2020. szeptember 17.egyedül járt itt 45 A vár, Mátyás-templom hangulatához kiválóan illik ez a békebeli és a hagyományokat őrző cukrászda. A korabeli bútorzat igazi kuriózum és a monarchia korabeli sütemények is ezt a kort prezentálják. A cukrászda nem túl nagy, de belső berendezése szintén követi ezt a stílust. Különleges hangulata van.
Bár a nyári rekkenő hőségben ezúttal a teraszon foglaltam helyet, amit egy kissé még leheten igényesebbé formálni, de ezen a helyszínen gondolom van bőven forgalom így is. Eszterházy-tortát és capuccinót rendeltem, mindegyik megfelelt az elvárásaimnak, árban természetesen felső középkategória. A kiszolgálás előzékeny volt, a pincérek figyeltek.
2020. augusztus 9.családjával járt itt 55 Az idei szélsőséges időjárásban a nagyon hideg és esős időszak után alig vártuk, hogy kiüljünk egy teraszra a forróság ellenére. Pedig a kávézó belső kellemes tere is hívogatott minket. Gluténérzékeny táblálkozásnak megfelelő helyet kerestünk és nem is csalódtunk, pedig én nem figyelek az ilyenekre.
Olyan különlegességeket ittunk-ettünk, mint pl. levendulás kávé, meg valami tiramisukrérm. Valami isteni Budha-tálat kértem céklafasírttal. A többire már nem emlékszem, de minden finom volt. A kiszolgálás kedves, mindent elmondanak, ha az ember nem egy vegán guru.
2020. augusztus 9.a párjával járt itt 45 Superior kétágyas szobát foglaltam franciaággyal, ami nagyon kényelmes volt. A szoba és az egész szálloda külleme egységes, jól megtervezett, modern. Hatalmas fürdőszoba volt zuhannyal és falat borító tükrökkel. Volt hajszárító, kozmetikai tükör, szappan, sampon. Elegáns volt az íróasztal, rajta a vízforralóval, tea ás kávébekészítéssel.
A wellnessrészleget nem próbáltam ki, a medence nem is volt feltöltve. De ha igénybe vettem volna, hiányzott volna a köntös. A reggeli tányérszervízes volt, ami megnehezítette a válogatást. A felszolgálóhölgy nehezen bírt pl. tejeskávét hozni. Azt mondta, van kint tej, azzal öntsem fel a kávét. De nem tudtam, hogy az a tej hideg, vagy meleg. Végül hozott tejet és felöntötte a kávémat.
2020. augusztus 9.a párjával járt itt 55 Már másodszor jártam itt és ezen a hétvégén kétszer is jártam itt. Mindannyiszor megelégedetten távoztam. Maga az étterem belsőnem semmi jellegzetessége nincs, azonban mindig tele van, ennek ellenére mindig sikerült asztalfoglalás nélkül helyet kapni. A kiszolgálás előzékeny, kedves. Széles az ételválaszték.
Első este parmezános bundában sült jércemel filét kértem parajos ricottával. Hatalmas adag volt, alig bírtam megenni. Nagyon finom is volt. Másnap már csak levest és túrógombócot mertem rendelni.
2020. február 18.barátokkal járt itt 35Az egész délutáni fürdőzés után este ettem volna valamit. A választék nem nyerte meg az ízlésemet, mert csupa különleges étel volt. Végül egy gulyáslevest választottam, melynek sem a mennyiségétől, sem az ízétől nem voltam elragadtatva.
A kiszolgálás megfelelő volt, a hely igényes kialakítású és a panoráma gyönyörű. Nyilván az árak ennek tudatában lettek kialakítva.
2019. december 14.egyedül járt itt 55 Véletlenül jártam erre, de mivel éhes voltam, felkeltette a hely a kíváncsiságomat. Az étterem fiatalos, modern, loft jellegű. Az ülőhelyek között pulttól kezdve a normál asztalon át a kis beülősebb kanapéig van minden. Ételválaszték pizza és saláta. A pizza készülhet hagyományos tésztával, illetve teljes kiőrlésű alapanyagból is.
Nem vagyok az az egészségmániás, de valamiért a teljes kiőrlésűt választottam. Hát ez sajnos nekem nem jött be pizzatésztának. De a hagyományos pizzájuk biztos finom lehet. Majd legközelebb most már azt fogom választani.
2019. október 6.a párjával járt itt 55 Szuperlatívuszokat tudok csak írni, minden tökéletes volt. A személyzet előzékeny és segítőkész. A szoba maximálisan felszerelt, nagyon szép a kilátás a tóra. A szállodában minden megtalálható, ami a pár napos kikapcsolódáshoz kell. Számtalan medence és wellness-szolgáltatás, a gyerekeknek játszóház és animációs programok.
Az étteremben is bőséges volt a választék, mindig találtunk valami újdonságot is. Nagyon jó a fröccskínálat is és a desszertek vitték a prímet! Napközben is nagyon jó szolgálatot nyújt a grillterasz, ha netán a 10 óráig fogyasztható büféreggeli és a 18 órától szervírozott vacsora között megéheznénk. Egy dolog zavart: az aquafitness alatt a nagyon hangos zene. Lehet, hogy nem kéne mindig az a harsogás, mert az ember most már inkább csendre vágyik. Alig várjuk már, hogy visszatérjünk!
2019. szeptember 8.gyerekekkel járt itt 55 Még a 80-as években nyitott és a helyi fiatalok kedvenc találkozóhelyévé vált. Azóta is töretlenül működik az eredeti helyen, de megújult, a kornak megfelelő infrastruktúrával. A kerthelyiség falain a korabeli fotók segítségével jól rekonstruálható az elmúlt évtizedek.
A tulajdonosok azóta is maguk készítik a természetes alapanyagokból, hagyományos módon készült főzött fagylaltokat. A gyümölcsös fagylaltokban valóban gyümölcs van. De a kor ízlésének megfelelően mindig előrukkolnak valami különlegességgel. Nagyon kevés hely van Magyarországon, ahol töretlenül működik egy vendéglátóhely ugyanazon magas minőségben és ugyanazzal a kedvességgel és családias hangulattal. Ja, és az árak egyáltalán nem drágák.
2019. szeptember 8.egyedül járt itt 45 A szállásomhoz legközelebbi éttermet kerestem, így az Ó utca felől közelítettem a helyet. A nyári nagy melegben hangulatos volt a romkocsma szerű kerthelyiség. Viszont csak néhány ventillátor gondoskodott a hűvösebb klímáról, ez egy kicsit kellemetlen volt. Érkezésemkor tele volt volt a kerthelyiség, ennek ellenére gyorsan érkezett a pincér.
Megtévesztő volt a hétköznapokon biztosított napi menü kiírás az ajánlótáblán szombaton, amitől nem bírtam elszakadni, így napi levest rendeltem és ropogós csirkemellet lilakáposzta-salátával és steakburgonyával. Meglepődtem, mikor csak a csirkemellett hozták, mivel félreértettük egymást a pincérrel, mert napi leves szombaton nincs. A felszolgált étel tálalása mutatós volt, az ízek és az alapanyagok minősége is rendben volt. A belső teret nem tudtam szemrevételezni, az árak kissé drágák, de összességében elégedett voltam az étellel és a kiszolgálással.
2019. augusztus 5.gyerekekkel járt itt 45 Szezon elején jártunk itt, ennek ellenére - bár a legnagyobb kánikula volt - nagyon sok vendég volt. Először felmértem a süteménykínálatot, melyből széles a kínálat. Vannak hagyományos, de újdonságnak számító sütemények is, nehezen is tudtam választani, végül egy kókuszos süti mellett döntöttem, ami ízlett.
A kávék is finomak voltak. A kiszolgálás a nagy tömeg ellenére gyors és előzékeny. A cukrászda széles fagylaltválasztékkal is rendelkezik, azért is sorba álltak az emberek. Kellemes a kinti terasz.