Gyémánt 20 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 227 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 10 értékelés kell ehhez az év végéig
2016. szeptember 1.egyedül járt itt 55A hévízi 5. büfé azt hiszem teljes mértékben azt nyújtja, amit az ember vár tőle. Hatalmas sült kolbászok, véres hurka, májas hurka, sült halak, csülök, oldalas, székelykáposzta, csirkecomb, rántott húsok, hogy csak a fő ételeket említsük. Stílszerűen rusztikus, néhol humoros belső dekoráció teszi a helyet egyedivé. Mindenképpen érdemes ide betérni egy sültkolbira.
2016. szeptember 1.a párjával járt itt 55 Soha jobb időzítést! Johnny's (Diósd után Veszprémben is) a tanévkezdésre megnyitotta veszprémi egységét a "Lordok háza" aljában Veszprém sétálóutcáján. Most már úgy tűnik, hogy hálózat lesz a Johnny's. Már a közösségi oldalukon is követtem az építkezést és úgy látszik minden rendben van.
Hamburgerek, mexikói büféételek, jófajta sörök, amerikai különleges üdítőitalok, na meg a hamisítatlan osztrák kávékülönlegességek. Mindehhez ambíciózus, fiatalos kiszolgálószemélyzet, terasz, makulátlanul tiszta mosdó párosul. Azt hiszem a diákokat célozzák meg és milyen jól teszik. Sok sikert kívánunk nekik !
2016. augusztus 30.családjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Régi tervünk, hogy a Bocanovában ebédelünk. Kicsit nehezen jött össze az időpont, de sikerült itt elköltenünk a vasárnapi ebédünket. A felszolgáló eléggé gépies módon vezetett a helyünkre - semmi mosoly. Az ételek kiválóak voltak, mi ugyanis nem pizzázni térünk be, hanem antipasti - pasta - secondi - dolci.
Minden étel nagyon finom volt. Bankkártyával fizettünk. Bátran ajánlom a helyet az olvasóknak.
Érdekes
2016. augusztus 30.a párjával járt itt 45 Különösen a városi embernek nyújt érdekes kikapcsolódást Keszthelyen a Festetics Imre állatpark. A Bakonyerdő erdészet által üzemeltetett parkban csekély 600 ft-os áron nézhetünk körül. Jelképes 200 Ft-ért pedig vásárolhatunk egy zacskó állateledel granulátumot. Egyedüli negatívumként azt említem meg, hogy a szürkemarhákat csak egy külön (kb.
500 m-es úton) lehet megközelíteni. Gyerekekkel, unokákkal érdemes idelátogatni.
2016. augusztus 30.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Hát ezt ki kellet próbálni. Két út áll előtted a bejáratnál: balra önkiszolgáló büfé, jobbra pedig étterem. Először körülnéztünk a büfében. Nagy választékban, szép tálalásban kínálnak gyorsak elfogyasztható ételeket, illetve egy vitrin is van teli süteményekkel. Közöltük a személyzettel, hogy mi az éttermet céloztuk meg.
Fotelszerű székeken foglatunk helyet a fagerendás, cserápkályhás helyiségben. Gyönyörűen megterített asztalok textil-tapintású szalvétákkal - már jól kezdősik. A felszolgáló elénk tett egy rézsútos uborkaszeletre halmozott nagyon finom tejtermékes előételt, majd hamarosan hozta a mustáros flekkenemet. Újjnyi vastag volt és vajpuha. A grillezett zöldségágy roppanós és nagyon finom volt, ahogy azt a nagykönyvben megírták - még rókagomba is volt benne. Uborkasalátájuk fenséges. Párom rántott fogast fogyasztott nagyom finom - azt hiszem citromfüves tartárral. Kifelé menet megcsodáltuk és kipróbáltuk a pazar kialakítású, paptikatisztaságú mosdót. Nagy parkoló, székelykapu, rendezett kert. Egyendüli negatívum az, hogy a kártya lehúzásához át kell fáradni a büfé oldalra. Mindenkinek ajánlom az AzÉn anyósom vendéglőt Alsópáhok és Hévíz között félúton.
2016. augusztus 30.a párjával járt itt 55 Tejszínes-gombás kacsanyelv, pacalpörkölt, kakastöke-pörkölt, Zúzapörkölt, hízott kacsamáj, szalontüdő, vese-velő, velős pirítós, böllérmáj - a belsőségételek krémje. Ezeket és egy csomó más finomságot kínálja nagyon baráti áron a parasztudvar. Persze a "finnyás vendég" is megtalálja a számítását, hiszen halkülönlegességeket, húsételeket, vega ételeket is árulnak.
Óriási falfestmény borítja a büfét a paraszti életről. Leülhetsz bent és kint egyaránt és mindig számíthatsz a kedves és gyors kiszolgálásra.
2016. augusztus 25.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Most éppen a baráti körrel látogattuk a már sok éve ismert Trattoria Chiantit. Hát igen, ők kiforrták magukat a beskatulyázásból - hogy ide pizzáért, pastáért járjon a vendég. Természetesen tartanak választákot az említett ételcsoportokból is, de nem ezen van a hangsúly.
Antipasti, secondi, dolci téren, azaz előételek, második fogások és édességek tekintetében emelkednek a többi olasz vendéglő fölé. Nekem mondjuk nem okoz problémát, de már lassan a többi vendég is megtanulja az állatok, ételek, elkészítési módok nevét olaszul (pl anatra = kacsa). Tálalásban is a finom eleganciát sugallják a kőlapot formázó tálakon, tányérokon. A hajdan kialakított milliő még most is aktuális (kandalló, cserépkályha, díszrács, stb). A gyerekeknek játszósarok, a felnőtteknek könyvek (pl. olasz szakácskönyvek). A mellékhelyiségekben olaszul van a klasszikus csapokon a hideg és meleg feliratozva. A személyzet kedves és segítőkész. A kerthelyiségben időnként találkozni lehet Norbival az étterem jó húsban tartott kandúrjával. Látogass el a Chiantival, ha igényes olasz konyhára vágysz! Természetesen elfogadják a szokásos kártyákat is. A cserépkályha előtt időnként kultúrális esteket is szerveznek.
2016. augusztus 25., kollégákkal járt itt 55Már többször jártunk itt. kedves és gyors a kiszolgálás. Nagy adagok bőségesen megpakolva. Sportrajongóknak nagy tévé áll rendelkezésre. Hangulatos kerthelyiség. Aki nem pizzarajongó, annak pedig a szokásos ételekből van nem csekély választék. Bankkártyákkal és más kértyákkal egyaránt lehet fizetni. A mellékhelyiségek is megfelelnek az elvárásoknak. Látogasd meg, érdemes!
2016. augusztus 25.gyerekekkel járt itt 55 Sokadszorra is meglátogattuk a veszprémi Kittemberger állatkertet. Most persze egyetlen cél lebegett előttünk: a fókaetetés megtekintése. A zoo honlapja korrekt módon közli az ilyenféle attrakciókat, érdemes előzetesen tájékozódni. Persze előtte végigjártuk az állatkert klasszikus részét, aztán a modern gulyadombi szekcióját is.
Azt hiszem teljes mértékben megfelel az uniós elvárásoknak az állatbarát állatkert. Vannak még persze hiányosságok: például nagy hírverések voltak a kisteve születéséről, aztán gondoltuk megnézzük. Kisteve sehol. A biztonsági őr közölte velünk nagyon profán módon, hogy "megdöglött". A fóka-show-ra térve, csodálatos élményben volt részünk a szakképzett állatgondozók jóvoltából. Fejmikrofonjukon át folyamatosan tájékoztattak bennünket a fókákról, eredetükről, szokásaikról. Ehhez nagyban hozzájárult a csodálatos idő is. Az állatkert új bejárata is európai színvonalú. Az árak meglehetősen borsosak - bár sokféle kedvezményes jegyük is létezik. Az állatkert egész területén korszerű étkezési lehetőségek, ingyenes illemhelyek állnak rendelkezésre. Nem az idén születtek a kiselefántok, de még mindig nagyon cukik. A gyűrűsfarkú makikat szinte meg lehet simogatni annak ellenére, hogy mögötted áll a gondozója. Azt hiszem visszamegyünk és örökbe fogadjuk egyik kedvencünket. Arra azért felkészülhetsz, hogy rossz idő esetén a balatoni nyaralóközönség nagy része feljön Veszprémbe.
2016. augusztus 24.családjával járt itt 45 A tulajdonosváltás után először jártunk a baricska csárdában. A balatoni panoráma pazar - ez nem változott. A csárda ételválasztékába sok-sok modern táplálkozásunkra jellemző elem került. Ez természetesen nem váltja ki a régi csárdaételek kedvelőinek ellenérzését. Valódi keleméri bárányt forgalmaznak - ennek utána is néztem.
Annak ellenére, hogy én a bajai halászlének vagyok híve, nagyon ízlett a csárda balatoni stílusú halászleve is. Harcsapaprikás túrós csuszával maga a menyország. A somlói galuska hibátlan, a felszolgálók kedvesek. A honlap teljes mértékben korrekt. Mi más kell az értékeléshez.