2016. augusztus 4.barátokkal járt itt 45 Baráti meghívásra mentünk az étterembe. Korábban is voltunk, de akkor a pince helyiségben foglaltunk asztalt. Akkor én egy kicsit túlértékeltnek tartottam a helyet. Most a kerthelyiségben voltunk. Nyugalmat sugárzó hely, igazából nagyon hangulatos. A pincér udvarias volt és segítőkész.
Az ételeink hozták az elvárt szintet, bár a nyári idényszerű grill ételek mennyiségben kevésnek bizonyultak a feleségemnek, de ízben rendben volt. Ajánlom másoknak a helyet, főleg akkor, ha ki lehet ülni.
2016. június 27.a párjával járt itt 45 A címben olvasható mikor tértünk be a helyre párommal. A hely lehet megosztó, de nekünk esti hangulatfényekkel, lampionokkal és az új Red Hot Chili albummal ami a hangszórókból szólt egyszerű remek hangulatú volt. Az ételek minőségiek, az árak kicsit talán a miskolci éttermekhez viszonyítva magasabbak.
Nem egy "rántott húsos, szalmakrumplis" hely. Nekünk tetszett, mert csodás nyári esténk volt és a miliő ezt tovább fokozta. Ami nekem nem tetszett az a faszerkezetek színe. Túl harsánynak találom talán egy sötétebb festés szerencsésebb választás lett volna. Érdemes kipróbálni hangulatos étterem.
2016. június 6.a párjával járt itt 35 Június elején jártunk menyasszonyommal Sárospatakon. Az egyik helyi és egyben fantasztikus cukrászdában(Kövér), ahová az étteremmel ellentétben, erősen ajánlott a betérés ajánlották a Vár éttermet. Rövid séta után a Bodrog hídon átkelve megtaláltuk a helyet közvetlenül a várral szemben.
Az étterem belülről hangulatos és van kiülős része is ami szintén hangulatos. A pincérek segítőkészek. A pozitívumok itt el is fogynak. Az étel minősége és mennyisége hagy némi kívánni valót maga után. A rendelt ételemen a 3 szelet/darab lepcsánka szénné volt égetve. Nem egyszerűen megpirulva, hanem konkrétan tűzre lehetett volna vetni éjszakára. . . A pincérnek jeleztem, aki el is vitte az ételt, majd úgy tíz percen belül hozta is az új ételt. Ezen már nem volt probléma a körettel, de a főételem kb. a fele lett. (remélem egyéb kiegészítőt nem tettek a reklamáló vendégnek. . . :) ) Az ételen így is lehetett érezni az égett ízt. A párom étele minőségre megfelelő volt, de mennyiségben az se hozta az éttermi átlagot. A két ételért a térséghez viszonyítva kb. 20%-al többet fizettünk, de legalább annyival kevesebb is volt menyiségben. Lehet csak mi fogtunk ki egy gyenge napot!
2016. április 25.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az étterem közelében szálltunk meg. Viszonylag sok utazás után már vacsora időben érkeztünk meg a szállásunkra. A recepciós ezt az éttermet javasolta. Belépéskor valóban egy hazai kisvendéglő hangulata fogadott minket. Kockás terítővel borított asztalok a háttérben pedig régi magyar dalok szóltak. Van egy hangulata a helynek ez vitathatatlan.
Az étlap nem terebélyes, bár semminek nem éreztük hiányát. Az ételek amit rendeltünk jó ízűek voltak, ízlésesen tálalva. Az árak mérsékeltek. A személyzet nem tolakodó, viszont figyelmesek. Ár/érték arányban nem rossz. Merem ajánlani a helyet, aki nem vár semmi extrát csalódni sem fog!
2016. március 22.a párjával járt itt 55 Tavasszal egy konferencián voltunk párommal ebben a szállodában. A recepciósok eléggé sótlanak voltak, de amit kértünk/kérdeztünk abban segítettek! A szobánk erkélyről a Tihanyi Bencés Apátságra és gyönyörű tavaszi Balatonra nézhettünk. A szoba felszereltsége hozta az elvárt szintet.
A bekészítés teából és kávéból állt, a törölközők és köpenyek tiszták, szakadás mentesek voltak. A parkolás díjtalan és van belső kamerával ellátott parkoló is. A wellness rész mérete azt gondolom főszezonon kívül szerintem megfelel azon kívül lehet már kicsi. A szaunavilág szerintem kiváló. Azt nem tudom, hogy a mi rendezvényünkön esetleg más volt-e a konyha, de mi teljesen meg voltunk elégedve. Talán azt lehet felróni, hogy voltak sültek, köretek között ami elhűlt. A pincérek kitettek magukért, bár rengetegen voltunk. Összességében egy nagyon korrekt szálloda. A környezet se rossz, nagyokat lehet sétálni a Balaton parton és a Kőhegy kilátóról csodaszép a kilátás. Ár/érték arányról nem írok, mert meghívottak voltunk.
2016. február 29.a párjával járt itt 55 Többször jártunk már a Fagyöngyben! Volt, hogy nagyobb társasággal, de legtöbbször kettesben. A hely egyszerű, de ez inkább pozitívum. Tisztaság jellemzi a helyet. Jó időben kint is lehet fogyasztani, bár hidegebb időben is ki lehet menni, akinek ingere van rá. A pincér nagyon készséges és az összes ételt és azok összetevőét kívülről fújja.
A konyha igazi házias ízekre emlékeztet. Kiemelni nem akarok ételt, mert több félét próbáltunk és soha nem okozott csalódást. Az árak a földön járnak, lehet az italok árai egy kicsit magasabbak az átlagnál. Merem ajánlani az éttermet, sok miskolci étteremmel ami a honlapon előrébb szerepel felveszi a versenyt.
2016. február 29.a párjával járt itt 45 A környéken túráztunk párommal. Eléggé sokat gyalogoltunk és mivel a közelben volt szállásunk, ahol félpanziónk volt így egy könnyű ebédre szerettünk volna betérni valahová Parádfürdőn. Az autónkat egy nagy parkolóban tettük még le a délelőtt folyamán a lovarda mellett. Akkor kinéztük a vele szemben lévő bódésort ahol mindenfajta gyors-kaját árultak.
Gondoltuk délután bedobunk egy lángost vacsoráig elég lesz! A túra után szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a lángosos bezárt. Emlékeztünk, hogy a parkolóban van valami étterem. Ez volt a No. 1 ételbár. Megnéztük a kiírt árakat és az ablakon át, hogy van-e bent valaki. Voltak, majdnem tele! Bementünk a pincér hölgy aki egyedül szolgált fel legalább negyven emberre jött hellyel kínált étlapot adott és már ment is a dolgára. Gyors ételt és lehetőleg kímélőt néztünk. Egy gombapaprikást és egy juhtúrós sztrapacskát választottunk és egy alkoholmentes sört! A rendelést követően negyed órával már érkeztek is az ételek. Nem a szokásos vidéki falusi giga tálak jöttek, de mind a ketten jól laktunk az adaggal. Az ételek ízletesek voltak nem mondhatunk rá semmi panaszt és alig 2000 Ft felett fizettünk és minőségi ételt ehettünk. Ilyen áron ilyen minőségű ételt még nem ettünk étteremben. Maga az étterem az nem egy vizuális orgia, bár a bejárattal szemben van egy érdekes képsorozat a falon. :) Aki egy jót szeretne enni emberközeli pénztárcabarát áron annak szívből ajánlom.
2016. február 29.a párjával járt itt 45 Február utolsó hétvégéjén voltunk a menyasszonyommal a szálloda vendégei. Gyönyörű környezetben helyezkedik el a kastély és annak környezete. Szépen felújított állapotú kívülről az épületegyüttes. Érkezésünkkor a személyzet éppen tavaszi karbantartást végzett az udvarban és az épület világító berendezésein is.
Mi a romantique szárnyban voltunk elszállásolva. A szoba rendezett volt és tiszta és bonbonokkal kedveskedtek nekünk. Kicsit mikor már belaktuk a szobát akkor jöttek elő a hibák. A falak rendkívül vékonyak, a kád valahol el volt repedve, mert a fürdőszoba tocsogott a vízben zuhanyzás után és a küszöb már el kezdett emiatt rohadni (nem mai probléma, amit nem javítanak), a wc kefe el volt törve. . . és a wc folyamatosan folyt. A szobában új tv volt csak a koax kábel volt eltörve emiatt szellemképes volt a kép. Ezek nem nagy problémák csak zavaróak. A wellness részt sokan kritizálják mérete és minősége miatt. Nekünk relatíve szerencsénk volt nem voltak sokan. Volt helyünk pezsegtetni bugyogtatni és a szaunát is élvezhettük kényelmesen. Egyedül a szolárium hagyott kívánni valót maga után. A csövek 30%-a ki volt már égve. . . A belső welness állapota mondjuk közepes állapotú, de nem 5 csillagos az ellátás minősége. . . Az étteremre nekünk egyszer sem kellett várni. Viszont egy nagyobb vendéglétszám esetén biztosan várakozni kell. Amúgy nagyon hangulatos az étterem és a személyzet jól végezte a dolgát. A séf /néha már túlzottan is/ kedves volt és felkonferálta a napi menüt és a reggelinél is segédkezett! Az ételek ízletesek voltak és a választékkal sem volt probléma. Plusz pont a nagyszerű kávéért, ami a reggelihez járt. Az ital árak húzósak, de ez egy öt csillagos hely (ha még nem is éri el azt a minőséget) ne várjuk el, hogy 50 ft lesz egy deci bor. . . Mi is csak ásványvizet ittunk és eldöntöttük a Parádi kénes nem nekünk való. :)
A környező helyek, települések, a természet csodálatos. Ajánlom ezt a helyet másoknak is, de csak akció keretében! Aki valódi ötcsillagos helyre vágyik az ne menjen ide, mert nagyot fog csalódni!
2016. február 21., csoporttal járt itt 45 Mint a címben is olvasható osztálytalálkozóra érkeztünk erre helyre. Előre foglaltunk asztalt és a'la cart rendeltünk. A kiszolgálás korrektül lezajlott és a fizetéssel sem volt probléma. Az étterembe lépve közvetlenül a pult illetve az első helyiség található. Itt várakoznak többnyire a pincérek és készséggel segítenek a helyfoglalásnál.
Innen nyílik egy szűk folyosó melyből nyílik egy kisebb zárt terem és a végében egy nagyobb terem. Mi asztalaink itt voltak megterítve. Az ételek mennyisége több mint bőséges. Legalább 10 féle ételt rendeltünk, de azt gondolom mindannyian jóllaktunk és a minőséggel sem volt probléma. Nagy dologra nem kell gondolni, de aki egy jót akar enni jó áron egy kellemes helyen az nem fog csalódni a helyben. Merem ajánlani másoknak is az éttermet.
2015. november 26.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Balatoni nyaralásunk során voltunk ezen a helyen. Túráztunk a Káli-medencében és a túránk végén, délután ide tértünk be. Jókat írtak a helyről, így gondoltuk betérünk és kipróbáljuk, de minek. . . Az tény, hogy foglalni kell előzetesen a helyen és mi nem tettük, de a napon váratni úgy, hogy volt szabad asztal azért kicsit frusztrált.
. . távuzásunk után is maradt szóval nem arról volt szó, hogy bárkit is vártak volna abban az időszakban. Én nem szeretem azokat a helyeket ahol "mindig" új napi menüből lehet választani. Számomra szegényes volt a rendelhető fogások és árban is húzós volt. Maga az étel minőségére nem volt panasz és az ízesítés is jó volt, viszont az adag az nem vidékinek való. . . A pincér nem igazán foglalkozott velünk, a felszolgálást félvállról vette és borzasztó nemtörődöm volt. Tisztaságról, berendezésről nem tudok írni kint ültünk a kerthelyiség részen. Amit kaptunk asztalt nem volt piszkos, de végig ránk tűzött a nap. Mikor kérdeztük átülhetünk-e másik asztalhoz az volt a válasz, hogy oda jöhetnek vendégek. . . mi van? ? ? Én vajon mi vagyok? ? ? gondoltam magamban. . . Persze nem jött senki, pedig vártunk legalább 20 percet az étel elfogyasztása után, hogy fizethessünk! Én nem igazán értem a korábbi hozzászólókat, de lehet túl vidéki vagyok. . . Én nem szeretnék többet ide jönni, de sok sikert kívánok az étteremnek!