2023. március 30.a párjával járt itt 55 Egy értékes nap méltó megkoronázása volt az itt elfogyasztott nagyon finom hamburger. Tavaly volt már egy tál ami nem volt jó választás, de ez a hambi most ezt is feledtette. Lehet már más a séf, de egy biztos, nem szabad egy dolognál leragadni, időnként érdemes visszamenni egy-egy étterembe, és vmi mást választani.
Én egy Ajali szószos Angus Chef burgert választottam, párom egy Pármai sonkás Angus burgert. Hatalmas volt a buci, tele töltve mindenféle finomsággal ami kell bele, és annyi sültkrumplival, hogy csak szuszogtunk a végére, én meg sem tudtam enni. Pedig aznap már két kisebb túrán is túl voltam, és előtte nem is ebédeltem sokat, meg kicsit már kezdtem éhes is lenni. Amire még emlékeztem, hogy nagyon finom a saját készítésű limonádéjuk, ezt ajánlom annak aki bejön ide, mindenképp bármelyiket kóstolja meg. Illetve kedvcsinálónak a Csilló pincészet pálinkái közül érdemes még választani. Családbarát a hely, gyerekek játékokkal el tudják magukat foglalni amíg várni kell az ételekre, vagy amíg a felnőttek fogyasztanak. A kiszolgálás is nagyon kedves, és gyors volt, tiszta a hely, mosdó is nagyon kultúrált. Nekünk összességében nagyon tetszett, ajánljuk Mindenkinek, aki Monoron keresztül Péteribe, vagy az M4-es elkerülőre menne, vagy onnan jön befele, és megéhezik. Bátran térjen ide be, nem fog csalódni. Üdvözlettel: Csilla és Józsi
2022. október 12.a párjával járt itt 55 Másodszorra szálltunk meg ebben a Vendégházban, és megint a kis egyszerű szobánkat kaptuk. Kék túra teljesítése alkalmával voltunk már itt, de hogy a piros túra útvonala megváltozott, ismét visszatértünk ebbe a kis csendes falucskába. Szállásadónk nagyon kedvesen fogadott bennünket.
A hely önnellátós, törölközőt kaptunk, volt mikró, kis rezsó, hűtő, tv, minden ami egy éjszakára bőven elég annak aki másnap továbbáll, és túrázik. Tiszta rendes hely, igaz ebben a szobában bent van a zuhanyzó, és a wc. Bennünket most sem zavart, két fő részére bővel elég. Villany melegítőt kaptunk estére, egy kicsit a fürdéshez bekapcsoltuk, de utána már nem kellett mert az apró helység gyorsan átmelegedett. Szemben kis büfé nyílt, amit ajánlanék az a pékáru, finom sült krumpli, meg a gyros ami kérhető sült krumplival is, meg sült zöldségekkel is, esetleg erdei gombával. Pizzát nem kóstoltuk, de amit nem javaslok az a hamburger. . . egyszerű, és ízetlen. Most nyílt, majd tanulnak a vendégek hozzászólásaiból. ABC nincs messze, elég jól felszerelt. A helyet, és a környéket is ajánlom Mindenkinek, mert sok a szép látnivaló is.
2022. október 12.a párjával járt itt 55 Közép-Dunántúli Piros túraútvonalat teljesítjük a párommal. Most a Várpalotától Tésig, majd onnan Alsóperéig található szakasz lett kipipálva. Itt felhívom a túrázók figyelmét arra, hogy változott a szakasz, és kb 20 km-el több lett. Szerencsére a könyvben van hely plusz bélyegzésre, mert Tés nem volt benne a régi túraleírásba.
A könyv nem jelöli, csak az Öreg Futóné fáját kell sasszemmel figyelni, mert kicsit el van dugva a bélyegző. De gyakorlott túrázó feje forog mindenfele, és jobbra a nagy fán kiszúrja a jelet, meg alatta a bélyegző kis dobozkáját. Nekünk nagyon tetszett, hogy a Tési fennsíkra terelték a szakaszt, mert nagyon szép a kilátás, nyugodt csendes a környék, a kis faluban a helyiek nagyon barátságosak. A falu címerében is benne van ez a szép malom. Ibolya Vendégházat választottuk szállásként, és innen néztük meg most már másodszorra ezt a gyönyörű szélmalmot. Előtte az udvarban kovácsműhely található, nagyon sok értékes régi műemlékkel. A háziak szívesen beengedik a látogatót, az udvar szintén tele van régiségekkel, felújítva, találékonyan hasznosítva, akár egy régi varrógép is. Túristvándi vízi malmot sem fogjuk elfelejteni, de ezt a malmot sem, mert Magyarországon ritka kincs. Szépen felújítva várja a látogatókat, kis táblákon pedig a leírás tájékoztat a malom múltjáról. Ezt a turista látványosságot minden idelátogatónak ajánlom. Pár kilométerrel odébb, elhagyva a települést pedig a szép Széchenyi Zsigmond kilátóból gyönyörködhetünk a tájban, illetve a Bakony gyönyörű domborulataiban. Túrára fel, ajánlom Mindenkinek aki szereti a jó levegőt, és még a terep is elég lazán teljesíthető, kevés szintkülönbség van benne.
2022. szeptember 28.a párjával járt itt 55 Egy fárasztó túra nap után érkeztünk erre a nagyon szép szálláshelyre. Mit mondjak? csak jót tudok írni! Tulajdonos hölgy kedves fogadtatása, a személyzet gyors kiszolgálása minden igényt kielégített. Szobánkat hamar megkaptuk, mindenhol tiszta, rendezett volt minden. A kert, a nyugalom, és a szépség szigete ez a hely!
Ágy kényelmes volt, fürdőszobába olyan zuhanyfülke volt kialakítva amit otthonra is kívánnék magunknak. Vacsora kiváló házias ízekkel kivitelezve, hogy a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Olyan "ízkavalkádot" tudtak összeállítani, amit eddig nem tapasztaltam. Mangalicából, a saját kertjükben termesztett fűszernövényekből, hogy élmény volt ezt a vacsorát megenni. Nem vagyok egy "haspók" aki szeret egyfolytában enni, de a finomat szeretem, és gratula a séfnek! az ételek remekül el voltak készítve. Élmény volt ezek után a kertben sétálni egyet, pedig a lábain már fáradtak voltak a túra után, de ezt nem lehetett kihagyni. Szép zöld, virágos minden, a környék is gyönyörű. Még kiültünk a teraszra egy pohár borra, és egy limonádéra. Az utóbbit nagyon ajánlom, ezt meg kell kóstolni, ki ne hagyja senki aki ide eljön! Reggelire nagyon finom, saját pékárúval volt felszolgálva, ismét mangalica ínyencségekkel. Feltankoltuk a kövi túrára a "készleteinket", és vidáman indultunk tovább. Mindenkinek ajánlom a szállást, de az éttermet meg végképp! Oda még akkor is visszatérünk, ha nem is szállunk meg, mert ezt az élményt meg kell ismételni.
2022. szeptember 28.gyerekekkel járt itt 55 Remek szállás erdőszélen, gyerekekkel. Állatkertbe ingyenesen bemehettünk amikor csak akartunk, reggeli után megnéztük az állatok etetését. Szobánk tágas volt, ágyak kényelmesek, este és hajnalban érdekes állathangokra ébredtünk, de szerencsére hamar vissza tudtunk aludni. Vacsora, reggeli bőséges volt, és nagyon finom.
Különleges volt ebben a hangulatban eltölteni pár napot. Személyzet kedves volt, mindenben a rendelkezésünkre álltak ha kértünk valamit. Strand nincs messze, egy napot gyerekekkel oda is elmentünk. Kiváló volt, ajánlom Mindenkinek!
2022. szeptember 28.a párjával járt itt 55 Mecseknádasdról érkeztünk, és ezt a helyet választottuk éjszakára. Van vacsora, reggeli, fel tudtuk tölteni az elfogyott energia készleteket, és kényelmesen folytattuk a túránkat, sajnos befejezve a Mecseki szakaszt. Szálka határában egy nagyon szép horgásztóhoz érkeztünk, majd a szállás előtt egy gyönyörű szarvasbika szobra mellett lefényképeztük egymást.
A Trófea Fogadót választottuk estére. Nagyon kedvesen fogadtak bennünket, szobánkat gyorsan elfoglalhattuk. Kényelmes volt az ágyunk, tiszta volt a szoba, meg a fürdőszoba is. Vacsorára egy kétszemélyes tálat kértünk. Kiadós és nagyon finom volt, ami a legjobban ízlett mindkettőnknek, az a házi sonkával sajttal töltött rántott husi volt. Hogy meg lehet "bolondítani" ezt az egyszerű ételt egy jó kis paraszt sonkával :) Reggeli svédasztalos volt, szem szájnak ingere, minden volt, még gyümölcs is. Barátságos, kedves hely, gyors kiszolgálással, mellette bolttal ahol bevásároltunk, és mentünk tovább Szekszárdig. Párommal együtt Mindenkinek ajánljuk a helyet, főleg azoknak akik szeretnek túrázni, horgászni :) és gyerekekkel a környéken kirándulni. Kiváló!
2022. szeptember 28.a párjával járt itt 55 Zobákpusztáról indultunk 09. 22-én ismét a kéktúra nyomában. Ezt a napot mindenki jegyezze meg, mert ez az autómentes világnap, és utazhatunk egy jeggyel, vagy bérlettel az egész országban. (persze kisbetűs rész az IC vagy a gyorsvonati különjegy, meg a BKV-n nem ok) Szóval jó hangulatba, már napok óta lázban égve vártuk ezt a 3 napot, meg Szekszárdig a túra teljesítését.
És kb 25 km megtétele után megérkeztünk erre a szálláshelyre, ahol tudtuk hogy este koncert lesz, meg szép és jó hely, de ezt csak olvastuk. Ezt át is kell élni, mert ilyen kedves fogadtatásban megérkezni, kényelmes, tiszta helyen megszállni mindig élmény. Kérdeztük a kedves pincértől, hogy milyen koncertet hallgathatunk este? Amikor meghallottuk hogy Rudán Joe érkezik, az örömünk a tetőfokára hágott, nagyon szeretjük, és ettől jobb befejezést elképzelni nem tudtunk erre a napra. A szobánk szép tiszta volt, ágy kényelmes, fürdőszobába még a szappannak is volt helye a tusolóban :), mosdó egy régi asztalból ötletesen kivitelezve, egyszóval meg voltunk elégedve mindennel. A vacsoránkat gyorsan kihozták, ami nem mellékesen kiadós, és nagyon finom volt. Konkrétan a koncert végére tudtuk csak megenni. Reggelink szintén hatalmas adag volt, és ezzel "feltankolva" folytattuk Szálkáig a túránkat. Még annyit hozzátennék, hogy ezen a szakaszon láttunk közelről őz-szarvas párokat, olyan terepen jártunk mintha a Szalajka-völgyben lettünk volna, és ilyen élményekért érdemes a távoli Mecsekbe ellátogatni. Illetve erre a szép barátságos szálláson egy éjszakát eltölteni. És képzeljék, otthagytam két hűtőmágnest - Óbányán vettük- és megvolt, és feladták postán. Becsületes, nagyon rendes hely, tiszta szívből ajánlom a párommal együtt Mindenkinek!
2022. szeptember 19.gyerekekkel járt itt 55 Bogácson nyaraltunk, és a nagy gyermekeink ide hívtak meg Bennünket egy vacsorára. Ettől jobb helyet nem is választhattak volna. Helyet foglalni kell, mert nagyon sokan vannak, és "forog" a vendég. Személyzet gyorsan és pontosan hozott mindent, hamar megkaptuk a rendelésünket, és ezekre az igazi gasztro ízekre nem lehetett egy szavunk sem.
Nagyon finom volt minden, én nem is bírtam megenni akkora adagot kaptam, de ezt is megoldották, elpakolták. Édesszájú gyermekeinek is ízlett a desszert. Ezt a vacsorát nem felejtjük, nagyon köszönjük Nekik. Mindenkinek ajánlom, és utána egy kiváló borútra mindenképp induljon el a bogácsi dűlökbe.
Érdekes
2022. szeptember 19.gyerekekkel járt itt 45 Családdal gyerekekkel voltunk ezen a helyen még júliusban. Tetszett a strand, a sokan voltunk szombat lévén, de elfértünk, mert elég nagy területen van. Mosdók, wc rendben volt, víz tiszta, meleg víz kiváló. Büfékben elég gyorsan kész lett a rendelésünk, finom volt minden. Fagyi, nyalánkságok szintén jók voltak.
Egy ami kiakasztott kicsit, de nem az én gyerekemmel történt szerencsére. Fent a csúszdánál a szokásos, telefont nyomkodó fiatalok, és egy beszorult gyerek az egyik csúszdába. Nekünk szülőknek kellett szólni a fiatal emberre, és még majd neki állt feljebb. . . megkapta Tőlünk a magáét, utána már talpon is volt. Erre jó lenne odafigyelni, de nem csak ezen a strandon, hanem máshol is. Ezt leszámítva, magát a helyet ajánlom mindenkinek.
2022. szeptember 19.gyerekekkel járt itt 55 Júliusban gyerekekkel jártunk itt, és nagyon tetszett az ellátás, a strand, a Wellness rész is tökéletes. Személyzet nagyon kedves, mindenhol gyorsan kiszolgáltak Bennünket, ha kérdésünk volt segítettek. Ételek nagyon finomak voltak, strandon is sok helyen lehetett választani, már azt sem tudtuk hol együnk. De ahol tettük, jókat ettünk.
Édes szájúak is megtaláltak minden finomságot amiből már sok is volt néha a választék. Thermal rész is kiváló volt, mondjuk mi nagyon melegben voltunk, és csak a szélén ültem meg, de a család többi tagja nagyon élvezte a melegebb vizet is. Naptól kiválóan védett a fedett rész, és mindenki megtalálta ott is a kellő medencét amiben jól érezte magát. Gyerekekre, úszókra, idősekre mindenkire gondoltak. Csúszdák is nagyon jók, hullám medence vize kicsit hideg, de meg lehet szokni. Ide biztos visszamegyünk, nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom.