Gyémánt 20 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 227 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 10 értékelés kell ehhez az év végéig
2016. május 6.gyerekekkel járt itt 35 Egy nagy kedvezményt tudunk igénybe venni (50 %), így elkezdek kutatni. Először a honlapot: a hu-en-de-slo nyelvű honlapon nam találok impresszumot. Akkor kiről is van szó? Vonzó dolgokat írnak a saját forrásból származó ásványvízről, a helyi repülőtérről, magáról a kastélyszállóról. OK, vágjunk bele!
Azért az lejön, hogy főleg az osztrák vendégekre építenek. A szálló nagyon kedvesen fogadott és szép lakosztályt kaptunk a keleti szárnyban. Itt azonban az ablakon kinézve elkeseredtünk. A hajdan szebb napokat megért parkot nem gondozza senki. Nincs öntözés és augusztusban minden száraz. A teljes nagy parkban ez a szomorú látvány fogadott bennünket. Lányunk két nappal késóbb érkezik és már előre poénkodott, hogy mekkora poén lesz a mondat, hogy buszsofórnek mondja, hogy "Röjtökmuzsajra kérek egy diákot". A sofőr fapofával adta neki a jegyet. A wellness részleg, a szaunavilág csodálatos volt, le a kalappal. A vasárnapi vacsorán ért bennünket a legnagyobb hidegzuhany: a büféasztalos vacsora helyett felszolgált menüt kaptunk. Mondanom sem kell, hogy finnyás lányomnak semi nem tetszett, így felár ellében a'la cart rendeltünk neki vacsorát. A másik nagy csalás az ásványvíz volt. A szálló a saját forrású vizet kék nyitott palackokban brutál áron szolgálta fel. Aztán elköszöntünk azzal a hátsó gondolattal, hogy itt bizony még van mit tanulni. Otthon derült ki, hogy a fiókban maradt néhány fehérnemű - ezeket korrekt módon utánunk küldték. Elfogadnak mindenféle kártyát és utalvány. Aztán a végén jót rögögtünk, mert tulajdonképpen nem rossz hely, bár nem a Szidónia kastélyszálló lesz a törzshelyünk, ugyanis a vendégek KORREKT AJÁNLATOKAT VÁRNAK KORREKT TELJESÍTÉSSEL.
2016. május 2.gyerekekkel járt itt 55 Már a bejáratnál hirdeti magát az impozáns méretű Guinness-könyvbe illő bogrács. Kedvesen kínáltak hellyel és innét kezdve folyamatosan a felszolgálók látókörében voltunk. Férfiaknak halászlé, a kényeskedő hölgyeknek pedig májgaluska-leves volt az ízlelőbimbók indítója. Nem sokat hagytunk az asztal közepére kirakott bogrács alján.
Második fogásaink frissek, óriásiak és nagyon finomak voltak. Ekkor lépett oda a cigány, akinek aztán a vonójába húzott bankjeggyel jeleztük, hogy most nem mulatozás, hanem egy családi vacsora lesz. Desszertet is ettünk, ami ugy lazítja a gyomor tartalmát. Körbefényképeztem a csárdában kiállított házi konzervek és tárgyak sokaságát, végezetül megtekintettük a Citadellát és az esti dunai hidakat. Bankkártyával fizettünk és feltétlenül vissza fogunk menni.
Érdekes
2016. május 2.gyerekekkel járt itt 45Mi magunk vállaltuk az idegenvezető szerepét a Tihanyi Parasztház bemutató tárlatán. A gyerekek folyamatosan kérdeztek, mutogattak a számukra ismeretlen tárgyakra, eszközökre, bútorokra. Nem volt Wifi, nem volt villany sem? - kérdezték. Ez volt ebben a szép, egyszerű és praktikus. Sok külföldi is itt ismeri meg a paraszti kultúrát. Azt hiszem megéri megtekinteni a kb 30 perces tárlatot.
2016. május 2.a párjával járt itt 55 Habár nem nevezhető igazán kiállításnak, mégis maradandó emlékeket hagyott bennünk ezen kis tárlat. Mindjárt a parkban a fők tetejére szegeztük tekintetünket, hiszen mókusok falatoztak a fékra felhordott fenyőtobozokból. Szerencsére kértünk szakszerű tárlatvezetést, hiszen a gyűjtemény vizeiről elmondott tudnivalók, érdekességek sokkal többet mondanak, mint maga a képi anyag.
Itt tudtuk meg - amit egyébként már korábban is sejtettünk - hogy miért nincs már a boltok polcain a híres Igmándi keserűvíz. Mennyire tönkretette a dunántúl ásványvíz-egyensúlyát a szocializmusban végrehajtott megalomán bauxitbányászat. Nyálat csorgatva néztük a hajdani idők jódtartalmú ásványvizeit, most pedig egyfélét sem lehet kapni. A hazai ásványvizeken/gyogyvizeken kívül külföldi palackokat is láthatunk. Nagyon érdekes kiállítás, nézd meg, ha arra jársz, hiszen nagy kincsünk a víz.
2016. május 2.a párjával járt itt 55 Pécsi kirándulásunk előre betervezett eleme volt a Zsolnay múzeum meglátogatása. Itt aztán kiélhette magát a gasztronómia iránt érdeklődő látogató, hiszen komplett megterített asztalokat is fényképezhetett. Persze az eozin nippek, kisplasztikák és szobrok hozták az élménysorozat többi élvezetét.
Itt tudtuk meg, hogy mely híres magyar történelmi épület homlokzata, vagy tetőcserép-rendszere készült a Zsolnay gyárban. Számtalak díszkutat, szökőkutat hagytak az utókorra. Tudtad, hogy hány világkiállításon, egyéb híres kiállításokon öregbítették hazánk hírnevét? Szépen sikerült felépíteni a porcelángyár történetét. Feltétlenül nézd meg, ha arra jársz. Bankkártyával, szép kártyával is lehet fizetni.
2016. április 29.gyerekekkel járt itt 55 Nem is tudtak volna jobb épületet találni az Esztergomi Központi Kávéház Szamos Cukrászda számára. A gyönyörű szép októberi délután az udvaron foglaltunk helyet. Visszamentem, hogy titokban megbeszéljem a pincérnővel, hogy meglepjük lányomat, kinek születésnapja közeleg. "Tessék csak rám bízni" - mondta és onnét kezdve csak hátra kellett dőlnöm a széken.
Gyönyörű berendezés, kedves személyzet és nagyon finom sütemények azt sugallják, hogy menjünk vissza. Az olvasóknak is ezt javaslom. Kártyával fizettünk.
2016. április 29.családjával járt itt 55 Két étterem is van ugyanazon a telken. Ugyanabból a parkolóból a No. 80-hoz balra kell bemenni. Az étlap szinte áttekinthetetlenül bőséges (csak libaételekből van egy egész oldalnyi választék). Mindenki megrökönyödött, mikor feleségemnek kihozták a májgaluska levest. Ebben csak egy májgombóc volt, de az valami díjnyertes méretű.
Minden finom, minden friss és minden óriási. Ha a pincér elénk teszi a nagyméretű, jellegzetes tányért, akkor meg kell állapítanunk, hogy ők tudnak főzni és tudnak tálalni. Bizony mindkét alkalommal el kellett csomagoltatni a maradékot. A mellékhelyiségek makulátlanul tiszták. A honlapja jelenleg hibát ír ki. Foglalj asztalt, ha csúcsidőben itt szeretnél étkezni! Nem olcsó hely, de megéri. Elfogadják a szokásos fizetési eszközöket. Ajánlom a helyet mindenkinek!
2016. április 29.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A külvárosban található "all you can eat" vendéglőt valóban a gyors kiszolgálásra találták ki, de alkalmas családi és baráti összejövetelek lebonyolítására is. Mi ebédidőben teszteltük és bizony jeles eredménnyel végzett. Az úgynevezett "férfiételek" terén verhetetlen, de azt hiszem találnak itt maguknak valót a kényes hölgyek és a gyerekek is.
Bableves, csülök, disznótoros elfogyasztása után jól jön a szilvásgombóc, vagy a fagyi. Tiszta a mellékhelyiség. Ajánlom ezt a helyet az arra járóknak!
2016. április 29.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Gyerekekkel voltunk az esztergomi Hotel Bellevue szállodában egy félárú akció keretében. Pazar az elhelyezkedése, kilátás a Dunára. Kiváló kirándulási lehetőségek nyílnak a szomszédos Búbánat-völgy irányába. A szálloda wellness részlege nagyon színvonalas, bár a víz hőfoka lehetne kissé magasabb.
A szobák kényelmesek, de egy bizonyos retro-feeling érezhető volt az ottartózkodás alatt. A konyhája nagyon ízletes és bőséges. Itt azonban meg kell említenünk a mosogatás minőségét. A képen is látható módon egy ottmaradó tésztadarab ragasztotta oda a késemet az abroszhoz. Megmosolyogtuk a meglehetősen elhasznált fürdőköpenyeket, melyekről a recepción kellett elszámolnunk. Mindezek ellenére javaslom, hogy látogass el a Bellevue-be!
2016. április 28.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Hogy mi is teszi feledhetetlenné az itt töltött három napot? A csodálatos elhelyezés egy parkban, a nap ellen védett parkolóhelyek, a baldachinos ágyak, a zalai ízeket is felsorakoztató csodálatos konyha, a medence szélénél sütött grill-specialitások, a wellness részlegen tapasztalt sokféleség: a medencékben, pihenőágyakban és szaunákban, a kristálytiszta víz, a medencében olvasható vízhatlan koktéllap, majd a koktél és még sorolhatnám.
Kicsit messze van a belváros, de sebaj: a felhajtó rámpán külön megállója van a DOTTO városnéző vonatnak - különben is kell egy kis séta az ilyen étkezések után.