . . . mi kell még? Bankkártyával fizettünk.