2023. május 2.a párjával járt itt 55 Kék túra alkalmával jöttünk Zalakarosra, és amikor az Erdész Kilátó lábánál megláttam a táblát, mondtam páromnak, ide biztos elmegyünk, mert úgy nem mehetek haza, hogy ezt a Malmot meg ne nézzem. Kirándulásunk utolsó napján a kilátónál letettük a kocsinkat, és lesétáltunk a csodálatos virágokkal tarkított erdei úton a Malomhoz.
Hiába a tavaszi erdő alja az egyik leggyönyörűbb, és ami a szemnek, az az orrunknak is csodálatos. Ebben az isteni virág illatban érkeztünk a szépen felújított Pálos Malomhoz. Éppen takarították a patak medrét, és be volt zárva, ezért kicsit elkezdtem aggódni, hogy nem jutunk be, és nem nézhetjük meg közelebbről. De erről szó sem volt, mert ahogy az ott dolgozó emberek megláttak bennünket, már is szóltak a csodálatos házigazdának, Szabadicsné Madaras Katalinnak, aki azonnal jött mosolyogva, kinyitotta az ajtót, és kedvesen betessékelt bennünket. Kaptunk egy olyan fél órás idegenvezetést, amire egyikünk sem számított, és ezek után boldogan, és vidáman mentünk vissza az kis ösvényen a kocsinkhoz. Amit még mindenképp el kell mondjak, a malom múltja, jelene és jövője lehet a sorsnak köszönhetően, de biztos kezekben van. Megszámlálhatatlan óra, erő, és kitartás van a házigazdák munkájában. Temérdek eszközzel van felszerelve ez a kis múzeum, ezeket akár több száz kilométeres körzetből hozták ide, és hogy működő képes legyen a vízimalom kereke is, minden évben takarítják a meder mélyét. Kiváló programokkal várják egész évben az ide látogató vendégeket, ahol a családok, a gyerekek együtt megtalálják a kiváló kikapcsolódási lehetőségeket. Táborokat is szerveznek, zenés estéket, stb. . . Ezt az energiát a házigazdák - csak úgy sejtem :) - a rendszeres mozgásnak (futás, triatlon) köszönhetik, amiről a Malom legfelső szintjén a falakra kirakott érmek, képek, trófeák tanúskodnak. Ehhez nagyon jó egészséget kívánok én is, őszinte sportbaráti szeretettel! :) Szabadics Attilának pedig gratulálunk a pálinka gyűjteményhez, illetve a sok-sok elismeréshez, amiket méltó módon a kiváló pálinkák után vehetett át. További szép sikereket kívánunk ehhez a hobbijához is! :) Nagyon sok szeretettel ajánljuk a helyet Mindenkinek: Józsi és Csilla
2023. május 2.családjával járt itt 55 Gyermekeimmel voltam itt az 50. szülinapomon. Kellemes meglepetés volt, nagyon köszönöm ezt Nekik! Régebben már olvastam az itteni szolgáltatásokról, és már nagyon régen kislány koromban voltam itt, de csak a szálloda külön termében, egy rokonunk esküvői vacsorája kapcsán.
Akkor emlékszem a pincétől a padlásig engedték hogy mindent megnézzek, és a végére már az összes felszolgáló nevetett a cingár kislány mozgékonyságán. Azt sem felejtem el, hogy ott álltam a nagy hallban, és néztem befele a fürdő felé, ahogy a kristály tiszta vízben úszkáltak a vendégek. Most ezt több év után én is megtehettem. Személyzet továbbra is nagyon kedves, és készséges volt. A vizek minősége tisztasága is rendben volt, patinás szép környezetben beszélgettünk, és élveztük a jó meleg vizet. Azt kicsit sajnáltuk hogy kint már csak egy medence üzemelt, de a bentiekkel meg voltunk elégedve. Büfét pont jó időpontban vettük igénybe, mivel csak egy volt nyitva, utánunk már hosszú sorban várakoztak a vendégek. Mosolyogtunk egyet, amikor a kis hölgy szinte megkönnyebbülve vette fel a rendelésünket, és végre magyar szót is hallott :) A nagy teraszon kényelmesen elfértünk a nagy napernyő alatt, de aki akart az napozhatott is a kényelmes nyugágyakon. Még egy kis fürdőzés után elégedetten távoztunk. Mindenkinek ajánljuk a helyet, de azért nézzen utána milyen szolgáltatás épp nem vehető igénybe. Remélem itt tovább nem szűkül a kör, és ez a gyönyörű épület szárny nem fog bezárni, más budapesti fürdőkkel ellentétben. Üdvözlettel: Csilla
2023. május 2.családjával járt itt 55 Gyermekeim leptek meg ezzel a vacsorával az 50. szülinapomra. És valóban igazi meglepetés volt, mert nem számítottam erre a külön ajándékra. Egy kiváló fürdőzés után jöttünk ide. Maga a hely nem túl nagy, de a választék, a személyzet kiszolgálása, szíve, még a rohanásban is annál nagyobb.
Kicsit vártunk, amíg leszedik az asztalunkat az előző csoport után. Szépen tisztán volt minden elkészítve, gyorsan felvették az ital rendelésünket, és amíg a többi asztalnál is ugyan ezt megtették, mi elmentünk sorba állni az ételekhez. Volt ahol sokan voltak, volt ahol kevesen, ez a csoportok megérkezésétől is függ. Mindenki tudott választani, még az is aki allergiával, vagy betegséggel rendelkezik, mert olyan széles a kínálat. Levesből tárkonyos pulykaragut, marhahúslevest kóstoltunk. Grill ételekből tengeri kavalkádot: cápát, lazacot, tonhalat, polipot, tintahalat, rákot, ananászt, grillsajtot ettünk többen. És még nem is beszéltem a marha, pulyka, sertés húsokról, amiket szintén frissen, több féle fűszerezéssel lehetett kérni. Kóstoltunk még kagylót, szusit, vad, és marhapörköltet. Brokkolis tejszínes pulykát, baconbe tekert finomságokat, isteni salátákkal. Én megmondom őszintén egyedüliként már nem tudtam sütit kóstolni, már nem volt helye :), de abból amiből a többiek az asztalhoz hoztak, csak annyit hallottam, hogy elégedetten szuszogtak :) És ami a legjobban meglepett, az a torta felkínálása volt. Nagyon csodálkoztam azon, hogy a kis teremben az összes asztalnál ülő vendég végig tapsolta a zenét, amit kaptam, és a mosolygós pincérektől kezdve mindenki boldog szülinapot kívánt :) Kell ennél több? Jó egészségben, és jó hangulatban telt az itt eltöltött idő, a családom körében, és ezt kívánom Mindenkinek aki ide betér, és eltölt 3 kellemes órát! Akár a párjával, akár a családjával teszi. Üdvözlettel: Csilla
2023. május 2.a párjával járt itt 55 Kék túránk következő szakaszának befejeztével csak átmentünk busszal ezen a kis településen, de már akkor beszéltük párommal, hogy ide érdemes lenne visszatérni, egy kis kikapcsolódásra. Nagyon szép helyen található, nem messze a Bánki-tónál helyezkedik el ez a kedves kis panzió.
Ár/érték arányban sem rossz, közelben van wellness szolgáltatás, tehát minden adott a kiváló kikapcsolódáshoz. A panzióban a foglalásban benne van az ingyenes parkolás, vagy a kerékpár igénybevétele. Már akinek ehhez támad kedve. Személyzet nagyon kedves, készséges a kiszolgálás. Szobánk nagyon szép, tiszta volt. Az ágy is szerencsére kényelmes volt. Félpanziót kértünk, reggeli, vacsora bőséges, és nagyon ízletes. Valóban a palóc földi ízeket keresztezték a magyaros ízekkel. Nagyon finom volt a harcsa halészlé, és a sonkával-sajttal töltött sertésborda vegyes körettel, káposztasalátával. Páromnak nagyon ízlett a brassói apró pecsenye, kocka burgonyával, káposztasalátával. Minden kiváló volt, és nagyon elégedetten távoztunk. Ide még biztosan visszatérünk. Hazafele megnéztük Hollókő várát, és egy jót sétáltunk az akkor kicsit csendesebb utcákon. Mindenkinek ajánlja a helyet a két Kék túrázó.
2023. május 2.családjával járt itt 55 Gyerekekkel voltunk ezek a kiváló helyen. Eleve úgy választottunk hogy a Várfürdőbe is át lehessen közvetlenül menni. Családbarát, gyermekek számára kiváló környezetet alakítottak ki, ebben a négycsillagos szállodában, de Tőlünk még egy csillagot kap az itt eltöltött napok után.
Nagyon kedves fogadtatás után, hamar megkaptuk a szobánkat, ami tágas, és nagyon kényelmes volt. Ettől már csak a tisztaság az ami a felső skálát is meghaladja. Vacsora, reggeli szintén a "legek leggjébe" sorolható, svédasztalos kiválóság. Magyaros ízek kavalkádja mellett, a nemzetközi konyhából is nagyon finomak voltak a fogások. Halat, rákot, cápát is lehetett kóstolni, a csülök, a pacal, a rántott, töltött húsok, vagy a sültek mellett. Nagyon finoman, és ízletesen voltak elkészítve. A különböző allergiában, vagy betegséggel élőknek is gazdag kínálat volt az asztalokon. Kikapcsolódásnak ott van a szomszéd csónakázó tó, vagy a szépen felújított Vár, illetve a szálloda, és a fürdő ősfákkal van körülvéve. De visszatérve a fürdő részlegre, szép tiszta vízben pancsolhattunk a gyerekekkel, akik a csúszdákat is nagyon élvezték. Wellness szolgáltatások közül a szaunák szintén kiválóak, ha vki még egy masszázst is szeretne kipróbálni, ne fogja vissza magát, aranyból van a keze a masszőröknek. Mindenkinek ajánljuk ezt a helyet, aki szereti a kiváló élményeket. Vannak kedvezményes csomagok is, Mi egy ilyet használtunk ki, és nem bántuk meg, hogy ezt a helyet választottuk. Még biztos hogy visszatérünk ide. Üdvözlettel: Sebők család.
2023. május 2.a párjával járt itt 55 A Dél-dunántúli kéktúra kapcsán érkeztünk erre a helyre. A kilátó lábánál található a pecsételő hely. Kicsit körbejárva a Csiga-túra tanösvényen a jelzőtáblákról információt kaphatunk a környék állat- és növényvilágáról. Ez főleg a gyerekeknek készült, de felnőtteknek is érdekes lehet.
Maga a hely Zalakaros, és Zalamerenye határában van, de állítólag az utóbbihoz tartozik. Sőt Zalamerenye felé nagyon ajánlom hogy tegyenek egy plusz túrát, a Pálos malomhoz. Én a páromat rábeszéltem még egy kis sétára :) és nem bánta meg, mert olyan élményben volt részünk, amit csak a tavaszi erdő adhat, mindezt megspékelve egy szép múzeumi látogatással. De visszatérve a kilátóhoz, fentről tiszta időben csodás kilátás nyílik a Balaton-felvidék tanúhegyeire, a Kis-Balatonra, a Somogyi-dombságig is ellátni, és a közeli Zalakaros házait, illetve az azt körülvevő erdőt is megcsodálhatjuk. Erre járva ezt az élményt ne hagyják ki, Mindenkinek ajánlja Józsi és Csilla.
2023. április 3.a párjával járt itt 55 Párommal a Dunántúli Kéktúra alatt szálltunk meg ezen a kedves kis helyen. Nem sokat gondolkoztunk azon, hol szálljunk meg, a cél hogy tiszta és rendezett legyen, a Wellness pedig jó sokáig nyitva legyen. Így is volt. Mosolyogva fogadtak bennünket, nagyon kedves volt a recepciós hölgy, gyorsan intéztük Vele a befoglalást, és már mehettünk is a kényelmes szobánkba.
Tiszta rendezett szoba fogadott bennünket, kényelmes ággyal, kis terasszal, amit ha kinyitottunk volt szúnyoghálós ajtó is, és nem lettünk tele "plussz lakókkal". A zuhanyzóban volt szappantartóval (ritka), és "fogódzkodó" ami szintén nincs a hotelekben, pedig zuhanyzásnál hasznos lehet. Elfoglaltuk a szállást, és mentünk is a wellness részleg kényeztető fürdőit kipróbálni. Volt több féle szauna, gőzkabin, sószoba, talpmasszázs. . . mindet nem próbáltuk ki, de amit igen az nagyon jól esett, és nagyon pihentető volt. Ezek után a svédasztalos vacsora is nagyon jól esett, alig ültünk le, már ott volt a kedves pincér, és pillanatok alatt megkaptuk az italválasztásunkat. Négy nap alatt egy szavunk sem lehetett a személyzetre, mindig kedvesen, gyorsan kiszolgáltak, az ételek reggel - este nagyon finomak voltak, és ami szintén tetszett mind a kettőnknek, hogy változatosan próbáltak minden igényt kielégíteni. Ugyan azt a 3 este alatt egyszer sem ettük. Azt még le kell írjam, hogy nekem még reggeliknél nagyon- nagyon tetszett a halsaláta, meg a padlizsán krém, ezt a kettőt egyik alkalommal sem tudtam kihagyni :). Amit még hozzátennék, nincs messze sem a strand, sem a kilátó. Túrázóknak is kiváló hely, mert közel van a buszmegálló ha körtúrát szeretnének tenni. Már azoknak írom ezt, akik kicsit ki szeretnének innen mozdulni, pár órát másfele is eltöltenének. Gyönyörű a környék, és ezek után a finomságok után amit elfogyasztottunk, erre szükség is volt. Le kellett mozogni :) Ajánlom az Erdész kilátót, de onnan már nincs messze a Pálos malom, ami szintén megér egy fejezetet ezen az oldalon, és ajánlom Mindenkinek menjen el oda. Szállásunkon négy napot és három éjszakát töltöttünk, és azoknak akik ide érkeznek őszintén ajánljuk, mert mi jobbat nem is választhattunk volna! Ne hagyják ki ezt az élményt! Őszinte tisztelettel: Józsi és Csilla
2023. március 31.a párjával járt itt 55 Gyerekkoromban a szüleim kedvelt vacsora helye volt, azóta én ritkán jöttem el ide. Utoljára pár éve karácsonyra rendeltünk innen tálakat, és nagyon finom volt mind. Már akkor is a kétszemélyesből hárman tökéletesen jól laktak, halászlé nélkül is. Most Párommal az évfordulónk kapcsán jöttünk be ide, és erre az alkalomra tökéletesebb helyet nem is tudtunk volna választani.
Szép teraszról mentünk be az épületbe, ami tele volt gyönyörű évelő növényekkel, asztalon mindenhol friss virág volt, és a pincér is kedvesen mosolyogva fogadott bennünket. Későn érkeztünk, lévén hétköznap, munka után voltunk, de ha zárás előtt fél órával jöttünk volna, akkor is ugyan ilyen fogadtatásban részesültünk volna. Választásunk a 2 személyes Rétes tál volt, amit nagyon hamar megkaptuk a finom sültekkel, és a kiadós vegyes körettel. Hozzá a hagyományos káposzta saláta dukált, ami szintén nagyon ízlett mind a kettőnknek. Ahogy már írtam az előzőekben 3 személynek is elég lett volna. Nagyon finom volt, de nem tudtuk megenni, pedig éhesek voltunk, és kértük a maradékot rakják el. Annyira jól laktunk, hogy a desszertnek már nem maradt hely, azt legközelebb mindenképp ki fogjuk próbálni. Utólag olvastam a helyről, hogy általában minden rendben volt a hozzászólók részéről, csak a tisztasága a mosdónak, nem felelt meg. Jelentem most már minden tökéletes. Tiszta, és feltöltve minden ahogy az egy rendes helyen illik. Ha vki Monorierdőn átmegy és megéhezik keresse fel ezt a helyet, és ugyan úgy elégedetten távozzon ahogy azt Mi is tettük. Jó étvágyat! Mindenkinek ajánlja a helyet: Józsi és Csilla
2023. március 31.a párjával járt itt 55 Ha rövid akarnék lenni, csak annyit írnék: SZUPER! De azért ettől kicsit többet szeretnék erről a kiváló helyről. Párommal a Dunántúli Kéktúra kapcsán jártunk Zalakaroson, és az egyik nap végén gondoltuk bemegyünk vhova fagyizni egyet. Meleg is volt, és vágytunk vmilyen finomságra, de erre az élményre nem számítottunk.
Én a gyümölcs fagyikat kedvelem, de itt még a legegyszerűbb citromosnak is olyan finom eredeti citrom íze van, nem beszélve egy szedresről, áfonyásról, körtésről, és még sorolhatnám, ha behunyja az ember a szemét, maga előtt látja a gyömülcsöt is. Párom a "retrosabb" :) élmények kedvelője, csoki, csokis keksz, vanília, puncs. . . stb. , de erről a fagyiról Ő is csak csillagos 5ös fokozatban tudott beszélni. Nem vagyok a mindennapokban egy nagy sütikedvelő, én inkább ritkábban, de a jót szeretem kipróbálni. És itt a fagyi után nem tudtam megállni, hogy ne vegyek 4 szeletet. . . csak az íze kedvéért :):). . . A nagy kedvencem az Őrség aranya, és volt, és vettem is. Kiváló ízvilága volt, és itt tettek bele egy kicsi mást is, de most nem tudom eldönteni, hogy a monori Kalmár cukrászda, vagy a pilisszentkereszti Hilda cukrászda -e az aranydíjas. Isteni mindegyik helyen ez a finomság. Hozzáteszem a másik 3 süti is aranydíjas most nálunk, igaz az ára is az, de ugyan manapság már hol nem? Másnap illetve távozásunkkor a Zalamerenyei Pálos malomból visszatérve is meg kellett kóstoljuk ismét a finomságokat, és ezzel a szuper élménnyel indulhattunk csak haza. Ki ne hagyja senki ha erre jár, ajánljuk Mindenkinek a helyet! Üdvözlettel: Csilla és Józsi
2023. március 30.a párjával járt itt 55 Párommal egy 30 km-es Velencei-hegységben tett körtúra után jártunk ebben a kellemes kis termálfürdőben. Láttunk aznap mindenféle szépet, és jót, többek között a Pákozdi katonai emlékparkot, és környékét, Bence-hegyi kilátóból a szép panorámát csodálhattuk meg a kristály tiszta időben.
Kicsit fáradtan értünk vissza a kocsinkhoz, és gondoltuk meglepjük magunkat egy vizes, "punnyadós" kikapcsolódással. Párom találta ezt a termálfürdőt, ami mind a kettőnknek nagyon tetszett. Kedves hölgy adta át a karszalagjainkat, röviden elmondta mit hol találunk, és már mentünk is csobbanni a kellemes vízbe. Február lévén még kicsit hűvös volt a kinti vízből a fedett részbe átmenni, de a fáradt tagjainknak nagyon jót tett ez a vizes kikapcsolódás. Büfé egyszerű, kiszolgálás kedves, maga a hely összességében tiszta, rendezett. Ajánljuk Mindenkinek, aki egy kellemes élményre vágyik. Érdemes megnézni az oldalukat, mert vannak napok amikor tovább nyitva tartanak. Budapestről sincs messze, hét közben nincsenek sokan. Szíves ajánlattal: Józsi és Csilla