Gyémánt 20 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 227 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 10 értékelés kell ehhez az év végéig
2018. június 26., üzleti partnerrel járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Általában én viszem a társaságokat, családomat vendéglőbe és én is fizetem. Most azonban megfordult a kocka és engem vittek el német barátaim az autóból is látványosan hivalkodó Malom csárdába. Mentem az árral és németül rendeltem, mint a többiek. Nagyon finom volt az étel és a bor.
Vendéglátóimnak a szép időben nagyon tetszett a forgó vízkerék, a magyaros terítés, az élő cigányzene és az üveg borlopóval a vendégek között cikázó parasztruhás legény. Attrakciója abból állt, hogy vékony sugárban spriccelte a bort a pohárba, vagy egyenesen a vendég szájába. Kattogtak is a fényképezőgépek. Egyszercsak asztalunknál termett és a következőt mondta a nagydarab bajor barátomnak: "Na tartsd a pofád! ". Fülem-farkam behúztam és alig vártam távozásunkat. Valószínűleg nem lesz törzshelyem a csárda.
2018. június 26.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Évente többször elmegyünk Nyúl faluban a Platán csárda mellett és még csak most mentünk be. Mondjuk nem hivalkodó a portálja, hiszen egy parasztháznak néz ki. Nagyon kedvesek, szépek a népviseletbe öltözött pincérlányok, kik elénk tették az ételkölteményeket. Megnéztem a mellékhelyiséget is.
Ők mindenre gondoltak, hiszen még a férfi WC-ben is van pelenkázó. Hátul az udvarban egy csomó paraszti használati tárgyból és mezőgazdasági eszközből összeállítás kiállítás, valamint játszótér található. A jövőben gyakrabban be fogunk ide térni.
2018. június 25.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Jó here van a Korona vendéglőnek Veszprémvarsányban, így útközbeni megállóként idelisnak tűnt a hely. Tele a parkoló, tele a kerthelyiség, de éppen sikerült egy asztalt találnunk. Tulajdonképpen finom volt a gyümölcsleves, finomak voltak a panírozott töltött húsok és a saláták is.
Egy dolgon azonban nem tudom azóta sem túltenni magamat: óriási adag marhapörkölt mellé egy mini adag galuskát hoztak ki. Vajon mire gondolt a szakács, mikor az ételt kiadagolta? Így aztán ott is maradt nagy része a tányéron.
Szerintem többen jártak már úgy, hogy egy sok-sok éven keresztül megbecsült hely előnyére, vagy éppen hátrányára megváltozik. Így volt ez a veszprémi Chianti étteemmel is. Bezárt, majd hónapok múlva teljesen új személyzettel újra megnyitott. Újragondolt ételekkel találkoztunk, melyek merőben mások, mint a hajdaniak.
Talán a leves volt a legfurcsább: egy fiatal fiú kihozta a nagyméretű tányért a szilárd komponensekkel, majd pár perc múlva másvalaki egy csőrös kannából felöntötte lével. Kicsi tányérkán kaptunk "séf ajándékát" is, ami nagyon finom volt. A desszert is kiváló volt nagyon elegánsan tálalva. Összességében nagyon elegáns hely lett belőle, de ezen sorok írójának jobban tetszett a régi stílus.
2018. június 25.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A fővárosi egységek sikere után Balatonfüreden is megnyílt az Anjuna Ice Pops Fagylaltozó. Megkóstoltuk és fölöttébb finomtak találtuk a kizárólag növényi alapanyagokból készült kézműves pálcikás jégkrémeket.
Választottam egy jégkrémet, melyet a csinos és kedves kislány belemártotta a tetszőleges (étcsoki / tejcsoki / fehércsoki) öntetbe, mey szinte azonnal rádermedt és gyorsan megszórta az általam választott őrölt pisztáciával. Nekem is és persze családomnak is nagyon tetszett ez a rituálé. Aztán leültünk és kóstolgattuk a szokatlan ízeket. Természetesen mindenki más-más jégkrémet, öntetet és szórást választott. Hát ez valami csodálatos újdonság. Ja, majd elfelejtettem: van kutyák szárára is jégkrém. Itt nem csak leülni lehet, hanem akár le is heverhetünk egy jó széles lócára. Azt hiszem mihamarabb visszatérünk, mert nagyon jól csinálja Luca és Csongor.
2017. szeptember 15.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A sétáló utcán szinte kínálta magát az a kávézó, mellyel naponta szemeztünk. De hát naponta más helyet teszteltünk. A terasz részen foglaltunk helyet és élveztük a gyönyörű időt. A többi asztalnál vegyesen ültek magyarok és külföldiek - a legérdekesebb egy holland meleg pár volt, ahol egyértelmű volt a "szereposztás".
Szóval, ráérősen ücsörögtünk, fogyasztottuk a kávénkat és a fagylaltunkat. Ezalatt módunk volt megfigyelni a fizetési szokásokat. Külföldi vendég: Fizetek - szól a vendég. Azonnal - mondja a pincérnő és már ott is terem. Elveszi a papírpénzt, visszaad és részéről a tranzakció be is fejeződött. Magyar vendég: Fizetek - szól a vendég. Azonnal - mondja a pincérnő, elveszi a papírpénzt, bemegy a kávézóba, majd a nyugtával, valamint a visszajáróval tér vissza. Ezen érdekes kis jeleneteket módunkban állt többször is megfigyelni. Soha nem bukik meg, hiszen az adóhatóság - köztünk legyen szólva - meglehetősen régimódi módszerekkel dolgozik. Párban járnak, csak a saját fogyasztásukról vehetnek fel jegyzőkönyvet. Fogyasztásuk pedig meglehetősen szerény. Az viszont elgondolkodtató, hogy a forgalom nagyobbik hányadát kitevő külföldi vendég után nem adózik a tulaj. Hévíz városa ugyanúgy elesik az adóbevételektől, mint az ország. Nem szeretnék itt gazdaságpolitikai, adózási morál, stb dolgokba belemenni, de így egy helyben topogunk. Ez úgy látszik senkinek sem fáj.
2017. augusztus 25., csoporttal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tulajdonképpen ilyen helyzetben még nem is írtam étterem-értékelést. De hát ilyen az élet, ilyen esetek is előfordulnak, ilyen az élet. Egy családi temetés után látogattuk meg Dombóváron a Konrado étterem és pizzéria nevű helyet. Az előre megbeszélt ételeket hibátlanul hordták ki a pincérlányok. Közben persze körbejártam, fényképezgettem.
Azt hiszem vissza fogok térni a családdal is, hogy egy a'la carte ebédet is teszteljünk.
2017. augusztus 25.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Hévízi villámlátogatásunk alkalmából most a Cafe Relax apartmanházban szálltunk meg. Igazán jó helyen található, hiszen minden nagyon közel van. A személyzet kedves, az ellátás közepesen jó. Az alatta elhelyezkedő kávéházban pedig európai színvonalú az ellátás. Talán az hagy némi kívánnivalót, hogy a WC ajtaja ott nem zárható. Mindenképpen visszamegyünk.
2017. augusztus 18.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy szálloda szondázza a vendégei véleményét? Igen ezt teszi - és milyen jól teszi. Gondolom ebben már benne vannak az eddigi javaslatok is, na meg a 15 év után igencsak megváltozott vendégszokások is. Új design jellemzi a szobát. Az ágy mögötti falon a hely szellemének megfelelő stilizált tavirózsák.
Ezek világítását bekapcsolva megkapom életem eddigi legjobb szállodai szoba megvilágítását. Előnyére változott az olvasólámpa is - nem zavarja a szomszédot (feleség, barátnő stb) és nem zavarja a TV-t sem. A sok kütyüvel érkezők örülhetnek az extrém mennyiségű dugaszoló aljzatnak. Az óriási HD TV-t az ágyból nézni óriási élmény. A környezetbarát kozmetikumokból álló bekészítés szinte egyedülálló. Az ajtóütköző olyan szép, hogy majdnem hazavittem. Kedves Szálloda: nyugodtan át lehet alakítani a többi szobát is, a bemutató szoba kiállta a próbát!
Hotel Európa Fit válasza
Kedves Vendégünk!
Köszönjük, hogy véleményét szállodánkról megosztotta másokkal is. Vendégeink véleménye nagyon fontos számunkra, mert ezek alapján tudjuk szolgáltatásainkat magas színvonalon tartani. Egy ilyen nagy beruházás előtt, mint a szobák teljes felújítása, különösen figyelünk a visszajelzésekre.
Egy szobának nem csak esztétikusnak, hanem praktikusnak is kell lennie. Ebben segítenek nekünk vendégeink, hiszen a "puding próbája az evés". Nagyon örülünk, hogy az új design elnyerte tetszésüket. Az Európa fit Csapat nevében kívánunk Önöknek minden jót és reméljük, hogy hamarosan újra találkozunk!
2017. augusztus 20., Hotel Európa Fit, vendégkapcsolati manager
2017. augusztus 15.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Veszprém sétálóutcáján volt dolgom és kipróbáltam a frissen nyílt kínai éttermet. A meglehetősen ronda húszemeletes félemeletén található a hely, ahol hétfőn ebédidőben alig voltak. Kértem a meglehetősen morcos arcú kínai lányt, hogy tegye be a mikróba az ételemet - forrón szeretem, mindig ezt kérem.
"Nágyon fóró" - mondja nagyon rossz kiejtéssel. Én azonban ragaszkodtam hozzá. Így is csak langyos volt az átlagos ebédem. Nem vágyom vissza.