Gyémánt 20 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 227 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 10 értékelés kell ehhez az év végéig
2018. augusztus 7.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Óriási ötletnek tartom, hogy a már ismert, netalán híres ételeket "halasítják", azaz halra fordítják. Kinek jutna eszébe a halbrassói, hal-gyros, halas székelykáposzta, stb ételek kitalálása. Vagy abszolút formabontó, azonban nagyon finom a különféle sült, vagy füstölt halak különleges salátákkal való tálalása.
Ugyan nem halétel, de a céklás tzatziki is valami fantáziadús agyszülemény. Nagyon jó hely!
2018. augusztus 6.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nagy várakozással indultunk Zircen a Marietta étterembe. Asztalt is foglaltunk a teraszon. Vászonernyő alatt ültünk, de így is melegünk volt - méghozzá nagyon. Édesítőszerrel rendeltük azt a nagyon finom limonádét, ami mérsékelni igyekezett hőségérzetünket. A Mariettában olyan töltött-bundázott húsokat szolgálnk fel, melyek máshol nem lelhetők.
A desszertek (somlói galuska, vagy a kelyhek) óriásiak. Mindenképpen visszajövünk!
2018. augusztus 4.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Már több helyütt leírtam, hogy milyen módon állok neki a vendéglátó egység, vagy szálloda értékeléséhez. Jelen esetben is így akaram kezdeni. Kerestem a honlapot, de nem találtam. Hogyhogy nincs honlapja? Mégis találtam a neten étlapot, majd odamentünk - és végülis nem bántuk meg. Aránylag hamar odajött a kedves pincérlány.
A rendelés után körülnéztem. Ez egy elegáns hely. Aztán hozták az ételeket, melyeket finomnak véltünk. Habár az árakat egy kicsit húzósnak találom, visszamegyünk.
Legutolsó látogatásunk (két éve) hétköznapra esett és csak pár asztalnál ültek vendégek. Most szmbaton sem foglaltunk asztalt. A tulajdonos sajnálkozott, hogy csak egy óra múlva lesz asztal. Párom májgaluska levest, jómagam pedig velős pirítóst fogyasztottam a kétszemélyes Patkó-tál előtt.
Szeretem ezt a felezési módot, mert jóval több jut, mint a fele. Minden nagyon finom volt!
2018. augusztus 3.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nagyon vonzónak tűnt a 2500 forintos vasárnapi svédasztalos ebéd a Vámosi Betyárcsárdában és telefonon foglaltunk is asztalt. A parkolónak kinevezett helyen csak kompromisszummal találtam helyet és az "anyósoldalon" szálltam ki. Kedves kislány kísért az asztalunkhoz. Irány a svédasztal! Volt minden, mégis óriási sor állt.
Ja, nincs tányér. Aztán miután hoztak. Később a panírozott húsok fogytak el, majd a tejes pite, megint a tányér . . . és így tovább. Vagy nincs elég tányéruk, vagy nincs mosogató személyzet. Egyébként minden finom volt, nagyon hangulatos hely. Kártyával fizettünk.
2018. augusztus 3.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Már a neve is ígéretes a kb 1 hónapja nyílt csopaki étteremnek. Trendi modern a hely, ugyanakkor megtalálhatók itt azok a hagyományos ételek is, melyek ezen sorok írójának szükségeltetnek. Semmi kivetnivalót nem találtam és a mellékelt fotók igazolják, hogy egy szuper hely. Tiszteletem a vendéglőt kitaláló és megvalósító csapatnak.
Kerthelyiség és terasz (elöl-hátul), grillezőhely, kemence, grillvasaló, LCD TV teszi komfortossá és a mai kor követelményeknek megfelelő gasztro-kocsmává a helyet. Feltétlenül látogassátok meg, ha Csopakon jártok!
Csopakon a faluban található a Csopi fagyizó. Kicsi, kedves hely egyetlen asztallal - de sebaj, hiszen itt mindenki tölcséres fagyit kér. A túlméretezett gombócokat nagyon korrekt 230 Forintos áron mérik. Lehet kérni kürtőskalácsban is tejszínhabbal és szórással. Vannak üdítő italok, van kávé és jégkása is.
Most éppen háromféle "mentes" fagyit kínáltak - itt mindig találunk cukormentes, gluténmentes és laktózmentes készítményeket. A képen látható háromgombócos tornyom almáspite-szilva-aftereight kompozíció volt. A kiszolgáló pultos lány nagyon kedves volt. Érdemes itt megállni!
2018. augusztus 2.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Hiába nyílnak sorban újabb és újabb cukrászdák, a nagy hagyományokkal rendelkező Kedves cukrászdát és kávéházat nehéz felülmúlni. Óriási választékot kínálnak laktózmentes és gluténmentes süteményekből, pohárkrémekből. Kedves, előzékeny a személyzet. Egyedüli negatívumként talán a hátul, eldugott helyen lévő mellékhelyiségeket említeném. Mindig visszamegyünk sok-sok éve.
A címben a lényeg! Az immár 40 éves fürdőhelyen ezidáig gyakorlatilag nem volt szálloda. Most azonban minden megoldódott. A négycsillagos Mesteri termal szállóra azt hiszem nem lehet egyetlen rossz szót sem szólni. Kedves személyzet, jól felszerelt modern szobák és persze a nagyon finom ételeket felsorakoztató, bőséges választékot nyújtó konyha teszi színvonalassá a welness-szállót.
Bátran ajánlom mindenkinek. Ja és ne feledjétek a Ság-hegyet meglátogatni, ahol Eötvös Lóránd kipróbálta az Eötvös-ingát!
2018. augusztus 1.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Sok-sok évvel ezelőtt jártunk már itt, hát most megpróbáltuk újra. Bárcsak ne tettük volna. Itt nagyon megállt az idő. A teljes berendezés a hajdani (kb 30 évvel ezelőtti) szinten van. Itt nem volt rendszerváltás és az üzemeltető valószínűleg egy fillért sem forgat vissza. Minden koszos és rozsdás. A mellékhelyiségek kritikán aluliak.
Most pedig a pozitívumok: Meglepően finom volt a kávé és a rétes, kedves volt az eladó hölgy, bankkártyával lehetett fizetni.